ŐT JAVASOLJUK STORCK HELYÉRE! - videó

Trollfoci
2017.08.15.

Sokan mondják, hogy a túl laza magyar focistáknak keménykezű edző kellene, aki fegyelmet és rendet tart az öltözőben és pályán. Az ilyen és ehhez hasonló hangok pedig az óriási andorrai blama után csak erősödtek.

Nos, mi találtunk egy megfelelőnek tűnő szakembert! Ha Bernd Storcknak a közeli jövőben, mondjuk a lettek és a portugálok elleni meccsek után, mégis útilaput kötnének a talpára és pótolni kellene, mi őt ajánljuk.

Nála aztán nem lenne hiba a keménykezűségben.
Ezt az alábbi videóban be is mutatja:

8 DOLOG, AMIT NE MONDJ EGY FALUSI MECCSEN!

Trollfoci
2017.08.14.

A megyei futball igazi szerelmesei sokszor nem is csak az amatőr labdarúgás szépségei miatt látogatnak ki egy-egy meccsre, hanem az azt körülvevő miliő csábítja ki őket a falu széli pályára. Oda, ahol nagyobb beszólások vannak, mint a megboldogult Mónika show-ban, ahol a pajtából elővett szerszámok új funkcióra lelnek, ahol izgalmasabb összecsapások vannak a korlát mögött és a pályán, mint a Mayweather-McGregor agyonhájpolt bunyón. Összeszedtünk pár mondatot, ami, ha elhangzik, garantáltan perceken belül megjelenik a mentő a pálya szélén.

1. Ilyen szar pályát én még nem láttam.

2. Egyedül jöttél, vagy anyádat is hoztad?

3. Ez a focicsapatotok, vagy a pom-pom lányaitok?

4. Hé 9-es (bármilyen mezszámmal helyettesíthető)! Este megbasztam anyádat! A húgod után.

5. Milyen faszom falu ez? Tarlóra adtátok le a nevezéseteket?

6. Jó a pálya, csak sok a köcsög.

7. Mire használod azt a villát paraszt? Szelfibot?

8. Ezen a pályán még egy Tesco is jobban mutatna.

+1. Ha nem mondasz semmit, csak egészen egyszerűen felmutatod a hazai szurkolók felé a középső ujjadat, kéjes vigyorral az arcodon, csak el dolgod maradt. FUSS!

KI LESZ AZ ELSŐ KIRÚGOTT EDZŐ A SZEZONBAN? - szavazás

Trollfoci
2017.08.13.

Vannak edzők, akiknek nagyon nem indult jól az MB1 idei szezonja. Szorul a hurok a nyakak körül, de vajon ki lesz az első, akit felállítanak a kispadról? 

Íme a - szerintünk - három legesélyesebb jelölt:

Thomas Doll:

Az újpesti Vignjevics után a német a legrégebben hivatalban lévő MB1-es edző, a pocsék szezonkezdet azonban egyre jobban ingatja alatta a kispadot. Eddig csupán egyetlen győzelem áll a csapat neve mellett, többek között a jelenlegi utolsó Gyakadémiát és tegnap a Paksot sem sikerült felülmúlni. Tegnap már szólt a Groupamában az "Auf wiedersehen!", vajon meddig húzza?

Herczeg András:

A Debrecent már korábban is irányító szakember egy mélyponton lévő csapatot vett át a nagy reményekkel várt, ám annál nagyobb csődöt mondott Leonel Pontestől. A hatalmas lelépési pénzzel távozó portugál utáni a helyzetből kihozta a legtöbbet: bent tartotta a csapatot az MB1-ben.
Ebből azonban nem sikerült erőt merítenie a gárdának, ott folytatták, ahol tavasszal abbahagyták. Ráadásul a kieső helyen álló hajdúságiak igazolásai sem sikerültek a legjobban, gondoljunk csak a tavaly gólt sem szerző "gólerős" csatárukra! Meddig tarthat a türelem?

