Blogolj!

STORCK VAGY NIKOLICS? KINEK AZ OLDALÁN VAGY?

Trollfoci

Az közelgő utolsó két vb-selejtező apropóján beszélgettünk tegnap a szerkesztőségben. Szóba került Nikolics és Storck ügye is, és hamar rá kellett jönnünk, hogy még minket is megosztanak ezek a dogok. Ezután gondoltuk úgy, hogy tartunk egy kis közvélemény-kutatást. Feltettük tehát ez alábbi két egyszerű kérdést néhány ismerősünknek, köztük egy sport újságírónak és még Németh Andrásnak is. (Cikkünk semmiképp sem útmutatás, csupán vélemények összessége.) Íme:

Kettő darab kérdést tettünk fel mindenkinek:

1. Szerinted jogosan mondott le Nikolics a hátralévő meccsekről? Megteheti-e egy játékos, hogy nemet mondjon a válogatott mezére?

2. Mi legyen Storck sorsa a selejtezők után? Menjen vagy maradjon?

Hölgy ismerősünk:  1. Szerintem van olyan helyzet, amiben tolerálható ez a döntés, és a Nikolicsé ilyen 2. Maradjon, de nézzünk a körmére!

Cs. admin: 1. Nem ismerem a háttérben zajló folyamatokat, de nem is érdekel. A címeres mezre soha, semmilyen körülmények között nem lehet nemet mondani. Ha időhúzó cserének szánnak, a válogatott hívására akkor is gondolkozás nélkül jönni kellene. 2. Örök és felejthetetlen emlék az EB szereplés a kapitánysága alatt, de nekem inkább tűnik bohócnak, mint nagy stratégának. Menjen!

Németh András: 1. A csalódottságát megértem, meg a klubjának szüksége van rá, de én ezt nem tudnám megtenni, ha a nemzeti csapat hívna, hogy akár bólyacipelőnek is ne menjek el... 2. Nehéz kérdés... Olyan mintha egy picit megtört volna valami, és lehet hogy új impulzusok kellenének a csapatnak, de kérdés van-e értelme szinte minden sorozatban kapitányt cserélni...

TF All Stars újdonsült apukája: 1. Igen, Niko azt csinál amit akar 2. Ha van jobb ötlet, menjen.

S. admin: 1.Másokhoz hasonlóan én is dacot érzek Nikolicsban, amit viszont nem túl szép, hogy a csapat (és a nemzet) kárára ad ki magából. A másik viszont az, hogy mennyire van ez tényleg a Storck-csapat kárára, amiben szinte sose játszhatott. Pedig amikor tehette (Izland, Lettország) gól lett ez eredménye. Haragszom Storckra is, hogy ide jutottunk. Remélem lesz még válogatott! 2. Nagy az esélye, hogy új kapitányunk lesz jövőre, talán túl sok van már Storck számláján.

Adrián admin: 1. Nikolics parádés nemzetközi szintű formája ellenére a válogatottban az elmúlt években csak epizódszerepekhez jutott. Én abszolút megértem a döntését. Valószínűleg inkább racionális, mint érzelmi alapon döntött. Nem mellesleg Chicagoból utazva minden egyes alkalommal egy 7 órás jetlagnek tenné ki a szervezetét - nem biztos hogy megéri néhány edzésért, majd 90 perc kispadon csücsülésért. 2. Storckot tavaly az EB ideje alatt még mindenki istenítette. A válogatottunk sajnos a világbajnoki selejtezőkörben nem hozta azt a szintet, amit a tavalyi hurráoptimizmusban úszó szurkolók elvártak volna tőlük. Tegyük hozzá, a rangsor reális, Portugália és Svájc válogatottja fényévekre van tőlünk játékban. A maradását vagy távozását illetően nincs igazán markáns véleményem. Ha mindenképpen mondanom kellene valamit akkor talán azt mondanám hogy maradjon. Elsősorban az "alapanyaggal" van a probléma, nem pedig a mindenkori szövetségi kapitány személyével.

Sportújságíró barátunk: 1. Ugyan megértem az indokait a saját szempontjából, de mivel az én értékrendem szerint a válogatott az első, ezért nem tudok azonosulni a döntésével. Számomra akkor sem elfogadható ez egy játékostól, ha valóban több lehetőséget érdemelne. 2. Ha megint egy "Pintért" hoznak helyette, akkor inkább Storck, de alapvetően szerintem mennie kellene, legalábbis a szövetségi kapitányi posztról mindenképp. Azt, hogy közben sportigazgatókent mennyire végez jó munkát tehát abból a pozícióból is elküldeném vagy sem nehezen tudnám eldönteni, de valószínű hogy ha megy akkor minden posztról repülni fog. Szerintem menjen.
TF All Stars manager úr: 1. Kegyvesztettként nem csinálok bohócot magamból. 2. Maradjon. Mivel ő a sportigazgató is, így simán el lehetetlenítené az utód munkáját.
Levi admin: 1. Azért jó a kérdés, mert még házon belül is megoszlanak a vélemények. Én azt mondom, hogy nincs az a személyes ok, amiért valaki veheti a bátorságot arra, hogy visszamondja a "MEGGYPIROST"! Mondom ezt úgy, hogy teljesen megértem Nikót. 2. Danke az Eb-t, Herr Storck! Soha nem felejtjük el és Önt sem. De most már kösse fel a lábára azt az útilaput.
Boci barátunk: 1. NEM. 2. TAKARODJON!
https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/42974/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?