ILYEN KAPUSEDZÉST MÉG NEM LÁTTÁL! - videó

Trollfoci
2018.01.09.

Szerencsére úgy tűnik, hoyg Gulácsi Péter személyében stabil utódot talált a válogatott Király Gábornak kapus poszton. Ennek ellenére nem árt folyamatosan fejleszteni a kapusképzést, hiszen egy kulcsposztról van szó.

Ebben szeretnénk segíteni, és felhívni a hazai kapusedzők figyelmét egy forradalmi módszerre.

Az alábbi videóban a portás sporttárs úgy véd, mintha az életéért küzdene. Ez nem is csoda, hiszen gyakorlásként nem a kapu, hanem kapusedző, több 10 millió forintot érő terepjárója elől kell hárítania a kemény lövéseket.

Lehet, hogy ezzel a módszerrel minden kapusunk királygabi szinten nyomná?
Íme:

PUSKÁS KIAKADT, ODARÚGOTT A SZURKOLÓNAK- kép és videó

Trollfoci
2018.01.08.

Puskás Öcsi bácsit általában úgy láthatjuk videókon és képeken, amint a labdába rúgva tesz csodát a gyepen. A most következő felvételeken azonban nem igazán a játékszert rugdossák a felek, ugyanis egy szép nagy balhé képei következnek. A csetepatéból pedig a mi legendánk sem maradt ki.

Az 1965-ös Feyenoord–Real Madrid BEK-meccsen (a Sampion Liga régi neve) történt, hogy bár Puskás góljával a Madrid szerezte meg a vezetést, a hazaiak hatalmas hajrával megfordították az állást, ezt pedig nem viselte jól a Madrid.

A feszültség aztán ki is jött: a mérkőzés végén a madridi Vicente Miera csúnyán beleszállt a hazai Coen Moulijnba. A feyenoord játékosok üldözőbe vették Mierát, leteperték, rugdosni kezdték. Ekkor teljesen elszabadult a pokol, a drukkerek berohantak a pályára, és a madridisták is próbálták társukat védeni. Íme:

Ekkor készült az épp egy szurkoló férfiasságába találó Puskásról is a felvétel:

A bunyó miatt a meccset lefújták, és így a Feyenoord győzött ugyan, de tovább nem tudott jutni, mert a visszavágót a Madrid (Puskás 4 góljával) 5-0-ra nyerte.
Ez azt is megmutatja, hogy Puskást nem tiltották el a dulakodás miatt.

70 ÉVESNEK TŰNŐ TINÉDZSEREK A TOPLIGÁKBAN

Trollfoci
2018.01.04.

Mindenkinek vannak olyan emlékei, aki legalább egy szezont lehúzott a mennyei megyei serdülőben, vagy ifiben, hogy az edző bá’ a meccsre egy nálatok minimum 15 évvel idősebb, nagyobb darab, szőrösebb, háromlábú fiatal tehetséget nevezett, akinek az igazolásában a születési évszám megegyezett a tietekkel, vagy talán még fiatalabb is volt.

Természetes, hogy a bíró sporttárs gyanúsan kérdezte meg a beugróstól anyja nevét, hisz kinézetre kb a Mária Terézia nevet várta volna válaszként, vagy minden magyarok ősanyját, Emesét, de annyi bizonyos, hogy a vérszerződésnél ő tartotta Árpádéknak a tálat, melybe a vérüket folyatták.

Nincs ez máshogy a topligákban sem. Rengeteg olyan spíler tűnik fel időről-időre, akikről először nagyfaterunk jut eszünkbe és sokadik nekifutásra sem gondolnánk róluk, hogy labdazsonglőr ifjú titánok.

Kezdjük is rögtön Joseph Minala-val, aki anno a Lazio fiatal tehetségeként robbant be a köztudatba, de nagy összeget mernénk rá tenni, hogy ő egykoron részt vett a piramisok építésében. A kameruni középpályás ügyét hosszan vizsgálták, végül arra jutottak, hogy Minala tényleg tinédzser: a szövetség semmilyen szabálytalanságot nem talált a vizsgálat során.

