70 ÉVESNEK TŰNŐ TINÉDZSEREK A TOPLIGÁKBAN

Trollfoci

Mindenkinek vannak olyan emlékei, aki legalább egy szezont lehúzott a mennyei megyei serdülőben, vagy ifiben, hogy az edző bá’ a meccsre egy nálatok minimum 15 évvel idősebb, nagyobb darab, szőrösebb, háromlábú fiatal tehetséget nevezett, akinek az igazolásában a születési évszám megegyezett a tietekkel, vagy talán még fiatalabb is volt.

Természetes, hogy a bíró sporttárs gyanúsan kérdezte meg a beugróstól anyja nevét, hisz kinézetre kb a Mária Terézia nevet várta volna válaszként, vagy minden magyarok ősanyját, Emesét, de annyi bizonyos, hogy a vérszerződésnél ő tartotta Árpádéknak a tálat, melybe a vérüket folyatták.

Nincs ez máshogy a topligákban sem. Rengeteg olyan spíler tűnik fel időről-időre, akikről először nagyfaterunk jut eszünkbe és sokadik nekifutásra sem gondolnánk róluk, hogy labdazsonglőr ifjú titánok.

Kezdjük is rögtön Joseph Minala-val, aki anno a Lazio fiatal tehetségeként robbant be a köztudatba, de nagy összeget mernénk rá tenni, hogy ő egykoron részt vett a piramisok építésében. A kameruni középpályás ügyét hosszan vizsgálták, végül arra jutottak, hogy Minala tényleg tinédzser: a szövetség semmilyen szabálytalanságot nem talált a vizsgálat során.

A lenti képen éppen a PSG 12 éves fiatal tehetségét Bitshiabu El Chadaille-t próbálja egy szintén tizenkét esztendős fiúcska feltartóztatni, minden bizonnyal kevés sikerrel, mert ahogy elnézzük, pár másodperc múlva úgy gázolt át rajta, mint kés a vajon. Biztosak vagyunk benne, hogy Bitshi hatalmas népszerűségnek örvend az öltözőben, mind a zuhanyzóban…

Hasonló cipőben járt Lukaku is, akinek az édesanyja egy darabig minden meccsére vitte a születési anyakönyvi kivonatát, hogy bizonyítsa, hogy tényleg annyi idős szeretett kisfia, aki 29 kilóval és 140 centisen látta meg a napvilágot és a szülőszobán rögtön rácsúszott az ügyeletes orvosra.

Youssoufa Moukoko, a dortmundiak csodagyereke mindössze 12 éves. Fogalmunk sincs, hogy milyen tápszerrel etették a srácot, de mindenesetre jól megnőtt tőle. A támadó parádésan teljesít az U17-es német bajnokságban, valamint a német U16-os válogatottban is betalált már.

Amíg világ a világ voltak és lesznek hasonló esetek, elég csak a nigériai U17-es válogatottra gondolni, aminek anno az összes tagja megbukott egy vizsgálaton, hisz mindannyian idősebbek voltak, mint ami a papírokon szerepelt. A régebbi idők afrikai sztárjairól is kiderül néha, hogy néhány évet letagadtak: Nwankwo Kanu kilenc, Obafemi Martins pedig hét évvel lehet fiatalabb az okmányai alapján, mint a valóságban. 

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/46721/pics/15150485919167752_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?