ROMÁNIA - MAGYARORSZÁG / KIÜTÉSES GYŐZELEM

Trollfoci

Ha valaki azt mondja nekünk pár évvel ezelőtt, hogy egy vízilabda meccsért kelünk útra, akkor nagyon kinevettünk volna. Félreértés ne essék! Remek sport a vízilabda, rendkívül sikeresek vagyunk benne, bizonyítja ezt megannyi olimpiai elsőség, de mindig is a futball volt/van/lesz a szívünkben az első helyen.

Barátaink eseményt szerveztek a Románia-Magyarország világliga mérkőzésre, ahova eleinte nagyon sokan jelentkeztek, de ennek ellenére tegnap 7 ember söre szisszent az indulási ponton, sajnos csak ennyien jöttünk össze. Pedig még beszéltük is, hogy végre milyen jó érzés, hogy úgy utazhatunk egy túrán, hogy nincs gombóc a torkunkban, nem izgulunk a végeredmény miatt, mert a románoknak nem nagy barátja a víz, vagyis nincsenek a toppon vízilabdában.

Nyíltak a sörök, járt körbe a pálinka, a hangfalakból dübörgött a Szopó Party. (norvég metál együttes) Köszönhetően a rendkívül korai indulásnak, körülbelül félóránként álltunk meg fel és letölteni a készleteket, a Budapest-Ártánd távot kb 4 óra alatt sikerült abszolválnunk. Még úgyis, hogy az átkelésnél próbáltunk disztingválni magunkat, a határőr a buszba benézve, "A vízilabda meccsre mennek?"- kérdéssel nyitott. Hiába érkeztek a válaszok hátulról, hogy Farkaslakára, Korondra, Cristiano Ronaldo köcsögöt venni, Constantara, a delfináriumba, nem nagyon hitte el a magyar vámos és pattintott is tovább minket a román kollégáinak, akik szépen félreállítottak minket és kezdődött a huzavona. Erdélyben nevelkedett cimboránk, aki még tud románul hideg sört kérni és annyit beszél ezen a mordori nyelven, hogy éppen kurvának el ne adják, megpróbálta kideríteni a Jandarmerianal, hogy mi a helyzet. Érkezett is a válasz: nincs semmi para, pisi, kaki, cigi, intézzünk el mindent, amíg megérkeznek a további magyar nagy buszok... Itt következett egy félórás activity party, kézzel-lábbal, de elmagyaráztuk nekik, hogy higgyék már el, hogy heten vagyunk és kibaszottul nem fog más jönni. Nagy nehezen megértették és indulhattunk is, viszont kénytelenek voltunk elfogadni a  kíséretüket az uszodáig, ahol le is pattantak rólunk.

Az uszoda környékén találtunk is gyorsan egy vendéglátóipari helyet, ahonnan totálisan kitűntünk, köszönhetően annak, hogy kollégánk milliószor borította be az asztalt sörrel. A sokadik ilyen akció után már nevetve érkezett a pincérhölgy az asztalhoz, akinek a kitartása miatt Románia egy éves GDP-jét hagytuk ott borravalóban.

A csarnokba rendkívül szigorú beléptetés árán jutottunk be. Hozzátennénk, a szervezők rendkívül profin kezelték a helyzetet, határozottak voltak, de nem léptek túl semmilyen határt. Soha sem hittük volna, hogy egy vízilabda meccsen 5 méteren belül háromszor fognak megmotozni minket... A meccs úgy alakult, ahogy arra számítottunk. A fiúk hengereltek, egymás után dobálták a gólokat, a lelátón zúgtak a különböző rigmusok, amelybe beszálltak a debreceni utánpótlás vízilabdások is. Beszéltük is hazafele, hogy már csak ezért megérte eljönni erre a túrára, mert láttuk a srácok arcán, ahogy élvezik a hangulatot.

A mérkőzés vége előtt jóval, a velünk szemben lévő szektorban, Bukarestből már ismert Oradea drapit beszedte a helyi "kemény mag", ami óriási ovációt váltott ki köreinkben. A helyi kemény faszúak el is hagyták a csarnokot, természetesen tisztes távolból már mutogatva a közismert nemzetközi jeleket és jelezve, hogy várakozni fognak ránk a csarnokon kívül. No persze ebből sem lett semmi. A határig, hogy ne unatkozzunk, mind a heten kaptunk a nyakunkba előre egy darab felvezető rendőrautót, mögöttünk egy nyolcas Jandarmerias mikrobuszt, amit még két rendőrautó követett, egyszóval biztosra mentek a román szervek.

Összefoglalva a túrát konstatálhatjuk, hogy ismételten jó volt útra kelni és várjuk már a jövő hét keddi meccset a Tüskecsarnokban, ahol most a lányok ugranak a vízbe.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/26871/pics/14617383206811680_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?