STORCK TÁVOZOTT! MARADT MÉG 99 BETEGSÉG A KÓRLAPON

Trollfoci

AUF WIEDERSEHEN! - Olvasónk tollából, változtatás nélkül

Ezt a német kifejezést skandálja sok-sok éve már rendszeresen és jellegzetesen a magyar lelátói közeg, ha némethonból (esetleg a sógoroktól) érkező ellenfelet sikerül kipicsázni a pályán. Újkori időkben pedig ezzel szándékozik útilaput kötni egy-egy német állampolgárságú, magyar csapatnál próbálkozó, mérsékelten sikeres szakvezető talpára. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy eredendően eme mondattal olyantól búcsúznak, akitől nem haraggal válnak el, sőt kifejezetten viszontlátni óhajtanak…)

Bernd Storck. Ő lett az az ember akinek aztán tényleg vízuma volt a honi futball legfelsőbb szférájába és legsötétebb bugyraiba is. Kezdjük a sikerei taglalásával, mert ilyenek is voltak neki, ezt senki nem vonhatja kétségbe.

Mint minden magyar futballrajongó számára tökéletesen tudott, 1986 óta a kutya sem volt ránk kíváncsi, szinte automatikusan hasaltunk el minden EB és VB kvalifikáció során. Voltaképpen kezdtünk beletörődni hogy mi leszünk az a generáció, amely minden kontinentális vagy interkontinentális seregszemle előtt választhat magának egy szimpatikus nemzeti tizenegyet, mert hogy a mieinknek nem szurkolhatunk, az egyszer bizonyos. Storck viszont a pótselejtezőig juttatott minket. És bár azon el lehet polemizálni, hogy ebben mennyi szerepe volt az égbe emelt (de a Hertha mellett voksoló) Dárdai Pálnak és mennyi a teuton mesternek, ez az eredmény a futball történelemkönyveiben végérvényesen utóbbi nevével forrt össze. A Norvégok ellen aztán jó érzékkel nyúlt (1) Kleinheislerhez majd (2) Priskinhez. Pakolhattuk is hát a motyót a gall túrára.

Ekkor mondtam én azt, pontosabban az EB után, hogy na most kell lemondania. Mert azt tudni lehetett, hogy ennél feljebb számunkra nincsen, de még reprodukálni is félelmetesen nehéznek tűnt egy ilyen eseményen egy nyolcaddöntőbe jutást. Nem is sikerült…

A VB selejtezőkre átfordult velünk a világ. Jó magyar szokás szerint pillanatok alatt illékonnyá vált a tavalyi futballnyár minden szép emléke, a Riviéra édes éjszakái, a veretlenül kivívott csoportelsőség ésatöbbi. Jött az ipari mennyiségű, feleslegesen kipróbált játékos, a kínos Feröer elleni iksz, a még kínosabb (emészthetetlen) Andorra elleni letérdelés, a portugál és svájci csapat elleni zérushalmaz. Időzített bomba volt a kapitány eltávolítása. Ketyegett majd felrobbant. Ma robbant fel.

Sem eufemizálni sem sárba tiporni nem akarom a leköszönő (esetleg eltávolított) mestert. Az ő irányítása alatt fricskáztuk meg a pimasz norvégokat, vertük el a sógorokat, gurítottunk hármat a portugáloknak. Várhattunk egy futballünnepet mint érdekeltek, résztvevők. Mindazonáltal megbocsájthatatlan a kaotikus válogatási elv, Szabó és Márkvárt esetleg Molnár jellegű nímand szörnyetegek indokolatlan behívása. Szintúgy megemészthetetlen az arrogancia, a flegmaság, a gőgösség, a szurkolók irányába tanúsított tiszteletlenség, a koncepció hiánya. A mesebeli fizetésért nyújtott valami – majd a nagy büdös semmi...

Összességében azt gondolom Storck végülis mindenki helyett viszi most el a balhét. Mert haragszunk a kapitányra. Okkal és joggal.

De a haragunk szól a havonta 2.000.000-8.000.000 HUF között kereső NB1-es mozgássérülteknek, a szurkolózaklató MLSZ-nek, a futballanalfabéta Csányinak, a nyugati futball esetleges kihívásai helyett rendszeresen az egzotikus országok pénznyomdáit választó spílereinknek és még hosszasan sorolhatnám.
Haragszunk a pénzmosodává deklasszálódott egész pannon labdarúgásra amit szeretve gyűlölünk, neheztelünk a bundával kurválkodó zselézett hajú díszbuzikra (tisztelet a kivételnek), morgunk a nézhetetlen és iramtalan bajnokik és a nemzetközi szénné égés miatt. Naná hogy morgunk. Mindezekért volt a feröeri bálnavadászok elleni markáns füttykoncert is. Mert nem a szurkoló a hibás herr Storck. És nem is hülye az a fanatikus.

A mester távozásával egy gonddal tehát kevesebb. Alig maradt úgy 99 betegség még a kórlapon…

vito1899

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/43757/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?