ELKÉPESZTŐ, RÖHEJES KÖZHELYEKKEL KÉSZÜL LEEKENS!

Trollfoci

Pár napon belül két felkészülési mérkőzést is játszik válogatottunk, előbb Kazahsztán, majd Skócia legjobbjai ellen, mind a kétszer hazai pályán. Georges Leekens hivatalosan október 30-án foglalta el a magyar válogatott szövetségi kapitányi pozícióját, az etelt majdnem 5 hónapban VERETLEN maradt vezetésével a csapat. A pesszimisták szerint mindez csak azért történhetett meg, mert az eltelt idő alatt nem is játszottunk mérkőzést, mi azonban optimistán tekintünk előre. Egy andorrai és egy luxemburgi vereség után örülünk, hogy nem veszítettünk pontot, még akkor is, ha ehhez nem kellett pályára lépnünk.

Na de. Leekens kapitány a két soron következő válogatott mérkőzés apropóján tartott sajtótájékoztatót. Kíváncsian vártuk, hogy mivel fog elbűvölni minket, de a kerethirdetése után most se hozott nekünk semmi újat. Az itt eltöltött szűk félév alatt sikerült elsajátítania az összes létező közhelyet elődjeitől, vagy éppen a klubcsapatainknál munkálkodó kollégáitól, és ezeket egy kupacba összegyűjtve ránk zúdította egyben.

Nézzük, miket is mondott:

„Két felkészülési mérkőzés áll előttünk, kíváncsi vagyok, hogyan tudjuk kezdeni az évet. Nulláról indulunk, várom, hogy hová tudunk eljutni." - Apukám! Ez aztán az erős kezdés!

"Vannak szabályok, amiket a játékosoknak be kell tartaniuk: örüljenek, hogy itt lehetnek." - Egy rég elfeledett klasszikust idézett nekünk a mester. :D

"Két különböző mérkőzést látunk majd." - Basszus, mi meg azt hittük, hogy ugyanazt látjuk majd, csak felvételről.

"Edzőként mindig a játékosok képessége alapján rakom össze a csapatot." - Titkon reménykedtünk is benne, hogy nem külső alapján.

"Meg kell nézni, hogy mit mutatnak az edzésen, hogyan reagálnak rá." - Ááá, főnök! Edzés alatt nyugodtan fifázzon a nappaliban, eddig még egy edző sem nézte, hogy mit művelnek a tréningen.

"Kockázatot nem vállalok." - Na azt ne is, az Istenért se. Döntetlenekkel irány a végtelen!?

"Meg kell keresnünk a gyenge pontjaikat /a skótoknak - a szerk./, a szakmai stábbal kielemeztük a játékukat." - Tényleg semmi kockázat. Az lenne a rizikó, ha az erős pontjaikra mennénk rá.

Na, szerintem ennyi elég is Közhely Kapitány megnyilatkozásaiból, ráadásul mindezt pár perc alatt sikerült összehoznia. Mi is olyanok vagyunk, hogy minden egyes új sorozat előtt reménykedünk, de most egy kicsit kezdünk aggódni. Olyan, mintha az eddigi leszerepelt kapitányokat összegyúrták volna. Egy kis szerethető, egy kis tolódás, egy kis Mexikó.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/50098/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?