ÜTÖTT, MAJD FEJBE TÉRDELTE A JÁTÉKVEZETŐT

Trollfoci
2017.04.04.

A portugáliai túránk során nem szembesülhettünk a luzitán szurkolók kemény magjaival, hisz, mint sok országban az ultráknak a nemzeti válogatott csupán második helyre szorul az imádott futball klub után vagy éppen teljes érdektelenség követi.

Történetünk a Porto ultráinak a támogatásával, a negyedosztályt toronymagasan vezető Canelas 2010 csapatáról szól. Nos minden bizonnyal az sem lehet véletlen, hogy hatalmas előnnyel vezetik a tabellát, ami jelen esetben 25 pont, de arról is szót kell ejteni, hogy az ellenfelek inkább vállalják a 750 euros büntetést, csak ne kelljen pályára lépniük a kék-fehérek ellen.

Ha valamely csapat vállalja ellenük a játékot, nem sok köszönete lesz benne, hisz megfélemlítéssel, fizikai erőszakkal és lelki terrorral lépnek túl rajtuk. A játékvezetők és a spílerek tehetetlenek. Számtalanszor felemeltél már a szavukat, de egyelőre a Canelas 2010 menetel tovább a portugál harmadosztály felé. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mikor akadnak össze a Benfica vagy épp a Sporting valamely alacsonyabb osztályú együttesével, mert ott bizonyára le fogják szarni a Super Dragoes-t. (a portoi klub szurkolói csoportja)

A videóban a kék-fehérek játékosának Marco Goncalvesnek előbb az ellenféllel gyűlik meg a baja, azután a bíróra támad és FEJBETÉRDELI (!!!).

A mérkőzést azonnal lefújták, amely olyan kevés ideig tartott, hogy a nézők visszakövetelték a belépőjegyek árát. A renitens Goncalvest végül rendőrök vezették le a pályáról és tegnap már bíróság előtt kellett a tetteiért felelnie, de abban biztosak vagyunk, hogy elő kell venni valamely csapattársa igazolását, mert a sajátjával jó ideig nem játszhat majd. De azért megnéznénk, hogy milyen meccset játszana ez a csapat mondjuk egy borsodi megye III-ban...

HORRORISZTIKUS SÉRÜLÉS A MEGYEIBEN! - kép és videó

Trollfoci
2017.04.03.

Megye I-es bajnoki csata zajlott a Szedres és a Majos között múlt vasárnap.

A parázs összecsapás egyik szerelési kísérlete, amolyan igazi "Labda vót spori!" szituációvá változott. A majosiak egyik játékosa ugyanis jobban eltévesztette az ütemet, mint Zámbó Krisztián az X-Faktor válogatón.

Szegény szedresi sporttárs még a vérét is adta a csapatért: a belépő nyomán felszakadt a bőre is:

AUFWIEDERSEHEN! - Menesztették Bernd Storckot!

Trollfoci
2017.04.01.

Felmentették pozíciójából Bernd Storckot, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

Az utódról később határoznak, ám az igazi, bombaként robbanó hír az volt, hogy addig ideiglenesen a Puskás Akadémiát is irányító Pintér Attila veszi át a kapitányi teendőket.

Az MLSZ péntek esti, zárt elnökségi ülésén meghallgatták a kapitányt, majd rövid tanácskozás után szerződésének felbontása mellett döntöttek. Storckkal együtt stábja is távozik.

Az ülésről kiszivárgott információk szerint a Szövetség vezetői elégedetlenek voltak azzal, hogy a német szakember elengedné, illetve kisérletezésre használta/használná az aktuális vb-selejtező sorzatatot. A nézetkülönbséget nem tudták feloldani, így következett a szakítás.

Pintér Attila, az utód kijelöléséig, 1 válogatott összetartást tervez hetente, hogy elérhető legyen a vb-kijutás. Mint elmondta, a tolódásos védekezést fogják elsősorban gyakorolni.

TrollFoci, 2017. április 1.

