DÁRDAI PÁL ÚJRA A VÁLOGATOTT KISPADJÁN???

Trollfoci

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az MLSZ Pintér Attila kinevezése után ismét egy olyan döntést hozott a magyar válogatott kapcsán, amit a közvélemény komoly kétkedéssel fogadott. Bárhova is vitt az utunk az internet zavaros tengerén, nem nagyon olvashattunk olyan véleményt, amely bizakodóan tekintene Georges Leekens szövetségi kapitánynak történő kinevezése után. Ami a leginkább jellemző most, az a kétely, a bizonytalanság. Kicsit eljátszottunk mi is a gondolattal, hogy mégis mi miért történt, történik, hogy mi lehetett a célja az MLSZ vezetésének ezzel a húzással. Előre leszögezzük, hogy ez csak egy konteó egyelőre, nincsenek elénk kiszórt belső információmorzsák. Próbáltuk megfejteni a rejtélyt.

Mielőtt lehántanánk a leveleit a teóriánknak, mintegy lelőve a slusszpoént, nézzük, hogy mit rejtene nálunk a mag: Dárdai Palit szeretné visszahozni a válogatott élére a magyar foci döntései fölött bábáskodó hivatalos testület.

Villámként csapott le a hír azon a hétfői kora délután, kinevezték Georges Leekens-t a magyar válogatott megüresedett kispadjára. Nem csak az új edző kiléte sokkolt minket, de meglepetéssel fogadtuk, hogy ennyire korán megkaptuk az új "vezért". A külső szemlélő számára ez egy nagyon elkapkodott döntésnek tűnt, de az elképzelésünk szerint azonban ez egy tudatos lépés volt. Szélesi Zoltánt ideiglenesen leültették a padra az idei hátralévő két mérkőzésre, a Luxemburg és a Costa Rica elleni összecsapások után pedig majd valamikor csak tavasszal fog feszülni a meggypiros mez a beválogatott focistáinkon, tétmeccsre pedig szúk egy esztendő múlva kerül majd sor. Semmi nem indokolta volna, hogy ennyire gyorsan kinevezzünk egy kapitányt, simán lehetett volna még várni 1-2 hónapig, addig tárgyalgatni, megkeresni a számunkra legalkalmasabb edzőt.

Merüljünk csak el jobban a konspirációs teória bugyrában! Az MLSZ hozott nekünk egy olyan edzőt, akinek 33 év alatt volt 24(!!) csapata, két évnél tovább soha nem dolgozott egy helyen. Az utóbbi 10-15 évben az volt a fő csapásvonal, hogy hosszú távra kerestünk kapitányt, aki összerak egy olyan válogatottat, amely 3-4 éven belül komolyan vehető ellenfele lehet akár az élvonalban vitézkedő nagy csapatoknak, plusz mellette az utánpótlást is felügyelnie kellene olyan szinten, hogy belátható időn belül a felnőtt válogatott számára adjon játékosokat. Erre kötünk egy 2 évre szóló szerződést egy olyan emberrel, aki ennél többet nem is töltött egy helyen. Azért ez egyértelműen mutatja, hogy a belgával nem tervezünk hosszú távra. Akkor meg mégis mi a fenének hoztuk ide? Meg egyáltalán a belga miért fogadott el egy ilyen szerződést, amiben például teljesítmény arányos fizetés is szerepel?

Véleményünk szerint kellett egy olyan személy, akit ki lehet rakni a kiraktba, akire lehet majd kígyót, békát kiáltani, akiről minden szitok, ráhányt mocsok lepereg. Ő nagyjából hozzá is lehet ehhez szokva, meg hát ki ő nekünk? Kik vagyunk mi neki? Nagyon egyszerű: senkik. Szélesi Zoli előtt szép pályafutás lehet az edzői pályán, kár lenne olyan akadályokkal nehezíteni az útját, ahol szinte egyedül kell szembeállnia a teljes magyar médiaarmadával és plusz 1 millió "szövetségi kapitánnyal" akik a fejét követelik majd. Nem, de azért legyen csak ott a válogatott körül, érezze át a miliőt, szélesítje a tudását. Majd Leekensre lehet lapátolni a ganét ha majd nyomunk tavasszal egy 0-0-t Észtországgal. Akkor ezzel meg is vagyunk, van egy kirakatemberünk a kispadon. Hogyan tovább, mi a következő lépés?

Emlékszünk még, mi a végső cél? Dárdai Pali. Aki az elmúlt 2-3 évben nagyszerű sikereket ért el a magyar válogatott után a Hertha Berlin kispadján is, a fővárosi csapatből varázsütésre állandó kiesőjelölt csapatból csinált Európa egyik legerősebb bajnokságában top 10-es csapatot, állandó résztvevővé téve őket a nemzetközi porondon is. A közelmúltban azonban mintha valami megváltozott volna, nem úgy jönnek már az eredmények, ahogyan a karmesteri pálca átvételekor (jól mutatja Dárdai teljesítményét, hogy bár a mostani eredménysorok miatt rossz hangok is felütötték a fejüket, ezeket 2 évvel ezelőtt minden berlini aláírta volna). Kimondva, kimondatlanul, de Dárdai alatt megingott egy kicsit a kispad. Nehezen lehetne találni nála nagyobb bálványt, szeretett személyt Berlinben, de az edzői pálya már csak ilyen. Ha szarok az eredmények, az első ember, aki a céltáblájává válik a közvéleménynek, az edző lesz. Az MLSZ berkein belül is látják ezeket, úgy gondolják, hogy a közeljövőben lehet esély Palit visszahozni a válogatott élére. Ezért most kialakítottak egy várakozó álláspontot, hoztak egy edzőt, akit, ha kirúgnak, a kutyának nem fog hiányozni. Következő tétmeccs 2018 szeptemberében lesz, tehát van 1 teljes évük visszahozni Dárdait, akire még mindig megváltóként tekint a magyar fociszurkolók túlnyomó többsége.

Zanzásítva, leegyszerűsítve a teória: Leekens egy kamu senki, keres egy kis pénzt pár hónap alatt nálunk, Szélesi tanul tovább a válogatott mellett, majd a következő selejtezősorozatnak a Dárdai-Szélesi kettőssel vágunk neki.

Aztán meg lehet, hogy kurvára túlgondoltuk az egészet, és az MLSZ-nél tényleg a belgát akarták végső megoldásnak, és itt marad a nyakunkon, mi meg belefulladunk a posványba.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/44450/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?