Meccsek a béka segge alól Németh Andrással - Nepál

Trollfoci

Január elseje, az új év első napja. Normális ember ilyenkor még másnaposan vergődik az ágyban, vagy éppen nem győz magyarázkodni az átmulatott szilveszter éjszaka eleresztett hívásokért, üzenetekért.

De mivel én nem vagyok normális, így egy kimerítő év végi fodballtorna után pihenés gyanánt meccset nézek az interneten, most éppen Nepálból. Ne kérdezzétek, hogy miért, nem tudom megmagyarázni – talán a túl sok fánk lehet az oka.

Szóval Nepál fővárosában, Katmanduban vagyunk a 16. nemzeti női bajnokságon, 2074-ben. Nem az alkohol írta az évszámot, az ázsiai országban ugyanis a Bikram Sambat-naptárt használják leginkább – a hivatalos okirataikban is e szerint szerepelnek a dátumok -, mely 56 évvel és 8 hónappal előrébb tart a nálunk használatosnál. Pont annyival, amennyi idő múlva várható újra magyar aranylabdás játékos…

Nepál a helyi Kékestetőről, vagyis a Mount Everestről is híres, amely leginkább a hegymászók körében kedvelt, fodballista viszonylag ritkán jut fel a csúcsára, neki sokkal inkább lent, a zöld gyepen van dolga.

Akárcsak a Nepal AFC Club és a Mid-Western Region női csapatainak az éppen aktuális bajnokijukon.

Pirosban a Nepal AFC Club, lilában pediglen a Mid-Western Region csapata. 

Bevallom, a találkozó előtt nem igazán tudtam elhelyezni a nepáli női focit a világ fodballtérképén. Ez a mondat az árnyaltabb megfogalmazása annak, hogy fogalmam sincs, mit nézek, ugyanis bármilyen meglepő, az ázsiai ország női labdarúgása eddig nem képezte a mindennapjaim részét.

Elkezdődött a mérkőzés, és reménykedtem benne, hogy nem egy bűn rossz, gól és valamire való esemény nélküli találkozót fogok látni. Nagyjából 3 perc után aztán már megnyugodhattam, ugyanis biztossá vált, hogy nem marad 0-0 az eredmény, az AFC megszerezte a vezetést Sabithra Bandhari kisasszony góljával. Azonban ekkor még a korai találat ellenére sem volt jele annak, ami a későbbiekben történt a pályán. A 15. percre aztán elfáradt a Region csapata, akik addigra már 3-0-s hátrányban voltak… Telt-múlt az idő, potyogtak az AFC-gólok, a vendégek hamar elkészültek az erejükkel, fizikálisan és fejben is szétestek… A mérkőzés aztán egy olyan jelenetet is hozott, amelyen felvisítottam a nevetéstől. Végre egy lövés, ami nem ment be a Region kapujába, a kapusuk bemutatta első védését, és megfogta a labdát, mondjuk leginkább azért, mert olyan lassú volt a kapura tartó lövés, hogy közben Kabát is ledoktorált matematikából… Szóval végre megvan a bogyó, jöhet a kézből kirúgás, melyet elég hatékonyan elvégezve az előrebikázott labdából akár gólhelyzet is kialakulhat. A kapusok ilyenkor általában kilépnek oldalra, körülnéznek, hogy merre, kinek lenne jó odarúgni a játékszert. Nos, a Region hálóőre baszott mindenre, ő márpedig a védés eufóriájától megrészegülve azonnal játékba akarta hozni a labdát – amely hatalmas ívet leírva a tőle két méterre helyezkedő csapattársa hátán landolt. Erő viszont bőven volt a lövésben, szerencsétlen védő azonnal arccal vette le a gyepet, mint egyszeri Vékony úr a pösti utat Bubival, az így elé pattant labdát pedig  köszönte szépen az ellenfél szemfüles csatára, és a hálóba helyezte a bőrt – ez volt a tizenakárhányadik gól, még az első félidőben, ezt is Sabithra Bandhari kisasszony prezentálta.

A játék képe a második játékrészben sem változott, potyogtak a gólok egyre-másra, köztük olyanok is, amilyenekért a serdülőben az öreg alkoholista edződ egy köbméter borszagú lehelettel vegyített szidalmat vágott volna az arcodba.

A kilátogató nézőket nem különösebben érdekelte a rendezvény, végig csak a játékosok hangját lehetett hallani…

A Region csapatának szenvedése huszonhat kapott gól után ért véget, kiélezett és végig izgalmas összecsapáson 26-0-ra nyert a Nepal AFC Club gárdája.

Afelől nincs kétségem, hogy a Region együttese a következő meccsen megpróbál majd jobb eredményt elérni, mert ez azért valljuk be, nagyon csúnya volt, akármilyen szinten is történt…

A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy egy újabb országban járhattunk, ahol ugyanazt láttuk, mint eddigi helyszíneinken is: a fodball az fodball, a többi lófasz!

 
Bandi éhségét a Chili's burger enyhíti:

Budapest, Vámház körút 16.
06-70-6780153
https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/46686/pics/15149763254822595_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?