894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

MATEKÓRA! ÍGY JUTHATUNK KI AZ EB-RE

Trollfoci

Mémjeinken sokat emlegettük már a matekozást, de akkor ne csak beszéljünk róla (poénkodjunk vele), hanem csináljuk is! Íme, a szlovákok elleni vereség után maradt lehetőségeink.

Az Eb-csoportunkban igen egyszerű helyzet állt elő azzal, hogy idehaza is kikaptunk a szlovákoktól: a hátralevő 3 meccsen (horvát, azeri, walesi) több pontot kell szereznünk, mint nekik. Nem ugyanannyit, többet - egyforma egységszámnál ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, és az 4-1 oda, ugyebár. Azt itt most nem feszegetnénk, hogy ez nem 100%-osan igaz, mert ha pl. a horvátok mindenkitől kikapnak... na de már ebből is látszik, hogy miért nem érdemes ezt ragozni.

A másik út a tavaly már megtapasztalt Nemzetek Ligája, hiszen az most csak szünetel, de még nem ért minden csapatnak véget. Jön majd a play-off része jövő tavasszal. 

Az NL play-offba azok a válogatottak kerülnek alapesetben, akik megnyerték csoportjukat (divíziónként 4-4 nemzet), ők játszanak papíron a divíziónként 1 kijutó helyért. Papíron - hiszen, aki az Eb-selejtezőkből kijut, az kiszáll ebből a dologból, és helyét a soronkövetkező válogatottal töltik fel.

És itt jövünk mi a képbe! Mi a 31.-ek lettünk az NL rangsorában, ami jelenleg pont elég arra, hogy a play-offban szerepeljünk, mivel előlünk (mostani állás szerint) épp elengedő ország jut ki egyenes ágon ahhoz, hogy mi is a "feltöltő" csapatok közé essünk.

Hogy ez így is maradjon ahhoz az kell, hogy előlünk minél többen, mögülünk viszont, ha lehet, senki se jusson ki az Eb-selejtezőkön a kontinensviadalra.

Hogy melyik divízió csapatai ellen élhetünk az esetleges play-off esélyünkkel, azt (mint a napokban kiderült) sorsolás határozza majd meg, tehát játszhatunk akár Hollandia és Svájc, de Szerbia és Norvégia ellen is.

Ennek persze mind elejét vehetjük, ha hozunk egy X-et Horvátországban, és 3-3 pontot Walesben és itthon az azeriek ellen - ahogy Szoboszlai Dominik mondta: "aztán kész!". Csak nem olyan védekezéssel, mint a hétfő esti volt...

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/83514/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?