“EZ ITT ROMÁNIA!”- PÓLÓVAL HERGELTE A ROMÁN JÁTÉKOS AZ ERDÉLYI MAGYAROKAT

Trollfoci
2018.03.24.

Soha nem volt könnyű magyarként élni Székelyföldön. Bár az évtizedek során valamennyit enyhült a helyzet, nem lehetne állítani, hogy manapság se kellene megküzdeniük a különböző eléjük gördített akadályokkal, vagy éppen szembenézniük a legkülönbözőbb gyűlölködő támadásokkal. És akkor még csak meg sem említettük azokat a késeket, amelyeket az anyaországból szúrnak jó mélyen a hátukba. Ebbe azonban nem fogunk komolyabban belemélyedni, tekintve, hogy egy focival foglalkozó oldal vagyunk.

Sepsi OSK. Kis magyar sziget a háborgó román tengerben. A dunaszerdahelyi csapat mellett ők is a mi büszkeségeink. Csodájukra járt az ország, amikor tavaly kiharcolták történetük során először a román foci élvonalában az indulási jogot. "Ugyan, mit akarnak ezek ott, pofozógépek lesznek, gyorsan visszazuhannak a másodosztályba." Ilyen, és ehhez hasonló kommentekkel lehetett szembesülni. A vérbeli román magyargyűlölők véleményét pedig mindenki el tudja képzelni, ha pedig nem, ebből a cikkből is kiderül, hogy a Sepsi csapatának nem csak a pályán kell küzdenie, de azon kívül is, a magyarságukért, a becsületükért. Ők pedig hétvégéről hétvégére bizonyítják, hogy nem lehet őket megtörni, bármekkora is legyen a rájuk zúduló román gyűlölet. Plusz nehezítés volt eddig számukra, hogy hazai pályán nem játszhattak megfelelő stadion hiányában, a vendégcsapatokat Brassóban, vagy Ploiestiben kellett fogadniuk. Eddig.

Az elmúlt fordulóban ugyanis hivatalosan felavatták a sepsiszentgyörgyi stadiont a Voluntari csapata ellen, a Székely Légió pedig elfoglalta újdonsült, de immár saját helyét. Muszáj szólnunk a "légiós" srácokról is, akik talán mindenkinél jobban szembesülnek a magyarokkal szembeni utálattal, tekintve, hogy bátran elutaznak az "oroszlán" barlangjába is buzdítani szeretett csapatukat. Egy-egy ilyen túra során elképesztő gyűlöletlavina omlik rájuk, persze tudjuk, róluk ez lassan már hópiheként lepereg. Most azonban nem egy idegenbeli mérkőzésen törölték bele a lábukat a magyarságba keleti szomszédaink.

Gabriel Deac. A Voluntari gyengécske képességekkel megáldott játékosa. Ő születésekor a tehetség sora helyett az ördögnél várakozott, majd jutalma egy nagy mennyiségű gyűlölet lett, amit el is vitt magával a Sepsi új stadionjába. Ennek az eredménye a következő megszólalás tőle:

"A hangosbeszélő magyarul és románul is beszélt. Románul csak halkan, aztán amikor megszólalt magyarul, a közönség azonnal reagált erre. Ez nincs jól így. Néhány nappal a mérkőzés előtt gondoltam ki a póló ötletét, és sajnálom, hogy nem lőttem gólt, és nem tudtam megmutatni nekik. Furcsa volt, hogy nem románul beszéltek a saját országunkban. Tudom, hogy az utcákban kifeszítették a magyar zászlót, és hogy a hokijátékosok a magyar himnuszt énekelték… Sok minden történt.Nem akarom, hogy úgy érzékeljék, hogy ez egy provokáció vagy támadó üzenet volt."

Deac úgy gondolta, hogy "Ez itt Románia" feliratú pólóval köszönti a vendéglátókat. Meg is szerette volna mutatni, amikor gólt lő, de mint mondtuk, a tehetség osztogatásakor ő sötétebb helyen tengette idejét, így csak a kispadon foglalt helyet. Nem tudjuk mi járhatott a fejében, amikor kipattant a fejéből a NAGY ÖTLET, hogy majd gólörömként kicsit "rohadtmagyarozik", tekintve, hogy a statisztikák szerint utoljára még tavaly májusban jött össze neki egyetlen találat. Azelőtt meg talán a serdülő 2-ben...

