Blogolj!

TrollFoci TV 22. teljes adás

Trollfoci
2015.09.12.

Szavazz, hogy mi lesz a holnapi derbi kimenetele!

Trollfoci
2015.09.11.
Újpest-Ferencváros

Szavazok

Így juthatunk ki az Európa Bajnokságra!

Trollfoci
2015.09.10.

Azért jegyezzük meg, hogy nem sokszor volt ilyen korábban, hogy a selejtezők ezen szakaszán még számolgattunk, hiszen erre az időszakra már esélyünk sem volt odaérni egy nagy tornára.

Akkor nézzük, hogy milyen módon juthatunk ki Franciaországba:

Tehát kell nekünk a feröeriek elleni győzelem és a görögök utolsó helye mellett annyi, hogy Ukrajna ne győzze le Spanyolországot, Portugália pedig vagy verje Dániát, vagy Albánia veszítsen el egy mérkőzést. Ezenkívül, HA építünk még egy 1500-as lélekszámú faluba 3 stadiont, a focistáink nem balról jobbra, hanem jobbról balra vaxozzák a frizurájukat, Székelyföld autonómiát kap vagy Erdélyt visszacsatolják Magyarországhoz, az M4 ezentúl közvetítési bakik nélkül lehoz bármilyen műsort, a Ferencváros elveszti a veretlenségét, a csajom végre fintorgás nélkül is rááll, hogy a csokisba is tegyük bele, ha a pro licences edzők végre kitörlik a papírjaikkal, felköpnek és aláállnak, Dárdait visszamenesztik a Hertha U6-hoz, onnan meg vissza magyar szövetségi kapitánynak, a románok végre nem verik össze egymást a soron következő EB selejtezőjükön, a feldobott vajas kenyér végre nem a megvajazott felére esik vissza, Pintér Attila és Egervári Sándor edző duó kispadot kap valamelyik MB1-es csapatnál, az előrelépés már megkérdőjelezhető lesz, Dzsudzsák Balázsról nem hoz le napi 3961 cikket a zenesó, anyám végre belátja, hogy a futballt élőben érdemes nézni, mert tévéből kibaszottul nem ugyanaz a hangulat, továbbá az olyan meccseken, mint az észak-írek elleni elhisszük, hogy vezetés és emberelőny birtokában nem foggal-körömmel kell védekezni, hanem labdát tartani, eldugni, kibaszni a stadionból, fetrengeni, színészkedni, nagy halált eljátszani, görcsöt kapni, időt húzni, sárgát begyűjteni, uram bocsá': esetleg támadni...

Na, ilyen egyszerű lesz ez... Addig meg számolgassunk továbbra is!

TrollFoci on tour Belfast, avagy a Halálarcú ránk hozta a rontást...

Trollfoci
2015.09.09.

Hétfőn kora reggel indult a gépünk Észak-Írországba, vidáman, mosolygósan, önbizalomtól duzzadva szálltunk fel a repülőre, még a "halálarcú" légiutas kísérő sem szegte kedvünket, pedig ahogy megláttam tudtam, hogy ez a faszi rossz ómen lesz...

Így még nem voltam külföldön túrázni, avagy most vesztettem el a szüzességemet olyan téren, hogy hét hosszú év után szóltam a barátnőmnek, hogy "Gyere Baba, ide te is velem jöhetsz!". Egy napos túra, a szokásos masszív brigádom egyik fele most nem jön, a másik meg már Dublinban riogatja a jó népet, Belfast nem az a nagyváros, mégis tele van látnivalókkal, szimpatikus helyiek, sör, whiskey, nagy baj nem lehet, tehát asszonypajtás is jöhet.

Sokáig legalábbis ezt hittem, akkor kezdtem el megijedni, amikor térképekkel, a helyi építészeti műremekekkel és turista látnivalókkal felszerelkezve érkezett meg, mert ugye kit érdekelnek az ilyen dolgok, amikor Belfast tele van pubokkal, ahol kiváló whiskey-ket és több száz féle sört mérnek az embernek? Bejártam már egész Európát az utóbbi 15 évben, ahol a magyar válogatott játszott, csukott szemmel visszatalálok Tiranában, Kisinyovban, San Marinoban, Amszterdamban a legjobb kocsmákba, de isten lássa lelkem fogalmam sincs, hogy a stadionokon kívül milyen egyéb látványosságok vannak, amelyeket érdemes megnézni, mert eddig eszembe nem jutott, hogy ilyet is lehet csinálni egy külföldi túra alkalmával. Illetve hazudok, mert Szófiában igenis tudom, hogy hol van a Parlament, mert nehéz elfelejteni, amikor krimókeresés közben a kormányőrök ránk húzták az éles fegyvert, mert azt hitték a kis brigádunkra, hogy kormányellenes tüntetők vagyunk...

