MI EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK...

Trollfoci

Már június elején kezdett összeállni a TrollFoci székelyföldi turnéja. Hosszú idő után végre el tudtuk vállalni, hogy részt vegyünk az EMI táborban, megkerestek minket Székelykeresztúrról is, és lehetőségünk nyúlt a Székelyvarsági Tartód SE-vel játszani egy gálameccset. Egyszóval egy jó kis 10 napos áfonyapálinkás, Hargita sörös, miccses túrának néztünk elébe.

A Keleti pályaudvarról indult a hálókocsis vonatunk Gyergyószentmiklósra, ahová reggel 8 fele, köszönhetően a vonaton elfogyasztott alkoholmennyiségnek, eléggé másnaposan érkeztünk meg. Az EMI tábor szervezői, - akik előtt most is megemeljük nem létező kalapunkat - nagyon jó vendéglátóknak bizonyultak és a "kutyaharapást szőrével" elvet követve, 3 perc alatt két pálinkát nyomtak belénk, amit még követett az előadásunk kezdetéig vagy három. Sokan gyűltek össze az előadósátorban még a korai időpont ellenére is és elég interaktívra sikeredett a beszélgetés, hála a sok kérdésnek. Ilyen előadásokat szeretünk tartani. 

Dolgunk végeztével kétnapos fesztiválozásba kezdtünk a szervezőkkel és a Sepsi OSK megjelent ultráival, hogy aztán negyednaposan megérkezzünk Székelykeresztúrra, ahol minden idők legforróbb kánikulája tombolt. Itt eleget tettünk egy rádiós felkérésnek, esténként a kispályás bajnokság elődöntőit követtük figyelemmel 300 (!!!), ismétlem, háromszáz néző társaságában. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Keresztúron rajongásig szeretik a futballt a helyiek, ennyi néző sokszor egy MTK meccsen sem volt.

Végre elérkezett a nagy nap! Székelyudvarhelyen találkoztunk a péntek kora reggelre beérkező TrollFoci AllStars legénységével, akik a 13 órás buszutat éppen egy laza áfonyapálinkázással pihenték ki és ezt folytattuk a festői szépségű Székelyvarságon is, nem foglalkozva azzal, hogy alig pár óra múlva egy nagy pályás mérkőzést játszunk. Pattantak a sörök, gurultak le a pálinkák, de ezzel nem mondunk semmi újat egy megyei fodballistának sem.

Délután 5-re értünk a Székelyvarsági Tartód SE álomba illő pályájára. Amerre a szem ellát mindenhol hegyek, fenyőerdők, a kapu mögött csordogáló Küküllő, mind-mind impozáns látványt nyújtott. A varsági játékosok is nyújtották felénk a söröket, közben a hatalmas bográcsban rotyogott  a gulyás.

Nem vagyunk mi focicsapat, annál inkább egy 400 emberből összeválogatott 15 idióta, akiknek mindenük a foci, fejben nagyon értünk hozzá, de gyakorlatban 3 perc után a tüdőnket kiköpve könyörgünk cseréért. Ennek a fényében is indult a mérkőzés, ahol a helyiek egy kis ajándékcsomaggal leptek meg minket, amit az újonnan készült TrollFoci AllStars sállakkal köszöntünk meg. A kezdő sípszó előtt még összeölelkezve elénekeltünk a "Nélküled"-et, ami itt a fenyőerdők és hegyek tövében teljesen másképpen szólt, megérintve mindenkit.


A találkozóról túl sok szót nem ejtenénk, mert, ahogy az előre borítékolható volt a varságiak domináltak, az történt a pályán, amit ők szerettek volna. Nem csoda, hisz ez a kis helyi székely csapat két éve indult a legalacsonyabb osztályból és azóta két osztályt is ugrottak. Nagyon jó kis gárda! Fellelhető közöttük a robosztus védő, az okosan osztogató irányító és a robbanékony, extra gyors csatár is, egyszóval jól össze vannak rakva, főleg úgy, hogy a játékosok többsége helyi kötődésű. 

Egy kapushibát követően sikerült megszereznünk a szépítő gólt, amelyet úgy ünnepeltünk, mintha a világbajnoki döntőt nyertük volna meg. Hozzátartozik, hogy gólunk pillanatában 13-an tartózkodtunk a pályán, amit a varságiak egy mosollyal nyugtáztak, de attól tartunk, hogy a bíró sportársak is... :)


5:1 lett a meccs vége. Az eredmény nem számított. A közös fotózkodás megadta az alaphangot a továbbiakra és féktelen nagy kakaózásba kezdett a két csapat. JA NEM! Folyt a sör, járt körbe a pálinka, fogyott a gulyás, egyszóval a székelyvarsági legények nagyon jó vendéglátónak bizonyultak, le a kalappal előttük, mert ezt nem csak a meccs napján történt így, hanem mind a 3 napon keresztül, amíg a községben tartózkodtunk. Reméljük, hogy minél hamarabb viszonyozhatjuk nekik ezt a meghívást.


Hajnali 5-ig tartott a dínom-dánom, ami azért volt kissé kellemetlen, mert másnap jelenésünk lett volna a kispályás focitornán is. Hálistennek itt is a varsági fodballisták voltak a szervezők és két meccsünket is eltolták, hogy délre a műfüves pályára lépve még azt a pillanatot is átkozzuk, hogy megszülettünk, olyan másnaposság uralkodott el rajtunk. Többen fel sem tudtak kelni, egy-két ember szinte a pálya mellett könnyített magán a száján keresztül. Első meccsünk 5:0-ás eredménye mutatja is, hogy nemigazán voltunk a helyzet magaslatán...

A gyógysöröktől megtáltosodva négyet rámoltunk következő ellenfelünknek, amit követett egy döntetlen a helyi focicsapat ellen, amikor szóltak, hogy ezzel az X-szel és egy kedvező eredménnyel a csoport utolsó mérkőzésén akár tovább is juthatunk. Ennek azért nem felhőtlenül örültünk, köszönhetően annak, hogy a helyiek és a község által felajánlott söröktől roskadozott az asztalunk, amelyet fogyasztottunk rendesen. De megtörtént a csoda! Továbbjutottunk és ezt követően a bronzmeccsig meg sem álltunk, ahol egy sima 4:0-val jelezték számunkra, hogy még kurva korai az AllStars életében egy ekkora eredmény... :)

Egy színvonalas tornán, a 4. helyezésért kapott oklevél is tud nagyon szépen csillogni, főleg a mi számunkra.

A szállás felé vettük az irányt, ahol tovább alapoztuk a hangulatot, hogy ismét hajnali 4-ig bulizzunk a varsági leányokkal, legényekkel. Utolsó napra esett még a helyi Málnaszüret Fesztivál záró bálja is, ahol emlékezetes módon sikerült megünnepelnünk a TrollFoci AllStars első születésnapját is. Volt aki sörcsapolóra itta magát és 3 órán keresztül dolgozott a büfében, voltak akik átvették a mikrofont és a szintetizátort a színpadon... Annyi biztos, hogy a helyiek egyhamar nem felejtenek el minket.

Mi sem őket! Sokadjára is nagyon köszönjük ezt a fantasztikus vendéglátást. A csapatból többen is először jártak Székelyföldön és mondanunk sem kell, hogy szívük egyik darabját otthagyták ezen a nagyszerű, meseszerű településen:

SZÉKELYVARSÁGON

A fotókért köszönet Pál Árpádnak és a Székelysportnak.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/41091/pics/15022698905780998_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?