"MARADONA NAGYOBB PELÉNÉL!!!"

Trollfoci

Blogbejegyzésünkben kicsit utánajártunk, hogy a nemzeti csapatokat, miképpen buzdítják a szurkolók. Rögtön az első videóban, az argentin fanatikusok elárulják a brazil kollégáknak, hogy Maradona nagyobb játékos a szintén legenda Pelénél. Ez minden jó ízlésű brazil embernél felér egy gyomorba szúrással és a kést még meg is forgatják bennük képletesen. (Habár Dél-Amerikában ezért nem nagyon mennek a szomszédba) Élmény hallgatni a dalt! 

Az angol szurkolók a világ bármely pontjára elkísérik a háromoroszlánosokat, mégpedig nagy számban. Ahol ők ott vannak, ott patakokban folyik a sör, a jókedv a tetőfokára hág és bizony elcsattan egy-két pofon is. A lelátóról hátborzongatóan tudják biztatni kedvenceiket.

Ki ne emlékezne az írekre a lengyelországi EB-n?

"...és a stadion egyszerre zengeni kezd. De nem a spanyolok hangjától – az írek énekelnek. Zúg a híres ballada, a Fields of Athenry, az angolok által rájuk szabadított nagy éhínség idején családjának krumplit lopó száműzöttről, Michael-ről. Az aréna falai belerengenek a kórusba, a győztesek táborában szó bennszakad, hang fennakad. Megigézve hallgatják a lealázott, leiskolázott kicsi nép vidám, büszke hangorkánját – és valójában már nem csak a sajátjaikat ünneplik, hanem a veszteseket is. Akik így tudnak veszteni.
Ha sorsüldözöttségi versenyt hirdetnének az európai nemzetek között, azt jó eséllyel – alig orrhosszal megelőzve a magyarságot – az írek nyernék." (forrás: Ultras Liberi)

Lengyel barátaink sem mennek a szomszédba egy kis hangulatért.

Végül, de nem utolsó sorban, magunkat se hagyjuk ki a felsorolásból, mert biztosak vagyunk abban, hogy a magyar tábor a válogatott 12. embere!

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?