Na mindegy, beadtam a derekam, hisz azon az eszmefuttatáson indultam el, hogy mégiscsak Észak-Írország fővárosa, ami lépten-nyomon tele van pubbal, így a ferde tornyú templom és a kikötői bizbasz csempékből kirakott óriás hal között tuti lesz egy kocsma, na meg ugye fáj a lábam, így egy sajnos pihentetés céljából muszáj lesz beülni valahova csökkenteni az út fáradalmait és benyomni egy két korsó Belfast Black-et vagy Guinnesst.

Csalódnom kellett, de rögtön hozzáteszem, hogy pozitívan. Belfast nem az a nagy metropolis, így pár perc séta után minden látnivaló elérhető volt. A City Hall és a Victoria Square között volt vagy 300 méter és legalább ugyanennyi pub. Itt már kezdett megtetszeni ez a városi sétálós móka. Én annyit kötöttem ki a barangolással kapcsolatban, hogy oké, nézzük meg az Operaházat, meg a város egyetemét (mert az bizonyára kurva fontos hatással lesz a hátralévő életemre) de szeretném a híres falfirkákat graffiti-ket is megtekinteni, hisz a városról annyit tudtam, hogy korábban a katolikusok és a protestánsok nagyon nem lájkolták egymást. Annyi kiderült, hogy most sem azok az igazi puszipajtások, de legalább nem dobálják egymást már a belvárosban molotov koktélokkal. De Belfast "sima ír" kocsmáiba betérve azt tapasztaltuk, hogy konkrétan, a város ezen rétege le sem szarja a meccset. Böngésztük a "sima ír" újságot, a rögbiről kb 70 oldalon számoltak be, az esti meccsről meg az utolsó oldalon volt egy kis fiszfasznyi lábjegyzet. A helyi öregek hozzá is tették gyorsan, hogy ők tulajdonképpen basznak is rá a selejtező mérkőzésre, csak az észak-íreket basszuk meg öttel, na jó, inkább tízzel... Mit ne mondjak furcsa volt ezeket hallani, mindenesetre a sörük jó, érthetetlen nyelven beszélik az angolt, de hatalmas formák. Többször is visszakeveredtünk ugyanazokra a helyekre a nap folyamán, a bácsik még mindig ott ültek és ugyanazzal a haláli nyugalommal kérték ki a csapostól az aznapi sokadik korsójukat.

Belfastról: ide senki ne jöjjön csajozni!!! Komolyan mondom! Ha csaj vagy, akkor pasizni se! Nagyon kellemes emberek tényleg, segítőkészek. Ha keresel valamit, akkor bármelyik leáll és nagyon kedvesen útbaigazít, 2 perc után már azt veszed észre, hogy úgy cseverésztek, mintha ezer éves spanok volnátok. Aki a szigorúan a 18 év feletti  tinipornó megszállottja, annak ez a főváros lesz Mekka! Iskolai egyenruhákban mászkálnak mindenfelé a lányok városszerte. Nem akarom én megsérteni a helyieket, de egy Miss World-ön nem hiszem, hogy sok sikerrel pályázhatna egy helyi leányzó, mi egészen pontosan a 16:55-ös, a stadionhoz közlekedő buszról láttuk meg az első olyan kislányt, akit azért jól megnéztünk magunknak, de itthon Magyarországon ő is elkeveredett volna a tucatcsajok között. Rengeteg fiatal párt láttunk babakocsival, le is vontuk a konzekvenciát, hogy az ifjabb generáció a zord éghajlat miatt egész nap gyereket csinál, az öregek meg a krimókban váltják meg a világot.

