2017 LEGRÖHEJESEBB, LEGVICCESEBB SZURKOLÓI BALHÉJA

Trollfoci
2017.12.28.

Igen, igen! Tudjuk, nyugaton már megoldották! Ott már kolbászból van a stadionokban a kerítés, azaz nincs is kerítés, mert azokat is lebontották.

Az átlagember azt hallja a médiában, hogy külföldön semmilyen probléma sincs a szurkolókkal, mert tőlünk nyugatra mindenki az európai normák alapján viselkedik és csak mi, meg a tőlünk keletre lévők élünk még mindig barbár életmódot.

Angliában állítólag már évekkel ezelőtt megoldották, megfékezték a huligánokat. Gera Zoli szerint is a futball kint egy teljesen más kultúra, mint itthon. Az ex válogatott játékos egy olyan kultúráról beszél, amelyben hétről-hétre összecsapások vannak a szurkolók között a legalsóbb osztályoktól a legmagasabbig.

Arról a kultúráról böfögött nyilvánvaló ostobaságokat, amelyben nem csak a stadionon kívül, hanem belül is komoly problémák vannak a fanatikusokkal. Egy olyan futballkultúráról nyilatkozott Gera Zoltán, amelyben válogatott szidalmak közepette lépnek pályára a játékosok, ahol a szurkolók mindenféle dalokkal, rigmusokkal zrikálják az ellenfél legjobbjait, amiért odakint nincs büntetés, mert elfogadták, hogy ez a labdarúgás része.

Most akkor a komoly sorok után nézzünk meg pár percet a holland, MVV-RODA JC mérkőzésből, -mert ugye Hollandiában is minden megoldottak már- ahol fogalmunk sincs, hogy mi zajlik a felek között, vagy, hogy ennek az egész megmozdulásnak mi értelme volt. Szájkarate, műbalhé, nagy elcsúszások, dobálózások, minden lesz itt!

10 DOLOG, AMIT A MAGYAR FOCINAK KÉRÜNK AZ ÚJ ÉVRE!

Trollfoci
2017.12.27.

Íme 10 dolog, ami hasznára válna a válogtottnak 2018-ban:

1. Ne kelljen semelyik miniállammal játszani!

2. Az ellenfelek csak a 2. félidőben léphessenek pályára!

3. Aki lesre fut az ellenfélből, az álljon át hozzánk!

4. Egyszerre az egész keretünk a pályára léphessen!

5. Ami kéz, az kéz.. de nálunk nem kéz!

6. Jöjjön vissza Király Gabi... és álljon be a másik kapusunk mellé a kapuba!

7. A hazai válogatott selejtezőkön, a meccstől függetlenül kapjuk meg a 3 pontot. Ja, és idegenben is!

8. A jobblábas ellenfelek csak bal, a ballábasok csak jobb lábbal lőhessenek a kapunkra!

9. Ha a következő EB selejtezőn összekerülnénk megint a portugálokkal, akkor Ronaldo ne léphessen pályára. Se Pepe. Se Rui Patricio. Se Soares. Se Bruno Alves. Se Coentrao. Se Eliseu. Se Martins. Se Bernardo Silva. Se Pereira. Se Moutinho. Se André Silva.

10. GYERE VISSZA PALI!

Meccsek a béka segge alól Németh Andrással - Thaiföld

Trollfoci
2017.12.26.

Hiába vannak ünnepek, fodball azért mindig akad valahol a világban.