Pintér Attila:

A Gyakadémiának egyelőre túl sok az MB1. Két döntetlen mellett 3 vereség a mérleg. A tegnapi X különösen fájó lehet, hiszen az utolsó percben úszott el a győzelem a Diósgyőr ellen, az első kapott góljuk pedig gyakorlatilag Hegedűs kapusuk öngólja volt mandinerből.
Pintér Attila sérelmezte már a kevés légióst (tévesen), és a bírói döntéseket is, ám hogy a vezetőség mikor kezdi sérelmezni az ő munkáját, az az igazi kérdés. Ha minden így marad, úgy véljük, nem sokára.

Ki lesz az első munkanélküli közülük?

Kit rúgnak ki először?

Szavazok

TROLLFOCIS SZÉPSÉGEK NYÁRON + SZAVAZÁS

Trollfoci
2017.08.10.

Rég volt a TrollFocin "csajos-szavazós" bejegyzés, pedig igen csak szép lányok legyeskednek az oldal körül. 

Anna régi ismerős a TrollFocin, hisz nem elég, hogy két szépségversenyt is megnyert az oldalunkon, a könyvreklámunkban is szerepelt és olykor-olykor felbukkan nálunk. Második évét kezdi szeptemberben a Metropolitan Egyetemen, reméljük, hogy egyszer a mi szóvivőnk lesz.

Dórika a legutóbbi szépségversenyünk győztese, aki annyira meggyőzött egy két hackert csodás bájaival, hogy azok megpiszkálták a rendszerünket és egy óra alatt 130.000 szavazatot nyomtak rá. Nem mindennapi dolog volt. Dóri a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, tudását nálunk is kamatoztatta pár TrollFocis műsor erejéig, pluszban még egy kialakulóban lévő oldalunkon is kiváló munkatársunk.

Azt hittük naivan, hogy Gréta csak most tűnt fel a TrollFoci hasábjain, de tévedtünk, hisz évekkel ezelőtt már nevezett egy megmérettetésre nálunk. Azonkívül, hogy webshopunk igen aktív rendelője és már-már reklámarcot faragtunk belőle, Gréta (most tessék megkapaszkodni!) JÁTÉKVEZETŐ!!! Felőlünk bármennyi lest behúzhatna, spori!

Szavazz a TrollFoci "háziasszonyára"!

Szavazok

MI EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK...

Trollfoci
2017.08.09.

Már június elején kezdett összeállni a TrollFoci székelyföldi turnéja. Hosszú idő után végre el tudtuk vállalni, hogy részt vegyünk az EMI táborban, megkerestek minket Székelykeresztúrról is, és lehetőségünk nyúlt a Székelyvarsági Tartód SE-vel játszani egy gálameccset. Egyszóval egy jó kis 10 napos áfonyapálinkás, Hargita sörös, miccses túrának néztünk elébe.

A Keleti pályaudvarról indult a hálókocsis vonatunk Gyergyószentmiklósra, ahová reggel 8 fele, köszönhetően a vonaton elfogyasztott alkoholmennyiségnek, eléggé másnaposan érkeztünk meg. Az EMI tábor szervezői, - akik előtt most is megemeljük nem létező kalapunkat - nagyon jó vendéglátóknak bizonyultak és a "kutyaharapást szőrével" elvet követve, 3 perc alatt két pálinkát nyomtak belénk, amit még követett az előadásunk kezdetéig vagy három. Sokan gyűltek össze az előadósátorban még a korai időpont ellenére is és elég interaktívra sikeredett a beszélgetés, hála a sok kérdésnek. Ilyen előadásokat szeretünk tartani. 

Dolgunk végeztével kétnapos fesztiválozásba kezdtünk a szervezőkkel és a Sepsi OSK megjelent ultráival, hogy aztán negyednaposan megérkezzünk Székelykeresztúrra, ahol minden idők legforróbb kánikulája tombolt. Itt eleget tettünk egy rádiós felkérésnek, esténként a kispályás bajnokság elődöntőit követtük figyelemmel 300 (!!!), ismétlem, háromszáz néző társaságában. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Keresztúron rajongásig szeretik a futballt a helyiek, ennyi néző sokszor egy MTK meccsen sem volt.

