Blogolj!

HA KIJUTUNK, ILYEN CSOPORTUNK IS LEHET

Trollfoci
2019.11.21.

Habár majd csak november 30-án sorsolják a 2020-as Európa-bajnokság csoportbeosztását, a rendhagyó rendezés miatt már most tudni lehet jónéhány négyes egy részét.

Emellett gyakorlatilag biztossá vált a csapatok kalapok szerinti beosztása, bár ezt az UEFA még nem erősítette meg.

Ezek után, ha beleéljük magunkat abba, a jelenleg igencsak idegenül ható szituációba, hogy valami isteni csoda folytán ott lesz a magyar csapat az Eb-n, összerakhatjuk, hogy milyen csapatokra számíthatunk magunk mellett.

A németek már régóta biztosak, hiszen München lett Budapest párja a rendezésben, így a legerősebb csapat helye elkelt. A második kalapba kerültek a világbajnok franciák, így ők is jöhetnek a csoportunkba, méghozzá a harmadik kalapos portugálokkal együtt. Ez így azért elég szigorúnak néz ki.

És igazából a papíron legkönnyebb sorsolás se néz ki sokkal jobban, hiszen a német, lengyel, cseh, magyar kvartett se egy vidám délutáni matinét ígér számunkra.

Elmondhatjuk tehát, hogy a pokolian nehéz pótselejtező után maga a pokol várna ránk, de legalább hazai pályán... 

PÓTSELEJTEZŐ: ŐK A LEHETSÉGES ELLENFELEK

Trollfoci
2019.11.20.

November 22., péntek. Ez az újabb fontos dátum, miután tegnap gyakorlatilag fel sem mentünk a pályára Wales ellen. Azaz holnapután kiderül, kikkel kell pótselejteznünk jövő márciusban.

Kezdjük a mókás résszel: mivel a Nemzetek Ligája A divíziójában csak Izland maradt pótselejtezős, ezért ott fel kell tölteni a helyeket. Ugyanakkor a C ligában is van egy szabad hely a finnek kijutása miatt (azt, hogy ők most simán kijutottak, miután tavaly ősszel 2-0-ra vertük őket, még fel kell dolgoznunk...).

Nos, ezek után jutottunk el oda, hogy pénteken sorsolással eldöntik, hogy a bolgár, izraeli, magyar, román négyesből melyik maradhat a C ligában, és melyik három kerül fel Izland mellé az A-ba.

A négy lehetséges forgatókönyv számunkra (a legerősebb mindig a leggyengébbet, a második legerősebb pedig a harmadikat kapja az elődöntőben)

HA MAGYARORSZÁG MARAD A C LIGÁBAN:
Skócia–Magyarország, Norvégia–Szerbia

HA IZRAEL MARAD A C LIGÁBAN:
Izland–Románia, Bulgária–Magyarország

HA BULGÁRIA MARAD A C LIGÁBAN:
Izland–Románia, Izrael–Magyarország

HA ROMÁNIA MARAD A C LIGÁBAN:
Izland–Magyarország,
 Bulgária–Izrael

Tehát Skócia, Bulgária, Izrael, Izland - ebből lehet első körben választani.
Az első meccs mindenképpen idegenben lesz, a döntőt viszont játszhatjuk itthon, ha nekünk kedvez a sorsolás. 

És csak, hogy még legyen egy csavar a dologban: az UEFA fenntartja a változtatás jogát a fentiekre, így simán lehet, hogy nem is így lesz. Profizmus LVL 999...


RAKD ÖSSZE A HOLNAPI KEZDŐT! - SZAVAZÁS

Trollfoci
2019.11.18.

Nem mondjuk, hogy semmi pénzért nem lennénk most Marco Rossi helyében, de az biztos, hogy valami durván magas összeget kéne ajánlania valaki érte, hogy cseréljünk vele. Nem kímélték ugyanis az eltiltások és a sérülések a válogatottat az utóbbi időben, így - főleg a védelemre igaz ez - nem lesz könnyű dolga az olasz mesternek a kezdő kitalálásakor.

Hogy mennyire is nehéz megtalálni a megfelelő tizenegyet, abba az alábbi szavazásunkkal ti is beleélhetitek magatokat. Van pár játékos, akit több posztnál is felsoroltunk, mivel játszottak már ott korábban, vagy vészmegoldásként szóba jöhetnek.

Íme:


KALMÁR SÉRÜLÉSE SÚLYOS

Trollfoci
2019.11.16.

Ahogy attól mindig tart az ember egy barátságos- vagy gálameccs alkalmával, nem úszta meg sérülés nélkül a válogatott a Puskás Aréna avatómeccsét. Kalmár Zsoltot ugyanis le kellett cserélni a második félidőben, és már az arcán is látható volt, hogy nagy eséllyel áldozattal fog járni számunkra az stadionünnep.

És sajnos ez így is lett: a DAC, sérüléséből épp csak visszatért középpályása bokatörést szenvedett. Íme az MLSZ közleménye:


Mielőbbi felépülést kívánunk!

IBRA: NÉZZETEK BASEBALLT!

Trollfoci
2019.11.14.

