EZ LEGYEN A LEGNAGYOBB PROBLÉMÁTOK EGY VÁLOGATOTT MECCSEN!!!

Trollfoci

Válogatott mérkőzések alkalmával barátainkkal szokásunkká vált, hogy a meccset megelőzően a büfék környékén megállunk, hogy egy kisebbfajta perverziónknak hódoljunk, a kárörvendésnek. Igen, ez egy nagyon csúnya, magyaros szokás. 

Nagyon egyszerű a történet: megérkezik az egyszeri fodballszurkoló, kifestve, kikenve, nemzeti színű parókával a fején, az ország egy jó távoli pontjáról. Természetesen az utat végig piálta a "józanul  nem szabad magyar focit nézni" népszokás szellemében. Üvölt, mint a fába szorult  féreg, jönnek felváltva a szokásos rigmusok, dalok: Rijarijahungááárija, Néééélküled. Dalszövegírókat megszégyenítve teljesen új értelmet nyer a Himnusz és a Székely himnusz összemixelése, meredt szemekkel, tágra nyílt fülekkel nézzük eme csodát.

De aztán megtörténik a szituáció, amiért ott állunk: emberünkkel közlik, hogy csak alkoholmentes sört lehet kapni. "- MIIIIIIIIVAAAAAAAN????"- hasít bele az estébe a fájdalmas, alkoholgőzös, bűzös kérdés. Nem érti szegény, ott áll tanácstalanul, mint egy kis község. Még egy próbát tesz, hogy hátha fél süketre itta magát, de sajnos továbbra sem érkezik az alkoholtartalmú nedű, amely ha netán tartalmazna, akkor már végképp nem tudna eljutni a szektorába, ahová a jegye szól.

Ilyenkor a szokásos szituációk játszódnak le emberünknél:

- kacsingatva, jó fejkedve, részegesen mámoros mosollyal próbálja rávenni szerencsétlen pultost, akit valamelyik munkaközvetítő iroda küldött ide dolgozni, valami hóóóót alacsony órabérért, hogy adjon már valamit a pult alól, hisz otthon a sarki kocsmában a Teca néninél is így megy.

- ha ez nem jött össze, akkor jön a "én a válogatott miatt utaztam 370 kilométert mijazhogynincssörbazdmeeeeeg"?! - klasszikus

- végső elkeseredésében kisebb forradalmat próbál csinálni a körülötte lévő ugyancsak kifestett arcú, nemzeti színű parókás hasonszőrűekből, sajnos sikertelenül

- jobb esetben felfogja, rosszabb esetben elvezettetik onnan, ahol a kollégáival az első félidő közepéig felháborodottan tárgyalják ezt az idióta FIFA rendeletet, hogy válogatott mérkőzések alkalmával nem lehet alkoholos tartalmú italt árusítani, végül bemennek a B szektor közepére, ahol nyilván már áll valaki a helyükön és a jegyüket mutogatva hőbörögnek, hogy nekik itt kéne ülniük. Mert állni már nem tudna, kicsit pihenne, szundítana a meccsen, mert ő 370 kilométert utazott a válogatottért. Meg különben is "-Ne lengesd azt a kurva óriás zászlót! Hát nem látok semmit!!!"- igaz, hogy az alapvonal távolsága is már szédítő messzeségben van számára.

Apropó FIFA szabályzat!

Millió éve tudjuk, hogy nem lehet alkoholos tartalmú italokat kapni válogatott mérkőzéseken. Rendben, tiszta sor, nincs is ezzel probléma, hisz 90 percet kibír az ember szesz nélkül. Felfogtuk, hogy tiltva van, oké. A FIFA fellép a rasszizmus ellen, ezt a meccs előtt, alatt és végén is láthatjuk videós felhívásokban, pálya széli hirdetésekben. De, hogy miért is vettük elő a 370 kilométert utazó részegünket, akinek az a legnagyobb probléma életében, hogy nem lehet egy meccsen alkoholt kapni? 

Ezért: Azt hitték az iráni női futballszurkolók, hogy feloldották az őket érintő meccslátogatási tilalmat, miután a labdarúgó szövetség honlapja lehetővé tette számukra, hogy jegyet vegyenek a válogatott Szíria elleni világbajnoki selejtezőjére. A BBC beszámolója szerint tömegesen kezdtek belépővásárlásba, sokan büszkén posztolták jegyüket a Twitterre, hogy így ünnepeljék az intézkedést. Iránban hivatalosan csak a számukra kijelölt szektorokban és csak a röplabda, kosárlabda, kézilabda, valamint a teniszmeccseken szurkolhatnak nők. A kedélyeket gyorsan lehűtötte az iráni labdarúgó szövetség közleménye: technikai hiba történt, ezért vásárolhattak jegyeket nők is.
Nem is tervezik, hogy módosítanának a meccslátogatási szabályokon. A nők által megvásárolt jegyeket érvénytelenítették. (via: 444.hu)
Na szóval értitek? Kurvára nem a sör hiány a legnagyobb probléma egy mérkőzésen és tök szép meg jó dolog a FIFA rasszizmus elleni kampánya, de amíg egy FIFA tagországban megkülönböztetések vannak, hogy ki nézhet meccset és ki nem, addig nincs miről beszélnünk.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/42035/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?