Végre elérkezett a nagy nap! Székelyudvarhelyen találkoztunk a péntek kora reggelre beérkező TrollFoci AllStars legénységével, akik a 13 órás buszutat éppen egy laza áfonyapálinkázással pihenték ki és ezt folytattuk a festői szépségű Székelyvarságon is, nem foglalkozva azzal, hogy alig pár óra múlva egy nagy pályás mérkőzést játszunk. Pattantak a sörök, gurultak le a pálinkák, de ezzel nem mondunk semmi újat egy megyei fodballistának sem.

Délután 5-re értünk a Székelyvarsági Tartód SE álomba illő pályájára. Amerre a szem ellát mindenhol hegyek, fenyőerdők, a kapu mögött csordogáló Küküllő, mind-mind impozáns látványt nyújtott. A varsági játékosok is nyújtották felénk a söröket, közben a hatalmas bográcsban rotyogott  a gulyás.

Nem vagyunk mi focicsapat, annál inkább egy 400 emberből összeválogatott 15 idióta, akiknek mindenük a foci, fejben nagyon értünk hozzá, de gyakorlatban 3 perc után a tüdőnket kiköpve könyörgünk cseréért. Ennek a fényében is indult a mérkőzés, ahol a helyiek egy kis ajándékcsomaggal leptek meg minket, amit az újonnan készült TrollFoci AllStars sállakkal köszöntünk meg. A kezdő sípszó előtt még összeölelkezve elénekeltünk a "Nélküled"-et, ami itt a fenyőerdők és hegyek tövében teljesen másképpen szólt, megérintve mindenkit.


A találkozóról túl sok szót nem ejtenénk, mert, ahogy az előre borítékolható volt a varságiak domináltak, az történt a pályán, amit ők szerettek volna. Nem csoda, hisz ez a kis helyi székely csapat két éve indult a legalacsonyabb osztályból és azóta két osztályt is ugrottak. Nagyon jó kis gárda! Fellelhető közöttük a robosztus védő, az okosan osztogató irányító és a robbanékony, extra gyors csatár is, egyszóval jól össze vannak rakva, főleg úgy, hogy a játékosok többsége helyi kötődésű. 

Egy kapushibát követően sikerült megszereznünk a szépítő gólt, amelyet úgy ünnepeltünk, mintha a világbajnoki döntőt nyertük volna meg. Hozzátartozik, hogy gólunk pillanatában 13-an tartózkodtunk a pályán, amit a varságiak egy mosollyal nyugtáztak, de attól tartunk, hogy a bíró sportársak is... :)


5:1 lett a meccs vége. Az eredmény nem számított. A közös fotózkodás megadta az alaphangot a továbbiakra és féktelen nagy kakaózásba kezdett a két csapat. JA NEM! Folyt a sör, járt körbe a pálinka, fogyott a gulyás, egyszóval a székelyvarsági legények nagyon jó vendéglátónak bizonyultak, le a kalappal előttük, mert ezt nem csak a meccs napján történt így, hanem mind a 3 napon keresztül, amíg a községben tartózkodtunk. Reméljük, hogy minél hamarabb viszonyozhatjuk nekik ezt a meghívást.


Hajnali 5-ig tartott a dínom-dánom, ami azért volt kissé kellemetlen, mert másnap jelenésünk lett volna a kispályás focitornán is. Hálistennek itt is a varsági fodballisták voltak a szervezők és két meccsünket is eltolták, hogy délre a műfüves pályára lépve még azt a pillanatot is átkozzuk, hogy megszülettünk, olyan másnaposság uralkodott el rajtunk. Többen fel sem tudtak kelni, egy-két ember szinte a pálya mellett könnyített magán a száján keresztül. Első meccsünk 5:0-ás eredménye mutatja is, hogy nemigazán voltunk a helyzet magaslatán...

