Blogolj!

Videó: AMIKOR SIMÁN LENYOMTUK A TÖRÖKÖKET - EMLÉKEZTEK?!

Trollfoci
2020.09.03.

Ma este 20:45-től Sivasban lépünk pályára NL-meccsen a török válogatott ellen. Az esélyek manapság nagyon nem mellettünk szólnak, főleg, hogy alig maradt védő a keretben... Ám nem volt sokkal jobb a helyzet 2012 őszén sem.

Régi Puskás Stadion, 25.000 néző, Magyarország-Törökország vb-selejtező. Egy kb. 1 éve egészen jó formában lévő magyar válogatott készült, a még így is jóval esélyesebb Altintopék elleni összecsapásra.

Volt miért visszavágni a törököknek: 5 évvel korábban egy emlékezetes (és abszolúte jogtalan) Gera-kiállítás miatt szenvedtünk igen jó helyzetből vereséget Isztambulban. 

Nos, a revans sikerült is, de még mennyire! 3 gólt szerezve vertük a félholdasokat. Íme:

EZT HOGYAN LEHETETT KIHAGYNI???!!! - VIDEÓ

Trollfoci
2020.09.02.

Jelen cikk szerzőjének nagymamája 83 éves. Juliska néni szerencsére kiváló egészségnek örvend - már, ami egy ilyen korú, munkában megöregedett hölgyhöz mérten elvárható. Léptei már nem olyan gyorsak, ám annál megfontoltabbak. A 10 literes vizes vödröd sem bánja, ha már inkább más emelgeti helyette. 

De, hogy miért kell nektek drága nagyanyámról olvasnotok itt sorokon keresztül? Hát azért, mert a Kozármisleny-Szeged meccs alábbi, ordító gólhelyzetét MÉG Ő IS BERÚGTA VOLNA!!!

MIT ÉR EL A VÁLOGATOTT A TÖRÖKÖK ÉS AZ OROSZOK ELLEN? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2020.08.31.

Tíz hónap szünet után végre újra pályára lép a magyar válogatott! Csütörtök és vasárnap este a török, majd az orosz válogatott lesz az ellenfél. Előbbivel idegenben, míg utóbbival a Puskás Arénában mérkőzünk meg a Nemzetek Ligájában.

Marco Rossi nem mondhatni, hogy könnyű helyzetben van. Az ellenfelek alapból is nagyon erősek, ám most, hogy szinte 1 teljes év telt el a legutóbbi összetartás óta, a saját csapatával sem lesz egyszerű dolga. 

Ezt a helyzetet tovább nehezíti, hogy az amúgy is kissé szokatlan keretből már 5 játékos is kiesett sérülés, vagy a koronavírus veszélye miatt. Az ötödik épp tegnap este, amikor a Korhut Mihály helyére behívott Hangya Szilveszter is megsérült. Ráadásul szinte minden kieső a védelmet gyengíti. 

Nem lennénk tehát Rossi mester helyében, amikor a hátsó alakzatot kell összepakolni. Ami viszont a középpályát illeti, ott jóval jobb a helyzet. Szalai Ádám mögött egy Nagy Ádi, Sigér, Sallai, Kalmár, Szoboszlai sor állhat fel jó eséllyel, ami nem hangzik rosszul. Ti mit vártok a két meccstől? Szavazzatok!

MIT VÁRSZ A TÖRÖKÖK ÉS AZ OROSZOK ELLEN?

Szavazok

 (borítókép: mlsz.hu)

BOMBAGÓLOK HÉTVÉGÉJE AZ MB1-BEN! - videók

Trollfoci
2020.08.31.

Jó, tudjuk, hogy a Mennyei Bajnokságban mindennaposak a fineszes megoldások, a legutolsó balbunkó is álmából felkeltve csinálja a brazil kört, és persze születnek óriási gólok is. Az azonban mégis kiemelkedő volt, hogy a mögöttünk hagyott szombat és vasárnap az utóbbiból mennyit adott nekünk.

Még szombat este, a Paks-Kövesd meccsen indította a sort a válogatottba is behívott Cseri Tamás egy hatalmas kiflivel, majd Civic (ejts: Kivik... JA NEM!) folytatta tegnap a ZTE ellen egy hasonlóval. Skribek sem szégyenkezhet, a Vidinek verte be szépen dropból. És végül jöttek a felcsúti srácok: előbb Komáromi György tekert, majd Szolnoki küldött egy 25 méteres rakétát az újpesti kapuba. Videók:

A KISPEST ÉS A VIDI MECCSÉNEK LEGJOBB PILLANATAI! - videó

Trollfoci
2020.08.28.

A tegnapi volt a magyar foci közelmúltjának egyik legcsodásabb estéje. Ilyen minőségi mérkőzés-duót ugyanis, mint amit tegnap a Budapest Honvéd és a Fehérvár letett az asztalra, régen élvezhetett a futballszerető magyar ember!

És mivel erről a kincsről, sőt kincsekről senkinek sem szabad lemaradnia, össze is szedtük nektek az összes olyan pillanatot, amit érdemes volt látni a két összecsapásból. Élvezzétek:

ÚJRA JÖHET A DINAMO ZAGREB! - VELÜK JÁTSZHAT AZ FTC

Trollfoci
2020.08.27.

A szerda esti, Celtic felett aratott győzelem óriási siker az FTC és a magyar foci számára is, hiszen sajnos ritkán van részünk ilyen kaliberű ellenfél legyőzésében. Az UEFA azonban hétfőn már kijelöli a következő célt.

