HALÁSZOK, BÁNYÁSZOK, AVAGY SORSOLTAK AZ EURÓPAI KUPÁKBAN!

Trollfoci

Tudjátok, hogy mi az az optimizmus? Amikor egy magyar kupacsapat képviselője megnézi az európai kupák sorsolásán a 2. kört is... Sajnos idáig jutottunk és most nem feltétlenül a magyar válogatott katasztrófális egy nullás vereségét kell néznünk Andorra ellen, hanem elég csak visszagondolni a múlt nyárra, hogy milyen világverő csapatok ejtették ki Európa porondján vitézkedő gárdáinkat.

Ki ne emlékezne az albán Partizanira, akik beugrottak egy másik csapat helyett és ott a Grupiban térdre kényszerítették a rekordbajnok Ferencvárost. Sőt! A kapusuk olyan panenkát vágott Dibusz Dininek, hogy az FTC hálóőre azóta is kerüli az albán pékségeket. Meg volt a DVSC - Torpedo Zsogyino. Ne keressétek a futballtérképen a fehérorosz csapatot, hisz mindenki tudja, hogy többszörös Bajnokok Ligája győztes  együttesről van szó. Ja, NEM! "Még látszik a fény az alagút végén és idegenbe is győzni megyünk!- hangoztatták a lokisták tavaly az igen kínos hazai vereség után. Sajnos nem jött be, mert simán kikaptak a Torpedótól, úgy, hogy 70 percig jóformán a kapu közelébe nem mentek a debreceniek.

Eljutottunk tehát egy olyan szintre, hogy lassan már ott tartunk (valójában nem lassan, hanem már tényleg ott vagyunk), hogy egyszerűen honi csapat számára nincs olyan, hogy könnyű ellenfél és minket is a halászok, pékek, postások szintjén kezelnek a kalapok beosztásánál. Holott ugye egy embéegyes labdarúgónak, valljuk meg, hogy hazánkban nem kell éheznie...

A Honvéd ellenfele a Hapoel Be'er Sheva lesz. Korhut Misi Kispestre tart. Csak reménykedni tudunk benne, hogy Misi szíve párszor hazafele húz és vág egy irdatlan nagy öngólt a saját kapujába, meg pár remek kiugratást elenged. Nehéz két mérkőzés vár a picipestiekre, annyi szent, viszont öröm az ürömben, hogyha eljutnak a fináléig, azt a szomszédban, Kijevben rendezik meg... Lássuk be, hogy ez csak akkor jöhetne össze, ha az összes ellenfelük lemondaná a meccseket a döntőig.

Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas. Jobban örültünk volna egy san marinoi megye kettes csapatnak vagy az északi sark harmadosztály kupagyőztesének , esetleg a Mikulás összeverbuvált gárdájának. Így nem sok esélyt látunk a Vasas továbbjutására a Beitar ellen. De kategorikusan kijelentenénk, hogy: NE LEGYEN IGAZUNK! De ha realisták akarunk maradni, akkor be kell látnunk, hogy a Beitar az más kávéház. A kifogásgenerátor bekapcsolása igen javallott a Vasas edzőjének.

Ferencváros–Jelgava (lett). Erős ellenfele lett a Fradinak. (ha-ha-ha) . Ha minden információnk igaz, akkor tavasz-őszi lebonyolításban játszanak Lettországban, így a Jelgava a legjavát adhatja a tudásának, ergo játékban lesznek egy ideje, így Orosz Palinak még legalább 6-8 válogatott játékost kellene a Népligetbe csábítania, hogy nyugodt pulzussal nézhessük a két párharcot.

Videoton–Balzan (máltai). Dénes barátunk, aki Máltát úgy ismeri, mint prepubertás szűz fiú a tenyerét,  még sohasem hallott erről a Balzan nevű csapatról. Utánajártunk és ez egy 3859 lakosú falu, ami Andorra után mit jelent, azt hadd ne részletezzük. Mindenesetre úgy érezzük, hogy egy ekkora költségvetésű klubnál, mint a Vidi a továbbjutás az egyetlen elfogadható dolog. Bár olyan információk is napvilágot láttak, hogy a máltaiaknál a kettőt dekázni tudók délelőttösök lesznek a meccs napján, így délután már pályára is léphetnek. Ha meg nem jön össze, akkor Máltára kergetnénk a vezetőség helyében az összes túlfizetett labdazsonglőrt lyukas hálóval halászni.

Így állunk na. De örüljünk, hogy egy kupacsapatunkat sem fújta össze a szél egy andorrai gárdával sem. Ha idén valamelyik csapatunk megéri itt az augusztust, akkor már elmondhatjuk, hogy az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Idáig jutottunk. Ha addigra kiesne az összes, akkor az lehetne az egyetlen megoldás, hogy még 200 stadiont húzzunk fel a legutolsó, fodballkultúrával abszolút nem rendelkező faluba is, az biztosan jó megoldás a jövőre nézve.

Tisztelettel és félelemmel, üdv: TrollFoci

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/39437/pics/14978745749349082_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?