Ti mit éreztek, amikor magyarként Cristiano Ronaldonak szurkoltok?

Trollfoci

Magyarország-Portugália. Az egész ország lázban ég a meccs miatt, miközben számunkra már teljesen tét nélkülivé vált a mérkőzés. Annyi esélyünk van kijutni az oroszországi világbajnokságra, mint Magdi néni feltámadására a Barátok köztben. Így most végiggondolva, az mégis csak egy szappanopera, szóval sokkal több az esély, mint a válogatottnak, köszönhetően többek között az andorrai égésnek. Nem volt olyan régen, alig 3 hónapja, hogy az amatőr játékosokból álló miniállam csapata szégyenszemre legyőzte a magyar válogatottat. Volt is utána égindulás, földszakadás, nem igazán tudtuk azt mondani egyik véleményre sem, hogy az már túlzás, hogy már sok, kapták a válogatott játékosok a hideget, meleget, kőkeményen. És ennek ellenére mégis ugyanakkora lelkesedéssel vetettük bele magunkat a lettek elleni meccsbe, és tudom, hogy miközben írom ezeket a sorokat, a Carpathian Brigade elvetemült tagjai éppen 18.000 ezer székre helyezik ki a portugálok elleni meccshez készített koreográfia kellékeit. Nem tudjuk feladni, egyszerűen nem ismerjük ezt a fogalmat, nekünk ez az életünk. Természetesen telt ház lesz Portugália ellen, sajnos azonban nem azért, mert a lettek elleni 3-1-es győzelem ismét euforikus, mindenen túlszárnyaló futballhangulatot szült. Egészen más miatt. Vagy egészen más valaki miatt.

Mémeink egyik kedvenc szereplője, a jelenkori fodball egyik legfényesebben ragyogó csillaga, Cristiano Ronaldo kis túlzással az egész országot megmozgatja, ilyenről talán csak álmodnak a Schobert famíliában. Nem akarunk mellébeszélni. Bármennyire is szeretjük kifigurázni CR-t, a labdarúgás iránti alázatát, a tudását, jótékony akcióit mind mind elismerjük, viszont nagyon aggasztó látni azt a túlzott imádatot, amit mutatnak felé egyesek. Minket még az se igazán érdekel, hogy valaki ténylegesen CR fényképeire végez önkielégítést, a probléma egészen máshol kezdődik. Ott kezdődik a probléma, hogy nagyon sok szurkoló, aki tényleg a magyar válogatott miatt menne ki a stadionba, nem tud, mert a Cörö-fanok elkapkodták a jegyeket. Pár óra kellett hozzá, hogy a jegyeladási felületre ki lehessen rakni az "ELFOGYOTT" táblát. Nem kell hozzá sok ész, hogy tudjuk, nem lett hirtelen 20.000 fanatikus ultrája a válogatottnak, főleg az andorrai meccs után.

Kérdések százai keringenek a fejünkben. Ti mit éreztek, amikor a hazátok válogatottja ellen inkább egy "popsztárnak" szurkoltok? Nem szégyellitek magatokat? Nekünk is vannak példaképeink, sőt, még olyan külföldi focisták is, akiket tényleg nagyra tartunk, de egyszerűen felfoghatatlan számunkra ez az őrület, ami Ronaldo körül zajlik most Magyarországon. Több, mint egy évvel az Európa Bajnokság után is képesek egyesek az orrunk alá dörgölni, hogy "bezzeg akkor nem volt nagy a pofátok, amikor besarkalta a labdát a kapuba". Ti, Cöröimádó akárkik! Hogy vagytok képesek a saját hazátok válogatottja ellen szurkolni? Mi játszódik le a fejetekben, amikor 11 magyar srác szívre tett kézzel énekli a himnuszt, ti meg lövitek közben a képeket a sztárotokról?

Reméljük, hogy nem fogtok betévedni CR7 mezben a B szektorokba, bár az sem lenne akkora baj, hiszen mindenkinek van társadalom-biztosítása. Mitagadás, a jelenkori magyar foci a béka segge alatt van jócskán, de meg nem fordulna soha a fejünkben, hogy a magyar válogatott ellen szurkoljunk. Miért nem utaztok ki Madridba, hogy lássátok? Inkább kiadtok tízezreket nyerészkedő jegyüzéreknek, hogy lássátok élőben? Csak halkan jegyezzük meg: manapság már nagyon pici pénzekért lehet kirepülni egy Real Madrid meccsre. Miért nem teszitek ezt? Miért akarjátok elvenni a szórakozásunkat, hogy a válogatottunknak szurkolhassunk?

Most komolyan. Ti mit éreztek, amikor magyarként Cristiano Ronaldonak szurkoltok egy Magyarország-Portugália meccsen?

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/41975/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?