Blogolj!

10 ÉVES A VB-BRONZ! - VIDEÓ

Trollfoci

Tíz évvel ezelőtt, 2009. október 16-án szerzett bronzérmet a magyar U20-as labdarúgó-válogatott az egyiptomi világbajnokságon. Az Egervári Sándor szövetségi edző vezette fiúk Costa Ricát verték a kisdöntőben.

A bronzmeccs igen izgalmasan alakult, hiszen a magyar fölénnyel telt első félidő után a közép-amerikaiak egyből megszerezték a vezetést, amit a rendes játékidő végéig meg is tartottak. Akkor azonban Németh Krisztiánt lerántották a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Koman Vladimir belőtte.

Jöhetett a büntetőpárbaj, amelyben az ihletett formában védő Gulácsi Péter három costa ricai lövést is kiütött, és ezzel gyakorlatilag megszerezte a csapatnak a bronzérmet. 

Annyit még a történeti hűség kedvéért meg kell jegyezni, hogy Costa Rica nagyjából ezekkel a játékosokkal 5 évvel később vb-negyeddöntőt játszott, míg nálunk középtávon Koman és Németh, míg hosszútávon egyedül Gulácsi lett meghatározó játékos. A mostani felnőtt csapat bő keretébe utóbbi kettőn kívül már csak Varga Roland és Kovácsik Ádám szokott bekerülni.

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/84613/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?