KISZEL TÜNDÉT IS LENYOMTA A VILÁGHÍRŰ MAGYAR MÉM!!!

Trollfoci

Jó egy évvel ezelőtt Kálmi küldött be a közös chatbe egy képet. Egy idős fószer nézegeti a laptopját, miközben teázgat, aztán fájdalmas arccal néz bele a kamerába. Először nem nagyon értettem, hogy a kolléga mit is akar ezzel a képpel. A 9GAG-ről hozta, a mém neve Harold volt. 

Kitettük a bejegyzést az oldalra, valami szöveggel és valami hihetetlenül nagyot ment és azóta is használjuk, leginkább sportfogadási témában Haroldot. Az Andorra meccs utáni képünk is sok-sok ezer lájkot kapott, amin Harold megnézi a laptopján, hogy mennyit nyert mixen, mert feltette minden pénzét a magyarokra. A kép második felén, már fájdalmasan tekint ránk: "A kurva anyjukat!"

Itt véget is érhetne a történet, hisz egy mémekkel foglalkozó oldal esetében nem egy nagy sztori, hogy mémekkel szórakoztatjuk a követőinket. De Kálmi ismét jött és meglepett minket: "- Harold magyar!!!"  Rá is hagytuk, nem nagyon foglalkoztunk vele, de már linkekkel, cikkekkel is elkezdte bizonyítani az igazát és az egész szitu odáig fajult, hogy hét elején közölte velünk, beszélt Harold-dal, azaz András bával, aki bejön hozzánk a Ziccerbe meginni egy-két sört és elbeszélgetni.

Hittük is meg nem is, de este 6 óra fele már messziről láttuk, hogy vendégünk közeledik a TrollFoci pub felé. Üdvözöltük, behívtuk, megkért minket, hogy ne magázzuk, nyugodtan tegezzük le és igyunk már meg egy jó hideg sört. Innentől kezdve kérdések hadát zúdítottuk Andrásra, aki alig győzött válaszolni. Még anno iwiw-en figyelt fel rá egy fotós és megkérte, hogy készítsenek pár fotósorozatot, különböző témákban, mert pontosan ilyen karaktert keresett. A képeken szereplők mindannyian magyarok, még a színes bőrű fiatalember is. A munkáért járó pár ezer forintot eltette és fogalma sem volt róla, hogy mi fog ezek után következni. Először az orosz internetezők fedezték fel maguknak, aztán jöttek az amerikaiak, akik elnevezték Hide your pain Haroldnak.

Andrást először rendkívül idegesítette, hogy mindenfélét ráírnak a képére, de végül beletörődött, sőt már tetszik neki ez a szerepkör. A sok külföldi oldal mellett ő maga is készített egy saját facebook-os oldalt magának, amelyet 2 hónap alatt 30.000 ember követett be. Ez azért nem semmi, hisz visszatekintve, nekünk ez a szám majd egy év alatt jött össze anno.

Az utcán leginkább a külföldiek ismerik fel. Mesélt arról, amikor az etyeki filmstúdióba látogatott el a családjával sima egyszerű turistaként. Kiszel Tünde is megjelent valami okból kifolyólag, de amikor a többi látogató észrevette András bácsit, magasról szartak a magyar bulvár állócsillagára. Amerikaiak, magyarok, mindenki vele akart közös képet.

A nyugdíjas világítástechnikai szakember szerint a fotózáson kapott pár ezer forinton kívül egy fillért nem látott ebből a világhírnévből, amit mi sem értünk. Itt van egy világhírű magyar mém és eddig még egy magyar marketingesnek sem jutott eszébe ezt "kihasználni"? Öreg hiba.

Szóltunk András bácsinak, hogy csináljunk pár közös fotót. A képekről visszaköszön az a tipikus mosolya, amit a mémekről megszoktunk, nevettünk ezerrel. Egyszer csak a pultnál pózolgatva egy német csoportra lettünk figyelmesek, akik megálltak a Ziccer Pub egyik ablakánál és kíváncsian sasoltak befele. Már nem szomjasak a srácok.

"- Are you? Are you Harold? Nooo waaaay!!! What the fuck?!"

Berontanak a kocsmába és szinte letépik rólunk András bácsit, elkezdik tapogatni, hogy tényleg hús vér ember-e. A mi Haroldunk megszólal németül is, na ez az a pillanat, amikor turistáink majdnem elélveznek a gyönyörtől. Mondjuk három nyelvvizsgája van. Csattognak a vakuk, mindenki szelfit akar az öreggel. Hihetetlen! Mondjuk is András bácsinak, hogy mi lenne, ha egy este kiállna a Ziccer elé? "-Áhh fiúk, azt inkább ne akarjátok megtudni és én sem szeretném..." Abban biztosak vagyunk, hogy legalább minden második turista megállna egy közös képre vele, az angol legénybúcsúsok meg szarrá itatnák.

Két sör után eljön a búcsú ideje. A korsókhoz kaptunk ajándék kaparós sorsjegyet, természetesen András bácsi mindkettővel nyert egy-egy korsó sört, mosolyogva felajánlja nekem. Kiteszem a vele készült szelfit, felrobban a facebookom teljesen. Pár perc alatt majd 100 like és meg sem áll 300-ig. Mindenki ismeri András bácsit, azaz Haroldot. Telefonhívások, üzenetek jönnek: "- Levi, bent van még Harold a Ziccerben, mert öltözök és befutok!" Ilyen típusúból jön vagy 4-5.

De megnyugtatok mindenkit: András bácsi nem utoljára jött be a Ziccerbe és úgy gondoljuk, hogy elég gyakori vendég lesz nálunk.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/41379/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?