A stadion Belfast protestáns negyedében található. Kis szűk utcák, mindenhol brit lobogó kiakasztva a házakra és a sikátorokban olyan arcok néznek rád érdeklődve, hogy kezdesz hálát adni az istennek, hogy sántítasz meg nővel vagy, így csak nem szurkálnak össze. A bejáratnál kedves stewardok fogadtak minket, éppen egy honfitársunkat próbálták meg elképesztő nyugalommal arról győzködni, hogy pihenjen le egy kicsit, üldögéljen, hogy távozzon belőle egy csöpp szesz, mert így nem fogják beengedni. Barátunk égre földre esküdözött, hogy ő nem részeg, hiszen már minden pénzét elitta és ha hoznak neki egy gyógysört egyből jobban lesz. Valamiért nem hittek neki a derék észak-írek, sört nem tudtak neki hozni, mert ketten támasztották a magyar vitézt két oldalról, hogy el ne essen. Jegyellenőrzés mosolyogva, MAGYARUL kiírva minden szükséges infó. Oké, google fordító, de baszki, legalább megpróbálták. Megtudjuk, hogy kannákat, meg lézer tollat nem vihetünk be a meccsre, a nagydarab szekus meg csodálkozó tekintettel néz rám, amikor felbaszom a kezem a magasba, megfordulok és szétrakom a lábam... Nem tudom, hogy abban a pillanatban mit gondolt rólam, de nekem ugye ez a szokás hatalma. Belepillantott az övtáskámba, aztán mondta is, hogy "Have fun!" Köszönöm észak-ír testvérem. Eközben a csajomat meg átirányították egy női stewardhoz, fél perc és máris indulunk a lelátóra, ahol ismételten mosolyogva köszönnek, (baszki, ez csak nálunk nem szokás?) a rusnya képű, kedves gyerek mondja, hogy fálómí, aztán odavisz a helyünkre. Mondom neki, hogy barátom, ne vedd komolyan ennyire ezt a helyhez kötött hülyeséget, meg itt nem fog működni a leültetés, mert mindenki állva fog szurkolni. Mondja is rögtön, hogy oké nem para, neki ez a dolga, ő a kötelességét megtette - gondolom- óránkénti annyi fontért, amennyiért én egy napot melózok. Na mindegy, én legalább jó képű vagyok. Gyűlik a nép, egy-két Ria-Ria Hungáriát megeresztünk, asszonypajtást kérdezem, hogy nem megy-e feljebb biztonságosabb helyre, mert már látom, ahogy Amler, Tüsi, Kuka, Norbi, Matyi, Brodi ereszkedik alá a szektornak... Félreértés ne essék! Nem csecsemő daráló gyilkosok ők, csak én már előre gondolkodok, hogy egy magyar gól esetén micsoda ramazuri lesz itt. :)

Elkezdődik a meccs, topformát nem hozunk sem a pályán, sem a lelátón. Szalai helyére a többiek már a csajomat követelik a pályára, mert annyit ő is tudna intézni. Néha-néha megdörrenünk, a kapu mögötti részen elhelyezkedő helyiek  igen jól tolják a szurkolást. Nem változatos, de baszott hangos, néha a hideg kiráz tőlük, de baszok rá, nyomják csak gólt ne rúgjon a csapatuk. A második félidő közepén beigazolódott az, amiért feljebb akartam küldeni a barátnőmet. Dzsu beadja, Guzmó (!!!) bekanalazza, megkattanás, mindenki egymás hegyén-hátán. Én is totál mindenről megfeledkezve ugrok a tömeg hátára, miközben Dzsudzsák mezét rángatom az örömtől, aztán hirtelen beugrik, hogy bazzzz, kurvára nem egyedül álltam itt az előbb. Másodpercek töredéke alatt mászom le a srácokról és a kupac aljáról húzom ki a csajomat, aki a legnagyobb meglepetésemre extázisban tombol, szegényem csak azért fosott be egy pillanatra, hogy leesik a szemüvege, de torka szakadtából üvölti a Ria-Ria Hungáriát. Kibaszott fieszta! Tombol a magyar szektor! Aztán ugye, jött a dráma... Az észak-íreknek mi vagyunk a finnek, elképesztő, hogy nem tudtuk kihúzni, marad megint a győzelmi kényszer meg a matematika...

"Öveket becsatolni!"- szólt a pilóta. Majd rá 5 percre, alig érthetően közli, hogy hagyjuk el a repülőgépet, mert van egy kisebbfajta fennakadás, de gyorsan elhárítják a problémát. A problémaelhárítás csupán 17 órába telt. Aki a közeljövőben a belfasti repülőtéren jár, az nyugodtan írjon rám, mert tudok kedvezményt intézni John-nál és Martinnál a terminál pubjában, illetve Marynél, a Starbucks-ban, amit a magyar kint rekedt csapat foglalt el önkényesen. Felszálltunk a begördülő repülőre, kit látok meg először? Persze, hogy a Halálarcú stewardot... Gyorsan bekötöttem magam és még a felszállás előtt bealudtam. Biztos, ami biztos...

