"GYERE IDE! ITT MAGYARÁZZ! ELŐTTEM!"

Trollfoci

"Bernd Storck maradt a válogatott kapitánya. Sokáig érlelődött bennem a mondanivalóm, így majd egy hét után nyugodtabban tudom kezelni a történteket. Berndt Storck egy nagyszerű edző. Dárdai Pál távozása után a nyakunkba kaptuk.

Eleinte sok más társammal háborogtam is, hogy miért pont ő? Ott álltunk az Európa Bajnokság kapujában a Pali vezette úton és a segítőjét nevezték ki. A pótselejtezőn tágra meresztett szemekkel néztük, ahogy Kleinheisler kifut a pályára és lám megérezte a mester. A visszavágón Priskint is kiváló érzékkel helyezte a kezdőcsapatba. Megcsinálta! Kijutottunk!

A felkészülési mérkőzéseken csak lestünk, hogy miért pont Elefántcsontpartokkal játszunk, de ez is őt igazolta, mert egy gyönyörű EB-t élhettünk át Storck-kal. Aztán megszűnt az EB láz. Elkezdődtek a VB selejtezők, a svájciaktól hiába kaptunk ki, láttuk a csapaton, hogy megakarnak dögleni a pályán, láttuk a szemükben a szenvedélyt. Így nem érdekelt minket, hogy vereséget szenvedtünk. Aztán szépen sorban jöttek a meccsek és elúszott a világbajnokság, ami valljuk be, hogy akkora traumát nem okozott, mert mi magyarok hozzászoktunk már ehhez.

Aztán jött Andorra. A pékek elleni gyalázatos vereség. A magyar futball Mohácsa. Nem lehet ezt másképpen megfogalmazni, mert véleményem szerint még a hollandok elleni nyócegy sem fájt ennyire senkinek. Itt már nincs mit megmagyarázni. Kikaptunk egy miniállamtól. Ott a lelátón csak ültem, néztem a gyönyörű panorámát az andorrai ékszerdobozból és úgy éreztem, hogy fájdalmamban akkorát tudnék üvölteni, hogy beleremegnének még a hegyek is. A szurkolótábor -érthetően- dühöngött, tombolt. "Kurva gyenge!"- üvöltötték. 

Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel, de egy ilyen szégyenteljes meccs után egy nemzeti válogatott edzője sem engedhetné meg magának, hogy kijöjjön a szurkolók elé, rendőr és biztonsági kordon mögül mondja a feldühödött szurkolóknak, hogy menjenek be és előtte magyarázzanak, hevesen gesztikulálva, hogy "Itt, itt!"... A felvételen is látható, hallható, hogy milyen reakciókat váltott ki ez a szituáció. Páran be is ugráltak hirtelen felindulásból a pályára, de nyilván a biztonságiak megakadályozták, hogy elmondják neki, hogy egy andorrai vereség után mivel nem értenek vele egyet. Nem kell sokat menni, elég csak le déli szomszédaikhoz, ha ott egy edző eljátszana egy ilyet, már a kapufán lógna. Nem értem, hogy erre miért volt szükség.

Bernd Storck maradt a kapitány. Nem csodálkoztam, sőt valahol legbelül még örültem is. De az a baj, hogy megint "magyarosan" örültem, mert az a kérdés motoszkál a fejemben, hogy kire másra lehetett volna lecserélni? Ez a baj, hogy senkire. Egy ilyen fiaskó után is ő maradhatott a válogatott trénere, mert egyszerűen eljutottunk odáig, hogy egyszerűen nincs más alternatíva.

De mutogatni nem szabad, nem illik. Szépen csendben magába szállva el kell gondolkoznia, hogy egy Andorrától szégyenteljes dolog kikapni. A maradék selejtezőkre a magam részéről sok sikert kívánok neki és a csapatnak is, remélve, hogy a portugáloktól nem szenvedünk egy nagy gólarányú vereséget és Svájcban sem futunk bele egy zakóba. 

A feröeri meccstől viszont már most előre félek... Ne legyen igazam!"

- P. László-

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/39346/pics/14976028531419087_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?