NEMZETKÖZI SZ*RT KAVARTUNK MEGINT!

Trollfoci

A múlt héten írtunk egy cikket a Botosani csapatának gólvágójáról. Fülöp István futószalagon gyártja a gólokat az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságban. Az FC Botoșani kiváló formában játszó sáromberki támadóját Cristoph Daum nem hívta be a bő keretbe, de van esély rá, hogy mégis válogatott legyen, már ha a magyar szövetségnél is így akarják.

Herr Storck figyelmét szerettük volna felhívni rá, azt nem tudjuk, hogy az írásunk végül is megtalálta-e a kapitányt, de hogy a román sajtóban robbant egyet, az egészen bizonyos. Természetesen nem véletlenül! A TrollFocinak megvannak az erdélyi és székelyföldi kapcsolatai, akiknek a segítségével szépen elszórtuk a cikk linkjét a vezető román sportoldalak kommentjeinél, sőt még odáig is "elmerészkedtünk", hogy a főszerkesztőknek küldtük el emailben. Aztán már csak annyi dolgunk volt, hogy hátradőljünk és várjunk. Sokáig nem is kellett várakozni, mert két napra rá berobbant a román médiába a "Fülöp Isti" ügy! A legnagyobb napilapok, sportoldalak vették át egymástól a hírt. A kommenteket is érdemes volt végigolvasni, ezért köszönet és hála a székely barátainknak, akik lefordították nekünk. Nos a hozzászólok nagy része, a szokásos, "nem kell ungur (magyar) a román nemzeti válogatottba komenttel operáltak, a többi talán jogosan attól tartott, hogy Daum mester óriási hibát követ el, hogy nem számít a magyar gólvágóra a bő keretében.

A stiri.botosani.ro kedden azt írta, hogy a román válogatott legutóbbi kerethirdetésénél elfelejtett Fülöp Istvánt „ellophatják a magyarok”. A hírportál az érintett nyilatkozatával közölt cikket, eszerint a magyar szövetség fokozottan érdeklődik a 26 éves labdarúgó iránt, aki ha meghívót kapna, állítólag sokat nem habozna, azonnal Bernd Storck rendelkezésére állna.

"Megkérésünkre a Marosvásárhelyen született játékos nem erősítette meg, de nem is cáfolta a moldvai híroldalon megjelent nyilatkozatot. Fülöp azonban annyit elárult, hogy valóban igényelte a magyar állampolgárságot. Reméltük, a Magyar Labdarúgó Szövetség tiszta vizet önt a pohárba, de az MLSZ sajtóosztálya nem tudott érdemi információval szolgálni. Ahhoz, hogy az erdélyi magyar játékost behívják a válogatottba jelen esetben két feltételnek kell teljesülnie: egyik a magyar állampolgárság megszerzése, ugyanakkor korábban nem szerepelhetett a román nemzeti együttesben. Mivel mindkét kritérium adott, elvileg lehetne magyar válogatott." ( maszol.ro )

Szerintetek helye lenne Fülöp Istvánnak a magyar válogatottban?

http://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/30408/pics/14745290198997195_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?