A héten Thaiföldre látogatunk a női U15-ös sportiskolai bajnoki döntőre. Ritka szerencsés ember vagyok, mert a guami kiruccanás után ismét egy sulifoci-döntőről írhatok, ráadásul ezúttal nemet váltottunk, lányok következnek. A rossz nyelvek szerint ugyan korántsem biztos, hogy ez valóban így van, de én alaposan megfigyeltem a résztvevőket. Meg kellett állapítanom, hogy egyik kislány sem vakarta a golyóit, nem nyúltak még csak a közelébe sem, tehát minden kétséget kizáróan lányok! A másik bizonyíték erre a megállapításra, hogy végigrikácsolták a meccset, azt meg ugye a nők jobban tudnak, mint mi…

Na de ennyi bevezető után essen szó magáról a mérkőzésről is: a thaiföldi sportiskolák közötti országos U15-ös korosztályú női bajnoki döntő alaposan meglepett. Bevallom,  egy-két előcsatározást megnézve azt hittem, hogy a pálya környezetéről, kóbor ebekről, hatalmas fákról, közösülő éticsigákról, és hasonló dolgokról fogok írni, de legnagyobb meglepetésemre a döntőt végre normális helyen játszották le, rangot adva ezzel a finálénak. A helyszín a thaiföldi bajnokcsapat, a Buriram United stadionja volt, szurkolóból azonban nem túl sokat fedezhettünk fel a lelátón, így aztán néha embéegyes meccsen érezhette magát az ember fia…

Azzal viszont, aki  a stadionban végig nyomta a zenét a mérkőzés alatt is, szívesen váltottam volna pár szót… Az volt az érzésem, mintha a helyi Zámbó Jimmy ment volna DJ Jutúb közreműködésével…

A képen még fitt és mosolygós lánykák pózolnak a fotómasináknak, hogy aztán produkáljanak egy olyan első félidőt, amire bevallom, marhára nem számítottam… Persze azért a klasszikus gyermeteg hibák ezúttal sem maradtak el,  amelyekért a megyeiben herélés jár, de itt egyrészt – lányokról lévén szó - nincs mit herélni, másrészt pedig egy-egy hiba után villámgyorsan felpattantak és tették tovább a dolgukat. Alaposan bekezdett a Chonburi, 22 perc után már 2-0-ra vezettek, és ekkor nem is sejtette az ember, hogy ennek a meccsnek itt még marhára nincs vége… Jött a 33. perc, és a Khonkaen játékosa, Ploychompoo kisasszony állította le a labdát egy szabadrúgáshoz.

Mindez önmagában még nem is jelentene különösebben semmit, de a távolságot és a 14-15 éves lányok életkorát figyelembe véve már érthető, hogy minek írok ennyit egy pontrúgásról. Ploychompoo kisasszony ugyanis irdatlan nagy gólt ragasztott a kapuba, ezt még egy jó Gróf sem - egy rossz meg pláne nem - szedte volna ki.

Ezzel az irdatlan bombával szépített a Khonkaen.

A góltól erőre kapott a sárgában játszó Khonkaen, és pár perc múlva ismét eredményesek voltak, így egyenlíteni tudtak. Na, ezután Kenesei legyen a talpán aki megmondja, hogy mi lesz ennek a vége…

Szünet után némileg óvatosabbá vált mindkét csapat, nem kockáztattak annyit. Ez a mondat annak a finomabb megfogalmazása volt, hogy elég szar lett a meccs…

Mintha nem is lett volna az a jó első félidő… A másodikban néha már azt füleltem, hogy mikor csendül fel az örökzöld „Bukott diák vagyok már rééééég” a helyi Zámbó művész úr előadásában, annyira nem történt semmi a pályán…

Szépen csendben lecsorgott a játékrész, az eredmény maradt 2-2, és szerencsére egyből a tizenegyesek jöttek. Végignézve a rúgáshoz készülődők arcán szemmel látható volt a fáradtság, melybe izgalom is vegyült, elvégre mégis egy döntőről beszélünk.

Eleinte remekül  rúgták a tiziket a lányok, kipókhálózták a sarkokat, így egyik kapusnak sem volt esélye hárítani. Aztán az egyik rúgásnál a Chonburi kapusa úgy megnyúlt a levegőben, mint Németh András, mikor az utolsó darab fánkot akarták megenni előle, és parádés mozdulattal védte a lövést. Nem ez volt az egyetlen bravúrja az ifjú hölgynek, egy újabb próbálkozást hárítva végül a büntetőpárbaj hősévé nőtte ki magát.

