“EZ ITT ROMÁNIA!”- PÓLÓVAL HERGELTE A ROMÁN JÁTÉKOS AZ ERDÉLYI MAGYAROKAT

Trollfoci

Soha nem volt könnyű magyarként élni Székelyföldön. Bár az évtizedek során valamennyit enyhült a helyzet, nem lehetne állítani, hogy manapság se kellene megküzdeniük a különböző eléjük gördített akadályokkal, vagy éppen szembenézniük a legkülönbözőbb gyűlölködő támadásokkal. És akkor még csak meg sem említettük azokat a késeket, amelyeket az anyaországból szúrnak jó mélyen a hátukba. Ebbe azonban nem fogunk komolyabban belemélyedni, tekintve, hogy egy focival foglalkozó oldal vagyunk.

Sepsi OSK. Kis magyar sziget a háborgó román tengerben. A dunaszerdahelyi csapat mellett ők is a mi büszkeségeink. Csodájukra járt az ország, amikor tavaly kiharcolták történetük során először a román foci élvonalában az indulási jogot. "Ugyan, mit akarnak ezek ott, pofozógépek lesznek, gyorsan visszazuhannak a másodosztályba." Ilyen, és ehhez hasonló kommentekkel lehetett szembesülni. A vérbeli román magyargyűlölők véleményét pedig mindenki el tudja képzelni, ha pedig nem, ebből a cikkből is kiderül, hogy a Sepsi csapatának nem csak a pályán kell küzdenie, de azon kívül is, a magyarságukért, a becsületükért. Ők pedig hétvégéről hétvégére bizonyítják, hogy nem lehet őket megtörni, bármekkora is legyen a rájuk zúduló román gyűlölet. Plusz nehezítés volt eddig számukra, hogy hazai pályán nem játszhattak megfelelő stadion hiányában, a vendégcsapatokat Brassóban, vagy Ploiestiben kellett fogadniuk. Eddig.

Az elmúlt fordulóban ugyanis hivatalosan felavatták a sepsiszentgyörgyi stadiont a Voluntari csapata ellen, a Székely Légió pedig elfoglalta újdonsült, de immár saját helyét. Muszáj szólnunk a "légiós" srácokról is, akik talán mindenkinél jobban szembesülnek a magyarokkal szembeni utálattal, tekintve, hogy bátran elutaznak az "oroszlán" barlangjába is buzdítani szeretett csapatukat. Egy-egy ilyen túra során elképesztő gyűlöletlavina omlik rájuk, persze tudjuk, róluk ez lassan már hópiheként lepereg. Most azonban nem egy idegenbeli mérkőzésen törölték bele a lábukat a magyarságba keleti szomszédaink.

Gabriel Deac. A Voluntari gyengécske képességekkel megáldott játékosa. Ő születésekor a tehetség sora helyett az ördögnél várakozott, majd jutalma egy nagy mennyiségű gyűlölet lett, amit el is vitt magával a Sepsi új stadionjába. Ennek az eredménye a következő megszólalás tőle:

"A hangosbeszélő magyarul és románul is beszélt. Románul csak halkan, aztán amikor megszólalt magyarul, a közönség azonnal reagált erre. Ez nincs jól így. Néhány nappal a mérkőzés előtt gondoltam ki a póló ötletét, és sajnálom, hogy nem lőttem gólt, és nem tudtam megmutatni nekik. Furcsa volt, hogy nem románul beszéltek a saját országunkban. Tudom, hogy az utcákban kifeszítették a magyar zászlót, és hogy a hokijátékosok a magyar himnuszt énekelték… Sok minden történt.Nem akarom, hogy úgy érzékeljék, hogy ez egy provokáció vagy támadó üzenet volt."

Deac úgy gondolta, hogy "Ez itt Románia" feliratú pólóval köszönti a vendéglátókat. Meg is szerette volna mutatni, amikor gólt lő, de mint mondtuk, a tehetség osztogatásakor ő sötétebb helyen tengette idejét, így csak a kispadon foglalt helyet. Nem tudjuk mi járhatott a fejében, amikor kipattant a fejéből a NAGY ÖTLET, hogy majd gólörömként kicsit "rohadtmagyarozik", tekintve, hogy a statisztikák szerint utoljára még tavaly májusban jött össze neki egyetlen találat. Azelőtt meg talán a serdülő 2-ben...

Hát ilyen környezetben kell teljesíteni a Sepsinek a román élvonalban. Mi csak a legjobbakat kívánjuk, mutassák meg, hogy nem olyan fából faragták ám a magyart, mint a románt. Tökéletes fricska lehetne nekik, ha kiharcolnák a bentmaradást, amihez minden esélyük meg is van. Kitartást székely testvéreink!

 

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/50269/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?