LEFINGOTTA A SZÖVETSÉGI KAPITÁNYT

Trollfoci
2017.03.30.

Tokelo Rantie neve csak a legelvakultabb futballfanatikusok számára ismert, esetleg talán még azoknak lehet, akik az afrikai labdarúgás szerelmesei. A 27 éves csatár kora ellenére már 9 különböző csapatban is megfordult, szóval biztosan tudjuk állítani, hogy nem a klubhűség mintaképe, de lassan a modern fodball világában ehhez hozzá is szokhattunk. A labdához minden bizonnyal valami köze lehet, mert 38-szor ölthette magára a Dél-Afrikai Köztársaság címeres mezét, de gyanítjuk, hogy a renitens spíler többet már nem fogja.

Rantie a válogatott szünetekben mindig hazautazott, de meccsre már nem ment, inkább az alvást preferálta. Majd, amikor találkozott a szövetségi kapitánnyal egy „bocs főnök, nem akarok válogatott lenni” helyett letolta a nadrágját és LEFINGOTTA (!!!) Ephraim Mashabát, aki ott elég nagy legendának számít.

A  performansz után, Rantie-t ezután annyira már nem akarják a válogatottban látni, amin egy cseppet sem csodálkozunk.

Ha éppen nem kapitányokat szellent a srác, tud ő ilyeneket is:

forrás: player.hu

BRUTÁLIS SZABÁLYTALANSÁG A MAGYAR-SKÓT MECCSEN!!! - videó

Trollfoci
2017.03.28.

2-1-re vertük tegnap Skóciát az U19-es Eb-elitkörben.

A - mint később kiderült, a csehek győzelme miatt továbbjutást nem érő - győzelmünk már megvolt, hiszen fél perc volt hátra, és emberhátrányban volt az ellenfél, a labda pedig nálunk. 

Egyik ifjú skót sporttársunk, aki valószínűleg Duncan McLoad leszármazottja lehet, ekkor gondolta úgy, hogy előveszi a klasszikus "Csak egy maradhat!" elvet. Úgy szállt bele a felé tartó fiatal magyarba, mint a megyei pálya mellé parkolt kocsi ablakába a meccslabda. Egyből piros:

     videó: Henrik & TrollFoci

HA MÉG EGYSZER KIMONDOD, HOGY PORTUGÁLIA, ÉN LEKÖPLEK!!!

Trollfoci
2017.03.27.

Felfokozott várakozás előzte meg a lisszaboni kalandot. Társaságunk a szokásos, ezer éve járjuk Európát a magyar válogatottal. Sokak el sem hihetik, de már akkor is a nemzeti tizenegy meccsein voltunk, amikor még csak maximum 1-2 busznyi fanatikus kísérte a csapatot mindenhová. Mondanom sem kell, hogy ugyanezekkel az ismerős arcokkal a mai napig találkozunk kelet és nyugat Európa lelátóin.

Szállásunk a túra előtt már 3 hónappal lefoglalva, ahogy a repülőjegy is. Őszinte leszek: nem vártunk csodát a csapattól. Ahogy Csank Jancsi, úgy mi is elengedtük az orosz világbajnokságot már a mérkőzés előtt. Ahogy egyik barátunk fogalmaz: "A túrák mindig jók, csak azok a kurva meccsek ne lennének..." Tegyük hozzá, hogy kivételt képez ez alól az elmúlt két év, amikor olyan dolgok történtek, amelyek addig ritkán: fiaink elkezdtek nyerni és pontokat gyűjteni, aztán az i-re a pontot feltették a sikeres Eb szerepléssel.