A győzelem mámora itt is olyan volt, mint bárhol másutt. Jött ami ilyenkor lenni szokott: pályára rohanás, őrjöngés, ünneplés. Ez azért nagyjából mindenhol így van, ahol futballsikernek örülnek a játékosok és szurkolók egyaránt.

Szívesen írtam volna még egy-két mondatot arról is, hogy milyen volt az éremátadás, hogyan örült a sikernek a Chonburi csapata, de a közvetítés villámgyorsan abbamaradt. Gondolom a lelkes operatőrt már várta az estebéd…

A látottakat összegezve megállapítottam: a fodball a thai kislányoknál is fodball, a többi pedig lófasz…

 

EXKLUZÍV: NÉMET, OLASZ, GÖRÖG KLUBOK ÁLLNAK SORBAN AZ FTC JÁTÉKOSÁÉRT?

Trollfoci
2017.12.22.

Istennek hála! Újra feltűnt egy üstökös a magyar futball egén! Újra van remény! Patinás klubok állnak sorban egy játékosunkért! Irány az Eb, a Vb, a Nemzetek Ligája, szétszopatunk mindenkit!

Exkluzív információink szerint Bognár Istvánt két olasz, két német és egy görög csapat is megkörnyékezte!

Az olaszoktól az Olaszliszka és a Bodrogolaszi a német vonalról több hírportál is a Hernádnémeti és a Hidasnémeti csapatát emlegeti !

Az egyetlen görög csapat a Görögszállás aki komolyan fontolóra vette a játékos  megszerzését, de megerősített pletykák alapján Beloiannisz is kész egy komolyabb összeg kifizetésére.

Jól felverték az árát, örülhet a Ferencváros az előre borítékolható rekord bevételnek! Bogesz is nehéz döntés előtt áll, hisz nem minden nap találja magát az ember ilyen szituációban.

Diósgyőrben most döbbenten figyelik az eseményeket, mit is herdáltak el tavaly!

Ki minden idők legjobb játékosa? CR7 vagy Messi? - CIKK és SZAVAZÁS

Trollfoci
2017.12.21.

Már csak két nap van hátra az össznépi spanyolfocis megőrülésig, az El Clásicoig. Szombat délután, amolyan elő karácsonyként összecsap a Real és a Barcelona.

Mi ugyan sem szittyamadridisták, sem hungarokatalánok nem vagyunk, hisz, mint jól tudjátok a szívünk csakis a PSG Eindhovené, akiknek már akkor is szurkoltunk, mielőtt Dzsudzsák vagy Neymar ott játszott, szóval nem vagyunk érintettek, de átérezzük a súlyát.

Pontosan emiatt szeretnénk már most dűlőre vinni egy örök vitát és érvelési pontként szolgálni a szavazás győztesének: ki a jobb: Ronaldo vagy Messi?

Azért a mi favoritunkat is odatesszük, hátha rá is jön pár voks...

Ki minden idők legjobbja?

Szavazok

TÍZ INDOK, AMIÉRT SZAR LESZ A REAL MADRID-BARCELONA MECCS

Trollfoci
2017.12.20.

1. Mert ott lesz Cristiano Ronaldo.

2. Mert ott lesz Messi.

3. Ezt a meccset úgy is lejátszhatnánk, hogy ennek a két embernek a kezébe nyomnak egy controllert, oszt hajrá! A többi játékost még a saját szurkolóik sem ismerik.

4. Végre lesz egy indok arra, hogy magyar divatszurkolók real és barca mezben feszítve, utcán, szórakozóhelyeken egymásnak menjenek olyan csapatok miatt, amelynek a meccseire a büdös életbe nem fognak eljutni.

