"DÁRDAI TAKARODJ! TE VAGY A HIBÁS MINDENÉRT!!!"

Trollfoci

"DÁRDAI TAKARODJ! Te vagy a hibás mindenért!"- zengte a magyar szurkolótábor az elveszített finálé után. Kérésük meghallgatásra talált a honi labdarúgószövetség döntéshozóinál.

 Betelt a pohár, Dárdai Pál szerződését azonnali hatállyal felbontották. Németh András, az MLSZ elnöke elmondta, hogy a kapitány kirúgásához a sorozatos sikertelenség vezetett, a közvélemény nyomása már hatalmas volt. Németh szerint már két évvel ezelőtt is közel voltak Dárdai elküldéséhez, de akkor még megbocsájtották azt a botlását, hogy a 2026-os EB-t csak büntetőrúgásokkal volt képes megnyerni, a sokkal szerényebb képességekkel rendelkező spanyol válogatottal szemben. Akkor még kapott egy utolsó esélyt, a cél a 2030-as világbajnokság megnyerése volt 100 százalékos teljesítménnyel. Dárdaival nem tudta elérni a válogatott a szövetség nagy tiszteletben álló elnökének a célkitűzését. Ugyan a döntőig minden meccsét megnyerte a csapat, Szoboszlai Dominik pedig új világbajnoki rekordot felállítva 26 találattal gólkirályi címet szerzett, a döntőt azonban büntetőrúgásokkal elvesztette a térfelünkön át se jutó botlábú brazilokkal szemben.

 Emlékezhetünk, Dárdai Pál 2018-ban lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, miután Georges Leekens akkori edzőt három elveszített barátságos meccs után (Gibraltár, Cook szigetek, Guam) menesztették. Dárdaival a válogatott 12 éven keresztül nem talált legyőzőre, ez idő alatt 3 Eb-, 2 VB-, és 3 Nemzetek Ligája címet zsebelt be. A vasárnapi elbukott finálé azonban a bukásához vezetett. A nagykörúton százezrek tüntettek, leállították a mágnes vasutas közlekedést, a Telki edzőközpontot elfoglalták. A Nyugati aluljáró hajléktalanjai fémpénzekkel dobálták az MLSZ székházát, miközben a házak falaira piros festékkel a "szégyen banda", "kórházakat a stadionok helyére!" feliratokat festett az elégedetlen tömeg.

 Németh András, az egykori 14-szeres válogatott labdarúgó, az MLSZ jelenlegi elnöke így értékelt honlapunknak: "Sajnálom, hogy így alakult, Pali személyében nagyszerű embert ismerhettem meg, de elfogyott alatta a talaj. Már a VB-re való felkészülés során éreztem, hogy bajok lehetnek, miután Németországot csupán 7-0-ra sikerült legyőzni. Úgy tudom azonban, hogy nem marad sokáig munka nélkül, az MB1-ben négyszeres címvédő és a Bajnokok Ligáját legutóbb megnyerő TrollFoci All Stars csapatánál lesz szertáros. Nehéz munkakör, de biztos vagyok benne, hogy meg fog birkózni a  feladattal."

 Telefonon sikerült beszélnünk a megbukott Dárdaival, aki megtörten nyilatkozott: "Még mindig nem tudom, hogy mi történt, és soha nem fog kiderülni hogyan alakult volna a mérkőzés, ha a nyolc kapufánkból valamelyik befelé pattan. Talán az én hibám, hogy a mérkőzés előtti ebéden gyümölcssalátát és csirkemellet rendeltem a csapatnak, így utólag biztos, hogy tésztát kellett volna adni a srácoknak. Sok sikert kívánok az utódomnak, a támadójátékot favorizáló Eppel Mártonnak."

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/44221/pics/15093888777960571_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?