A lenti képen éppen a PSG 12 éves fiatal tehetségét Bitshiabu El Chadaille-t próbálja egy szintén tizenkét esztendős fiúcska feltartóztatni, minden bizonnyal kevés sikerrel, mert ahogy elnézzük, pár másodperc múlva úgy gázolt át rajta, mint kés a vajon. Biztosak vagyunk benne, hogy Bitshi hatalmas népszerűségnek örvend az öltözőben, mind a zuhanyzóban…

Hasonló cipőben járt Lukaku is, akinek az édesanyja egy darabig minden meccsére vitte a születési anyakönyvi kivonatát, hogy bizonyítsa, hogy tényleg annyi idős szeretett kisfia, aki 29 kilóval és 140 centisen látta meg a napvilágot és a szülőszobán rögtön rácsúszott az ügyeletes orvosra.

Youssoufa Moukoko, a dortmundiak csodagyereke mindössze 12 éves. Fogalmunk sincs, hogy milyen tápszerrel etették a srácot, de mindenesetre jól megnőtt tőle. A támadó parádésan teljesít az U17-es német bajnokságban, valamint a német U16-os válogatottban is betalált már.

Amíg világ a világ voltak és lesznek hasonló esetek, elég csak a nigériai U17-es válogatottra gondolni, aminek anno az összes tagja megbukott egy vizsgálaton, hisz mindannyian idősebbek voltak, mint ami a papírokon szerepelt. A régebbi idők afrikai sztárjairól is kiderül néha, hogy néhány évet letagadtak: Nwankwo Kanu kilenc, Obafemi Martins pedig hét évvel lehet fiatalabb az okmányai alapján, mint a valóságban. 

TOTTENHAM IDEGENBEN, IMÁDOM! - szurkolói filmek

Trollfoci
2018.01.03.

1. Ultrá /A kemény mag/

A Méreg Brigád nevű római szurkolócsoport tagjainak sivár, erőszaktól sem mentes hétköznapjait csak egy-egy meccs szakítja meg. Egy torinói kiruccanásuk alkalmával azonban az egyik fiút megkéselik.
Ugo Tognazzi fia színészként és rendezőként egyaránt komoly elismeréseket szerzett magának az utóbbi években. A külvárosok fiataljainak kegyetlen világáról megrendítő képet rajzol filmjében.

2. I.D. /Személyazonosság/

A helyszín Dél-London sivár környéke. John, a fiatal és törekvő rendőr izgalmas feladatot kap. Be kell épülnie az egyik helyi huligánbandába. A banda tagjai futballmeccsekre szakosodtak. Ott verik szét a berendezést és mindent, ami az útjukba akad. Johnnak a bandavezért kell megtalálnia. A helyi focicsapat drukkereinek törzshelyén találkozik a sima modorú Martinnal, a forrófejű Nickkel és a fogatlan Gumbóval. Számára is meglepő, hogy ezek között az emberek között tapasztalja meg életében először az összetartozás érzését, az erőt, valamiféle büszkeséget - mindazt, amit rendőrtársai körében soha nem érzett. A részeges, bunyós, macsó világ - amelyben minden csakis a szombati meccs körül forog - egyre inkább elbűvöli, beszippantja a fiút. Nem tud ellenállni a csábításnak. Hamarosan ő is épp olyan lesz, mint azok, akik ellen felesküdött...

3. The Football Factory /Futball faktor/

A történet középpontjában Tommy Johnson (Danny Dyer), az önmaga identitását kereső, ám unalmában céltalanul bolyongó huszonéves Chelsea-drukker áll, aki a kicsapongó hétvégéknek, az alkalmi szexuális kapcsolatoknak, a sörivászatoknak, a drogozásnak és persze néhanapján az igazi férfias bunyóknak él. Tommy bandáján keresztül három férfigenerációt ismerhetünk meg, annak minden nyűgével és bajával. Ez a film nemcsak az erőszakról, a könyörtelenségrôl, a drogról, a vandalizmusról, hanem a barátságról és a hűségről is szól. Amikor az Angol Kupában a Chelsea és a Millwall kerül a döntőbe, Billy és csapata megtervezi a leszámolást a rivális bandával. A nagy háborút! 