5. Mindegy melyik nyer, mert másnap annak az arcoskodó szurkolóival lesz tele a Facebook-hírfolyam.

6. Nem Berkesi Judit lesz a pályaszéli riporter.

7. Ha döntetlen lesz, megy majd a szájkarate, hogy "de akkor is mi voltunk a jobbak!", - ami jó, csak nincs itthon popcornunk hozzá.

8. Vereség esetén természetesen a bíró lesz a hibás, menni fog majd az uefalona, meg a kassaizás, mert kibaszottul frusztráltak vagytok és képtelenek vagytok elviselni, hogy a "csapatotok" néha kikaphat.

9. Attól, hogy a facebook üzenőfaladra kiírod, 20-szor 3 percen belül, hogy nyert a real, attól a kielégítetlen csajodat a barcás haverod fogja kúrni titokban.

10. Attól, hogy a facebook üzenőfaladra kiírod, 20-szor 3 percen belül, hogy nyert a barca, attól a kielégítetlen csajodat a realos haverod fogja kúrni titokban.

MECCSEK A BÉKA SEGGE ALÓL, NÉMETH ANDRÁSSAL /GUAM

Trollfoci
2017.12.18.

A futball imádata ezen a héten az óceániai Guamig repített, egészen pontosan a Dedego Village sporttelepéig.

Aki nem tudná, Budapesttől mindössze 11367,5 km-re található a hírhedt aréna..

Repülővel - ha nem süt szemünkbe a szél - már bő 14 óra 13 perc alatt eljuthatunk oda, de ez csak a tiszta játékidő.

A bátrabbak megpróbálkozhatnak galambbal utazni, úgy mintegy 162 órájába és 24 percébe kerül az ember fiának a túra, melynek hosszáért bőségesen kárpótol a természet közelsége.

Gondolom ebben a majd’ egy hét hosszúságú utazásban az is benne foglaltatik, hogy időnként meg kell állni leszarni egy-két szobrot, meg pár járókelőt.

Na de amiért ilyen messzire barangoltunk, az nem más volt,  mint a guami iskolabajnoki döntő, minden idők egyik legnagyobb meccse az országban!

A mérkőzést feszülten várta a JFK Islanders (sárgában) és a Father Duenas Friars (bordóban), valamint a múlt heti laoszi derbihez viszonyítva igencsak tekintélyes létszámú szurkolósereg.

 Igen, jó a szeme annak, aki az amerikai zászlót vélte felfedezni a képen, Guam ugyanis évtizedek óta az Egyesült Államok külbirtoka.

Ezt azzal is nyomatékosították a helyiek, hogy a kezdés előtt aFanoghe Chamorro elnevezésű guami himnusz mellett a jól ismert amerikai dallam is felcsendült.

Az ünnepélyes pillanatok után a kamera hirtelen oldalra váltott, így megcsodálhattunk egy rendkívül lelkes helyi drukkert is, aki valószínűleg a JFK sikeréért szorított, hiszen riválisuk, a Father bordóban tolta a meccset.

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is becsméreljek, de a sárga ruhás hölgyre pillantva úgy éreztem, mintha magamat látnám az egyedi szerelésben egy kiadós étkezés után…

Végre a mérkőzés is elkezdődött a guami iskolabajnoki címért. A jó riporterek általában mindenféle érdekesnek szánt információkkal próbálja nézőit ébren tartani, mikor egy bűnrossz meccset kell közvetítenie – én ezt most két okból sem tenném.

Egyrészt nem vagyok riporter, másrészt nem is volt olyan rossz ez a találkozó. Színvonalát tekintve simán elment volna egy mennyei megyei harmadosztályú ifimérkőzésnek.

Persze bőven akadtak olyan hibák, amelyekért az embéegyben milliós fizetés jár - a megyeibenviszont nem ajánlatos elkövetni őket, mert például erősen csökkenti az esélyét annak, hogy meccs után a csaj, akit kinéztél, ujjongva ugorjon a karjaidba... Ékes példa volt erre többek között az a jelenet is, amikor a jobb szélről érkező beadás után az ifjú guami Gróf-Gulácsi „tanítvány” tanúbizonyságot tett az ütemérzék teljes hiányáról. A derék hálóőr kijött a rokonok elé, de a szinte kihagyhatatlan ziccerbe került támadó ahelyett, hogy az üres kapuba lőtt volna, inkább úgy gondolta, ne unatkozzon odafent a NASA űrszondája, és felküldte mellé a labdát.

