Blogolj!

TÍZEZER EMBER SZÍVE DOBBANT EGYSZERRE

Trollfoci

Hiszem hogy teremtett világban élünk.

Hiszem hogy van valaki felettünk (én Istennek nevezem) aki figyel ránk, gondoskodik rólunk, törődik velünk. Ismerem a materialista gondolkodást, ismerek ateistákat, ismerem a nagy ősrobbanást meg persze Darwint is. Ismerem...csak leszarom. Hiszek Istenben aki szabad akaratot adott nekem de egyben erkölcsi útmutatást is az életemhez. Utóbbi eredményezi többek között azt hogy embertelenül és valószínűtlenül korai időpontokban elmegyek dolgozni. Esőben is, hidegben is, undok hétfőkön is... De az élet nem ez, az élet ennél több, nem gépek vagyunk, nem rabszolgák. Hiszek, sziklaszilárdan hiszek benne hogy Isten adja (oly sok minden mellett) az olyan napokat mint a mai. Hétköznapi (bocs, hétvégi) csodákkal. Minden szép volt, minden jó volt. Nem közhelyesen. Nem sablonosan. Tényleg. Tényleg és igazán.

Mennyien kérdezték meg tőlem az utóbbi napokban hogy megyek-e Kubatov ellen demonstrálni. De már a kérdés sem állja meg a helyét. Ez a nap nem ilyenről szólt. Ez a nap nem volt kicsinyes, nem volt pitiáner, ez a nap magasztos volt. Nem valami ellen hanem valamiért. Tízezer ember állt ki ma azért a bizonyos valamiért. Tízezer ember szíve dobbant egyszerre. Önmagukért, egymásért, közösségükért, csoportjukért, csapatukért. Emberek ezrei, köztük fiatalok és öregek, lányok és érett nők, idős bácsik és taknyos kölykök. Egy célért, egy gondolatért az összefogás jegyében. Vibrált a levegőben az erő. Ez a nap bebizonyította hogy a Ferencváros fogalom, mint ahogyan legenda a Ferencváros szurkolótábora is.

Jöhet akármilyen kormány, lehet bármilyen alantas politikai akarat, ez a közösség felbonthatatlan. Mert ezt a közösséget a szív és vér tartja össze. Ez a kohézió szeretet alapú. A média és annak irányítói által rendszeresen démonizálni próbált, gyűlölettel teli és primitív embereknek beállított, elátkozott futballszurkolók sokadszorra bizonyították: példamutatók és élenjárók az összetartásban, összetartozásban, összefogásban. Erős hitem van. Tudom hogy a Jóisten ma mosolygott ránk. Mert azt látta, amiben örömét leli ebben a világban.

Ha én lennék Kubatov Gábor most az égbe köpnék és aztán aláállnék. De nem én vagyok. Én csak egy ember vagyok egy olyan nappal a háta mögött amiért érdemes megszületni. Az ilyen napokért érdemes. Vác szurkolóként is testvérek között, barátok között.

Üdvözletem küldöm a fiataloknak a XVI-osba, Csiziéknek a GM-be, Kecsegének Zalaegerszegre és még sokaknak, nem utolsósorban egy kispesti úriembernek aki nem keveset tett ma hozzá a hangulatomhoz. Kitartás Fradi tábor. Nem veszhettek el csak ti győzhettek.

-vito1899-

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?