Blogolj!

MISS TROLLFOCI 2015 VERSENY

Trollfoci
2015.12.28.
Ki menjen tovább a 2. körben?

Szavazok

Miss TrollFoci 2015 verseny

Trollfoci
2015.12.28.

Amikor a futball legyőzte a háborút

Trollfoci
2015.12.26.

Mire a falevelek lehullanak, katonáink visszatérnek - hangzott II. Vilmos császár híres mondata az első világháború kirobbanáskor. 1914 decemberében mégis tízezrek rekedtek a frontvonalakon. Ypres körzetében szenteste, azaz pontosabban éjfél után a német csapatok díszíteni kezdték a lövészárkokat, és énekelni a Stille Nacht-ot, nem sokkal később az angolok csatlakoztak az ünnepi hangulathoz, majd megtörtént az, amire kevesen számítottak: a Royal Welsh Fusiliers és a 134. Szász Gyalogezred katonái párbeszédbe kezdtek egymással. De a front más pontjain is akadt hasonló példa.

Rögtönzött futballmeccs

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a front karácsonya olyan lesz, mint a világháború bármely másik napja, ugyanisXV. Benedek pápa fegyverszüneti felhívását a szemben álló katonai tömbök egyhangúan utasították el, a hadviselő országok nőegyletei által küldött levelek pedig szintén nem mozdították előre a béke ügyét. A legfelső katonai vezetők még december 24-én is ragaszkodtak a szigorú hadi fegyelem fenntartásához. A fegyelem azonban pillanatok alatt eloszlott…

Ahogy a felkelő nap első sugarai megvilágították a frontvonalat, a katonák előmerészkedtek az árkokból és az úgynevezett semleges zóna felé közeledtek, ahol nemcsak megajándékozták egymást: szivart, édességet, sonkát, kenyeret, gombokat és más apróságokat csereberéltek, közösen énekeltek, de, egyes helyeken mégfutballmeccset is szerveztek a ”senki földjén”. De volt olyan eset is, amikor az ellenség soraiból származó lelkész-teológus segített eltemetni az angol katonát.

A „frontbarátkozás” híre hamar eljutott a főhadiszállásra, ahol Sir John French és Sir Horace Smith Dorrien, a két brit parancsnok azonnal elrendelte, hogy az eset nem ismétlődhet meg. A német lapok szintén elítélték a dolgot, és kihirdették, a jövőben súlyos büntetésre számíthat az, akit ilyesmin kapnak.

Spontán béke

Ezzel együtt a fegyverszünet időtartama sem bizonyult egységesnek: egyes helyeken csak december 25-ére vonatkozott, míg máshol akár újév napjáig is kitartott. Egy dolog viszont mégis közös volt ezekben akarácsonyi ünnepségekben, tudniillik, hogy a fegyvernyugvás és a frontbarátkozás teljesen spontán módon zajlott le, egy csipetnyi szeretetet és emberséget hozva az öt hónapja egymást gyilkoló katonák közé.

forrás: csaladhalo.hu

Elképesztő szurkolás!

Trollfoci
2015.12.25.

Sok fiatal focista példaképe lehetne Horváth Csanád!!!

Trollfoci
2015.12.23.

TF - Röstellem, de nem nagyon követem a pályafutásodat, jelenleg a Honvédban nyomod és az U16-os válogatott csapatkapitánya vagy, ha jól tudom.

H.Cs. - Honvéd igen, az u16-ban csapatkapitány, de szerencsére ugyanúgy játszom az u17-es válogatottban is.

TF- Ha jól tudom idén volt egy meccsetek a románok ellen a korosztályodban.

H.Cs.- Két meccsünk volt igen, az elsőt 3:0-ra,a másodikat 2:1-re nyertük.

TF - Mesélj már picit arról, hogy egy ilyen találkozó nektek is más, mint a többi "sima" meccs?

H.Cs. - Személy szerint nekem mindenféleképpen,átérzem az ilyen összecsapások tétjét,és ezt próbálom a többiekbe is sulykolni ,hogy miről is van szó,és szerencsére sikerül is ,mert ők is tisztában vannak ezen meccsek jelentőségével! Természetesen a teljesítményünk legjavát próbáljuk hozni,mint minden más meccsen is,de bennünk van,az a plusz motiváció,hogy ez bizony többről is szól és ez az eredményeken és a hozzáálláson is meglátszott.

TF - Szerinted miért van, hogy a veled hasonló korú futballisták szinte már 18-20 éves korukra "kiégnek". Te mit csinálsz másképp, mint ők?

H.Cs. - Szerintem a megoldás fejben van és a mentális részben. Ha valaki profi futballista akar lenni, akkor tegyen is érte ne csak szavakkal. Nem fér bele,hogy részegen hánynak a szórakozó helyek mellett. Én a szüneteket nem erre pazarlom, hanem külön edzéseket végzek, mert nem azért megyek ki külföldre, hogy épp hogy kezdő legyek, hanem nekem kell a legjobbnak lenni. Mindenféleképpen szeretnék egy személyt kiemelni,aki nélkül nem lennék itt, ő a bátyám, aki nagyon sokat segít mentálisan és fizikálisan is.Ő fejleszt, folyamatosan eddz engem, ő neki az eltökélt célja a teljes magyar futball megtisztítása és bizony komolyan is gondolja ezt! Jelenleg ő Magyarország legfiatalabb futball klub elnöke és még csak 18 éves! Nélküle a lelátói közegbe se kerültem volna bele, ő vitt mindig mikor még csak 7 éves voltam.

