Kilenc új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 587-re emelkedett.
Blogolj!

SZAVAZÁS: LEGYEN A DAC MEZE A LEGSZEBB!

Trollfoci
2020.06.04.

A szlovák Pravda című lap hirdetett szavazást, melyben a Fortuna Liga legszebb mezét keresik. Különösen ezen a mai kerek évfordulón jelentene sokat a győzelem egy ilyen versenyben, szóval segítsünk be a DAC-nak egy kicsit, hogy ők legyenek az elsők!

Szavazni itt tudtok, a „Hlasovať gomb megnyomásával:
futbal.pravda.sk/fortuna-liga


KIÁLLÍTOTTA KLEINHEISLERT, ELTILTOTTÁK A BÍRÓT!

Trollfoci
2020.06.03.

Jó látni, hogy azért van, ahol van következménye a végzetes  játékvezetői tévedéseknek. A horvát szövetség úgy ítélte meg, hogy jobb a bíróit büntetni a hibáikért, mint a végtelenségig védeni a nyilvánvaló hülyeséget. 

Az eset, amiről szó van, épp egy magyar játékos főszereplésével (is) zajlott. A horvát kupa hétvégi elődöntőjében ugyanis a játékvezető kiállította Kleinheisler Lászlót. A második sárga lap felmutatása azonban teljesen jogtalan volt, sőt, a videók alapján inkább az ellenfél érdemelte volna meg azt, műesésért. 

A döntés gyakorlatilag megfordította a találkozót, hiszen ezt követően az Eszék elbukta a párharcot 2-0-ás előnyről.

A játékvezetők közül a horvát szövetség nem csak a vezetőbírót büntette, de a videobíró-asszisztens is eltiltotta az idény végéig, illetve négymeccses eltiltást kapott az egyik partjelző is.

A meccs összefoglalója (a kiállítás 2:56-tól):

 

GULÁCSI GÓLPASSZT ADOTT! - videó

Trollfoci
2020.06.02.

A Köln és a Lipcse mérkőzése zárta tegnap a német bajnokik sorát. Gulácsi Péter pedig igen emlékezetessé tette a találkozót a maga és a szurklók számára is.

Azt történt ugyanis, hogy a 4-2-es Leipzig győzelemmel záruló meccs harmadik vendég góljánál a magyar hálóőr adta a gólpasszt! Kézből bombázta Werner elé a bőrt, aki egy átvétel után a kapuba továbbította azt. Tökéletes 2 emberes kontra, amivel Gulácsi lett idén az első kapus, akinek gólpassz kerül a neve mellé.

EMLÉKEZTEK DÁRDAI ÉLETE EGYIK LEGSZEBB GÓLJÁRA? - videó

Trollfoci
2020.06.01.

Május 30-án volt a 14. “szülinapja” a magyar válogatott közelmúltja és Dárdai Pál karrierje egyik legszebb góljának. Az Angliának lőtt bombát bármikor öröm visszanézni.

Bár a meccset az angolok nyerték, erre a Dárdai-rakétára nem csak az Old Trafford népe, de talán David Beckham is csettintett. Annál is inkább, mert közelről figyelhette: 

SZAVAZÁS: LEGYEN A PORTUGÁL-MAGYAR A LEGJOBB EB-MECCS!!!

Trollfoci
2020.05.28.

A BBC Sport honlapja kieséses rendszerű szavazást indított arról, hogy melyik az évezred (tehát 2000-től) legjobb Eb-meccse. A 2016-os, 3-3-ra végződő portugál-magyar összecsapást is beválogatták, sőt bejutott a legjobb 8-ba. HÚZZUK MEG!

Szavazni a linken tudtok: a meccsek videói alatt rányomtok a Portugal-Hungary mezőre, aztán VOTE NOW! 

https://www.bbc.com/sport/football/52824199

Hajrá!

ÚJRA LEHETNEK NÉZŐK A MAGYAR MECCSEKEN!

Trollfoci
2020.05.28.