Hát ilyen környezetben kell teljesíteni a Sepsinek a román élvonalban. Mi csak a legjobbakat kívánjuk, mutassák meg, hogy nem olyan fából faragták ám a magyart, mint a románt. Tökéletes fricska lehetne nekik, ha kiharcolnák a bentmaradást, amihez minden esélyük meg is van. Kitartást székely testvéreink!

 

LEEKENS TAKARODJ? - cikk és szavazás

Trollfoci
2018.03.24.

"Ezektől is kikaptunk bazmeg!" - nyugtáztuk tegnap a TrollFocin az újabb korszakos vereséget, bár az az igazság, hogy lassan már nem is lesz kihívó kikapni egy százfaszomtudja hányadik, ezer éve nyeretlen válogatottól.

Rosszul játszottunk Boraték ellen, nem, nem is, inkább ku***** kib******** szarul játszottunk, ezt kár volna tovább ragozni. De megint itt áll előttünk a nagy kérdés: a focistáink felejtettek el futballozni (már amennyire tudtak valaha is), vagy az az edző a hülye, aki 3 jobb hátvéddel, meg 5 támadóval áll fel, gyakorlatilag középpálya nélkül?

Na, de nem akarunk itt szakmázni, csak azt látjuk, hogy ezzel a belga bácsival valami nem stimmelt tegnap este. Legalábbis reméljük, hogy csak tegnap este nem stimmelt vele valami, és nem ez az alap, amire amúgy a kismillió rövidtávú munkahelye miatt már előre sokan gondoltak. Az esti nyilatkozata is borzalom volt, bár lehet, hogy csak a szinkrontolmács feszítette keresztre a szavait, de ha jól sejtjük, az eredeti se lehetett sokkal összeszedettebb...

Egy biztos, megint úgy éreztük, hogy ezt a taktikát a Csuhajkecskédi sportpresszó bármelyik törzsvendége (akit 74-ben vitt volna a nagy-Fradi) is összerakta volna 6 sör után. 

Pár éve még Dárdai Palira szavaztak a választásokon az emberek. Hát, ha most Leekensre kéne, akkor mi inkább maradunk otthon...
Itt viszont ti szavazhattok: Mi legyen most Leekensszel?

Mi legyen Leekensszel?

Szavazok

TOPLIGÁS CSAPATOK FIGYELIK A MAGYAR KAPUST! - cikk és szavazás

Trollfoci
2018.03.22.

Talán nem sokan vitatkoznak azzal, ha kijelentjük, hogy jelenleg Gulácsi Péter, a válogatott és az RB Lipcse kapusa hazánk legértékesebb "futball-exportja". Úgy fest, nem csak szerintünk, elfogultak szerint teljesít jól, hanem Spanyolországban és Angliában is így gondolják.

A napokban sorra hozták le a lapok, hogy az Atletico Madrid valamint a Chelsea és az Arsenal is figyeli portásunkat. Előbbi kettőnél állítólag első számú 1-esként is gondolkodhatnak Gulácsiban, mivel mindkét gárdából távozóban van a mostani vezető kapus.

Petinek nagyon jól ment tavaly és nagyon jól megy idén is a védés. Évek óta nem volt nem német a Bundásliga legjobbjának választott kapus, neki ez is összejött, legutóbb Bayern-verő csapat tagja volt, közben pedig a válogatottnál is alapember lett.

Kérdés, hogy vállalja-e a kockázatot? Bárhova menjen is, jóval nagyobb kihívás lesz, mint a Lipcsében: ha sikerül is első számú kapusnak szerződnie, könnyen kieshet a csapatából. Negatív példa van bőven, gondoljunk csak szerencsétlen Bogdán Ádámra, akinek hol súlyos sérülés, hol súlyos hibák hátráltatták (tették tönkre?) karrierjét.

Jól meg kell tehát gondolnia kapusunknak, hogy mit tesz, nehogy elcsússzon valamin a dolog...

TI MIT GONDOLTOK? Szavazzatok!

HOL FOLYTASSA GULÁCSI?

Szavazok

A VILÁG LEGNAGYOBB HELYZETE! - videó

Trollfoci
2018.03.21.

Egy régebbi felvétel akadt a kezünkbe a minap. Eddig valószínűleg azért nem láttuk, mert egyrészt nem követjük a biszem-b*szomot, másrészt tuti, hogy Mulder ügynök az X-akták között őrizte a videót, mert ez paranormális tevékenység, az k*rva élet! az biztos!

A felvételen az látszik, ahogy négy támadó (4 fő, tehát 4) viszi rá a kapusra a lasztit, ami már magában is beszarás, de ami igazán kemény, hogy ennyien is kevesen vannak.

