Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

K*rvára félek! /Olvasónk a magyar-norvégról/

Trollfoci
2015.11.15.

Kurvára félek! Az éjszaka sem tudtam rendesen aludni. Folyamatosan felébredtem, ahogy egy kicsit lehunytam a szemem a meccset láttam magam előtt. Láttam Kleinheisler Lacit, ahogy bevágja a norvégok kapujába, az a srác, akinek mindenkinek-köztük nekem is- megakadt a szeme, amikor megláttuk a keretben és átkoztuk Storck-ot. Na jó, elismerem, hogy nagyszerű húzás volt a fiatal srác bevetése, de a német edzőt talán akkor fogom a szívembe zárni, ha esetleg EB-t nyer nekünk. Akkor szobrot emelek neki a kertembe és megkövetem.

Nézegetem a közösségi oldalakat, mindenki lázban ég, de valahogy senki nem meri kiírni, hogy már megvan a meccs és kijutottunk. Annyira félünk, hogy elkiabáljuk, hogy erről szinte nem is beszélünk. 1972-ben voltunk utoljára Európa Bajnokságon, most, hogy itt állunk a kapujában, nem akarjuk elhinni. Túl sokszor buktunk már el az utolsó pillanatban, túl sokszor remegett meg a láb, túl sokszor nem éltünk a lehetőséggel.

Pedig most a lehetőség adott! A norvégok lenéztek minket, örömtáncot jártak, amikor minket kaptak meg a sorsoláson, legyártatták már a 2016-os EB sálakat, szállásokat foglalgattak Franciaországban. Osloban sikerült kissé magukhoz téríteni őket, de a norvég sportlapok és adások továbbra is arról szólnak, hogy Budapesten nyernek és utaznak. Istenem, de szeretném látni, ahogy elterülnek a Grupi gyepén és eltakarják a könnyektől patakzó szemüket és beletemetik a fejüket a fűbe. De szeretném látni, ahogy a magyar csapat rója a köröket meccs után, az extázisban tomboló magyar szurkolók előtt. De szép lenne valamikor reggel atom részegen hazaérni, és holnap délután kibaszott fejfájással ébredni arra, hogy hív a főnök, hogy ma ő sem jön be dolgozni, mert annyira berúgott előző éjjel a történelmi siker miatt.

De egyelőre felemás érzések uralkodnak bennem. Egyik pillanatban elhiszem, hogy meglehet, a másikban látom magam előtt az ünneplő norvégokat, cikáznak a gondolatok a fejemben össze-vissza. Mindjárt pattintok pár sört, meg hozzá valami jó kis hazai kerítésszaggatót, mert attól bátrabb leszek és hinni fogok. Remélem a CSAPAT is hisz magában, mert nagyon sokkal tartoznak nekünk szurkolóknak. Generációs tartozásotok van felénk fiúk! Ma este adjátok meg!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

(Gábor)

Kijut a magyar válogatott az EB-re?

Trollfoci
2015.11.15.
Kijut ma a magyar válogatott az EB-re?

Szavazok

Álmomban az Európa bajnokságon jártam…

Trollfoci
2015.11.14.

Álmomban az Európa Bajnokságon jártam…

Nyár volt. Az az igazi "felgyulladok, kiégek, megfulladok" nyár. Tűzforró. Mégsem éltem meg olyan nehéz lelkülettel mint az elmúlt években. Nem éreztem akut aggodalmat a globális felmelegedés veszélyes következményei végett. Na ja. A nyarakat mostanság hellyel-közzel végigdolgoztam. De ezúttal nem. Most hosszabbra nyúlt a pauza. Most ugyanis…Párizsban jártam.

Csúszott a torkomon a jéghideg Münsterbräu miközben árnyékot keresve egy park padján vertem tanyát. Nézegettem a járókelőket. Meggypiros mezekben sok-sok hazánkfia. Magyar napok a McDonalds-ban…? Na nem. Ne csináljunk viccet ezekből a történelmi napokból. Mindannyian okkal voltunk ott. Jelenésünk volt a világ labdarúgó elitjének terített asztalánál. Nem bántuk hogy egészen kicsi vagy egészen mély tányér kerül-e elénk. Nekünk az egész egy nagy desszert volt. Szelet a tortából melyért három évtizede siránkoztunk. Nem sütötték meg nekünk. De most…most megsütöttük végre magunknak.

Ültem és bambultam magam elé. Néztem ezeket a francia lányokat. Sophie Marceau kései utódjait. De minek? Jó oké egyik-másik azért kilógott a „tizenkettőegytucat” kasztból. Na de tudvalevő: a magyar lányok a legszebbek. Meg a magyar gólok. Bontottam hát egy Münsterbräut és vettem egy France Football magazint. Mit írnak na mit írnak rólunk keressük keressük…itt is van. Szalai kezd a németek ellen. Hmmm…na jó hát mégiscsak ott kispadozik a colos. Ismeri a nyelvet. Legalább kiválóan tudja majd őket presszionálni verbálisan. Az sem kevés. És amúgy is: sok-sok év után első Eb csoportmeccsünkre készülünk. Kezdhetne akár Pintér Attila ékben, Torghelle söprögetőben, Plókai Attila a kapuban. Kit érdekel?