A tegnap este megjelent Magyar Közlöny tartalmazza azt a kormányrendeletet, amely lehetővé teszi, hogy újra nézők előtt rendezzék a szezon hátralévő magyar meccseit. Az MB1-et és a Magyar Kupadöntőt érintő változtatásokat az alábbiak szerint szabályozza a rendelet.


"Az (1) bekezdés szerinti feltétellel a szabadtéri sportrendezvény a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről szóló 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdés a) pontjától eltérően nézők részvételével megtartható."

A feltételek pedig azok, amik máshol is, azaz kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása, tehát a nézőtéren 3 széket kell majd üresen hagyni az egyes szurkoló között és pl. a büfésorban is ennek megfelelően kell majd várakozni. Hogy a drukkerek ezt be is tartsák, annak biztosítása a szervezők feladata lesz.

A rendelet - mivel tegnap jelent meg, és másnaptól, azaz mától hatályos - már a hétvégi MB1-es fordulóra is érvényes.

A KISPEST - MTK LEGJOBB JELENETEI EGY VIDEÓBAN!!!!!

Trollfoci
2020.05.27.

Igazi klasszikus született a Magyar Kupa egyik elődöntős párharca során. MTK-Kispest, Kispest-MTK: háború két felvonásban. Nagyon nehéz volt összefoglalni pár percben ennek a szikrázó eposznak a legfontosabb, leglátványosabb, legfineszesebb megoldásait, de mi megpróbáltuk. ÉLVEZZÉTEK:


MEGYEI MECCS BORÍTOTTA A VÍRUSVÉDELMI BILIT - kép

Trollfoci
2020.05.26.

Egy Franciaországban, közelebbről Strasbourgban rendezett amatőr meccs miatt főhet a rendőrség, na meg a szervezők feje - számolt be a L'Équipe. A két megyei csapat (Strasbourg két kerületének együttesei), a Neuhof és a Hautepierre szervezett ugyanis egy alkalmi meccset és egy kicsit sokan voltak a nézők...

Egészen pontosan mintegy 400 fő! Igen, jól gondoljátok: a vírus ellenes intézkedésekben megengedett csoportosulási létszám ennél egy picikét kevesebb, merthogy az meg 10 fő...

Miután értesült a meccsről, a rendőrség is megjelent a helyszínen, és feloszlatta az eseményt, büntetést azonban nem osztottak ki. A felelősségre vonás viszont így sem fog elmaradni, mert az összecsapásról készült, lefoglalt felvételek alapján próbálják azonosítani a felelősöket.

Lesz mit elemezni, hiszen nemhogy tömeg volt a nézőtéren, de még pályára rohanós gólöröm is történt a képek szerint.

MAGYART IGAZOLHAT A MANCHESTER CITY!

Trollfoci
2020.05.25.

A 2000-es évek végén nem volt meglepő, ha magyar játékost láthattunk angol csapatokban. Még az is előfordult, hogy a PL-ben is jól teljesített 1-1 hazánk fia. Mára ez a jelenség gyakorlatilag eltűnt, ám ez talán most megváltozik.

A Manchester City csapatánál ugyanis képbe került egy magyar (származású) spíler. A világoskékek női együttese - az RMC Sport nevű lap szerint - ajánlatot tett a Budapesten született Marozsán Dzseniferért.

A 28 esztendős, a német válogatottal olimpiai bajnok labdarúgó 2016-ban BL-címet ünnepelhetett a Frankfurttal, majd onnan az Olympique Lyonhoz igazolt. A franciákkal azóta újabb három Bajnokok Ligája elsőséggel lett gazdagabb és a francia női focit is uralta a csapat. 

Szóba került, hogy Marozsán esetleg Amerika felé veszi az irányt, ám ez lehet, hogy csak egy angol kitérő után valósul majd meg.

KVÍZ: FELISMERED A MECCSRŐL A SZÖVETSÉGI KAPITÁNYOKAT?

Trollfoci
2020.05.22.

Alább a magyar válogatott újabb, és kicsit régebbi meccseiből láthattok képeket. A feladat, hogy kitaláljátok a fotók alapján az éppen regnáló szövetségi kapitányt. Hajrá!

Ezeket a cikkeket olvastad már?