Augusztus 31-én dől el, hogy kivel játszhat a magyar bajnok a 3. selejtezőkörben. Az FTC nem lesz kiemelt, így biztos, hogy újabb fogós falat vár rájuk.

A lehetséges riválisok:

Young Boys, Dinamo Zagreb, Qarabag, Maccabi Tel-Aviv, Crvena zvezda

A Celticnek mondjuk, hogyha nézni szeretnék a tv-ben, hogy a mérkőzéseket szeptemben 14-én vagy 15-én rendezik, és továbbra is egymeccses rendszerben...

ELDŐLT: SZOBOSZLAI MARAD!

Trollfoci
2020.08.26.

A Salzburg keddi, Liverpool elleni 2-2-re végződőtt felkészülési mérkőzése után Szoboszlai Dominik bejelentette: ősszel is az osztrák klubban folytatja.

Hiába tehát a nagy (főként olasz) klubok érdeklődése, a magyar válogatott tizese egyelőre nem vált csapatot.

Mint a sajtónak elmondta, még lát fejlődési lehetőséget Salzburgban, és olyan játékkal akarja segíteni a klubot, amilyet a vírusszünet után produkált. Emellett a BL-hangulatot is szeretné még átélni jelenlegi állomáshelyén. A döntésében a családja és a klub is támogatta, mely részéről Jesse Marsh edző megkönnyebbülten fejezte ki örömét a maradása miatt.

Szoboszlai kivásárlási ára 25 millió euró.

TE BEHÍVTAD VOLNA DZSUDZSÁKOT? - szavazás

Trollfoci
2020.08.25.

Két évvel ezelőtt már egyszer tartottunk itt: Dzsudzsák Balázs csapat nélkül töltötte a nyarat, ezért kimaradt a válogatott keretből. Most ugyan kicsit eltérő forgatókönyvvel, de ugyanez a helyzet. De probléma ez, vagy így a helyes?

Az nyilvánvaló, hogy Dzsudzsák korszakos egyénisége a válogatottnak. Lehet őt szeretni, nem szeretni, de ezzel nehéz vitatkozni. Emellett az is biztos, hogy nem lesz már fiatalabb, kifelé tart a pályafutásából. Azonban sokan úgy gondolják, a személyisége így is fontos a csapatnál.

Nyilván Rossi is tudja ezeket, de tartotta magát a szokásához: akinek nincs csapata, az kimarad! Szerinted helyesen tette, vagy te behívtad volna?

KELL DZSUDZSÁK A VÁLOGATOTTBA?

Szavazok

GRÓF TÁVOZIK AZ FTC-TŐL, DE VAJON HOVA? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2020.08.20.

Tegnap kora este futott végig a hír a magyar sportsajtón: rövidesen távozhat a Fradiból Gróf Dávid. A második számú hálóőrként szerephez jutó játékos, úgy tűnik, Bogdán Ádám érkezésével létszámfelettivé vált.

Gróf menedzsere az nb1.hu kérdésére elmondta, hogy mivel képviseltje játszani szeretne (és nem a róla készült pados/ülős mémeket nézegetni az oldalunkon - a szerk.), így minden bizonnyal csapatot fog váltani a napokban. Kérdés, hogy hová vezethet az útja?

Korábban lehetett hallani a Kövesd, a ZTE, és Gróf ex-klubja, a Kispest érdeklődéséről is (utóbbinál azért érdekes lehetne a fogadtatása a drukkerek részéről...). A csakfoci.hu szerint azonban jelenleg egy debreceni kölcsön tűnik valószínűnek. Már, ha Gróf elfogadja, hogy a másodosztályban védjen.

Ti mit vártok, hol húzhat legközelebb kesztyűt?

 

Hova igazol Gróf?

Szavazok

AZ ÖNGÓL, AMIT MÉG AZ IS ISMER, AKI EGY MAGYAR MECCSET SEM LÁTOTT - videó

Trollfoci
2020.08.19.

Ma ismét egy kis múltidézésre hívunk benneteket! Lassan 7 év telik el a lenti videón látható este óta, de úgy érezzük, még sokszor 7 év sem lesz elég, hogy elfelejtsük. Aznap szintet lépett a válogatott, és a TrollFoci is, csak sajnos más-más irányba.

Oldalunk történelemkönyvébe nagybetűkkel jegyezték be 2013. október 11-ét, amikor, bár nem akartunk, de mégis "belefutottunk egy nyócasba" az amszterdami éjszakában. Egyes admin kollégáink a második félidőt már egy holland kocsmában töltötték, ahol még a csapos is minket sajnálgatott...

Ami pedig egy jelenetben összefoglalta a holland-magyar 8-1-es vb-selejtezőt, az nem volt más, mint a devecsering. Szilárdunk megmozdulása - aki ugye Robbent is szerelte meg minden - nem csak mémmé vált, de önálló életre kelt. Hetekig kaptuk az elképesztőbbnél elképesztőbb helyeken bemutatott devecseringek képeit Thaiföldtől, a szombathelyi betlehemes kompozícióig. Na, de jöjjön most az eredeti, az origó, amit, ahogy a címben is írtuk, az is jól ismer, aki kb. semmit sem tud a magyar fociról:

borítókép: fourfourtwo.hu

Ezeket a cikkeket olvastad már?