Blogolj!

EZEK ANNYIRA ROSSZAK, HOGY BESZ@RSZ!!!

Trollfoci

MÉÉÉIDE???

Szólt a klasszikus, elnyűhetetlen hozzászólás a megboldogult TrollFoci Szemetesláda oldal által megosztott képeknél. Aki nem az elmúlt pár hónapban csatlakozott közösségünkhöz, az minden bizonnyal emlékszik még, nem is volt olyan régen, többen hiányoltátok is már az antiművész szerkesztéseket. Most egy kicsit felturbózva kaptok is egy nagy adagot.

 Rengeteg üzenetet kapunk ötletekkel, képekkel, videókkal, sokat fel is tudunk használni az oldalon, de van pár elvetemült, az iskolai vizuális, vagy technikai órákról valószínűleg felmentésben részesült ember, akiknek a beküldött "munkáival" egészen egyszerűen nem tudunk napirendre térni. Nyilván nem születik mindenki professzionális grafikusnak, de talán az nem lehetne olyan nagy kérés, hogy legalább ránézve egy-egy képre, akkor észrevegye, hogy az bizony egy ÉRTÉKELHETETLEN SZAR!

 Bemutatunk pár példát, hogy lássátok miről is beszélünk. Kedves "művész", ha magadra ismersz valamelyik alkotásban, szépen kérünk téged, ne küldjél több ilyet!

 1. József szivárvánnyal álmodott

 Talán az egyetlen kép a válogatásban, ami valamilyen formában kikerült az oldalra. Józsi gondolt egy merészet, megnyitotta hű társát, a PAINT-et, belerakta a Google által elsőnek kidobott Kassai Viktor képet, majd felhasználta a színpalettán található összes színt. Nem egyet-kettőt, hanem az összeset! Művészi kreativitását is megmutatja nekünk, a három felkiáltójel magyar színekben pompázik, kizárt dolog, hogy csak véletlen lenne. A hab a tortán a vízjel. Ha egyáltalán az vízjel, mert majdnem kitölti ennek a csodálatos alkotásnak is a felét. JoDa barátunknak sajnos nem tűnt fel, hogy az automatikus hibajavító aláhúzta szép hullámos pirossal a nevét, bár az is lehet, hogy az csak egy szándékos díszítőelem. Így készült a magyar vakáció remekmű. 

2. Károly, a képregény rajzoló

 Karcsi barátunk úgy gondolta, hogy meglovagolja az utóbbi években elburjánzó képregényes feldolgozásokat, és készít egy sajátot, ami után valószínűleg a Marvel és a DC univerzumok foglalkoztatási osztályai vérre menő harcokat fognak folytatni, hogy saját kötelékeikben tudhatják a művészt. Vegyünk egy iszonyatos pixeles képet, takarjuk el 3/4 részben egy még csak nem is aktuális válogatott fotóval, majd helyezzünk el rajta össze-vissza szövegeket. Az se baj, ha egy kis cetlire felírjuk a kívánt mondatokat, majd a tenyerünkből sorsoljuk ki, hogy melyik hová kerüljön. Sok sikert a szakmában Károly, de mi sajnos nem tudjuk értékelni.

 

3. Barnabás, a Lelkek Fája hű kertésze

 "Barnabás, ajándékod izomsorvadás." Szól a nagy sikerű zenekartól, mi azért ennyire rosszakat nem kívánunk, csak annyit, hogy kímélj meg minket a hasonló képeidtől! Ragyogó, ahogyan egy képre varázsoltad az Avatar című filmet és az andorrai bukást, beleépítve egy még ragyogóbb szóviccet. Szóval elkapták (P)ANDORRÁBAN és befestették kékre az arcát? És mi történt még utána? Integrálódott a na'vi törzsben és azóta vadászó életmódot él, néha-néha elejtve egy tapirust? Erre a kérdésre talán csak Barnabás tudja a választ, mi viszont nem vagyunk rá kíváncsiak!

4. Patrik - A kevesebb néha több

 Csak nézegetem ezt a ládát, ami szerintem még a Prince of Persia 1989-es kiadásában szerepelt utoljára, és nem tudom, hogy mihez kezdjek vele. Megvan, be kellene csukni a faszba! Hát nem? Tökre adja magát: ha kinyitod, akkor kibújik belőle egy vereség, ha becsukod, eltűnik a vereség. Ennyire egyszerű lenne az egész? Esküszöm egész nap ládákat (pardon, szelencéket) fogok nyitogatni-csukogatni, és meg is nyerjük a soron következő összes világversenyt a magyar válogatottal. Én ezt a ládát most becsukom, te, kedves Patrik pedig a képszerkesztődet csukd be kérlek, és hagyd is úgy, nagyjából 20 évre!