Lisszabon. Szépnek szép város, tényleg. Igaz, hogy társaságunkból mindannyiuknak párszor kimegy a bokája a kurva macskaköveken meg a csempéken. CSEMPÉK!!! Mindenhol csempék! Az utcákon, a falakon, a metróban, mindenhol! Barátunk meg is jegyzi, hogy Portugália alapítója minden bizonnyal egy hideg burkoló lehetett, mert ennyire betegesen nem lehet vonzódni a csempékhez. A sör csúszik, olcsó és finom. Letettük a voksunkat a Sagres és a Super Bock mellett. Valaki megszívja egy tízes kartonnal, mert a kibontása után veszi észre, hogy alkoholmentes... Tradicionális étterem. Direkt nem keresünk nagyobbat, hanem egy eldugott kis helyet. Nem is csalódunk, folyik a sör, a pincér különböző nagyon finom előételeket tesz elénk. Páran nem bízunk a portugál konyhában, így maradunk a chicken-nél, de van 2-3 bátor vállalkozónk, akik a helyi ízekre szavaznak. Na ezt nem kellett volna! Amit megismerünk a rohadt nagy tányéron, az a rizs és a sárgarépa. A többiről fogalmunk sincs, hogy mi az, a nagy tálak vissza a konyhára és, mint jó barátok megosztjuk egymással a maradék ételeket, nehogy a bátrak éhesen maradjanak.

A helyiek rendkívül barátságosak. Elég sokan megjegyzik, hogy komoly győzelmi esélyei vannak a magyar csapatnak, az övék mostanában szar... Meg, hogy az Eb-t is csak szerencsével nyerték. Mindenhol Ronaldo arcképe jön velünk szembe, a butikosok árukészletének kb 60 %-át teszi ki Cöröhét. Meg csempe...

Eljött a meccsnap. Gyűlnek a magyar szurkolók. Amióta kint vagyunk először kap el egy olyan érzés, hogy ma győzhetünk! Megdörren a tábor és elindulunk a stadion felé. Hihetetlen hidegrázás! Fiatalok, idősek, gyerekek, babakocsik.

Van a "magyar" sajtónak egy sajátos szegmense, amelyik csak a rosszat képes meglátni a szurkolók kapcsán. A majdnem háromezres magyar publikum is megkapja a magáét mind cikkben, mind a törzskommentelők részéről, mert "románozott" és kétségbe vonta Ronaldo nemi identitását... Nyugat-Európában, ahol ugye már mindent megoldottak, mindennaposak az egymást zrikáló dalok, rigmusok. Ez kint megszokott, a magyar médiában úgy látszik, hogy még nem...Mindeközben a portugálok (Porto vs Benfica) egymást dobálják a városban és a lelátón is egymásnak mennek, ami miatt a stadionban(!!!) rendezői és rendőri(!!!) intézkedés van. A portugal Record c. lappal ellentétben erről természetesen elfelejt beszámolni a "magyar" fősodorvonal. Amikor azt mondják, hogy az inkriminált rigmusok miatt nem voltak "európaiak" a magyar szurkolók, akkor azt kell mondanunk, hogy szerencsére nem. Nálunk egymás mellett ment fradista és újpesti, diósgyőri és nyíregyházi a legnagyobb egyetértésben, de folytathatnánk még a sort. 

Lehet, hogy ez nem "európai", de végtelenül jóérzésűen MAGYAR!

A beléptetés egyszerűen botrányos. Több ezer embert áztatnak a portugál készenlétisek a zuhogó esőben, egy embert rendkívüli brutalitással kiemelnek és 6-an kezdik el püfölni a földön. Rendkívül agresszívek. A motozás olyan, amilyen még bukarestben sem volt. Rendben, akik évek óta a lelátókon vagyunk megszoktuk már az ilyen szitukat, de még mi is meglepve fogadtuk a biztiboy mogyorózását, herefogdosását. 

A meccset hagyjuk is, látta mindenki.