A fiatalok nem fogták vissza magukat, és túlzott lelkesedésükben rendre rossz ütemben léptek oda egymásnak, „emlékbe” meg hazavittek néhány kék-zöld foltot.

A rendes játékidőben a kapuk előtt mindkét gárda elrontotta még azt is, amit nem lehet, így következett a ráadás.

Bevallom, nem ismertem a finálé szabályait, így kíváncsian vártam, hogy egyből büntetőznek az ifjak, vagy hosszabbítás következik.

Végül az utóbbi variáció lett a befutó, bár számomra ez is érdekes volt, mert a ráadás – az Európában megszokottól eltérve – mindössze egy félidőnyi játékot jelentett. A küzdőszellemmel továbbra sem volt baj, de a guami gyerekek megtartották a rendes játékidőben látott „jó” szokásukat, így borítékolható volt, hogy ezen a meccsen bizony nem lesz gól...

Jöttek a tizenegyesek! Itt már valódi izgalmaknak lehettem szemtanúja, és a lelátóról is egyre-másra szállingóztak a biztató hangok. Eleinte váltakozó sikerrel rúgták a büntetőket az ifjak, majd jött az utolsó, mindent eldöntő lövés.

Ekkor 3-2-re vezetett a Father a párbajban, és a JFK játékosa úgy állt a labda mögé, hogy tudta: amennyiben hibázik, akkor a Fatheré a bajnoki cím. Az ifjú futballista végül nem tudta elviselni a lelki terhet, és akkora kapufát rúgott, hogy még percek múlva is rezgett a léc, így öldöklő csata után a Father Duenas Friars lett a guami sulifoci-bajnokság győztese!

Önfeledt ünneplés vette kezdetét. Volt itt minden, ami egy igazi bajnokcsapatnak dukál: érmek, sőt még kupa is, szóval a guami szövetség megadta a módját.

Mert a fodball az Óceániában is fodball, a többi pedig lófasz…

A bejegyzést a Chili's Burger Budapest támogatta

TOP10 - ÓRIÁSI ŐSZI GÓLOK AZ MB1-BŐL - videó

Trollfoci
2017.12.18.

A szilveszter szokásos velejárója a tűzijáték. Nos, mi most kicsit előrehoztuk nektek egy videó formájában.

Az MB1 őszi szezonjának legszebb bombái és szépségdíjas találatai jönnek ugyanis egy szubjektív válogatásban. 

Jó szórakozást!

 

9 DOLOG, AMIT MINDEN SPORTKEDVELŐ NŐ UTÁL HALLANI

Trollfoci
2017.12.14.

Dórika fiatal barátnőnk írása

Manapság már egész sok nő (köztük természetesen én is) szereti a sportokat. Ez sokkoló, vagy hihetetlen? Nő. Szereti. A. Sportot. Hogy micsoda?? Őrületes, igaz?! 

Egy nő számára nehéz úgy szeretni a sportokat, hogy ne intézzenek felé sztereotipikus kijelentéseket, kérdéseket.
Tudjuk, a sport ligák a férfiak világába tartoznak, ami egy igazán zárt közösség és nem engedik köreikbe a nőket. Ki ne hallott volna olyanról, vagy látott volna akár az amerikai filmekben is olyat, hogy a férfiak összeülnek és meccset néznek, míg a nők "száműzve vannak". 
A nőket, akik szeretik a sportokat, jó eséllyel sokan kérdőre fogják vonni, hogy mik a szándékai és, hogy nem csak megjátssza-e magát.
Néha az emberek annyira nem tudnak mit kezdeni az ilyen nőkkel és úgy lesokkolja őket, mintha csak egy beszélő kenguruba futnának bele a Deák téren. 
Pedig a nők, akik igazán szeretik a sportokat és nem csak divatból nézik őket itt sétálnak köztünk. Sőt, mindenhol ott vannak. 

