Blogolj!

Kázák kánok menni Lettország!

Trollfoci

Eljött a nap, amire sosem gondoltál volna! Igen! Egy Lettország-Kazahsztán meccsen fog izgulni az egész ország. Mondjuk nálunk csak a lettországi, közvetítésekkel foglalkozó kolléga nézett nagyobbat, amikor Petúr Andris a Sport1-től bejelentkezett, hogy mi is adnánk ezt a mérkőzést és csapjanak már hozzánk a közvetítési jogokból. Szerencsétlen azóta is filózik, hogy a magyarok mi a faszért vagyunk kíváncsiak rájuk.

Ezt a kérdést tettük fel tegnap az ukrán-spanyol EB selejtező alatt a TrollFoci olvasóinak, hisz a válogatott Feröer elleni "kisgrófolása" és a görög vereség után, sokan fejezték ki negatív és pozitív véleményüket a nemzeti tizenegyről.

Kell-e egy olyan Európa Bajnokság nekünk, ahol nem mi harcoljuk ki a részvételt? A kérdés abszolút jogos, hisz így kissé keserűbb az ember szájíze. Többen választották ezt az opciót, hogy mi magunk, ezzel a kerettel mérjük magunkat az európai 24-es "elithez" és jöjjön csak az a pótselejtező.

Mekkora lökést adhat egy ilyen kontinensviadal a magyar futballnak? Újabb stadionok épülnek majd Taktaharkányban, Mánfán, esetleg Tóalmáson? A nemzetközi színtéren induló kupacsapataink nem hullanak majd el augusztusban sehol sem jegyzett, szinte amatőr gárdáktól? A futballvezetők szemében a szurkolók lesznek az elsők és nem a különböző támogatások harácsolása, amelyek birtokában már akkor is simán megéri egy első osztályú, profi mérkőzést rendezni, ha egyetlen néző sincs a szép, új arénákban?

Valószínű nem ez lesz. Annál valószínűbb, hogy egy esetleges kijutás esetén lesz majd mellveregetés, hogy ők ezt ígérték és megcsinálták, EB résztvevő Magyarország! Innentől kezdve kuss és minden rendben van! 

A szavazás állásából leszűrhető, hogy gondok ide, gondok oda, a magyar futballszerető szurkoló már éhes egy megmérettetésre! Ha kijutunk, lesz legalább 3 meccsünk, amire rengetegen fognak kiutazni, szurkolni a válogatottnak. Európa, Franciaország, Sanzelizé, mádámok, borok, mámor.

Utána vélhetően, szépen visszajövünk ide a mi kis magyar valóságunkba...

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/21646/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?