A lefújás után nagyon sokáig bent tartják a magyarokat a stadionban. Kiterelés a metróra, amely nem akar egy állomáson sem megállni. Kiderül, a terv az, hogy kivigyenek minket a város szélére, onnan meg csinálj, amit akarsz paraszt magyar... Egy portugál fiatal lány eközben rosszul lesz. Klausztrofóbiás, a nagy tömeg és bezártságérzés egy nagy rohamban tör ki rajta. Mutogatjuk a rendőrnek, hogy nyissák ki az ajtót, mert meghal itt a végén a hölgy. Benéz, legyint, megy tovább, mintha semmi sem történt volna. Egy magyar srác megunja, hogy a bezárt metrókocsiban váratnak minket 30-40 perce. Betöri a vészjelzőt, meghúzza a kart, az ajtó kinyílik. Kihozzuk a portugál hölgyet, vizet adunk, nyugtatjuk, jobban lett. A metrókocsikból kiözönlő 6-700 magyar hatására a peronon addig nagypofájúan vigyorgó portugál készenlétisek arca már nem akkora, mint 5 perce. Hátrálva, vigyázva el is hagyják a területet. Egyszerűen botrány, amit a stadionban és a kiürítésnél végeztek.

Még a bezárt metrókocsiban figyelmesek leszünk egy úrra, akit elnevezünk Stadler Józsi bácsinak, mert eléggé hasonlít rá. Barátokkal jött ki Lisszabonba a mérkőzésre és jogosan, fennhangon, hozzáteszem rendkívül humorosan panaszkodik, mire megkérdezik tőle:

"- Józsi bácsi! Aztán jössz-e még Portugáliába?

Mire Józsi bácsi: "- Fiam, ha még egyszer kimered ejteni a szádon azt, hogy Portugália, ÉN LEKÖPLEK!!!" 

OTTVANBAZMEEEG!!! GÓÓÓL! - videó

Trollfoci
2017.03.27.

Az ellenfél Norvégia + az Eb-re jutás a tét = MAGYAR KIFLI!

Úgy néz ki, ez az az egyenlet, amit felírhatunk, ha mostanában tétmeccsen találkozunk a skandináv csapattal. Megint elsült ugyanis egy magyar láb és az északiak mentek a levesbe.

Szoboszlai Dominik mosolygóssá változtatta az előzi esti portugál-meccs miatt szomorú arcokat. Több ezer szurkoló száját pedig ismét elhagyhatta a címben szereplő üvöltés:
OTTVANBAZMEEEG!!!

forrás:az M4 Sport közvetítése

"LÓSZART!" - SZÍVBŐL JÖVŐ EDZŐI NYILATKOZAT - VIDEÓ

Trollfoci
2017.03.24.

"Az élő adás varázsa" - mondhatnánk az alábbi videóra.

Szélesi Zoltán az 17 év alatti válogatottunk szövetségi edzője boldogan nyilatkozhatott, hiszen tegnap, a hajrában fordítva, 2-1-re legyőztük Oroszországot. Nem is győzte dicsérni a fiúkat, a felfokozott hangulatban pedig kicsúszhat olyan is, amit amúgy nem mondana az ember:

     részlet az M4 közvetítésből

EZ NEM LEHET IGAZ! BÍRÓCSERE A SZOMBATI MECCSEN!

Trollfoci
2017.03.22.

Úgy gondoljuk, hogy ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna a számunkra sorsdöntő Portugália-Magyarország VB-selejtező mérkőzés előtt. Pár alapembert kihagyott Bernd Storck a keretből, majd a behívottak közül is sérültek le, de még ezeken is próbáltunk optimistán átlendülni. A hír, amit viszont a FIFA hivatalos honlapján közölt, az teljesen letaglózott minket.

Örültünk, hogy lengyel játékvezető fogja fújni a meccsünket, azonban Szymon Marciniak spori az egyik önálló edzésén lovaglóizom szakadást szenvedett, emiatt nem tudja levezetni a mérkőzést, sőt, pár hónapig egyetlen meccsen sem fog tudni közreműködni. Sajnálatos eset, sajnos a sport világában gyakran előfordulnak ilyen sérülések, csak a legjobbakat és mihamarabbi felépülést tudunk kívánni neki.

Szóval a lengyel spori megsérült, ilyenkor az a hivatalos szabály, hogy egy új játékvezetőt rendelnek ki az összecsapásra. Kapaszkodjon meg mindenki, mert az új bíró nem más, mint

Szergej Karaszjov.

