KISZIVÁRGOTT: ÚJABB MONUMENTÁLIS STADIONT HÚZNAK FEL BUDAPESTEN

Trollfoci

A Puskás Stadion még a szerkezetkész állapottól is messze van, nemhogy az átadástól, de máris itt van az újabb, monumentális sportaréna terve!

Úgy tudjuk, hogy a Margitszigetre, a MAC pálya helyére megálmodott szentély a 2030-as VB-rendezés megpályázását szolgálja majd. Befogadó képessége 100.000 fő körüli lesz és egy, a budai oldalról átívelő gyaloghíd is készül majd hozzá a Duna felett.

A stadion nevéről is szivárogtak hozzánk információk. Úgy értesültünk, hogy a projekt a "Tészta" fedőnév alatt fut, ami arra utal, hogy a magyar edzőképzés atyjáról, Dr. Mezey Györgyről fogják elnevezni az épületegyüttest. Állítólag ez azonban még nem biztos, mert, ha Pintér Attila kiviszi a Gyakadémiát az európai porondra, akkor ezzel ő nyerheti el a névadói megtiszteltetést. Erre az esetre egy olyan szerkezeti elem is helyet kap majd a konstrukcióban, amivel a Duna fölé lehet majd tolni a stadiont, hogy meglegyen itt is az olyannyira fontos tolódás.https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/51400/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?