Blogolj!

EBBŐL DINAMO-FRADI LESZ!

Trollfoci
2019.07.24.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az FTC még korántsem lépett a BL 3. selejtező körébe, hiszen túl kell lépnie a Vallettán (ma 20:00). Lehetséges ellenfele azonban már az első meccsen tett róla, hogy összejöjjön a magyar-horvát csata.

A Dinamo Zagreb ugyanis idegenben 2-0-ra verte - méghozzá több fontos játékosát is jegelve - a Saburtalo Tbiliszit. Ezzel aligha hagytak kétséget a továbbjutó kiléte felől.

Egy ilyen előnyt a Fradinál is aláírnánk, sőt, a győzelmen kívül bármi kudarc lenne. De már halljuk is a Partizani kárörvendő röhögését, úgyhogy várjuk meg a meccset...

ÁLOMSORSOLÁSOZNAK A HORVÁTOK

Trollfoci
2019.07.23.

Az FTC még korántsem jutott tovább a BL-selejtező 2. köréből, ám nagyon bízunk benne, hogy a Ludogorec után a Valletta azért nem okoz majd nagyobb gondot a magyar bajnoknak (KHM!). Szóval a 3. kör még nincs meg, de a lehetséges ellenfél már igen, és úgy néz ki, az illető csapatnál nagyon örülnek a Fradinak.

Az opcionális ellenfél ugyanis a Dinamo Zágráb lesz, a horvát sajtó pedig gyakorlatilag álomsorsolás-ozásba kezdett:

"Jó sorsolás a Dinamónak!" - állítja a cronika.hr.

"Nagyon nagy mázlija volt a Dinamónak a sorsoláson" - hirdeti a seebiz.eu.

Nos, tény, hogy a párharc esélyese - ha létrejön - a Dinamo lesz, de pl. Norvégiában tudnának mesélni arról, hogy miért lehet nagyon rábaszarintani az ilyen szövegekre.

(forrás: csakfoci.hu)

ÍGY ÜNNEPELTÉK A KÉZIS CSAJOK AZ EB-CÍMET - videó

Trollfoci
2019.07.22.

Az egész tornán át tartó kiváló teljesítményüket megkoronázva, tegnap este Európa-bajnok lett a magyar női junior kéziválogatott. Tovább emeli az aranyérem értékét, hogy a szintén hazai közönség előtt, 2 évvel ezelőtt vb-t nyert csapatból csupán Kácsor Gréta maradt, tehát egy tejesen más kerettel is mi lettünk a legjobbak.

A Hollandia felett aratott 27-20-es győzelem után pedig jöhetett az önfeledt ünneplés. Volt itt minden: ugrálás, tánckoreográfia. SZÉP VOLT CSAJOK!

 

DAC: ÍGY ÜNNEPELTÉK A TOVÁBBJUTÁST - VIDEÓ

Trollfoci
2019.07.19.

A múltheti, hazai 1-1 után, nehéz meccs várt a Dunaszerdahelyi AC csapatára Lengyelországban. A Cracoviának egy 0-0-ás döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, ám a DAC nem adta fel.

Olyannyira nem, hogy a hazaiak gyors góljára egyből válaszoltak, így már a 7. percben 1-1 volt az állás, ami így is maradt, azaz jöhetett a hosszabbítás. Aminek a 4. percében a felvidéki alakulat megszerezte az annyira vágyott második gólt.

Innen már kettőt kellett volna lőnie a krakkóiaknak, amiből csak egyet tudtak bepréselni (2-2), így kezdődhetett a megérdemelt sárga-kék ünneplés. Íme:

SZAVAZÁS: A VALLETTÁT IS LENYOMJA AZ FTC?

Trollfoci
2019.07.18.

Tegnap meglepően simán, kettős győzelemmel ejtette ki a papíron erősebb Ludogorecet a Ferencváros. A Bl-selejtező következő akadálya már könnyebb lesz. Elvileg.

A Dudalángost kiejtő máltai bajnokkal játszanak ugyanis szerdán 20:00 órától. Azonban jobb lesz nem lebecsülni a Vallettát, mert egyrészt jártunk már pórul Máltán, másrészt a Fradi is tudna mesélni a papírforma szerint gyengébb ellenfelekről.

Mit gondoltok, meglesz?

A Vallettát is kiüti az FTC?

Szavazok

MEGLEPETÉS! NEM A DUDELANGE-ZSAL JÁTSZIK A FRADI, HA TOVÁBBJUT

Trollfoci
2019.07.17.

Azt már 4 hete tudni lehet, hogy kikkel játszhat a magyar bajnok továbbjutás illetve kiesés esetén. Az előbbi ágon máris meglepetéseredmény született.

Dudelange várt volna a Fradira, ám már az első körbe kipottyant. 