A River Plate - Belgrano meccsen ugyanis a vendégek kapujába valami UFO állt be Lucas Acosta néven, mert ezt ember nem védte volna ki.

Ja, mert hogy igen: 4v1-ben a támadók szopták be! Íme:

ELKÉPESZTŐ, RÖHEJES KÖZHELYEKKEL KÉSZÜL LEEKENS!

Trollfoci
2018.03.20.

Pár napon belül két felkészülési mérkőzést is játszik válogatottunk, előbb Kazahsztán, majd Skócia legjobbjai ellen, mind a kétszer hazai pályán. Georges Leekens hivatalosan október 30-án foglalta el a magyar válogatott szövetségi kapitányi pozícióját, az etelt majdnem 5 hónapban VERETLEN maradt vezetésével a csapat. A pesszimisták szerint mindez csak azért történhetett meg, mert az eltelt idő alatt nem is játszottunk mérkőzést, mi azonban optimistán tekintünk előre. Egy andorrai és egy luxemburgi vereség után örülünk, hogy nem veszítettünk pontot, még akkor is, ha ehhez nem kellett pályára lépnünk.

Na de. Leekens kapitány a két soron következő válogatott mérkőzés apropóján tartott sajtótájékoztatót. Kíváncsian vártuk, hogy mivel fog elbűvölni minket, de a kerethirdetése után most se hozott nekünk semmi újat. Az itt eltöltött szűk félév alatt sikerült elsajátítania az összes létező közhelyet elődjeitől, vagy éppen a klubcsapatainknál munkálkodó kollégáitól, és ezeket egy kupacba összegyűjtve ránk zúdította egyben.

Nézzük, miket is mondott:

„Két felkészülési mérkőzés áll előttünk, kíváncsi vagyok, hogyan tudjuk kezdeni az évet. Nulláról indulunk, várom, hogy hová tudunk eljutni." - Apukám! Ez aztán az erős kezdés!

"Vannak szabályok, amiket a játékosoknak be kell tartaniuk: örüljenek, hogy itt lehetnek." - Egy rég elfeledett klasszikust idézett nekünk a mester. :D

"Két különböző mérkőzést látunk majd." - Basszus, mi meg azt hittük, hogy ugyanazt látjuk majd, csak felvételről.

"Edzőként mindig a játékosok képessége alapján rakom össze a csapatot." - Titkon reménykedtünk is benne, hogy nem külső alapján.

"Meg kell nézni, hogy mit mutatnak az edzésen, hogyan reagálnak rá." - Ááá, főnök! Edzés alatt nyugodtan fifázzon a nappaliban, eddig még egy edző sem nézte, hogy mit művelnek a tréningen.

"Kockázatot nem vállalok." - Na azt ne is, az Istenért se. Döntetlenekkel irány a végtelen!?

"Meg kell keresnünk a gyenge pontjaikat /a skótoknak - a szerk./, a szakmai stábbal kielemeztük a játékukat." - Tényleg semmi kockázat. Az lenne a rizikó, ha az erős pontjaikra mennénk rá.

Na, szerintem ennyi elég is Közhely Kapitány megnyilatkozásaiból, ráadásul mindezt pár perc alatt sikerült összehoznia. Mi is olyanok vagyunk, hogy minden egyes új sorozat előtt reménykedünk, de most egy kicsit kezdünk aggódni. Olyan, mintha az eddigi leszerepelt kapitányokat összegyúrták volna. Egy kis szerethető, egy kis tolódás, egy kis Mexikó.

CSIRKÉT RUGDALT, BEZÁRTÁK A PÁLYÁT! - kép

Trollfoci
2018.03.19.

Az elmúlt héten a Mennyei Megyeibe illő események zajlottak egy Uruguayban rendezett meccsen.

A Fenix otthonába látogatott a Racing nevű csapat, akik nyertek is idegenben, a bajnoki után a szövetség azonban bezáratta a pályát. Eddig nem is lenne olyan különös a dolog, láttunk már ilyet: verekedés, berohanó szurkolók, rendezői hiányosság lehet az oka, gondolhatnánk. DE NEM!

Az ok állatkínzás! Történt ugyanis, hogy egy szellemes vendég drukker két zöld-fehérre, vagyis Racing-színűre mázolt két csirkét és beengedte őket a pályára mérkőzés közben. Nos, a Fenix klubelnöke, Alegari úr, ezt nem nézte jó szemmel, és a probléma ellen maga próbált tenni: berohant és lerugdosta az egyik szerencsétlen szárnyast a küzdőtérről.

