ELTÖRLIK A LUXEMBURG-MAGYAR MECCS VÉGEREDMÉNYÉT??

Trollfoci

Amint azt már az egész ország tudja, Magyarország labdarúgó-válogatottja egy rém gyenge mérkőzésen alulmaradt Luxemburg nemzeti tizenegyével szemben. Azonban délelőtt bombaként robbant a hír, hogy az UEFA eltörli a 2-1-gyel zárult összecsapás eredményét.

Emlékezhetünk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség két héttel ezelőtt bejelentette, miszerint az eredetileg november 10-re kiírt Luxemburg-Magyarország felkészülési mérkőzést egy nappal előrébb hozatta biztonsági okokból. A két szövetség meg is egyezett az új időpontot illetően, azonban, mint ez ma kiderült, semmit nem ért, ugyanis egyik fél sem juttatta el határidőn belül a hivatalos kérelmet az Európai Labdarúgó Szövetségnek. Az UEFA ügydöntő bizottsága (melynek pár napja Bernd Storck is a tagja) ezért vizsgálta a mérkőzés körül kialakult állapotokat és úgy döntött, hogy a mérkőzés nem tekinthető hivatalosnak, és még ezen a héten újra kell játszani azt. Ezen felül mind a két labdarúgó szövetséget büntetésben részesíti. A büntetés részletei:

- A Nemzetek Ligája sorozatban mindkét válogatott-tól 3 pontot levonnak.

- A következő 365 napon belül kizárólag magasabban jegyzett csapatok ellen léphetnek pályára felkészülési mérkőzésen.

- A következő 3 mérkőzésen kizárólag a hazai bajnokságban szereplő játékos léphet pályára a nemzeti együttesekben.

- Az adminisztrációs hibákat megakadályozandó a szövetségeknek saját költségből +1 fő titkárt alkalmazniuk kell minimum 2,5 Euro órabérben + havi 30 Euro értékű cafeteria juttatásban kell részesülnie.

- A jövőre újonnan induló Intertotó kupa első szezonjában a két szövetség nem indíthat klubcsapatot.

Az UEFA sajtófelelőse nyilatkozott a Trolligo.hu oldalnak: "Elképesztő, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet a futball világában. Nekünk az a feladatunk, hogy a futball világában rendet tartsunk, nem tűrhetjük, hogy a tagok önkényesen szervezkedhessenek a mérkőzéseket illetően. A mérkőzésre kijelölt játékvezetői csapat csak ma reggel utazott el a mérkőzés helyszínére, úgy tudjuk, hogy a Luxemburgi Fülöp Herceg Gimnázium tanári karából verbuválták a sípmestereket. Ez felháborító, ilyen csúfság nem eshet meg többé, ezért büntettük meg a két szövetséget.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/44627/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?