Adjátok vissza a focimat!

Trollfoci

Míg korábban sokkal nagyobb elégedetlenkedést váltott ki a honi futballszurkolókból egy-egy focival kapcsolatos hír, döntés, szövetségi kétmilliós büntetés, addigra már ez is totális közönybe fulladt. Egyszerűen már nem érdekel senkit.

Mi történik a magyar focival? Mi történik a magyar profi ligában? Miért van ez?

Világéletemben nagy meccsre járó voltam, amikor tudtam, ott voltam csapatom találkozóin, amikor időm engedte kimentem olyan mérkőzésekre is, amelyekhez közöm nem volt, de 1-2 zacskó szotyival a zsebemben, sörrel a kezemben beálltam a leghangosabb helyi nyugdíjas mögé és magamban, néha már-már hangosan nevettem az elégedetlenkedő vagy éppen buzdító szövegeken.

Mára ez már totálisan megszűnt. Míg korábban vártam a hétvégéket, készültem akkor is, ha személyesen vagy akár otthonról követtem végig embéegyes fiaink zsonglőrködését. Nem érdekeltek a hangok, amelyek már-már lenézően kérdezgették, hogy miért nézem én ezt a szart... Uram bocsá' de leszartam ezeket a mondatokat. Otthon tudták, hogy szombaton csak addig szólhatnak hozzám, amíg szünet van, vagy éppen várok a következő kapcsolásra. Mert ugye nem is olyan régen szinte minden mérkőzést leadott a tévé. Azóta valami nagykutya kitalálta, hogy azért nem járnak a családok ki a stadionokba, mert túl sok találkozót tűznek műsorra a sportcsatornák... Édes istenem. Ugye ezek a honi a labdarúgás vezetői... Ha ők a vezetők, akkor milyen lehet a többi?

Behozták a kártyás rendszert. Életemben nem balhéztam sem a stadionban, sem a stadion környékén, így úgy gondoltam, hogy nekem nincs félnivalóm, kiváltom a plasztikot. Nem értettem a tiltakozókat, hisz a személyes adatokat manapság mindenhol meg kell adni. Aztán elérkezett az a nap is, amikor egy barátommal mentem volna ki meccsre, de közölték, hogy nem ülhetünk egy szektorba, mert neki más klubkártyája van. Valahol akkor értettem meg az egész tiltakozás lényegét, hogy itt nem a név meg cím megadásról szól ez az egész történet az ultrák részéről, hanem egyszerű, érthető, magyar nyelvre lefordítva: ez már sok volt, azok számára, akik időt, pénzt nem sajnálva követik a gárdájukat, hóban, kánikulában és egy újabb béklyót kötöznek rájuk. Nem a kártyával lehet megoldani a magyar foci helyzetét. Igaz azóta belátták, hogy óriási szopóálarcot kötöttek ezzel magukra, így meg is szüntették, vagyis inkább a klubokra bízták a döntést, hogy kiket mehetnek be személyesen követni ezt a túlfizetett csodát, ami manapság a pályákon zajlik.

Totális érdektelenség jellemez mostanában. Jelenleg körülbelül annyit tudok, hogy a Fradi utcahosszal vezeti a bajnokságot, agyonver mindenkit, kivéve a Puskás Akadémiát... Minden bizonnyal felszívták magukat a felcsúti legények és életük meccsét játszották. Mert ugye a politikát ne keverjük bele ebbe a csodálatos sportágba. Fogalmazhatnánk úgyis, hogy ne keverjük még jobban bele, mert szegény nyakig benne van... A Videoton kieső helyen tanyázik, egy olyan kerettel, amivel illene megszorongatni a gazdagabb klubok tökét, de idén valahogy nem megy nekik.

Ennyi információ áll jelenleg a rendelkezésemre. Nem követem, nem nézem, nem érdekel. Valamit kiöltek belőlem. Hiába jöttek vissza az ultrák szurkolni a stadionokba, valahogy bohózatnak nézem ezt az egészet, ami manapság magyar futball néven zajlik. A legutóbbi fordulóban totális érdektelenség, az idei év legalacsonyabb nézőszáma. Hol vannak a családok? Hol van az az új réteg, aki fizetőképes? Magyarországon miért a szurkolók vannak a klubokért és nem a klubok a szurkolókért?

Múlt héten egyik kedves barátom szólt, hogy nézzünk ki a hétvégi FTC-Kispestre. De a vendégbe, mert neki sincs semmi kedve semmiét odatartogatni, meg kiváltani egy újabb felesleges kártyát. Remek, menjünk! Az újbóli fellángolásom körülbelül a hét elejéig tartott, amikor is közölték, hogy buszoztatás lesz ismételten a Határ útról... Pedig már tökéletesen elképzeltük, ahogy indítunk egy kis alapozással, aztán a népligeti düledező hambisnál tolunk egy olyan jó kis igazi csalamádés hamburgert, amely már annyira rossz, hogy szabályosan finom. De így baszok rá! Ha így akarnak több nézőt becsalogatni a stadionokba, akkor nem egy hullámhosszon vagyunk. Én másképp gondolkodom. Elnézve a fordulók nézőszámait, lehet, hogy nem egyedül vagyok így vele.

Hétvégén? Akkor kinézünk egy jó kis mennyei megyei meccset, pár sör, szotyi a zsebbe és beállunk a leghangosabb nyugdíjas mögé. Mert ott legalább szívvel-lélekkel szurkolnak és szívvel lélekkel játszanak!

(Péter)

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/21283/pics/14435187993073604_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?