Észak-Írország idegenben, IMÁDOM!

Mucsi Zoltán véleménye a tegnapi meccsről

Trollfoci
2015.09.08.

Holnap Észak-Írország ellen támadjatok végre!!!

Trollfoci
2015.09.06.

Ezen a bolygón senki és semmi sem tökéletes. Én meg aztán végképp. Még tévedhetetlennek sem tartom magamat. Bár legalább annyit megtanultam sokakkal ellentétben hogy ha érzem hogy nincs igazam akkor hallgatok.

A fenti okfejtésből kiindulva és annak folyományaként utána olvastam kicsit az általam évtizedek óta imádott játéknak-sportnak. Hátha nekem nem esett le a tantusz. Esetleg én értelmezhettem félre valamit a buta vidéki fejemmel.

Erre bukkantam: „…a labdarúgás (…) célja hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák lehetőleg minél többször és így minél több gólt szerezzenek…” legalábbis a Wikipédia internetes enciklopédia szerint. Tudom hogy a világhálón sok butaságot összehordanak de érdekes módon ezt magam is így tanultam meg anno serdülő futballista palánta koromban.

Mindennek fényében tehát szeretném megkérni a magyar labdarúgó válogatott teljes szakmai stábját és játékosait hogy a holnap este folyamán próbáljanak végre olyan taktikát kidolgozni illetve úgy pályára lépni mint ha férfiak lennének. Olyanok akiknek ambíciójuk és céljuk van.

Immáron három évtizede nem járt a magyar válogatott sem kontinentális sem interkontinentális seregszemlén. De jelenleg minden idők egyik legharmatosabb kvalifikációs csoportjában harcolunk (pontosabban harcolgatunk) és stílszerűen szólva ezt a ziccert bizony illene gólra váltani.

Próbáljuk meg végre mindannyian levetkőzni ezt az örök vesztes attitűdöt. Nehogy azt higgye bárki is hogy a perspektíva a pótselejtezőben van ahol adott esetben a hollandok, az oroszok, az ukránok vagy a svájciak várhatnak ránk. Legyen már végre valami tűz.

A lehetőség adott. Életetek lehetősége. A harmadik hely tulajdonképpen be van biztosítva így sok veszíteni való már nincs is. Viszont értéke igazán a második helynek van. A második helynek lenne. Holnap Észak-Írország ellen támadjatok végre. Támadjatok és győzzetek. Köszönöm szépen!

(vito1899)

Mit szólsz a tegnapi eredményhez?

Trollfoci
2015.09.05.
Mit szólsz a tegnapi eredményhez?

Szavazok

3 éve szarrágók vagyunk!

Trollfoci
2015.09.03.

Tegnap ünnepeltük volna a 3. születésnapunkat. Nos ez nem történt meg, mert körülbelül este 9 fele kapcsoltunk, teljesen elfelejtettük a magyar-román miatt. Majd 260.000 kedvelés van ezen az oldalon, ez a szám bizonyítja, hogy igenis szeretik a magyarok a labdarúgást. Rendben, troll oldal vagyunk, görbe tükröt tartunk, de számtalan esetben láthattátok, hogy tudunk teljesen komolyak is lenni.

Rengeteg életre szóló barátot szereztünk a 3 év során, természetesen "ellenségeket" is, akiket valamiért zavar, hogy mi a fasztól nőtte ki magát ilyen nagyra egy oldal, ami egy egyetemi kolesz szobából indult. Azért, mert mertünk nagyot álmodni, azért mert végtelenül szeretjük a focit és elsősorban azért, mert kiváló humorú követőink vannak, akik folyamatosan terjesztik a "TrollFocizmust". Sokszor nem is tudjuk feldolgozni azt a mérhetetlen szeretet, amit kapunk. Bocs, ez egy kicsit Kozsósra sikeredett, de említhetjük itt például a debreceni közönségtalálkozót, ahol a csillárról is emberek lógtak, vagy a Gombaszögi fesztivált, ahová csak az előadásunkra eljött egy srác 400 kilométerről és még ezernyi ilyen sztorit elővehetnénk. Ezeket a dolgokat a mai napig nem tudjuk hova tenni, természetesen szívmelengető dolgok.

