Blogolj!

MAGYAR FOCI: BOTRÁNYOSAN ALACSONY NÉZŐSZÁMOK

Trollfoci

Nagy gödörben van a magyar labdarúgás. Világverő csapatok mentek át rajtunk és páholtak el minket. Andorra, Luxemburg, Kazahsztán. Veretes névsor, így, hogy írjuk ezeket a sorokat és rápillantunk ezen miniállamok, országok nevére, mi szégyelljük magunkat a "labdarúgóink" nevében.

De mi történik a magyar foci háza táján? Hisz megszámlálhatatlanul öntik bele a pénzt, az állam is szívügyének tekinti a fodballt, sosem látott támogatásokat lehet szerezni, már nincsenek azok a boldog békeidők, amikor egyik napról a másikra megszűnt egy honi klub, esetleg eladta az indulási jogát egy másik csapatnak.

Mondhatni, hogy minden rendben van, hisz már olyan településeken is épülnek stadionok, amelyek nem is akartak, gomba módra növekednek ki a földből, már olyan metropoliszokban is áll egy-egy stadion, mint Felcsút, Kisvárda, Balmazújváros, Mezőkövesd, Gyirmót. Egyszóval olyan falvakban, városokban, melyek hatalmas labdarúgó kultúrával rendelkeznek és a helyi lakosság is mindig megtölti a lelátókat... (SICC! Ebben a mondatban néhol ironikus elemeket rejtettünk el.)

Az újkori magyar labdarúgás mélypontja és szégyenfoltja, a hétvégén érkezett el, ahogyan számítani is lehetett rá. A Puskás Akadémia-Kisvárda mérkőzésén egyes információk szerint összesen 61, azaz hatvanegy szurkoló látogatott ki egy első osztályú magyar bajnoki találkozóra. Más források, ezt tagadják és hazugságnak titulálják ezt a számot, mert az ő adataik szerint 120-an voltak kint a két csapat mérkőzésén, a magyar futball legfelső szintjén... 60 vagy 120, teljesen mindegy. Ezt sehogyan sem lehet kimagyarázni, kidumálni.

A TrollFocinál azt hittük, hogy új rekord született, éppen ezért segítségül hívtunk egy nézőszámokkal foglalkozó oldalt, amely a fent említett szuper rangadóra szintén 120 nézőt számolt össze. Tehát nyugodtan levehetünk a számokból, adatokból, talán még meg is felezhetjük őket.

A 2014/15-ös bajnokság negatív rekordját a Pécsi MFC-Puskás Akadémia mérkőzés tatja, szám szerint 298 nézővel. Ha osztunk, szorzunk, mindent levonunk, akkor a valóságban ez a szám olyan 150-180 fő körül lehet.

A következő évre, 2015/16-os szezonra már fejlődött a magyar szurkolók meccsre járási kultúrája, hisz a legkevesebb néző ebben az évben 316 volt. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Ezt az adatot az MTK-nál jegyezték le, hogy aztán a következő évre pontosan, ugyanezt a számot jegyezzék le az MTK-Haladás mérkőzésen, amely a szezon legalacsonyabb nézőszámát produkálta, szintén 316 főt, szóval olyan max 200-220 lelkes szurkolót.

A tavalyi szezonban a fővárosiaktól ezt a címet lenyúlta a felcsúti klub, akik a Debrecen ellen léptek úgy a gyepre, hogy 200 ember volt jelen a Pancho Arénában, tehát, ha leszámítjuk a biztonságiakat, dolgozókat, büféseket, gondnokokat, játékosokat, egy jó 60-70 ember asszisztált ehhez a fantasztikusan izgalmas gól nélküli döntetlenhez.

A mindenkori rekord tehát nem dőlt meg. Így megnyugodhatnak az egri és pápai fodball fanatikusok. 56 nézőt számlált össze az nso, míg az nb1.hu már felkerekítette 100 főre ezen az 1:1-re végződött találkozón.

A magyar válogatottnak is sikerült egyszer 456 nézőt kicsalogatnia egy Észtország elleni meccsre, ez az abszolút negatív rekord. Reméljük, hogy ez is marad és a jövőben ismét olyan problémáink lesznek, hogy jegyüzérektől kelljen jegyet vásárolnunk EB és VB csoportmeccsekre, ne adj isten nyolcaddöntőkre.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/57242/pics/15348452116013546_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?