TF -Pár helyen olvashattuk a nevedet a Braga csapatával egy mondatban. Mikor és, hogy jött a megkeresés? Hogy érzed, sikerül ilyen fiatalon külföldre szerződnöd?

H.Cs. - Felépített tervem volt,hogy télen szeretnék váltani külföldre egy komoly szakmai hátteret biztosító helyre. A megfigyelője ,és akadémiai stábja egy dániai válogatott meccsünket látta és nagyon megtetszettem nekik. Nem sokkal rá kimentem egy hét próbajátékra,ahol már kiérkezésemkor tapasztaltam,hogy ez bizony más világ. Ők egyből érzékeltették velem ,hogy komolyan gondolkodnak velem. Egy nagyon hosszú és mozgalmas hét után jöttem haza és tudtam hogy ez egy remek hely számomra. És most már biztos ,hogy akarnak és hogy megyek is. Büszke vagyok rá,hogy sikerült ebből a közegből egy ilyen komoly helyre kikerülni,ilyen fiatalon. és hogy egy kicsit fájdítsam a Magyar -norvégon jegyhez nem jutók szívét,nekem volt,de pont akkor voltam kint. :) 

TF - Őszintén: tegyük fel, hogy a magyar válogatott nyolcaddöntőt játszi az EB-n a szlovákokkal, de neked aznap Bragaba kell menned aláírni a szerződésed. Sokat vívódnál, hogy melyiket válaszd?

H.Cs. - Ha minden jól megy,nyáron útrakelünk lakókocsival jópáran az EBre,és a csoportmeccsek mindegyikén kinnt leszünk. Huhhh, nehéz kérdés, de szerencsére-remélhetőleg addig rendeződik az ügy és bele gondolni sem mernék. Viszont lejár a kocsibérlésünk addig,nem tudnánk maradni kint...

TF - Folyamatosan járod te is Európát a magyar válogatott szurkolójaként. Ha jól tudom, te is szereztél gólt a finn-magyar meccsen... :)

H.Cs. - Igen ,már kiskorom óta beszippantott a szurkolás és az érzés, hogy milyen egy ilyen közösséghez tartozni. Valóban szereztem egy gólt azon a meccsen,és öröké felejthetetlen élmény marad a túra is,csak az a 100 óra buszozás, azután még az idei utolsó csoportmeccs túráján is voltam és a következő majd az EB.

TF - Szerinted, hogy fog szerepelni a magyar válogatott Franciaországban? Mit szólnál, ha derült égből villámcsapásként Storck betenne kezdőnek mondjuk a portugálok ellen? Nyomnál Ronaldon egy "Bödeinget"?

H.Cs. - Egy kiegyensúlyozott nem könnyű csoportba kerültünk, ahol nagyon nagy szerepet fog betölteni a taktikai csata ( ha fogalmazhatok így ) de szerintem van esély arra, hogy megcsípjünk egy továbbjutó helyet. Legalább is fantasztikus magyar fanatikusok megérdemlik már, mert ő rajtuk soha sem múlott semmi. Storck? Akkor bizonyítanám, hogy nem tévedett és legjobb tudásom szerint és óriási szívvel játszanék és nyernénk! Ronaldo reszkethetne!!!

TF - Ha kibekúrt celeb futballista leszel, emlékezni fogsz arra, hogy a TrollFoci készített veled egy interjút és meghívsz minket legalább egy fröccsre?

H.Cs. - A TrollFocit "megalakulása" óta követem,és mindig feldobnak a jó poénokkal és most is nagyon jól esett a megkeresés egy beszélgetésre és büszke is vagyok rá! Az első felnőtt válogatott meccsem után is megejtük majd ezt ígérem és bizony emlékezni fogok. u.i: a meghívás csak akkor áll ha elnézést kértek az Adam Sandler rajongóktól :)

TF - Miért van az, hogy a privát üzeneteket beküldő lányoknál, ha rákattintunk az adatlapjukra, 10-ből 9-szer te vagy a közös ismerősünk velük? :)

H.Cs. - Nem tudom, ez  véletlen  lehet... :) :) :)

- Kedvenc magyar csapat? 

-Töltéstava.

Biszem-baszom? Ne kamuzz, tuti van!

- West Ham.

- Kedvenc magyar játékos?

- Szalai, szóval ne basztassátok! :) 

- Külföldi játékos?

- Vidic.

Nagyon szépen köszönjük. 

Megb***unk mindenkit!!! (+18-as tartalom)

Trollfoci
2015.12.22.

Star Wars és Priskin Tamás

Trollfoci
2015.12.22.

Dárdai Pált ünnepli a Hertha tábor!

Trollfoci
2015.12.20.

Aki csak Dárdai Palitól kíváncsi a videóra, az 4:00-tól nézze.

Ezen a videón 2:48-tól

Potyagól volt Bogdán Ádám kapott gólja? Szavazz!

Trollfoci
2015.12.20.

Potyagól volt Bogdán Ádám kapott gólja? Szavazz!

Szavazok

Vigyázat! Szexista tartalom...

Trollfoci
2015.12.20.

Ezeket a cikkeket olvastad már?