MOST ÉPPEN EGY FÉLREÉRTÉS MIATT VERTÉK EGYMÁST A ROMÁNOK

Trollfoci

Nagy múltú csapatok találkoztak a román negyedosztályban a hétvégén, a bukaresti Steaua és az ugyancsak fővárosi Rapid. 

A történet ott kezdődik, hogy a legnagyobb szurkolói bázissal bíró Rapid 2016-ban pénzügyi problémák miatt megszűnt, mint akkoriban sok nagynevű, tradicionális román csapat. A korábbi BEK győztes Steauanál a hírek szerint az ultráknak gyűlt meg a juhászbojtárból elnökké vált Gigi Becalival, aztán ráadásul még a román hadsereg is elperelte a csapat nevét...(!!!) Nem nagyon unatkoznak keleti szomszédaink labdarúgás terén sem...

Így a radikálisabb Steaua szurkolók fogták magukat és nemet mondtak a BL-re, EL-re, mindenre és a hadsereg által alapított gárda meccseire járnak szurkolni. A Rapidnál a régi játékosok összefogtak és alapítottak egy új csapatot az önkormányzat segítségével, de hogy már senki se értsen semmit és jelezvén a román klubfutballban lévő káoszt, van egy másik Rapid is ugyanebben a ligában, na azoknak meg az égvilágon senki sem szurkol, de mindkét klub az "igazi" Rapidnak vallja magát. 

A hétvégén negyed osztályú derby-t rendeztek a National Arénában 36.000 néző előtt, ami valljuk be elég szép szám. Koreográfiák, pirotechnika minden látványelem képviseltette magát a lelátókon, melyekhez hatalmas szurkolás is párosult.

Történt azonban, hogy a mérkőzés alatt a jelenleg első osztályú Steaua szurkolók a két tábort elválasztó semleges területre kihúztak egy üzenetet, amin az állt, hogy FCSB=Steaua. (tehát az új csapat, az igazi csapat). Ezen aztán a CSA fanatikusai úgy bepörögtek, hogy rögtön elindultak elégtételt venni, minden bizonnyal nem egy baráti eszmecserére gondolván.

Igen ám, de ezt észlelték a Rapid fanatikusok is, akik azt hitték, hogy a sálas szurkolóikat betámadták, így ők is megindultak egy kisebb csetepatéra. (külön pikantériát ad a történetnek, hogy informátorunk szerint a két tábor között mostanában semleges viszony volt). A mérkőzést biztosító szekusok egyszerűen elfutottak.

Na de aztán itt jött a szokásos román vs román, jól megszokott szitu. Az éhezők viadala, repültek a lángosok, csattogtak a gumibotok, amíg a szervek meg nem jelentek. 

köszönet Salamonnak!

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/51295/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?