 

Íme, 9 olyan kérdés és mondat, amit valószínűleg már minden ilyen nő többször is hallott és falramásznak tőle:

 

  1. Nagyon furcsa olyan nővel találkozni, aki szereti a sportokat.

Nem, igazából nagyon nem az. Nem unikornisok vagyunk. Körülbelül milliónyi ilyen nő van, ami inkább furcsa, hogy ennyire szeterotipizálva vannak a nők és nem tudják elképzelni róluk, hogy nem játszák meg magukat 2017-ben. Hisz manapság már az sem elfogadott kijelentés, hogy a rózsaszín a nők színe, a kék a férfiaké. Vajon, az miért nem hat sokkolóan az emberekre, hogy vannak olyan pasik, akik egyáltalán nem szeretik a sportokat?!
 

  1. Értem, tehát leszbikus vagy.

Persze, természetesen, hiszen szeretni a sportokat teljesen férfias tulajdonság. Aki pedig férfi létére nem szereti a sportokat az meleg?  Ne legyünk álszentek és valljuk be, hogy nemtől függetlenül bárki szerethet bármit.
Néha az ilyen megnyilvánulások után elgondolkodom, hogy vajon a férfiak olimpiai aranyra készülnek- e sztereotipizálásból. 

  1. A barátod biztos úgy gondolja, hogy megütötte a főnyereményt.

Igen, igen biztosan, hiszen okos vagyok, gyönyörű, jó a humorérzékem, kedves vagyok stb. A tény, hogy szeretem a sportokat csak egy a  milliónyi olyan tulajdonság mellett, ami azzá tesz, aki vagyok és ez önmagában nem változtat engem jobb, vagy rosszabb barátnővé, vagy emberré. 

  1. Elkezdenek elmagyarázni egy olyan szabályt, amit már tudok, de feltételezik ,hogy ne tudom, hiszen nem értek hozzá

Vegyük például a les fogalmát!

"Te vagy a támadó és zárás előtt be szeretnél jutni egy ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők). Ők már a ruhabolt ajtajában állnak. Ruhát csak akkor vehetsz (gólszerzéssel), ha nálad van a pénztárca (a labda). Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcát (labdát), mert nincs nálad. Na ilyenkor vagy lesen."

Miért olyan egyértelmű azt, hogy a nők nem tudják mi az a les. Miért kell olyan magyarázatokat kitalálni rá, ami olyan mintha a nők mindent csak a vásárlás szempontjából értenének meg?

Képzeljétek a nők is képesek felfogni dolgokat és normális, használható tudással rendelkezni a szabályokról.

  1. Szerinted ki a leghelyesebb játékos?

Csak azért, mert valaki lány és szereti a sportokat, nem függ össze automatikusan azzal, hogy a kisportolt férfiakon legelteti a szemét a meccs egész ideje alatt. Bármilyen meglepő, van arra is esély, hogy tényleg a meccs érdekli és nem azok akik játszák. Még akkor is, ha néha megejtünk egy-egy olyan mondatot, hogy egy játékos jól néz ki, nem feltétlenül tereli el a figyelmünket a sportról. 
 

  1. A nők miért nem nézik a női sportokat? Az való nekik.

Oh, tényleg?! Egész ügyes következtetés. A helyzet az, hogy csak azért, mert valaki nő nem követi a női sportokat. Egyébként pedig, egy női sportmérkőzés lehet színvonalasabb, mint egy férfi. 
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg férfi csorgatja a nyálát a női sportolókra. 