A zöld-fehér csirkéről rögtön a Fradi-sas jutott eszünkbe. Nagyon örülhet, hogy nem Uruguayban született, jobban mondva: kelt ki, mert Alegari úr valószínűleg neki se kegyelmezett volna...

KITÜNTETTÉK STORCKOT A KAPITÁNYI ÉRDEMEIÉRT!

Trollfoci
2018.03.16.
Nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést nyerte el Bernd Storck a labdarúgó-válogatott élén végzett kiváló, többek között a csapat 2016. évi Európa bajnokságon való sikeres szereplését eredményező munkája elismeréseként.

Storckot tehát kitüntették. Kétségtelenül a tegnapi nap híre volt ez fociszempontból. A jogosságát igazából túlzottan nem vitathatjuk, mégis kivitte a csapatot az EB-re, évtizedek után a jegyzett csapatok közé kerültünk.

Az a kérdés viszont felmerült bennünk, és valószínűleg még sokakban, hogy miért most? Miért várták meg a bukását? Miért nem kapta meg a plecsnit tavaly ilyenkor, mikor még viszonylag rendben volt a renoméja, még Andorra előtt? 

Aztán találtunk is egyből egy kézenfekvő magyarázatot: hallottuk a közelmúltban, hogy felmerült a neve a Vasas edzői posztjával kapcsolatban, nos az állásra beadandó önéletrajzában biztosan jól fog mutatni egy állami kitüntetés, ilyenje tuti nincs másnak a jelöltek közül. 

De aztán jöttek a kétségeink: tényleg jogos? Hiszen Storck ittléte igazából Pinyő érdeme, akkor neki minimum ugyanez, de inkább a nagykereszt járna. Nem beszélve a lassan fél éve veretlen Leekensről! Mit érdemel akkor ő? Legalább egy Kossuth-díjat.

Szóval sok itt a kérdés, de egy biztos: Szőr Bernd Storck kitüntetést kapott. Gratulálunk! Ti, gratuláltok?


"A STADIONOK JOBBAK, MINT A RIB*NCOK!"

Trollfoci
2018.03.14.

Pár hétnyi előkészület után elindultunk egy teljesen új platformon, méghozzá a YouTube-on!

Abszolút újdonság még nekünk ez a vonal, egyelőre még barátkozunk vele és azzal is, hogy a kamera állítólag plusz 7-10 kilót pakol rá az emberre. Valójában ezzel magyarázzuk, hogy a számítógép előtt poshadó kockák vagyunk...

Az első részben rögtön egy mindenkit foglalkoztató kérdéssel kezdünk: NŐK, ALKOHOL VAGY STADIONOK? Ti melyiket választanátok?

Nézzétek meg a videót, iratkozzatok fel a YouTube-csatornára, ahol hetente 2-3 videóval jelentkezünk majd.

 

TIBI ATYÁT PORIG ALÁZTÁK!!!

Trollfoci
2018.03.14.

Budapest rendezi március 23-25. között a V4 Future Sports Festivalt, amelynek keretében a négy nemzet legjobb e-sportolói csapnak össze. Az esemény apropóján mérte össze tudását a hazai Facebook közösség két gigásza a Tibi Atya és a TrollFoci, egy FIFA18 oda-visszavágós mérkőzésen.

 Természetesen mentek mindkét oldalról a fogadkozások, de leginkább a pszichológiai hadviselést dominált, ami annak volt köszönhető, hogy hiába gyártunk mi a TrollFocinál megszámlálhatatlanul sok FIFA témájú mémet, játéktudásunk annyira alacsony szinten van, mint egy harmadik világbeli ország GDP-je.

 Elérkezett a nagy nap, ahol a felek először a Ziccer! TrollFoci Sport Pub pultjánál méregették egymást. Itt kerültek napvilágra olyan információk, hogy a Tibi atya egyik szerkesztője még sohasem játszott a játékkal és vajmi kevés információ áll a birtokában a controlleren található gombokról. ( mi meg ugye most jöttünk le a falvédőről és elhisszük, hogy 2018-ban még létezik ilyen ember a Föld nevű bolygón...) A srácok nyilván előre magyarázkodtak, érezték a vesztüket, Egervári Sanyi bácsi mondata járt a fejükben, nem akartak beleszaladni egy nyolcasba.

 Kis felvezető után el is kezdődött az élő közvetítés, amit utólagos információink szerint csaknem 23.000-en néztek meg, mondhatni, hogy három NB1-es forduló nézőszámát sikerült produkálnunk, ami elég nagy szó.