Zlatan Ibrahimovic távozott az MLS-ből, és az elköszönésnek egy hozzáillően sajátos, és természetesen >>szerény<< módját választotta.


Jöttem, láttam, uralkodtam. Köszönöm, LA Galaxy, hogy éreztetted velem, hogy még élek. A szurkolóknak pedig – ti Zlatant akartatok, én Zlatant adtam nektek. Szívesen. A történet folytatódik... Most menjetek és nézzetek újra baseballt!” – írta a svéd klasszis.

BEMUTATTAK JÓPÁR EB-MEZT, NEM IS ROSSZAK - képek

Trollfoci
2019.11.13.

A 2020-as futballév nagy eseménye a foci-Eb lesz, ráadásul jubileumi torna, hiszen 60 évessé válik jövőre a sorozat. A mezgyártók is igyekeznek felnőni a feladathoz, és a következő szezonra menő cuccokba öltöztetni a tornán résztvevő, vagy arra a végsőkig esélyes csapatokat.

És bár a címben azt írtuk, nem is rosszak a trikók, azért akad köztük egy-két érdekes darab. Lássuk, hogy sikerültek!

Németország:

Képtalálat a következőre: „germany 2020 kit”

Oroszország:

Képtalálat a következőre: „russia 2020 kit”

Belgium:

Képtalálat a következőre: „belgium 2020 kit”

Spanyolország:

Képtalálat a következőre: „spain 2020 kit”

Svédország:

Képtalálat a következőre: „sweden 2020 kit”

Svájc:

Képtalálat a következőre: „switzerland 2020 kit”

Horvátország:

Képtalálat a következőre: „croatia 2020 kit”

Írország:

Képtalálat a következőre: „ireland 2020 kit”

Wales (reméljük az Eb-n nem viselik majd...):

Képtalálat a következőre: „wales adidas euro 2020 kit”

EZÉRT NEM JÁTSZIK GERA PÉNTEKEN - videó

Trollfoci
2019.11.12.

Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy Gera Zoltán nem lép pályára a búcsúztatására (is) szervezett Uruguay elleni meccsen. Lássuk, mit mondott ő az M4-nek, mi ennek az oka:

ÓRIÁSI ÉLŐKÉP A PUSKÁS NYITÓJÁN - RÉSZLETEK

Trollfoci
2019.11.11.

A Carpathian Brigade természetesen az új Puskás stadion megnyitójára is készül. Óriási élőképet alakítanak majd ki a lelátón, melyhez azonban a szurkolótársak segítségét is kérik. A részletek:

SZOBOSZLAIS PIZZA KÉSZÜLT NÁPOLYBAN! - képek

Trollfoci
2019.11.07.

Él Nápolyban egy Antonio D'angelo nevű pizzakészítő. Oké, eddig ez nem egy nagy hír, hiszen az olasz kaják zászlóshajója épp onnan származik, szóval van néhány pizzasütő a városban. Toni barátunk azonban tud valami extrát: arcképeket mintáz a pizzák feltétére.

Bizony, méghozzá sokszor hírességek, köztük focisták arcát viszi vászonra tésztára. A nem mindennapi művészeti ágnak pedig már magyar "modellje" is akadt: Szoboszlai Dominik arcát öntötte a nem túl időtálló formában Antonio mester.

A napokban Nápolyban csapatával döntetlent elérő magyar játékos csapattársával, Haalanddal együtt került be a pizza hírességek csarnokába. Íme az ehető képmások (lapozz jobbra, Haalanddal kezdődik):

 

FORRÓ LESZ A TALAJ RÓMÁBAN, A CELTIC SZURKOLÓKNAK

Trollfoci
2019.11.06.

Közel 8000 Celtic szurkoló érkezik a napokban Rómába és előre borítékolhatóak lesznek az utcai megmozdulások, pofozkodások, kergetőzések, kocsmák és azok bútorainak átrendezésére irányuló akciók.

A skót klub már előre ki is adott egy közleményt, amelyben felhívják a zöld-fehér drukkerek figyelmét arra, hogy az olasz fővárosban, csakis nagy csoportokban mászkáljanak, ne viseljenek a klubra utaló színeket, ne fogyasszanak alkoholt (mondjuk ez a skótoknál igen nehéz lesz). Továbbá ne közelítsék meg egyedül a római olimpiai stadiont, illetve a meccs végén maradjanak a vendégszektorban.

Az olasz rendfenntartók is kiemelten készülnek a találkozó biztosítására, "köszönhetően" a Celtic szurkolói csoportjának, a Green Brigade, a két csapat korábbi mérkőzésén bemutatott koreográfiája miatt (is).

A Celtic "ultráinak" politikai meggyőződése, szöges ellentéte a Lazio szurkolók jobboldali beállítottságának, amelynek hangot és képet is adtak a már említett koreóval, amelyen a volt olasz diktátor, Benito Mussolini volt látható, fejjel lefelé felakasztva, egy "Kövessétek a vezetőtöket!" felirattal. 

A mérkőzés 2:1-es hazai sikerrel végződött, de az már előre borítékolható, hogy a csütörtök esti Európa Liga találkozón, nem csak a zöld gyepen fognak megmérkőzni a felek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?