A gyógysöröktől megtáltosodva négyet rámoltunk következő ellenfelünknek, amit követett egy döntetlen a helyi focicsapat ellen, amikor szóltak, hogy ezzel az X-szel és egy kedvező eredménnyel a csoport utolsó mérkőzésén akár tovább is juthatunk. Ennek azért nem felhőtlenül örültünk, köszönhetően annak, hogy a helyiek és a község által felajánlott söröktől roskadozott az asztalunk, amelyet fogyasztottunk rendesen. De megtörtént a csoda! Továbbjutottunk és ezt követően a bronzmeccsig meg sem álltunk, ahol egy sima 4:0-val jelezték számunkra, hogy még kurva korai az AllStars életében egy ekkora eredmény... :)

Egy színvonalas tornán, a 4. helyezésért kapott oklevél is tud nagyon szépen csillogni, főleg a mi számunkra.

A szállás felé vettük az irányt, ahol tovább alapoztuk a hangulatot, hogy ismét hajnali 4-ig bulizzunk a varsági leányokkal, legényekkel. Utolsó napra esett még a helyi Málnaszüret Fesztivál záró bálja is, ahol emlékezetes módon sikerült megünnepelnünk a TrollFoci AllStars első születésnapját is. Volt aki sörcsapolóra itta magát és 3 órán keresztül dolgozott a büfében, voltak akik átvették a mikrofont és a szintetizátort a színpadon... Annyi biztos, hogy a helyiek egyhamar nem felejtenek el minket.

Mi sem őket! Sokadjára is nagyon köszönjük ezt a fantasztikus vendéglátást. A csapatból többen is először jártak Székelyföldön és mondanunk sem kell, hogy szívük egyik darabját otthagyták ezen a nagyszerű, meseszerű településen:

SZÉKELYVARSÁGON

A fotókért köszönet Pál Árpádnak és a Székelysportnak.

PINYŐNEK AGYÁRA MENT AZ UTOLSÓ HELY? - cikk és szavazás

Trollfoci
2017.08.08.

12 játékos leigazolása után pontosan az e számmal jelzett helyen áll a Gyakadémia a bajnokságban, azaz utolsó. Valószínűleg Pintér Attila vezetőedző is érzi bajt, mert padlóig nyomta a gázt a kifogásgenerátoron, sőt még egy kis nitrót is tolt hozzá.

A 4 meccsből elszenvedett harmadik vereségük után ugyanis - miután előbb egy kiállítást hiányolt a javukra - azt mondta, hogy ők megszívják a légiós szabályt, mert náluk csak 3 ilyen játékos játszhat, míg a kupainduló csapatoknál 5.

Na, ezzel annyi a pöti problem, hogy az eddigi 4 meccsükön mindig 5 játszhatott náluk is, mert az MLSZ szabálya szerint, ha kupainduló ellen meccselsz (ahogy a Gyaka az eddigi 4 meccsén mindig), akkor 5 légióst küldhetsz fel. Pontosan az igazságosság miatt.

Most akkor Pinyő vagy a szabályt nem tudja, vagy számolni, amiket egyből cáfol azonban az, hogy fel is küldte a megengedett 5 légióst a pályára. Harmadik lehetőség, hogy szorul a hurok a Pancho Arénában és az szül ilyen botor nyilatkozatokat.

Egy biztos, már maga a tény, hogy egy Akadémia szót a nevében viselő klub edzője azon kesereg, hogy kevés a légiósa (amikor nem is kevés...), elég elszomorító.

Szerintetek mi válthatta ki Pinyő szavait?

MI TÖRTÉNT PINYŐVEL?

Szavazok

MEGFUTAMÍTOTTÁK A RENDŐRÖKET A SZURKOLÓK - videó

Trollfoci
2017.08.07.

A dán bajnokságban rangadót rendeztek a hétvégén: a Bröndby az FC Köbenhavnnel játszott. 