A máltai Valletta FC már első meccs 2-2-jével is felülmúlta magát, ám ezt még megfejelte, és egy hazai 1-1-gyel kiejtette a Dudalángost.

Elvileg tehát a jóval könnyebb ellenfél vár az FTC-re, de ehhez ma este túl kell jutni a Ludogorecen.

Bl-visszavágó: Ludogorec - FTC, 19:30

ÚGY MEGVERTE A KISPEST A LITVÁNOKAT, HOGY LEMONDOTT AZ EDZŐ!

Trollfoci
2019.07.16.

Miután a Kispest 3-1-re legyőzte őket, más gondja is akadt a litván Zalgiris Vilniusnak: leköszönt az edzőjük. Marek Zub szerződése lehetővé tette, hogy a nyár folyamán felbonthassák azt, ez meg is történt.

Sokáig nem maradtak edző nélkül a litván zöld-fehérek, ugyanis már meg is van az új mester: Joao Martins.

Reméljük, nem táltosodnak meg vele a vilniusiak, hiszen azért az idegenbeli góljuk miatt nem esélytelenek, főleg odahaza.

El-selejető: Zalgiris-Kispest, csüt. 19:30

EPPEL MESTERHÁRMAST VERT! - videó

Trollfoci
2019.07.15.

Eppel Mártonról, mióta a Kispestből Kazahsztánba igazolt, viszonylag keveset hallunk, bár Rossi néhányszor meghívta a válogatott keretbe. Most azonban erős jelzést küldött magáról.

A kazah élvonal küzdelmei jelenleg is folynak, és a magyar támadó is pályára lépett a Kairat színeiben. És, ha már ott volt, kivette a részét az 5-1-es Kaysar elleni győzelemből: meglőtte a szezonbeli 6., 7. és 8. gólját is - mesterhármas!

Nem is voltak csúnya találatok, főként, hogy mindet a jó kapuba lőtte...
(Eppel góljai: 0:45-nél, 2:48-nál és 4:37-nél)

MÁIG IGÉNYELHETSZ JEGYET AZ EB-RE - ÍGY!

Trollfoci
2019.07.12.

Jövőre Eb-t rendezünk (reméljük, hogy magyar részvétellel), amire ma 14:00 órakor jár le a jegyigénylési határidő!

Hol igényelhetsz? Itt:
https://euro2020.tickets.uefa.com/lottery/welcome_hu.html

Nagyjából 2 logika szerint lehet jegyeket venni:
- követed a magyar válogatottat Pestről Münchenbe (Németország a rendező párunk, így ott játszunk még, ha kijutunk - ha a németek is kijutnak, akkor velük ezért egy csoportba kerülünk és sorsolás dönti el, hogy egymás ellen idehaza, vagy Münchenben meccselünk)
- a 4 budapesti meccsre próbálsz fókuszálni (ami akár négy magyar meccs is lehet, hiszen nyolcaddöntőt is rendezünk)

Milyen kategóriájú jegyet vegyek?
Legtöbben a legolcsóbbakra pályáznak, oda már most több mint 100-szoros a
túljelentkezés. A 30 eurós jegy, mondhatni az UEFA marketing fogása: „mindent a szurkolókért, már 10.000 Ft alatt megnézhető egy EB meccs”. De ebből csak kb. 4000 db van, aminek a fele kerülhet a magyarokhoz.
Efelett jön a 75 eurós, de erre is rengeteg már a pályázó.
Ha tényleg ott akarsz lenni és nem utólag megvenni a 500 euróért, akkor talán érdemes beruházni a 125 eurósra, mint középút.

Mi van, ha én mégis csak az olcsóbbra pályázom?
Kicsi esélyed lesz nyerni, éppen ezért pályázz több accounttal. Hallani innen-onnan hogy érdemes női adatokkal is próbálkozni, mert állítólag van "női kvóta", ami alapján női igénylők nagyobb eséllyel kapnak jegyeket - bár ezt nyilván az UEFA nem ismeri el.

Sok szerencsét!

MEGVAN A VB-CSOPORTUNK!

Trollfoci
2019.07.11.

Ma 15:00 órakor kisorsolták az U17-es világbajnokság csoportjait. A korosztályos Eb-ről bravúrosan - 1985 óta először - kijutó magyar nemzeti csapat a 4. kalapból várta a húzást.

Az októberben, Brazíliában rendezendő tornán 24 együttes vesz részt, akiket 6 db kvartettbe osztottak. Európai csapat nem kaphatott európait csoporttársul.

Nos, ami a mi ellenfeleinket illeti, Németh Andrásék jól "belehúztak", az ötszörös világbajnok Nigéria mellé kerültek. Íme:

U17-es világbajnokság 2019
B csoport

-Nigéria
-MAGYARORSZÁG
-Ecuador
-Ausztrália

Ezeket a cikkeket olvastad már?