9 DOLOG, AMIT MINDEN SPORTKEDVELŐ NŐ UTÁL HALLANI

Trollfoci

Dórika fiatal barátnőnk írása

Manapság már egész sok nő (köztük természetesen én is) szereti a sportokat. Ez sokkoló, vagy hihetetlen? Nő. Szereti. A. Sportot. Hogy micsoda?? Őrületes, igaz?! 

Egy nő számára nehéz úgy szeretni a sportokat, hogy ne intézzenek felé sztereotipikus kijelentéseket, kérdéseket.
Tudjuk, a sport ligák a férfiak világába tartoznak, ami egy igazán zárt közösség és nem engedik köreikbe a nőket. Ki ne hallott volna olyanról, vagy látott volna akár az amerikai filmekben is olyat, hogy a férfiak összeülnek és meccset néznek, míg a nők "száműzve vannak". 
A nőket, akik szeretik a sportokat, jó eséllyel sokan kérdőre fogják vonni, hogy mik a szándékai és, hogy nem csak megjátssza-e magát.
Néha az emberek annyira nem tudnak mit kezdeni az ilyen nőkkel és úgy lesokkolja őket, mintha csak egy beszélő kenguruba futnának bele a Deák téren. 
Pedig a nők, akik igazán szeretik a sportokat és nem csak divatból nézik őket itt sétálnak köztünk. Sőt, mindenhol ott vannak. 

 

Íme, 9 olyan kérdés és mondat, amit valószínűleg már minden ilyen nő többször is hallott és falramásznak tőle:

 

  1. Nagyon furcsa olyan nővel találkozni, aki szereti a sportokat.

Nem, igazából nagyon nem az. Nem unikornisok vagyunk. Körülbelül milliónyi ilyen nő van, ami inkább furcsa, hogy ennyire szeterotipizálva vannak a nők és nem tudják elképzelni róluk, hogy nem játszák meg magukat 2017-ben. Hisz manapság már az sem elfogadott kijelentés, hogy a rózsaszín a nők színe, a kék a férfiaké. Vajon, az miért nem hat sokkolóan az emberekre, hogy vannak olyan pasik, akik egyáltalán nem szeretik a sportokat?!
 

  1. Értem, tehát leszbikus vagy.

Persze, természetesen, hiszen szeretni a sportokat teljesen férfias tulajdonság. Aki pedig férfi létére nem szereti a sportokat az meleg?  Ne legyünk álszentek és valljuk be, hogy nemtől függetlenül bárki szerethet bármit.
Néha az ilyen megnyilvánulások után elgondolkodom, hogy vajon a férfiak olimpiai aranyra készülnek- e sztereotipizálásból. 

  1. A barátod biztos úgy gondolja, hogy megütötte a főnyereményt.

Igen, igen biztosan, hiszen okos vagyok, gyönyörű, jó a humorérzékem, kedves vagyok stb. A tény, hogy szeretem a sportokat csak egy a  milliónyi olyan tulajdonság mellett, ami azzá tesz, aki vagyok és ez önmagában nem változtat engem jobb, vagy rosszabb barátnővé, vagy emberré. 

  1. Elkezdenek elmagyarázni egy olyan szabályt, amit már tudok, de feltételezik ,hogy ne tudom, hiszen nem értek hozzá

Vegyük például a les fogalmát!

"Te vagy a támadó és zárás előtt be szeretnél jutni egy ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők). Ők már a ruhabolt ajtajában állnak. Ruhát csak akkor vehetsz (gólszerzéssel), ha nálad van a pénztárca (a labda). Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcát (labdát), mert nincs nálad. Na ilyenkor vagy lesen."

Miért olyan egyértelmű azt, hogy a nők nem tudják mi az a les. Miért kell olyan magyarázatokat kitalálni rá, ami olyan mintha a nők mindent csak a vásárlás szempontjából értenének meg?

Képzeljétek a nők is képesek felfogni dolgokat és normális, használható tudással rendelkezni a szabályokról.

  1. Szerinted ki a leghelyesebb játékos?

Csak azért, mert valaki lány és szereti a sportokat, nem függ össze automatikusan azzal, hogy a kisportolt férfiakon legelteti a szemét a meccs egész ideje alatt. Bármilyen meglepő, van arra is esély, hogy tényleg a meccs érdekli és nem azok akik játszák. Még akkor is, ha néha megejtünk egy-egy olyan mondatot, hogy egy játékos jól néz ki, nem feltétlenül tereli el a figyelmünket a sportról. 
 

  1. A nők miért nem nézik a női sportokat? Az való nekik.

Oh, tényleg?! Egész ügyes következtetés. A helyzet az, hogy csak azért, mert valaki nő nem követi a női sportokat. Egyébként pedig, egy női sportmérkőzés lehet színvonalasabb, mint egy férfi. 
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg férfi csorgatja a nyálát a női sportolókra. 

  1. De te tényleg szereted a sportokat, vagy csak próbálsz menőnek tűnni?

Igen, teljesen megjátszom magam és rajongást mutatok egy olyan dolog iránt, ami egyébként egyáltalán nem érdekel, csak szeretnék igazán menőnek tűnni az olyan emberek előtt, akik ilyet kérdeznek. *éljen a szarkazmus*

  1. Te nem olyan vagy mint a többi lány. Te menő vagy

Ne mondj ilyet, ismeretlenül. Ha tudnád, mennyi olyan tulajdonságom van, mint a többi lánynak. 
Attól még, hogy szeretem a sportokat nem jelenti azt, hogy nem vagyok én is pletykás, idegesítően vihogó lány. Az egyik, nem zárja ki a másikat, és ha csak ez alapján, az egy infó alapján határozol meg, nem is érdemled meg, hogy jobban megismerj. 

  1. Le vagyok nyűgözve.

Miért? A női sportszeretet megoldja az éhezést a világon? Megoldást nyújt a rákra? 
Attól, mert egy nő eljár sporteseményekre, vagy otthon ülve a kanapén melegítőben, nasival a kezében, áhítattal néz meccset, még semmi világrengető dolgot nem csinál. 
Szeretni a sportokat, semmivel sem lenyűgözőbb, mint szeretni pár celebet Hollywoodból, vagy eljárni fodrászhoz. Olyan hobbi, mint az olvasás, rajzolás, vagy bármilyen szabadidős tevékenység. Ez csak még egy olyan dolog, amit akár a nők is élvezhetnek. Nem kell úgy tenni, mintha ez lenne az egyik leghihetetlenebb cselekvés a világon.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/45976/pics/15132542163248377_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?