Várható volt, hogy parázs összecsapás lesz, ám ezt az eredmény sokáig nem tükrözte, 0-0 volt egészen a hosszabbításig. A 93. percben azonban jött a hazaiak mindent eldöntő találata, ami a koppenhágai vendégszurkolóknál elszakította a cérnát.

Beindult a balhé, mire bevonultak a rohamrendőrök. Az elszántságuk azonban nem volt valami nagy, ugyanis, ahogy az a lenti videón is látszik, 1 perc alatt menekülőre fogták, és a drukkerek kinyomták őket a szektorból.

Újfent megállapíthatjuk tehát, hogy nyugaton már megoldották... ja nem!

UTOLSÓ PERCES GÓLLAL NYERT A SEPSI!!! - videó

Trollfoci
2017.08.06.

Óriási diadalt aratott tegnap a frissen első osztályba jutott Sepsi OSK csapata a román bajnokságban.

A sepsiszentgyörgyiek győzelme azért olyan értékes, mert amellett, hogy megőrizték hazai veretlenségüket, a címvédő, és pár napja még BL-szereplő Viitorul együttesét verték meg! 

Hadnagy Attila a 92. percben kapott kiváló indítást, amit átvett, majd a hosszúba továbbított. A magyar csatár gólját alighanem évek múlva is emlegetni fogják Székelyföldön.

Íme:

AZ ÚJPEST CÍMERÉT RAKTÁK RÁ A DEBRECEN MEZÉRE?!

Trollfoci
2017.08.04.

AZ ÚJPEST CÍMERÉT RAKTÁK RÁ A DEBRECEN MEZÉRE?!

 

Amint az várható volt, aláírt a Debrecen csapatához Haris Tabakovic, világhírű gólvágó. A mutatói önmagukért beszélnek: az elmúlt szezonban 19 bajnoki mérkőzésen 0, azaz nulla(!!!) gól a mérlege. Brávó annak a fantasztikus játékosmegfigyelőnek, aki felfedezte ezt a csiszolatlan gyémántot!

Hősünk 4 év alatt összesen 22 alkalommal tudta meggyőzni az éppen aktuális szakvezetőt a Young Boys csapatánál, hogy pályára léphessen, amit meg is koronázott egy darab "rudolfgergelynyi" góllal. Erre a kiváló, nem mindennapi teljesítményre fel is figyeltek az FC Wil többszörös Bajnokok Ligája győztes csapatánál (JA NEM!!!), és a svájci másodosztályba csábították Tabakovicot, ahol megrázta magát és négy évnyi gólcsendet megtörve itt azért 11-szer megrezegtette az ellenfél csapatának hálóját,hogy ezután a híres-neves Grasshopper leigazolja. A wikipédia szerint két kemény találat fűződik a nevéhez, az egyiket a Sion-nak, a másikat az Apollon Limassolnak, szóval rutinos, európai kupákban is megfordult spíler érkezik a Nagyerdei Stadionba... (sicc) 

A debreceni vezetők minden bizonnyal, abban reménykednek, hogy majd a cívis városban fog kiszakadni Haris gólzsákja, ne legyen igazunk, de van egy merész tippünk, hogy nem ez fog történni ismerve a Loki igazoláspolitikáját. 

A játékos hivatalos bemutatóján a szemfülesebbek észrevehettek egy igen megdöbbentő dolgot is. A Debrecen mezére a gyártó ugyanis véletlenül az Újpest vadonatúj címerét helyezte rá. 

Minden bizonnyal a mezhez tartozó dekor csíkról van szó és csak mi látjuk bele, de kísértetiesen hasonlít az újpesti wc deszkára. 

FEJEKET AKARUNK!!!  :) 

CSODACSATÁROK DEBRECENBEN, A TROLLFOCI AJÁNLÁSÁVAL!

Trollfoci
2017.08.02.

