Blogolj!

MONDJUK KI! EGY KALAP SZAR A MAGYAR FUTBALL!

Trollfoci

Megint reménykedtünk. Megint szurkoltunk. Megint kikaptunk. És most megint itt ülünk, már nem idegesen, de sokkal inkább elkeseredetten. Kezdjük azt hinni, hogy tényleg mindegy, ki itt a kapitány, lehet, hogy még Dárdai Palinak is csak szerencséje volt? Egyszerűen nem tudjuk a választ.

De hogy miért vagyunk ennyire pesszimisták? Nos, a válogatott 2 ÉVE nem volt képes nyerni idegenben. Sőt, vagy 300 napja egyáltalán nem volt képes nyerni. Most jöhetnek sokan azzal, hogy egy meccs után nem kell temetni a csapatot, de itt Irrapuato óta állunk a koporsónál egyetlen 2016-os fellángolással. Mi lehet a baj?Ennek az okait boncolgathatnánk itt hosszasan, de azt éppen elegen megteszik a tv-ben, akik, úgy véljük, hogy sokszor más meccseket néznek, mint mi, mert bíztató vereségekről beszélnek... Szóval jöjjenek csak a tények:

Az Eb óta nincs koncepció, nincs vezéregyéniség. Sokat elárul a csapatról, hogy az egyik alapjátékosa hosszú évek mesés keresete után is inkább választja a nagyobb fizetést az európai kupaszereplés helyett.

Bízhatnánk a utánpótlásban, ha már a "nagyoknak" nem megy. Az azonban a helyzet , hogy egy-két fellángoláson, és egy vagy két tehetségesebb emberen kívül ott sem látunk semmi kiemelkedőt.

És ha már a hátországnál tartunk: az bajnokságunkban is pont olyan rózsás a helyzet, mint a fronton. Nem csoda, hogy a Fradi is inkább a vb-t vezeti (forrás: M1), amikor itthon a fél bajnokság párszáz nézős falusi meccsekből áll. Ameddig pedig nem is lesz érdeke senkinek, hogy nézők legyenek a stadionokban, addig nem is számítunk változásra.

A holnapi görög meccsre -már ott tartunk, hogy- nincs semmi elvárásunk, nem reménykedünk, belefásultunk. Természetesen megnézzük, szurkolunk, de már nem úgy, hogy görcsben áll a gyomrunk, hanem az "ahogy esik úgy puffan" elven. 

Elfáradtunk mi szurkolók is. Elfáradt az is, aki a tévében nézi és azok is, akik még ezek után is kétszázan elkísérték a csapatot Helsinkibe. Akik végignézték az ötlettelen játékot, akik látták, hogy a finnek gyakorlatilag ötöt verhettek volna nekünk. Azok is elfáradtak, akik már a görög és tallini túrákat szervezik, de már nem a jó játékban, a 3 pontban reménykednek, hanem abban, hogy ne 8 euros sör legyen a kocsmákban, mint Tamperében.

Odáig jutottunk, hogy a magyar válogatott kapcsán ez lett a legnagyobb pronlémánk: a külföldi sörárak...

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/58222/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?