Céljaink? Nincs megállás! Régen mindig azt mondtuk, hogy mi örülnénk a legjobban, ha nem lenne ránk szükség, látva hétről-hétre a magyar futballt, vagy mondjuk kupacsapataink nemzetközi szinten való lebőgését. Most már azt kívánjuk a focinknak és magunknak is, hogy fejlődjünk és majd az ellenfeleken nevessünk, őket figurázzuk ki, hisz az lenne a legjobb érzés. Nagyon sok dolog tervbe van véve a TrollFoci háza táján. Hamarosan jön az ingyenesen letölthető telefonos applikáció, ahol többek közt meg tudod őrjíteni a haverodat, aki a rivális csapatnak szurkol, hogy a gárdád minden gólja után küldesz neki egy Risitas féle röhögést vagy egy jó hangos SZLAMB-ot, de még ezernyi dologért is érdemes majd leszedni. Egy komolyabb ajándékshop is éppen készülőben van, ahol aki akar - mert ugye nem kötelező - vásárolhat különböző mennyei relikviákat. A legfontosabb projektünk pedig egy TrollFoci szórakozóhely/kocsma/pub nyitása, ahol együtt tudjuk magunkat leinni a sárga földig, na meg pár meccset megtudunk majd nézni.

Ez még a jövő, igyekszünk nem lassítani, hanem tovább pörögni, szem előtt tartva az oldal szellemiségét, ami szerintünk a 3 év alatt nem csorbult, mert ugyanolyan "szarrágó, bicskanyitogató" stílusunk van, mint a kezdetekkor, csupán annyiban változtunk, hogy sokkal komolyabban vesszük a TrollFocit.

Köszönjük, hogy velünk vagytok és nap, mint nap olvassátok, nézitek a faszságainkat!

Mi lesz a románok elleni EB selejtezőn?

Trollfoci
2015.09.01.

Mi lesz a románok elleni EB selejtezőn?

Szavazok

Te ki a f*szom vagy Kondás???

Trollfoci
2015.08.31.

Nem vagyok Debrecen szurkoló, nem is voltam, nem is leszek. Sajnos, akkora egy tuskó vagyok, hogy még BL csoportkörben sem szurkoltam nekik, mert hiába magyarok, ők nem a csapatom, akikért rajongani tudnék, még akkor sem, ha megnyernék a Bajnokok Ligáját valaha. "Hurkásoknak, kondásoknak, disznópásztoroknak" nevezem a fanatikusait. Hogy miért? Mert így szoktam meg a lelátón, na de ők is elhordanak engem/minket mindennek. De ez így van rendjén! Ezért is járunk ki a mérkőzésekre, ilyen zrikákba még senki sem halt bele, hiába próbálja a jelenkori futballszövetség tűzzel-vassal kiirtani a stadionokból ezt a fajta szurkolói kultúrát. Biztos vagyok benne, hogy nem fog sikerülni, mert az 5 éves gyerektől a 86 éves nyugdíjas bácsin át mindenki csesztetni fogja a riválist, ha tetszik, ha nem.

Na de ez a Kondás... Ki ez a rózsaszín teknőc? Mit képzel magáról? Olyan magasan hordja az orrát, hogy a MIR űrállomás alját karcolgatja vele...

Egyszer nem hallottam még, hogy az ellenfél szakvezetőjének vagy csapatának gratulált volna. A futball szellemiségét távolról sem ismeri, egy végtelenül idegesítő, arrogáns figura, pedig nekem örülnöm kellene, hogy a riválisnak ilyen edzője van. Úgy nyilatkozik, mintha tényleg a Sampion Liga döntőjét nyerte volna meg, pedig csak a tabella közepén, annak is az alján szerénykedik az általa vezetett csapat...

Kondás! Jegyezd meg, amit most mondok: Te vagy a szurkolókért és nem ők vannak érted! Amikor te már bukott futballedzőként valahol tényleg malacokat fogsz terelgetni, valami Hortobágy közepén fekvő megye huszonnyolcas csapatnál, a szurkolók még mindig ott lesznek Debrecenben!!!

(Péter, Nyíregyháza)

Ezeket a cikkeket olvastad már?