Blogolj!

EZÉRT MONDTA LE A VÁLOGATOTTSÁGOT NIKÓ! + VÉLEMÉNYEK

Trollfoci

Sajnos bekövetkezett az, ami egyébként szinte borítékolható volt az elmúlt hónapok eseményei, nyilatkozatai után. Nikolics Nemanja lemondta a magyar válogatottságot, többet nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban. Ilyenkor, amikor egy ereje teljében lévő sportoló lépi meg ezt a döntést, amikor valaki nem azért vonul vissza, mert már súrolja a 40-et, mindig is megoszlóak a vélemények. Nézzük, miként indokolta Nikó a döntését, illetve szemezgettünk a véleményekből is.

Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak egy meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amelyeket a válogatottnál tölthettem. Sosem bántam meg semmit, most is ugyanúgy tennék, mint amikor eldöntöttem, hogy magyar állampolgár leszek, mert reméltem, bemutatkozhatok a nemzeti csapatban. Rengeteget kaptam a magyar futballtól, és úgy hiszem, én is adtam a magyar labdarúgásnak. Minden mérkőzésre büszke vagyok, amelyen pályára léphettem, és hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, köztük a magyar válogatott fantasztikus szurkolóinak, akik a nehezebb időszakokban is kitartottak a csapat mellett. Rengeteg erőt tudtam meríteni a drukkerek szeretetéből, éreztem, hogy jóban-rosszban támogattak engem és végig mellettem álltak.
Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön. Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet. Ezt követően a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem. Maximalista vagyok, sosem dőltem hátra, így természetesen tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben. De semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni. Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig idő is kell.

Pár vélemény tőletek:

  • Egy részről igaza van de másrészről NEM!!!A hazaszeretet mindennél fontosabb, aki megkapja a lehetőséget az éljen vele,hogy tehet valamit a hazájáért!!!Sajnos én a"Mennyei Megyeiben" ragadtam,de ha a válogatott mezt magamra húzhatnám én nem hogy leadnám ,még abban is aludnék mecs előtt!!

  • Szégyelje magát! Fals duma, hogy a családdal akar lenni, berágott hogy a Skótok ellen pár percet kapott és hogy nem tisztelik meg hogy több ezer km-t utazik. Sajnos nem tudja feldolgozni, hogy nem körülötte forog a válogatott! Ha leigazolja Torrest a Chicago és padon találja magát, mit csinál, reklamál, hogy több tisztelet jár neki? Megsértődik aztán durciból visszavonul a játéktól is? Vajon, ha végig játsza a Skót meccset, akkor is így döntött volna? Nagy csalódás ez a fajta mentalitás...

  • Más is sok-sok kilométert utazik a válogatott meccsekre mégsem rinyál. Másfelől akármennyire is jó csatár nincs elég jó középpályánk hogy kitudják szolgálni, önerőből meg elég halovány, szóval szerintem felesleges is volt behívni padozni, meg hogy utána rinyáljon.

  • Abszolút meg tudom érteni. Chicagóból nagyon hosszú az út ide, az utóbbi néhány év pedig arról szólt, hogy nála gyengébb képességű csatárok játékát nézte a padról. Ő személyesen úgy döntött, hogy nem szerb, hanem magyar válogatott akar lenni, várt éveket, és néha jutott neki 3 perc.

  • Érthető. Nem számolnak vele, akkor minek utazgasson. De félek, ezt még meg fogjuk bánni.

  • Eszembe jut, ahogy Albert vagy Grosics klubfeladatokra hivatkozva, aktív focistaként szomorúan lemondja a válogatottságot. Ja, nem. Ilyen nem volt.

  • Remélem, hogy ha egy új kapitány újra meghívja, majd meggondolja magát...

  • És Király Gabi? Évekig a válogatott cserepadon ült 2.-3. számú kapusként 38-39 évesen. Emlékszem azt nyilatkozta, ha a labdákat hozhatja ki a szertárból, akkor is jönni fog. Aztán visszaküzdötte magát, és az EB-n klasszisként védett. 
https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/52058/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?