Közben francia fiatalokkal szólalkoztunk össze az élcelődés szintjén. Keserű a szőlő. Tegnap elbuktak a románok elleni testvérháborúban… Mindenesetre miután barátommal összenéztünk egy „Kik ezek te?” felkiáltással gyorsan elmagyaráztuk nekik hogy mit csináljanak Benzemával meg Trianonnal aztán továbbálltunk. Nem értünk mi erre rá.

Párizsban jártam és sietős lett. Nem volt rutinom az Eb-k tekintetében. Honnan is lett volna ezen a 93.000 négyzetkilométeren már elnézést. Szóval ki tudja milyen hosszú lesz a beléptetés. Gyerünk. Buszra fel, ezer matrica kiragaszt, buszról le. Eiffel-torony, Champs-Elysees, Disneyland. Mindent megnézek. Majd. Egyszer. De ez most focimennyország, futballünnep, stadiontúra.

Műanyag széken toporogtam. Ismerős dallam csalt könnycseppet szemem sarkába. Libabőrös lettem. A Himnusz első taktusai... Rengeteg a magyar. Csepel, Debrecen, Eger, Vác, Zalaegerszeg…mindenhonnan, több ezren, a lelátón. A pályán pedig tizenegyen. Köztük a rangidős Király Gabi. A pizsamás kapus. Túl a negyvenen. Én száznegyvennek is éreztem magam a pótselejtezőn a norvég Helland fejesénél. De hol van az már. Sípszó harsan. Ne szólj hozzám. Ne zavarj. Kezdünk. Kezdődik a tánc. Tizenegy meggypiros mezes népitánca a zöld gyepen.

Álmomban Párizsban jártam… És ha jövő nyáron újra ott járnék, kérlek ne szóljatok hozzám, kérlek ne zavarjatok! Ne ébresszetek fel!

(Vito1899)

Részvétünket fejezzük ki a tegnapi események kapcsán a hozzátartozóknak.

Miért szar norvégnak lenni? Összeszedtük nektek!

Trollfoci
2015.11.10.

Vagyis miért jobb magyarnak lenni: 

- mert nálunk nem 3500 forintba kerül a kocsmában egy sör

- mert nem kell megvenni a rohadt drága Neutrogena kézkrémet, mert kibaszottul nem halászunk

- mert nálunk nem 700.000 forint a minimálbér, amiből könnyen el lehet lenni hónap végéig unalmasan. Nekünk hó végéig minden nap egy izgalmas, küzdelmes kaland

- mert mi sport terén másra is bírjuk verni a mellünket, nem csak kézilabda válogatottra

- mert, ha mi leírjuk, hogy Illés Béla, akkor úgy ejtjük, hogy Illés Béla, és nem az van, hogy papírra vetjük, hogy Ole Gunnar Solskjær, és úgy mondjuk, hogy Olegúnár Szúlsjár

- mert nálunk más látnivaló is van, a szánalmasan unalmas fjordokon kívül

- mert Szalai Ádám már rég eligazolt a Real Madrid Castillaból és nem rohad ott el, mint Martin Ødegaard (Mártin ŐŐŐŐdegááárd)

- mert mi környezetbarát ország vagyunk és nem fúrunk olajkutakat a Balaton közepébe

- mert mi nem érthetetlen, dallamtalan, norvég black metalra éljük ki magunkat, hanem a zenegépből üvöltő Matyi és a Hegedűsre verjük szét a kocsmát (300 forintos sört iszogatva)

- mert mi állatbarát nemzet vagyunk: nem vadásszuk  és belezzük ki a bálnákat, hanem építettünk egyet Pesten

- mert a mi őseink nem tehénszarvas sisakban, egy kibaszott ladikban rabolták végig Európát, hanem lóháton, elegánsan, hátra fele nyilazva

-mert nekünk volt Puskásunk, Albertünk, Törőcsikünk, Détárink, nem pedig egy Dzson Kerú nevű szaracénra verjük magunkat

- mert a magyar p*na nem halszagú

Bajban a románok! Kint vagyunk az EB-n???

Trollfoci
2015.11.08.

Üdvözlendő hír????????????????

Trollfoci
2015.11.08.

Tudjuk, hogy utálni fogtok minket, de lesz@rjuk!!!

Trollfoci
2015.11.07.

Tudjuk, hogy most sokan fogtok minket utálni, de el kell dicsekednünk, végre nekünk is sikerült! Az a rengeteg munkával töltött nap és éjszaka meghozta gyümölcsét! Mindenki csak sír és azt ismételgeti mit, miért nem lehet. Hát itt van az élő példa, hogy igenis lehet Magyarországon is, magyar fizetésből is! Éveken át nem szórakoztunk, nem költöttük felesleges dolgokra, még időnként éheztünk is, éjszakákat töltöttünk szorgalmas munkával, de most végre teljesült az álmunk és a Media Markt akciójának hála, sikerült megvennünk ezt az új photoshop programot, 19.990 forintért, amivel ezt a képet csináltuk...

TrollFoci adminok vs Adam Sandler!

Trollfoci
2015.11.06.

A szurkolói leleményesség határtalan

Trollfoci
2015.11.06.

...és a real madrid támadósora...

Trollfoci
2015.11.05.

Ezeket a cikkeket olvastad már?