4. Green Street Hooligans (Huligánok)

Matt Buckner amerikai diák Londonba utazik, miután igazságtalanul kizárják a Harvardról. Londonban összebarátkozik a nyájas, de veszélyes Pete Dunhammel, akin keresztül bebocsáttatást nyer a futballhuligánok erőszakos világába. Dunham és szoros baráti köre alkotják a Green Street Elit nevű bandát, a West Ham United rajongóinak kemény magját. Egyetlen céljuk van, hogy ők legyenek a legrettegettebb banda az országban, és ezért mindenre képesek. Mattet nemcsak a labdarúgás izgalma ejti rabul, hanem a banda tagjai közötti testvériség és összetartás is.

5. Awaydays /Idegen pályán/

Paul 19 éves, jó megjelenésű, okos és vidám srác, ám megőrül az unalomtól. Az anyja egy évvel ezelőtt halt meg. A fiú a középosztálybeliek lakta külvárosban él az apjával és a húgával. Paul az összes keresetét koncertekre, klubokra, lemezekre és focira költi. Az egyik meccsen találkozik Elvisszel. Hatására Paul tagja lesz a klub szurkolói bandájának, amelynek tagjai a sajátos öltözködésükkel és viselkedésükkel keltenek feltűnést. A futballhuliganizmus hőskorában állandó harcban áll más bandákkal. 

Meccsek a béka segge alól Németh Andrással - Nepál

Trollfoci
2018.01.03.

Január elseje, az új év első napja. Normális ember ilyenkor még másnaposan vergődik az ágyban, vagy éppen nem győz magyarázkodni az átmulatott szilveszter éjszaka eleresztett hívásokért, üzenetekért.

De mivel én nem vagyok normális, így egy kimerítő év végi fodballtorna után pihenés gyanánt meccset nézek az interneten, most éppen Nepálból. Ne kérdezzétek, hogy miért, nem tudom megmagyarázni – talán a túl sok fánk lehet az oka.

Szóval Nepál fővárosában, Katmanduban vagyunk a 16. nemzeti női bajnokságon, 2074-ben. Nem az alkohol írta az évszámot, az ázsiai országban ugyanis a Bikram Sambat-naptárt használják leginkább – a hivatalos okirataikban is e szerint szerepelnek a dátumok -, mely 56 évvel és 8 hónappal előrébb tart a nálunk használatosnál. Pont annyival, amennyi idő múlva várható újra magyar aranylabdás játékos…

Nepál a helyi Kékestetőről, vagyis a Mount Everestről is híres, amely leginkább a hegymászók körében kedvelt, fodballista viszonylag ritkán jut fel a csúcsára, neki sokkal inkább lent, a zöld gyepen van dolga.

Akárcsak a Nepal AFC Club és a Mid-Western Region női csapatainak az éppen aktuális bajnokijukon.

Pirosban a Nepal AFC Club, lilában pediglen a Mid-Western Region csapata. 

Bevallom, a találkozó előtt nem igazán tudtam elhelyezni a nepáli női focit a világ fodballtérképén. Ez a mondat az árnyaltabb megfogalmazása annak, hogy fogalmam sincs, mit nézek, ugyanis bármilyen meglepő, az ázsiai ország női labdarúgása eddig nem képezte a mindennapjaim részét.

