Blogolj!

"DÁRDAI EGY OSTOBA PATKÁNY!!!"

Trollfoci

Két csodálatos hét Franciaország, másfél eurós sajtok, 7 eurós 16 darab/pakk sörök után, kipihenve az utolsó korty undorító Ricardo löttyöt, amit arrafelé előszeretettel iszogatnak, úgy gondoltam, hogy végre ismét ideje lenne tiszteletemet tennem a belvárosban. Ki is néztem magamnak a Szabadság teret, hisz a korábbi kontinenstornákat is hellyel-közzel itt izgultam végig, de ugye most köszönhetően a kijutásnak személyesen is ott lehettem a stadionokban.

Hogy jön ehhez a sztorihoz ez a kissé hatásvadász cím? Nos az a szomorú, hogy nincs ebben semmi hatásvadászat, de akkor menjünk szépen sorba:

Wales-Portegália elődöntő Szabadság tér, füves placc, tele emberekkel. Legnagyobb csodálkozásunkra senkin nincs portugál mez, amikor Ronaldohoz ér a labda, morajlás zúg végig a tömegen és jó pár füttyszó is belesüvít a kellemes estébe. Az emberek 95%-a Bale féle kis walesi csapatnak szurkol. A büféket totálisan nem értjük, hogy miért vannak ott, mert mindenki hozott anyagból dolgozik, amúgy magyaros módon. Mi is felpattintjuk a söreinket és meccsnézés helyett inkább a francia túra élményeit meséljük egymásnak. Sok mindenről nem maradunk le, mert maga a mérkőzés olyan, hogy a CIA minden bizonnyal felveszi majd a válogatott kínzási módszerek listájára, a német-olasz meccs mellé.

Félidőben jön a nagyszerű ötlet, hogy ugorjunk át Vékonyhoz a MAX1-be, max egy sör, megvárjuk, amíg tizikkel továbbjutnak a walesiek, aztán mindenki indul haza. Sajnos ennek is az lett a vége, ami ilyen alkalmakkor történni szokott, hogy a második portugál gól után a 4. jéger csúszik le, a sokadik sör társaságában, ezzel is kicsit tompítva a fájdalmunkat, hisz tegnap este mindenki egy kicsit veeeellszi volt, azóta, hogy ezek a srácok jól helybenhagyták a türhő, paraszt Fellaini-éket.

Hatalmas Soho Party retro buli kezdődik a krimóban, néha-néha előjön a Csiba, a liba is, fáradnak az emberek, tompulnak a reflexek, ideje hazamenni. Renáta Száncsezt megszégyenítő módon futás az éjszakai busz után, majd természetesen végállomáson a sofőr szól, hogy le kéne pattanni. Semmi meglepő eddig. 

Első taxit le is intem, látja, hogy vígan verem be a koporsóba a szögeket, ezért megkér, hogy ne dobjam el, szívjam el nyugodtan, 2 órája nem gyújtott rá, csatlakozna hozzám. Jó fejnek tűnik és el is kezdődik a beszélgetés:

- Sok a fuvar, mester?

- Áhhh, hagyd a picsába, alig van valami. Ha nem intesz le tuti hazamegyek. Merre voltál?

- Néztük ezt a gyötrelmes EB meccset...

- ÓÓÓÓÓÓ! Az EB! Mennyi fuvarom volt, te jó ég, folyamatosan tele voltam. Utálom a focit, de a meccseket még én is néztem, követtem, ahogy tudtam. Nagyon jók voltak a srácok, igaz, hogy kurva sokat kerestek ezzel is, amit mondjuk másra is el lehetett volna költeni... Me most mond meg őszintén! Ideje volt, hogy kijussanak, ennyi pénzből nem?

- Jaj mesterem, ebbe most így ne menjünk bele, késő van. Látom, hogy te pörögsz a témán, én azt mondom, hogy megérdemelték a fiúk, hogy kijutottak, nem kell nézni itt nagyon semmi mást, meg ugye Dárdai és Storck is szépen beletette a munkáját.

- DÁÁÁÁÁRDAAAAAIIII! Dárdai egy ostoba patkány!!!

( Na itt felkaptam a fejem, nézek az öregre furcsán, mert az rendben van, hogy neten mindenhol belefutok károgókba, de élőben még egyszer sem sikerült. )

- Nézd mesterem! Még félúton sem vagyunk, azon gondolkodom, hogy hagyjuk ezt a foci témát és inkább csendben vigyél haza, jobb lesz az úgy mindkettőnknek. Elnyomtunk egy cigit, vidáman beszélgettünk, emlékezzünk csak a jó dolgokra kettőnk, kb 7 perce kezdődött kapcsolatában.

- Jó persze, igazad van, de akkor is! Mit okoskodik az az ember??? Én nem értek a focihoz, de aki kikap 8:1-re, az utána ne okoskodjon bele a dolgokba, meg olyanokat nyilatkozik a sajtóban, hogy minden faluba stadiont kell építeni??? Onnan messziről könnyen magyaráz, amikor a magyar kormány a mi pénzünkből felhúzott csak neki egy egész stadiont!!!

- Miiiiiiiiiiii? Mit húztak fel neki?- kérdeztem, de már szakadtam a röhögéstől. Nem akartam elhinni, hogy tényleg léteznek ilyen emberek és most az egyik ott ült mellettem.

- A magyar adófizetők pénzéből kapott egy nagy stadiont a csapata Berlinben, abban játszanak.

- Ööö... értelek mesterem. HOOOOPPP! Itt állj már meg légy szíves...

- De még nem értünk oda a címre amit mondtál.

- Nem baj, innen gyalog megyek. Tartsd meg a többit. Jó éjt!

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/28452/pics/14678947695273840_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?