  1. De te tényleg szereted a sportokat, vagy csak próbálsz menőnek tűnni?

Igen, teljesen megjátszom magam és rajongást mutatok egy olyan dolog iránt, ami egyébként egyáltalán nem érdekel, csak szeretnék igazán menőnek tűnni az olyan emberek előtt, akik ilyet kérdeznek. *éljen a szarkazmus*

  1. Te nem olyan vagy mint a többi lány. Te menő vagy

Ne mondj ilyet, ismeretlenül. Ha tudnád, mennyi olyan tulajdonságom van, mint a többi lánynak. 
Attól még, hogy szeretem a sportokat nem jelenti azt, hogy nem vagyok én is pletykás, idegesítően vihogó lány. Az egyik, nem zárja ki a másikat, és ha csak ez alapján, az egy infó alapján határozol meg, nem is érdemled meg, hogy jobban megismerj. 

  1. Le vagyok nyűgözve.

Miért? A női sportszeretet megoldja az éhezést a világon? Megoldást nyújt a rákra? 
Attól, mert egy nő eljár sporteseményekre, vagy otthon ülve a kanapén melegítőben, nasival a kezében, áhítattal néz meccset, még semmi világrengető dolgot nem csinál. 
Szeretni a sportokat, semmivel sem lenyűgözőbb, mint szeretni pár celebet Hollywoodból, vagy eljárni fodrászhoz. Olyan hobbi, mint az olvasás, rajzolás, vagy bármilyen szabadidős tevékenység. Ez csak még egy olyan dolog, amit akár a nők is élvezhetnek. Nem kell úgy tenni, mintha ez lenne az egyik leghihetetlenebb cselekvés a világon.

HEMINGWAY SZERINT DUNASZERDAHELY EGY SZLOVÁK FALU...

Trollfoci
2017.12.12.

George F. Hemingway nem éppen egy szürke kisegér a magyar labdarúgás világában. Előfordult már, hogy negatív szerepben tetszelgett döntéseivel, nyilatkozataival, blogjaival, kirohanásaival. Magára haragította mind a Kispest, mind a hazai futball fanatikusait.

Aztán történt valami. Hemingway úr megnyugodott kissé, nekiállt foglalkozni a csapatával, nem voltak felháborító nyilatkozatai, szépen csendben tette azt, ami egy futball klub elnökének a dolga. Csapata megnyerte a bajnokságot, tette úgy, hogy egy fiatal, szimpatikus gárdát hoztak össze Kispesten. Pont.

Marco Rossi helyére egy holland edző érkezett, aki szintén egy nyilatkozatával bőszítette fel a presidente urat. Van der Meer mester bírálni kezdte Hemingway pénzköltési és öltözködési szokásait. Nem tudjuk mire számított a szakember, de szerintünk nem csak felénk van az, hogyha bíráljuk a főnökünket, akkor könnyen a lapáton találhatjuk magunkat. A Honvéd elnöke ezt meglépte és kipenderítette, mint vak a poharat. Ez teljesen rendben is van.

Az is, hogy ilyenkor természetesen ismét a média középpontjába kerül és nyilatkoznia kell. Ez történt most is. A Reggeli Start műsorában Szombathy Pállal beszélgetett erről az ügyről, majd kitért Marco Rossira is, aki az idény végén, egy bajnoki címmel a zsebében Dunaszerdahelyre igazolt.

Dunaszerdahelyre, ami George F. Hemingway szerint egy szlovák falu... 

Itt most hagyunk egy kis időt ezt a mondatot megemészteni. A kijelentésen nem csak mi kaptuk fel a fejünket, a videón 13:13-tól hallható az ominózus kijelentés, amelyre a műsorvezető is hirtelen felemeli a fejét és vissza is kérdez: "- Dunaszerdahely egy szlovák falu?"

Mr. Hemingway, maradt volna csendben... Tudjuk mi nagyon jól, hogy csak Marco Rossinak akart odaszúrni, de így, ezzel a kijelentésével több millió magyarnak és egész Felvidéknek pörkölt oda. Meggondolatlanul.

A videó, 13:13-tól:

 

Ezeket a cikkeket olvastad már?