5. Béla művész úr

 Hát nem édes, ahogy Fiola Attila simogatja Shrek hasát? Ja várj, hát az nem is Fiola Attila, hanem Fiona! Visszanézek a fejére, mégiscsak Fiola Attila. Baszki Béla, megtévesztesz folyton ezzel a képpel!! Csak kicsit mozgatom a szemeimet és már nem tudom eldönteni, hogy ki öleli a zöld herceget! Esküszöm észrevehetetlen, hogyan került a válogatott hátvédjének a feje egy animációs film szereplőjének a helyére. Hát ezt hogy csináltad? Ez a kép tényleg nem azért nem került ki az oldalra, mert szar (sőt, ilyen szép grafikai munkát sosem láttam), hanem mert Shrek ügyvédje megfenyegetett minket, hogy nem szerepelhet semmilyen formában a TrollFocin. Eskü, pedig mi kiraknánk!

6. Tamás egész napos alkotása

 Előre is elnézést kérek, de ezen a képen annyi minden szerepel, nem biztos, hogy véleményezni tudom mindet. Kasszai Viktor!! Tamás nem foglalkozott olyan apróságokkal, hogy egyébként ez a szóalkotás totál értelmetlen, egyszerűen nem bírt megállni a munka során, végigvitte! Esetleg a kasszás szó nem jutott eszedbe? Vagy Kassza nevű településen született Viktorunk. Oké, lépjünk tovább ezen, ettől még lehet kurva jó és vicces a kép. Sajnos nem az. Pedig nagyon igyekezett a művész úr, hogy minden tökéletesen passzoljon a neki kiszemelt helyen. Tessék csak megnézni a fizetésre készülő nő (nő? bocsi, nem nő, az egy reálmadridfejűember) kezét! Tényleg csak 1-2 centin múlott, és a kifehéredett háttér ellenére is mindenki számára elhihető lenne, hogy az a reálmadridfejűember (vagy mégis nő?) keze. Az se baj, hogy egy kicsit kicsavarodott a testéhez képest a keze, ezt magyarázhatjuk azzal, hogy Kasszai Viktor csavarta ki véletlenül, miközben elvette a neki szánt eurókat.

7. Lajos, mire volt ez jó?

 Lajos meglepett minket egy képrejtvénnyel. Szerencsére megkönnyítette a dolgunkat, odaírta a megfejtést, így nem kellett órákon át törni a fejünket. Viszont nagyon komoly kis munkát végzett a barátunk, nem sajnált hozzá felhasználni különböző tárgyakat. Először is fogta a konyhában talált pogácsa szaggatót, majd kivágta vele a sport napilapból a mi Királyunkat. Ezután a földrajz atlasz következett, mérnöki precizitással kivágta belőle az orosz zászlót. Mivel még aznap délelőtt ének-zene órája volt a suliban, előkapta az iskolatáskából a tankönyvét, felcsapta a boci-boci tarka kottájánál, és ráhelyezte az előzőleg legyártott rétegeket. Fogta a fényképezőgépét és jó közel helyezte az alkotásához, majd a megörökítése után elküldte azt nekünk. Azt meg már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy az kurvára nem a "lá", hanem a "ré". Szépen kérünk Lajos, ne tedd tönkre az iskolai könyveidet, szüleid sokat fizetnek értük iskolakezdés előtt!


8. Az ismeretlen művész

 A végén a személyes kedvencem. Sajnos először nem írtam fel a nevét, utólag pedig már hiába is kerestem. Talán jobb is így mindenkinek. Vigasztaljon a tudat, hogy rajtad kívül számos ismeretlen művésznek a festményei keltek el milliókért! Sajnálatos dolog az is, hogy miközben a képet küldte nekünk, az internet férge leharapta a szélét, így csak egy fél alkotást kaptunk (mert arra gondolni se merünk, hogy szándékosan lett félbevágva a meggy). De amúgy nem baj, ettől is csak különlegesebb az alkotás, és tudjuk, minél különlegesebb, annál értékesebb. Na, ki kezdi a licitet? A legtöbbet ajánló műértő meg fogja kapni ezt a gyöngyszemet, és ígérem, kizárólag ő fog vele rendelkezni, mert én örökre elhelyezem a számítógépem süllyesztőjébe!

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/39570/pics/14982052261624416_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?