Elkezdődött a mérkőzés, és reménykedtem benne, hogy nem egy bűn rossz, gól és valamire való esemény nélküli találkozót fogok látni. Nagyjából 3 perc után aztán már megnyugodhattam, ugyanis biztossá vált, hogy nem marad 0-0 az eredmény, az AFC megszerezte a vezetést Sabithra Bandhari kisasszony góljával. Azonban ekkor még a korai találat ellenére sem volt jele annak, ami a későbbiekben történt a pályán. A 15. percre aztán elfáradt a Region csapata, akik addigra már 3-0-s hátrányban voltak… Telt-múlt az idő, potyogtak az AFC-gólok, a vendégek hamar elkészültek az erejükkel, fizikálisan és fejben is szétestek… A mérkőzés aztán egy olyan jelenetet is hozott, amelyen felvisítottam a nevetéstől. Végre egy lövés, ami nem ment be a Region kapujába, a kapusuk bemutatta első védését, és megfogta a labdát, mondjuk leginkább azért, mert olyan lassú volt a kapura tartó lövés, hogy közben Kabát is ledoktorált matematikából… Szóval végre megvan a bogyó, jöhet a kézből kirúgás, melyet elég hatékonyan elvégezve az előrebikázott labdából akár gólhelyzet is kialakulhat. A kapusok ilyenkor általában kilépnek oldalra, körülnéznek, hogy merre, kinek lenne jó odarúgni a játékszert. Nos, a Region hálóőre baszott mindenre, ő márpedig a védés eufóriájától megrészegülve azonnal játékba akarta hozni a labdát – amely hatalmas ívet leírva a tőle két méterre helyezkedő csapattársa hátán landolt. Erő viszont bőven volt a lövésben, szerencsétlen védő azonnal arccal vette le a gyepet, mint egyszeri Vékony úr a pösti utat Bubival, az így elé pattant labdát pedig  köszönte szépen az ellenfél szemfüles csatára, és a hálóba helyezte a bőrt – ez volt a tizenakárhányadik gól, még az első félidőben, ezt is Sabithra Bandhari kisasszony prezentálta.

A játék képe a második játékrészben sem változott, potyogtak a gólok egyre-másra, köztük olyanok is, amilyenekért a serdülőben az öreg alkoholista edződ egy köbméter borszagú lehelettel vegyített szidalmat vágott volna az arcodba.

A kilátogató nézőket nem különösebben érdekelte a rendezvény, végig csak a játékosok hangját lehetett hallani…

A Region csapatának szenvedése huszonhat kapott gól után ért véget, kiélezett és végig izgalmas összecsapáson 26-0-ra nyert a Nepal AFC Club gárdája.

Afelől nincs kétségem, hogy a Region együttese a következő meccsen megpróbál majd jobb eredményt elérni, mert ez azért valljuk be, nagyon csúnya volt, akármilyen szinten is történt…

A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy egy újabb országban járhattunk, ahol ugyanazt láttuk, mint eddigi helyszíneinken is: a fodball az fodball, a többi lófasz!

 
Bandi éhségét a Chili's burger enyhíti:

Budapest, Vámház körút 16.
06-70-6780153

2017 MAGYAR SPORTSIKEREI - videó

Trollfoci
2018.01.02.

2017. Ha sportra gondolunk, óhatatlanul azonnal lelki szemeink elé vágódik Andorra, és, mire száradni kezdenének képzeletbeli könnyeink, már jön is Luxemburg.

Na, igen! A focink nagyobbat zuhant 2017-ben, mint az agysejtjeink állapota egy jó Kabát - Pampued Gabo matekfeladat megoldás végignézése közben, de azért voltak nagyon eredményes sportágaink is. Ezekkel vigasztalódhatott a magunkfajta, főként a futballért lelkesedő ember.

Többek közt a hazai vizes vb-n, kosárlabdában és teniszben is szép sikereket értünk el.
Ezekből jön most egy pörgős összefoglaló:

KI NYERI A DARTS VILÁGBAJNOKSÁGOT? (SZAVAZÁS)

Trollfoci
2018.01.01.

Egész Magyarország darts lázban ég! Pár évvel ezelőtt robbant be a sportág, azóta boldog-boldogtalan kipróbálta magát benne itthon is. Hisz akár otthon is űzhető a nyíldobálás, vagy éppen a férfiak kedvenc helyén, a kocsmában pár sör mellett.

Mi TrollFocisok is látjuk, hogy mennyire népszerű sport lett belőle, hisz a Ziccer! TrollFoci Sport Pub-ban lassan már havi két versenyt is rendezünk és folyamatosan nő a jelentkezők száma.

Na de lássuk, hogy mi lesz ma este:

Az elődöntőben, az utolsó világbajnokságára készülő, a sportág nagy legendás öregje, Phil Taylor simán búcsúztatta a torna meglepetésemberét, Jamie Lewist. Az 57 éves ikon így a 20 döntőjére készülhet.