Debrecenben nagyon el lehetnek mostanában keseredve a szurkolók. Focicsapatuk éveken át uralta az MB1-et, sorra húzták be a bajnoki címeket, de amikor véletlen nem jött össze nekik, akkor is az élmezőnyben végeztek. Tavaly azonban majdnem kipottyantak a másodosztályba, az új szezont pedig 2 vereséggel és 1 döntetlennel nyitották. Csak azért nem ők a tökutolsók, mert Pinyő Gyakadémiája még náluk is szarabbul vágott neki az idénynek.

Észbe is kaptak a debreceni vezetők, látva a rossz eredményeket, új játékosok leigazolását tűzték ki célul a zászlajukra. A napokban látott napvilágot, hogy ki lehet a "megmentőjük" csatárposzton. Egy 19 mérkőzésen egyetlen árva gólt sem szerző támadónak, bizonyos Haris Tabakovicnak lenne a feladata kirántani a gödrből a Lokit. Mondjuk jó hír lehet a rosszban, hogy még öngólt sem szerzett. Ebben már jobb Eppel Mártonnál, aki nem mellesleg tavaly gólkirály lett. Valamit tudhatnak Debrecenben? Nem tudjuk, azonban mi szeretnénk a figyelmükbe ajánlani pár játékost, fentebb nevezett focistához hasonló tulajdonságokkal rendelkező, jelenleg szabadon igazolható státusszal rendelkező fodballistát.

Hörpintős József

Jelenleg csapat nélküli, idejét többnyire egy külvárosi, sarki kocsmában tölti. Ettől függetlenül jó erőnlétben van, napjában akár 50-100-szor is elképesztő gyorsasággal teszi meg az asztal és a kocsmapult közötti távot. A kocsmapulton mások által ottfelejtett fél pohár fröccsért folytatott versenyben sokszor dulakodásba keveredik társaival, ami a pályán egy szögletnél óriási előnyt jelenthetne. Fizetési igénye minimális, elég neki egy 20.000 forintos ceh a kocsmában havonta.

Németh András

Bár ő nem csatár, inkább védekEVŐ kövérpályás, bármikor fel lehet tolni éknek. Képes felfalni az ellenfeleit feltűnés nélkül, csak arra kell figyelnie, hogy az így eltűnt hátvédek adta ürességben ne fusson lesre. A taktikát a legnagyobb fegyelemmel tartja be, amennyiben a mérkőzés előtt a mágnestáblán az embereket hamburgerrel helyettesítik. Hátránya, hogy jelenleg van csapata, úgy tudni, hogy magas a kivásárlási ára is. Fizetési igénye nem túl magas, de nem is alacsony: heti 100.000 forint melegétel utalvány.

Lukács László (Tankcsapda)

Elkötelezett debreceni, odaadással, harcossággal nem lenne probléma. Képes szétzúzni az ellenfél védőit. Szögletrúgásnál a leghatékonyabb ő is, a beadás előtt megpörgeti a hajkoronáját, három méteres körzetben garantáltan nem lesz egy védő sem, így csak rá kell ívelni a fejére a labdát. Előnyét már írtuk, hátránya viszont annyi, hogy meccseken nem tud ott lenni, mert általában akkor koncertfellépései vannak. Ettől függetlenül ajánljuk, ő is képes annyi gólt szerezni, mint a leigazolni kívánt játékos.

Dombi Tibor

Na igen, az örök debreceni, aki szerintünk még most is képes lenne kihúzni a szarból szeretett csapatát. Életkorát még mindig nem tudtuk beazonosítani, de még mindig a csapat hasznára tudna lenni, hogy a futball alapításánál ő is ott volt. A kengyelfutó gyalogkakukkot mai napig faképnél hagyja. Érdemes középen játszatni, mert néha túlfut a pályán, de ha ezt középen teszi labdával, akkor az azt jelenti, hogy a kapuba süvít be vele. Garantált mesterhármas minden meccsen.

Szóval őket ajánljuk mi.

Ezeket a cikkeket olvastad már?