Igen, jól látja mindenki. Bizonyára minden magyar fociszeretőnek ismerősen cseng a neve. A rettegett kopasz orosz, aki a bálnavadászok elleni EB meccsünkön az ellenfél melletti cipőfűző megkötésére is tizenegyest ítélt. Úgy látszik a FIFA-nál vicces kedvükben voltak az illetékesek, vagy már elfelejtették, hogy a franciaországi kontinensviadalról is hazazavarták a vak kopaszt, annyira kritikán aluli volt a ténykedése. Mi azt hittük, hogy azóta egy Braille írásos könyveket kiadó cégnél dolgozik tapogatóként, de úgy tűnik a játékvezetői rendszerben maradt...

A játékosoknak üzenjük, hogy mutassák meg ennek a világtalan baromnak, hogy bármilyen ítéleteket hoz, le tudják győzni az Európa-bajnok portugálokat!

Troll reggelt mindenkinek!... 

 

EURÓMILLIÓKAT FEKTETNEK EGY ERDÉLYI CSAPATBA! - képek

Trollfoci
2017.03.21.

Ismerős logót fedeztünk fel az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő Székelyvarság új mezén. A NapPark, a helyi közbirtokosság, és a csapat logója látható a Facebookon keringő új mez első felén, míg a hátoldalán a Székelyvarság és a mezszám alatt a Székelyföldön is népszerű TrollFoci logója látható.

Azt eddig is tudtuk, hogy a TrollFoci kedvenc székelyföldi csapata Székelyvarság, de attól még minek tenné rá valaki a szurkolója logóját. Kíváncsiak voltunk, hogy hogyan, és miért került a logó a mezre, de a székelyvarsági csapatból senkit nem értünk el, hogy felvilágosítson. Ezért a TrollFoci szerkesztőinél próbáltunk szerencsét.

L. admint a Ferihegyi repülőtéren értük el telefonon. Ő válaszolt arra a kérdésünkre, hogy a TrollFoci logója miért is van ott a székelyvarságiak mezén:
"A logó tervünk első lépése…Köztudott, hogy a TrollFoci által rengeteg pénzt kerestünk. Ennek egy részét, nagyjából 100 millió eurót szeretnénk befektetni Székelyvarság csapatába. Terveink közt szerepel az is, hogy pár éven belül ez a csapat a BL-ben induljon. A támogatni kívánt csapat kiválasztása sem volt nehéz. Első szempontunk a szurkolók száma volt, ami ma is nagyobb, mint az MB1 átlag-nézőszáma. A következő szempont a helyszín volt, ami azért fontos, mivel egy 40 ezres stadiont is szeretnénk építeni a csapat számára. Erre a legmegfelelőbb hely Székelyvarság. Csak arra kell vigyáznunk, hogy János bácsi sarjújában ne tegyünk kárt, de ebben a kérdésben egyeztetünk majd az építő céggel. Ugyanakkor terveink közt szerepel Adrian Mutu leigazolása is, aki tavaly Marosvásárhelyen töltött egy évet, hogy megtanulhassa, miként ejtik ki a VÍZ szót magyarul. Ugyanis, ő csak vízhordozónak jönne a csapathoz. Igazából játékosokra nincs szükség. A székelyvarsági csapat és a szurkolók nagy egységet alkotnak. Ott a szurkolók is annyira ismerik a hazaiak játékát, hogy sérülés, eltiltás esetén bármely szurkoló helyettesíteni tudja bármely játékost.’’

További beszélgetésre nem volt időnk, mivel a TrollFoci magángépe a felszállásra készülődött. L. admin és kollégái épp Portugáliába indultak, a Portugália-Magyarország Vb-selejtező találkozóra. A Székelyvarság-TrollFoci projekt fejleményéről a későbbiekben még beszámolunk.

forrás: Székelysport

 

Ezeket a cikkeket olvastad már?