EGY KOLLÉGIUMI SZOBÁTÓL, RISITASIG

Trollfoci

Amikor három és fél éve másnaposan egy kolesz szobában fetrengtünk és éppen arról győzködtük egymást, hogy ki húzzon le az egyetemi klubba egy kurva gyógysörért, nem gondoltuk volna, hogy egyszer egy ilyen cikket fogunk írni.

Természetesen sokak szerint semmi nagy dolog nincs ebben, hogy egy fogatlan manuszt Magyarországra hívtunk, de nekünk azért mégis csak egy óriási mérföldkő. Nézzük a "Risitas sztorit" és, ami mögötte van!

Régóta tervezgettük, hogy a tévé adásunkat folytatjuk, hisz olyan hirtelen lett vége a SportKlubon, hogy azóta levelek és kommentek ezreit kaptuk, hogy mikor láthatnak minket újra a képernyőn, hisz vannak olyan - a szó jó értelmében - beteg és perverz emberek, akik szerettek minket és a sztárvendégeinket követni hétről-hétre. Az elején még döcögött a műsor, de aztán mi is frankón belejöttünk, már nem azért ittunk meg 5 felest és ugyanannyi sört adás előtt, mert be voltunk szarva a kameráktól, hanem csak úgy, a jó hangulat miatt...

Sörözgetés közben filóztunk, hogy kiket hívjunk meg a műsorokba, szépen is jöttek a nevek, dübörgött a brainstorming az elfogyasztott alkohol hatására, amikor valaki benyögte, hogy mekkora lenne, ha Risitast valahogy elhoznánk Budapestre. Természetesen mindenki poénra vette, csak szerkesztőnk, sajtósunk és kiváló mindenesünk Ferike nem, aki el is kezdett nyomozni az öreg után. Legnagyobb meglepetésünkre 2 napra rá írt egy emailt, hogy megtalálta a fogatlan spanyol menedzserét. Innentől fordultak komolyra a dolgok, habár, amíg Risi le nem szállt a ferihegyi reptéren, addig mi sem hittünk teljesen ebben a dologban, ahogyan sokan mások sem, akik szokásos áprilisi tréfának hitték ezt az egész "hóbelebancot".

Nem kell senkinek sem bemutatni az öreget, az elemző videókról mindenki ismeri. Nekünk volt alkalmunk a 3 nap során kicsit közelebb kerülni hozzá, köszönhetően Viviennek és a két Kulturtapas-os srácnak, Petinek és Ádámnak, akik anyanyelvi szinten fordítottak nekünk, nélkülük egy eléggé részeges activity showt rendeztünk volna. Folyamatosan üzentek és hívogattak a barátaink, hogy merre járunk, mit csinálunk, Risitas tényleg folyamatosan röhög-e, tényleg ilyen jól tud magyarul és ennyire ért a honi focihoz, hogy ilyen részletességgel elemzi őket? (...) Sokan csalódtak, amikor elmondtuk nekik, hogy az öreg tulajdonképpen egy szót nem tud magyarul, csak kb annyit, amennyit tanítottunk neki: Ronaldo tulajdonképpen egy köcsög, Messi egy kerti törpe, kérek egy fröccsöt...

A forgatás napján realizálódott bennünk is, hogy elég nagy dologra készülünk, köszönhetően annak is, hogy hatalmas médiaérdeklődés zúdult ránk a spanyol "elemző" látogatása miatt. Mindenki interjút, riportot akart vele. Mivel exkluzív anyagot szerettünk volna, ezért csak néhány ilyen megkeresésre adtunk lehetőséget. Egyet leszámítva nem is bántuk meg, de most már tényleg tudjuk, hogy miért használjuk toalett papírként, azt a sportnapilapot, akik már rengeteg kamuhírt átvettek tőlünk, folyamatosan forrásmegjelölés nélkül posztolják a dolgainkat és a facebook oldaluk jobban hasonlít egy bulvár site-ra, amelyet összekevertünk a Nők Lapja Café és a Kiskegyed "híreivel", akik teljesen komolyan elhitték most is, hogy Risitas annyira YOLO, hogy késse-villával eszi a halászlét és, hogy az nem egy beállított poénfotó... (puszi Károly bácsi!)

A Humbák Művekben a forgatás előtt másfél órával telt ház volt, itt ragadnánk meg, hogy köszönetet mondjunk a Tibi atya oldal tulajdonosainak az önzetlen segítségükért és, hogy mindenben partnerek voltak. Rengetegen jöttek el, egy tűt alig lehetett leejteni. Dombi Tibi hozta a szokásos formáját, megmutatva azt, hogy miért szereti és tiszteli őt mindenki. Hihetetlen, hogy ez a manusz a háta mögött millió első osztályú meccsel és válogatottsággal megtudott maradni, ugyanannak a "vidéki parasztgyereknek" - ahogyan ő szokott magáról fogalmazni. Hrutka Rudi ezeréves jó barátunk, aki mindig precízen készül a TrollFocis eseményekre, most is lehozta a kötelező profizmust, kellő humorral megspékelve, na meg elárulta, hogy nem ő volt azon 15 emberek egyike, aki a Grupi előtt a sas szobornál ünnepelte a 29. bajnoki címet. Horvát "Thor" Tomi tartott a nagyérdeműnek egy freestyle bemutatót, Risitast is tanítgatta, kevés sikerrel, végül az estét a BSW hip-hop formáció zárta, köszönet nekik is, hogy egy pacsiért cserébe vállalták a fellépést.

Prekop Gyula Róbert (Rekop Gyuri) elvitte a hátán az egész műsort, köszönhetően annak, hogy - nincs mit szépíteni - hiába tudjuk kiélni magunkat a TrollFoci oldalán, de 200-250 ember előtt, kamerákkal a pofánkban összeszartuk magunkat. Majd lesz ez még jobb is.

Köszönjük mindenkinek, aki közreműködött az első saját adás létrejöttében, köszönjük barátainknak, akik a műsor felvételén olyan hangulatot teremtettek a kocsmában, hogy úgy éreztük magunkat, mint Phil Taylor, amikor kiszáll egy kilenc nyilassal.

http://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/26358/pics/14600234288211158_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?