A másik ágon egy végletekig kiélezett meccsen búcsúztatta a regnáló világbajnokot, Van Gerwen-t, az első világbajnokságán szerepló, újonc Rob Cross. A felvételen 0:35-től láthatjátok, ahogy teljesen megkattan a nép Cross kiszálójánál.

De nézzük, hogy szerintetek ki húzza be ma este a világbajnoki címet:

Ki nyeri a darts világbajnokságot?

Szavazok

"CSINÁLHATOK BÁRMIT, ÚGYIS CSAK A MELLEIMET FOGJÁK NÉZNI."

Trollfoci
2018.01.01.

Anna Szemjenovics neve nem csenghet túl ismerősen a futballrajongók között, de minden bizonnyal teljesen átérezzük gigantikus problémáit... (sicc) Az orosz hölgy korábban jégtáncosként brillírozott, részt vett Európa és világbajnokságon is, ám hiába a profi sportkarrier, szerinte csakis kizárólag a mellei miatt kíváncsiak rá az emberek és ez a két testrésze miatt tart ott az élete, ahol éppen van.„Néha komolyan úgy érzem, egész Oroszországban csak nekem vannak nagy melleim. Legalábbis ahogy az emberek kezelnek, abból úgy tűnik” – fakadt ki az orosz sajtóban Anna Szemjenovics. Egyszerre áldás és átok. Tudom, hogy ha nem így nézek ki, nem lennék ott ma, ahol vagyok, viszont cserébe mindig ott lesz a fejemben, hogy mindegy, hány érmet nyerek, vagy milyen sikeres leszek más szakmában, úgyis mindenki csak a melleimet nézi…” – tette hozzá."

Szemjenovics kisasszony folyamatosan küzd az ellen, hogy kétségbe vonják mellei valódiságát, minden bizonnyal ezért pakolja ki őket folyamatosan és fotóztatta le őket a Playboyban is, ugyanakkor szenved attól, hogy csakis a keblei juttatták előre a pályafutásában, nem pedig a tehetsége.

Kibaszott géniusz...

A sport világában előfordult már olyan is, hogy nagy gondot jelentett a túl nagy mell. Ez történt Simona Halep román teniszezőnő esetében is, aki egy idő után "megszabadult" óriási kebleitől egy orvosi beavatkozással, annak érdekében, hogy még jobban menjen a teniszkarrierje, és lássatok csodát: Ő vezeti a világranglistát!


HAJDÚ B. ÉS A MÓKUS - videó

Trollfoci
2017.12.29.

Hajdú B. István nem véletlenül a kedvenc kommentátorunk (és még sokan másoknak is). Számos legendás, szállóigévé vált beszólás fűződik a nevéhez, gondoljunk csak az EB-n nyújtott "teljesítményére".

A most következő videóban nem is egy bizonyos mondat a lényeg, hanem maga a történés, és, ahogy azt lereagálja.

Beszalad egy állat a pályára, ami esetünkben egy mókus, Pistánk pedig nem vár, hogy eltűnjön/elkapják/Németh András megegye, hanem teszi, amiért ott van: közvetít. Az eredmény zseniális. Íme:

2017 LEGFASZÁBB NYILATKOZATA - videó

Trollfoci
2017.12.28.

Már a júliusi vizes-vb alatt éreztük, hogy érmesünk, Kozma Dominik nagyon erős dumát nyomott ebben az interjúban, és bár akadtak kemény vetélytársai, nekünk mégis ez az év nyilatkozata.

Dominik egy remek sportember és nem utolsó sorban egy igazi showman.

A bronzérem megnyerése után egy ország tanulta meg a nevét a teljesítménye alapján és azt is megtudhattuk, hogy "van valami a gatyájában". Aztán felment a közvetítői állásba pár percre és Molnár Matyi visított a röhögéstől.

Látszik rajta a csibészség, vagányság. Ez a srác egy igazi profi a medencében, profi a média kamerái előtt. Egy életre megjegyeztük a nevét. De lássuk csak a legendás nyilatkozatát, amiben kifejti, hogy nem akar dagadtan úszni, mert az ciki:

Ezeket a cikkeket olvastad már?