Provokáció, magyargyűlölet - semmi szokatlan a Sepsi-Dinamo meccsen - KÉP, VIDEÓ

Trollfoci

Hétfő este játszották a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK - Dinamo Bukarest meccset, melyen a TrollFoci is képviseltette magát.

A Dinamo 3-0-ás győzelmével zárult mérkőzés nem múlt el magyarellenes közjáték nélkül. Amint a gsp.ro oldal írja, a Dinamo védője, Ionuţ Nedelcearu, miután betalált a Sepsi kapujába a magyar szurkolókat provokálta.

A vendégjátékos egy pólót mutatott a hazai szektorok felé, amin Avram Iancu képe volt látható. Iancu a román felkelők egyik vezetője volt az 1848/49-es szabadságharc idején, így a románok körében és a hivatalos román történetírás szerint hősnek számít, bár ennek felülvizsgálata szerencsére megindult az utóbbi években.

S hogy miért van szükség felülvizsgálatra? Nos azért, mert a jó Avram és társai vezetésével, 1848 őszén és telén, több magyar településen rendeztek mészárlást a román csapatok a lefegyverzett, vagy alapból fegyvertelen lakosság körében.

A mérkőzés a lelátón sem volt épp a román-magyar barátság mintapéldája. A Sepsi elnöke, akivel a meccs előtt sikerült beszélnünk, elmondta, hogy amennyiben lesznek, és a felszólítás ellenére is folytatódnak a magyarellenes megnyilvánulások a román szektorokban, akkor azokat kiürítik.

Nos, ez nem történt meg, pedig a bukaresti szurkolók már a mérkőzést megelőzően szórakoztatták magukat a gyalázkodó nótáikkal. Ugyanez ment a gólok után, majd néhány alkalommal a lefújást követően is. Az első gólnál pl. kihúztak egy kiírást, amelyre az "Autonómiát akartok?" felirat mellé egy felfelé mutató középső ujjat festettek.

Emellett más ok is lett volna a megrendszabályozásukra, hiszen hanggránátokat és egy-két görögtüzet is átdobtak a mellettük lévő családi szektorokba. A történtekhez hozzátartozik, hogy a Dinamo Bukarest szurkolóiért nem vállalta a felelősséget a saját klubjuk.

Arra egyébként komoly összegben mernénk fogadni, hogy egyetlen, Sepsi szurkoló által begyújtott füstbomba miatt, rekordösszegű büntetést szabna ki a román szövetség. Ami egyébként egy bukaresti játékvezetőt küldött az összecsapásra. Nem meglepő, hogy a sepsiek két jogosnak tűnt büntetőt is számon kérhettek rajta a végén...


Egyik kedvenc "hazátlanozó" magyar ellenes dalukat éneklik a vendégek:

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/45611/pics/15124743381950989_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?