MIÉRT B***TATJÁK MESSIT ÉS RONALDOT A TROLLFOCIN?

Trollfoci

Körülbelül 3 éve kezdődött a történet, amikor büntetőhöz jutott a Real Madrid és Cristiano Ronaldo elpuskázta. A papucs után a tippmix szelvény is repült neki a tévének, hatalmas káromkodások közepette és egy nem túl jól megfogalmazott írás landolt a TrollFoci oldalán, amelyben közöltem, hogy a madeira-i csodagyerek, tulajdonképpen egy népművészeti cserépedény, ami szép ékes magyar szólással körülbelül, annyit tesz, hogy: Cristiano Ronaldo tulajdonképpen egy köcsög!

Már éppen le akartam szedni a posztot, hisz ugye say no to biszem-b@szom, na meg ne foglalkozzunk külföldi focival, amikor 4 perc után azt vettem észre, hogy több ezer kedvelés érkezett a kiírásra, elérése meg az egekben volt. Na de vajon miért? Ahogy most is, úgy régen is az volt mindig, hogyha kikerült egy olyan bejegyzés az oldalra, ami nem magyar focival foglalkozott, fröcsögő szájjal, caps lock-ot bekapcsolva jöttek a megmondóemberek. "Ez külföldi, ez biszi-baszi, mi van máááá TrollFoci?!" stb, stb kommentek, miközben, ha ezeknek a srácoknak az adatlapjára rákattintunk, akkor az esetek 90%-ban valamelyik külföldi topligás csapat jelenik meg a profil és a borítóképükön, 40%-ban pedig garantált, hogy vagy a Barcelona, vagy a Real Madrid csapata.

Soha életemben nem  tagadtam, hogy szívembe beférkőzött egy olasz fővárosi csapat, de nem a csatornapatkányok, hanem az 1900-as alapítású... :) Tapasztalataink és megfigyeléseink szerint az oldal követőinek túlnyomó része is szorít valamely nem magyar ligás gárdáért, ahogy fentebb említettem már, nagyon sokan a két spanyol óriásért. Nem tagadom, anno én is néztem a meccseiket, de sohasem a játékért, sohasem a felvonultatott sztárokért. Életemben nem bolondultam meg Figo, Ronaldo, Ronaldinho és ezernyi más legenda cseleitől, én anno mindig a hangulat miatt követtem egy El Clasico-t, ahol egyszer a Boixos Nois, másszor az Ultras Sur vezetésével zengett az egész stadion. Érdemes volt nézni, volt meccshangulat, rigmusok, tátott szájjal álltam a tévé előtt, míg mostanában már nem tudom megérteni azt, hogy magyar emberek, hogy képesek addig elmenni, egy ilyen rangadó előtt, alatt, után, hogy összeverekedjenek egymással? Mert ilyenbe is belefutottam nem egyszer az évek folyamán. Hogy lehet valaki ennyire... ööö... nem is találom rá a megfelelő szót, hogy egy külföldi csapat miatt magyarként, egy másik magyarral menjen ölre??? Szerintem ez vicces, de inkább szánalmasnak nevezném. Itt most persze jönnek azzal a szöveggel, hogy ők már 1932 óta Barca meg Madrid szurkolók, amikor még nem is jöttek a sikerek blablabla... És pont ezek miatt az emberek miatt készülnek a TrollFoci oldalára a "Cöröhét egy köcsög" vagy a "Messi egy kertitörpe..." képek, videók, posztok...

Aki kicsit is ért a futballhoz, az tudja, hogy ez a két ember egy teljesen más dimenzióban focizik. Minden megmozdulásukon látszik, hogy óriási klasszisok és hálásak lehetünk, hogy abban a korban élhetünk, amikor ők apályán vannak. Teljesen megosztó személyiségek, mindkettőt folyamatosan szidja az ellentábor, de ez érthető is, hisz a szurkoló, az mindig szurkoló marad. 

Miért van az, hogy a Ronaldo és Messi képek a legkedveltebbek az oldalunkon? Mert egyrészt az ellentábor lájkolja, a sajátja megvédi és természetesen óriási vitát generálnak, amellyel csakis azt érik el, hogy a bejegyzés elérése folyamatosan emelkedik felfele, amit mi hálásan köszönünk, mert, ha nem így lenne, már rég abbahagytuk volna az ilyen típusú mémeknek az oldalra való kihelyezését.

Remélem, hogy sikerült egy kis átfogó képet adni a Törpéről meg a Köcsögről. Mindenkinek szép napot és természetesen VISCA EL MADRID ÉS HALA BARCA!!!

-Levi-

http://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/25284/pics/14562160577893744_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?