 Az első mérkőzésen random módon választottuk ki a csapatokat, ez lefordítva annyit jelent, hogy az ember végigpörgeti a csapatokat és egy hangos STOP kiáltásnál leveszi a kezét a gombról. Hatalmas elánnal kezdtünk, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket. Már itt kijött a két fél közötti tudáskülönbség, hisz mi a meccs előtt kigugliztuk a gyors futás gombot, ami,ha minden igaz az R2. Ennek köszönhetően a részeges pap ministránsai lógó nyelvvel loholtak a nyomunkban, eredménytelenül.

 Amikor az Atya vette volna át az irányítást, akkor jött a mennyei megyei taktika: emberváltás + négyzet! Hátulról, elölről, oldalról, szemből, levegőből mellmagasságban, páros lábbal becsúszva akadályoztuk meg a támadásokat. A vezetést megszerezve úgy gondoltuk, hogy kicsit izgalmasabbá tesszük az összecsapást, így nyomattunk egy úgynevezett "devecseringet", egyszóval rúgtunk egy öngólt, hogy büntetőkkel zárjuk le a derbit. Itt aztán megláthattuk az álló helyzetből gyertya rúgást az Atya jóvoltából, amit szerintünk azonnal le kellene védjegyezzenek, mert nem sok ember képes ilyesmire. Hihetetlen izgalmak után nyertük az első meccset.

 A visszavágón egy klasszikus Reál élelmiszerbolt - Nagybarca mérkőzéssel folytattuk, ahol befűztük az oktatófilmet és az első néhány percben már 4 gólt berámoltunk a Tibi atyásoknak, akik természetesen bundát kiabáltak, hirtelen elromlott a kontrollerjük stb stb. Csak a kapusuk szerepelt ezen a nyilvános kivégzésen, de ő is leginkább akkor, amikor kihalászta a hálóból a labdát. "Szedd ki, bohóc!"- ahogy Jóska bácsi szokta üvölteni az ellen hálóőrének 17 db kisfröccs után a megye III-ban.

 A visszavágóra pénteken kerül sor a Humbák Művekben, továbbra is barátságos hangulatban, mondjuk nem csodálkoznánk, ha az atya ministránsai rögtön egy hátulról becsúszással indítanának... és nem a játékban!

 Aki a mi rangadónk után kíváncsi lesz a V4-es tornára is, annak nem kell mást tennie, csak regisztrálni a rendezvény helyszínén, a BOK csarnokban az esemény ideje alatt, hiszen a részvétel ingyenes! A V4 Future Sports Festival minden esport versenyéről lesz élő közvetítés, így online is lehet majd követni a legjobbak összecsapásait. Minden naprakész infó megtalálható a rendezvény Facebook oldalán (https://www.facebook.com/v4futuresports/).

 A rendezvényt csak 14 éven felüliek látogathatják. A 18 éven aluliaknak magukkal kell hozniuk szüleik írásbeli engedélyét, mert ennek hiányában nem látogatható a rendezvény.

BOTRÁNYOK HÉTVÉGÉJE ANGLIÁBAN- képek, videók

Trollfoci
2018.03.12.

" Angliában hozzászoktam egy bizonyos szurkolói kultúrához. És nyilván szeretném, ha egyszer ideérne, ami ott tapasztalható. (Gera Zoltán)

Ez a kedvenc gondolatunk a magyar válogatott játékostól. Most pedig mindenféle köntörfalazás, felesleges írás nélkül, nézzük meg, hogy mi történt a "kulturált" Angliában a hétvégén. Természetesen biztosak vagyunk benne, hogyha ezek az események Magyarországon történtek volna meg, minden médium ezt harsogná hetekig.

Egy a végletekig kulturált eseménysor a West Ham-Burnley mérkőzésen:

Grambsy Town - Port Vale

"Azt ugyan nem sikerült megfejteni, hogy ezt a videót milyen készülékkel vehették fel, mindenesetre a látottak alapján arra így is rájöttünk, hogy a két negyedosztályú angol csapat szurkolói nem igazán kedvelik egymást."- írja a kedvenc szurkolói oldalunk a Nyugaton már megoldották.

Az alábbi felvételek is bizonyítják, hogy Angliában minden rendben van. Köszönjük szépen, minden jót! 

Természetesen a mérkőzés is kulturált mederben zajlott:

Bónusz kép a "szigetről":

Celtic szurkolók kiírása a mai Old Firm-ön: "Ne felejtsetek el a nővéreteknek boldog anyák napját kívánni!"

Ezeket a cikkeket olvastad már?