A VILÁGBAJNOKSÁGOK LEGJOBB DALAI

Trollfoci

Pont azon elmélkedtünk valamelyik nap és Ti is megemlítettétek hozzászólások formájában, hogy nincs valami nagy futball láz a világbajnokság körül. Nem csapódnak az arcunkba a különböző reklámok a tévéből, nem is hallottuk még a vb hivatalos dalát, holott régen már a tornát megelőző 2-3 hónapban a csapból is az folyt. Reméljük, hogy a csütörtöki nyitómeccset követően egy hónapig futballünnep lesz a világban.

Most pedig nézzük meg a mi kedvenc vb dalainkat:

Az első himnusz, amire emlékszünk az 1990-es tornáé volt. Gianna Nannini & Edoardo Bennato előadásában az Un'estate italiana visszahozza a halovány emlékeket, Toto Schillaci gólkirályi címét és olyan játékosokat, mint Platt, Gascoigne, Lineker.

A 94-es amerikai vb-re kaptunk egy totális amerikai dalt, ami már csak úgy jut eszünkbe, ha beírjuk a youtube keresőjébe a world cup song 94 keresőszavakat. Istenem, micsoda torna volt! A medencepartyk után midenkit lemosó bolgár válogatott, akik úgy néznek ki a korabeli fotókon, mintha a világ segédmunkásaiból verbuváltak volna össze egy csapatot. A hajukat kihidrogénező románok, Tafarel, Dunga és  a büntetőjét elhibázó Roby Baggio. Jó kis vb volt, meg kell hagyni.

1998, Franciaország. Csabi adminunk szerint a minőségi futball ezzel a világbajnoksággal véget is ért és elkezdődött a modern labdarúgás korszaka, ahol már embertelen összegeket fizetnek ki játékosokért és minden üzleti alapokra van helyezve. Ricky Martin szállította nekünk a vb-k történetében talán első olyan slágert, ami túlélte a tornát és a mai napig a köztudatban van. Emlékszünk, ahogy a bulvármédia címlapon hozta le a bombahírt: Ricky Martin meleg! Hmmm, you don't say... 

2002-ben Vangelis odapirított valamit a szintetizátoráról, de ez a torna is csak arról marad emlékezetes, ahogyan a neve nincs bírók szétfújták a meccseket és az elődöntőig nyomták a dél-koreaiakat, hogy aztán Ahn Jung-hwan-t, aki az olaszoknak gólt szerzett, a Perugia elnöke kirakja a csapatból...

Talán a legjobb vb dal K'naan-Wavin' Flag-je, amit még a magyar kommentátorok is megénekeltek. Bárki bármit mond, nekünk még a magyar verzió is nagyon tetszik!

A 2014-es dal olyannyira szarul sikerült Pitbull előadásában, mint az idei VOLT fesztivál himnusza, így még arra sem  vettük a fáradtságot, hogy megkeressük a youtube-on.

A legújabb hivatalos dalról meg nagyon nem mondanánk semmit. Írjátok ti meg kommentben. Annyit azért mégis, hogy a mostanában bűn rossz filmeket csináló Will Smith is feltűnik benne, na meg Era Istrefi, a klónozott Shakira megérne pár ajtócsapkodást. A 4 percnyi számból olyan 2 percet kitöltenek a folyamatos ÓÓÓÓ-zással, ami egy idő után annyira idegesítő, hogy helyette inkább Pixa-After című számát küldenénk helyette ki az oroszoknak.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/53995/pics/15287916513137383_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?