Blogolj!

HAJDÚ B. 50 - ARANYKÖPÉSEK VIDEÓ

Trollfoci

Hajdú B. István ma töltötte be 50. életévét. Ennek apropóján egy válogatásvideóval idézzük fel az utóbbi évek válogatott meccsein elhangzott emlékezetes bemondásait.

Előbb azonban néhány szó az ünnepeltről! 

Hajdú B. István, 1969-ben, még egy B betűvel kevesebbel látta meg a napvilágot Budapesten. Nevének ma ismert formája csak sportszerkesztői munkássága hajnalán alakult ki, amikor meg kellett különböztetnie magát egy azonos nevű munkatárstól. Az érdemjegyeit ugyan nem ismerjük, de sejtjük, hogy nem esett nehezére megfogadni a régi intelmet: „Tanulj fiam, mert focista lesz belőled!”, ugyanis az ország egyik legjobb iskolájában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban végzett. Később továbbtanult és a Testnevelési Egyetem hallgatója lett.

Közben 1991-től már a tévénél és a rádióban is dolgozott. Több csatornánál is alkalmazásban állt, a Magyar Televízióval például hol elváltak, hol pedig találkoztak útjaik. Közvetített szinte mindent, ahol labdát dobnak, vagy rúgnak. Fociból gyakorlatilag teljes a repertoárja: járt Európa- és világbajnokságon valamint olimpián is, kommentált Sampion Ligát, Eurépa Ligát. Természetesen nekünk a magyar vonatkozású közvetítései maradtak és maradnak is a legkedvesebbek.

Munkássága nem maradhatott kézzelfogható elismerés nélkül. 2015-ben elnyerte a Prima Primissima díjat Magyar sajtó kategóriában. 

Most pedig jöjjön az, amiért mindannyian szívesen hallgatjuk őt:

https://trollfoci.blogstar.hu/./pages/trollfoci/contents/blog/87290/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?