MOCSOK RÉSZEGEK VOLTAK, NEM TUDTAK KIÁLLNI A CSAJOK!

Trollfoci
2017.12.12.

"Régen a nők úgy főztek, mint az anyjuk, ma már úgy isznak, mit az apjuk" - szól a klasszikus megállapítás. Nos, a most következő rövid történet sem éppen a cáfolata lesz ennek.

Adott egy csapat, ami két meccset is fölényesen megnyer egymás után, ami persze orbitális tivornyába torkolló ünneplést eredményez. Másnap jönne a következő erőpróba, de olyan fos másnaposak a delikvensek, hogy képtelenek kiállni, így bukják 0-3-mal az összecsapást. 

Ha ez bármelyik itthoni Mennyei Megyei bajnokságban történik, hát kb. még rá se legyintünk, nem hogy felkapjuk a fejünket. De ez most bizony nem idehaza esett meg és még csak nem is megyei hősökkel, hanem a skót női U19-es válogatottal!

Az eset még 2016-ban történt, amikor Skócia lányai egy Albániában rendezett Eb-selejtezőtornán szerepeltek, méghozzá kiválóan: előbb a vendéglátókat hentelték fel (11–0), majd Ciprust mészárolták le (8–0), ezzel biztos továbbjutóvá téve magukat.

Ezek után -a szerb lapok szerint- gyorsan kiderült, hogy a lányok sikerkezelési technikáin még van mit csiszolni, mert este elmentek aludni a plüssmacijukkal olllllyan mocskosul lerészegedtek, hogy másnap képtelenek voltak játszani Szerbia ellen. 3-0 oda.

Természetesen a skót szövetség tagadott és tömeges betegségre hivatkoztak. Az UEFA illetékes bizottsága mindenesetre vizsgálódott az ügyben, de az eredményt nem ismerhettük meg. Valljuk be, ha tényleg csak "alkalmi betegségről" volt szó, akkor nem is nagyon volt mit vizsgálni, inkább küldtek volna nekik egy gyógysört...

MECCSEK A BÉKA SEGGE ALÓL, NÉMETH ANDRÁSSAL

Trollfoci
2017.12.11.

Aki ismer engem, az tudja, hogy jó pár olyan meccset megnézek, amelyeket nem túl sokan választanak kikapcsolódás gyanánt.

Így esett a választásom ezúttal egy laoszi kupameccsre. A mérkőzést hatalmas érdeklődés övezte: rajtam kívül egy ember gondolta úgy, hogy a kezdő sípszótól követi a neten ezt a fantasztikus derbit, mert hitt benne, hogy itt ma bizony fodballmérkőzést fog látni!

A végére a világhálón kapcsolódó fanatikusok száma ötre nőtt, de kezdjük az elején.

A mérkőzést a Ziccertől 2233 órányi gyalogútra levő Pakxében rendezték meg. Mi az a majd’ 11.000 kilométer, akár futva is, úgy legalább kevesebbnek tűnik…

Álmos decemberi nap volt, közel 30 fokos meleggel, anézők pedig a szigorú beléptetés miatt már jóval a kezdés előtt a stadion körül gyülekeztek.

Több ezer sorban állónak azonban minden bizonnyal elment a kedve a várakozástól, így a kezdő sípszót körülbelül 100 ember figyelte feszülten a kerítésen belül - beleértve a két csapatot, meg egy kóbor ebet, amely elég türelmetlennek bizonyult, ugyanis sietősen távozott...

Kékben volt az egyik, pirosban a másik csapat.  Mivel lao nyelvtudásom eléggé hiányos, így megkímélnék mindenkit a játékosok neveinek említésétől, ezen a nyelven én meg nem szólalok…

Lassan csordogált a meccs, a VIP-ben fent ülő szurkolót sem fenyegette a kilövés veszélye. Itt minőségi fodball volt. Semmi meggondolatlan lövés, okos, tudatos,  taktikusan játszó csapatok.

Míg a két gárda egymást ölte - meg a fodballt... - , azon gondolkoztam, hogy vajon a másik netes nézőt mi késztette arra, hogy ezt a mérkőzést válassza magának szórakozás gyanánt.

Aztán rövid idő alatt arra jutottam, hogy erre nincs magyarázat. Maximum a tudományos kíváncsiság vezérelhette őt is, mint engem…

Pár perc elteltével örömmel nyugtáztam, hogy Lazovicsnak vannak követői Laoszon is, az egyik játékos parádésan adta elő a lazovicsinget, teljesen autentikus volt minden mozdulata, ahogy a földön vergődött.

Arrafelé ahogy láttam, ez nem nagyon hatotta meg a sporit - olyan szenvtelen arccal nyugtázta a produkciót, mint hazaérveés az asszonyra pillantva a tényt: na, itt ma sem dugunk…

El kellett telnie a meccsből úgy jó félórának, hogy végre valami fodballra emlékeztető történjen a pályán, olyan érzése volt az embernek, mint ha idény végi magyar válogatott meccset nézne…

Aztán jött a 38. perc!  A Kiloy2000 megszerezte a vezetést a Sanpasason csapata ellen egy formás kontra végén.

A gól után olyan hangokat hallottam, mintha valakinek érzéstelenítés nélkül húzná a fogát Kiszel Tünde, miközben az andorrai meccs megy a monitoron…

Aztán hamar leesett, hogy ők így örülnek. Egész végig csend, beszélgetés, majd a gólnál sátáni sikolyok -ilyen a laoszi szurkolás.

A félidőben maradt is ez az eredmény, a csapatok pihenőre vonultak.

A második félidő is úgy kezdődött, mint az első. Mármint azzal, hogy a bíró a sípjába fújt. Ez legalább arrafelé sincs másképpen…

Eljött az 54. perc és a Kiloy2000 megszerezte a második gólját! Ennek valaki úgy megörült, hogy rájött, ennie kellene valamit.

Drága kameramesterünk aaaa, pont azon az oldalon állt, ahol a helyi kifőzde volt. Végre ismerős hangokat hallottam a messzi távolból: tányércsörgést!

Valaki a második gól örömére falatozni kezdett a helyi Gundelben. Az mondjuk egy idő után gyanús lett, hogy a kóbor eb nem tűnt fel többet…

A mérkőzés szépen csendben csordogált tovább, két újabb gólt hozva a Kiloy2000 csapatának, mely összességében simán nyerte meg a laoszi évezred meccsét.

Összegezve a látottakat elmondható, hogy a fodball Laoszban is fodball, annak  helyi sajátosságaival.

A VIP-ben műanyag széken ülő emberrel, a kameramesterrel, aki végig hibátlanul tartotta ferdén a kezében eszközét, és azzal a helyi fanatikussal, aki nekiállt zabálni gólöröm gyanánt - hogy szakadna meg, én akkor még nem is ettem...

Nemsokára ismét laoszi meccs jön, megnézzük a jó öreg Homma Kazuót - az MB1 rajongói számára biztosan ismerősen cseng e dicső japán név… A fodball az pedig Laoszon is fodball, a többi meg lófasz!

A rovat támogatója, a Kálvin téri Chili's Burger Budapest

THOMAS DOLL KIAKADT ISMÉT AZ ÁLLAPOTOKRA

Trollfoci
2017.12.11.

Thomas Doll. Elképesztő ez a pali! Valami baja mindig van. Ha nyernek az a baj, ha kikapnak, akkor éppen az, de valami hozzáfűznivalója mindig van a dolgokhoz, akkor is, ha simán elengedhetné.

Értjük mi, hogy a mester a nagy nyugatról jött, ahol kolbászból vannak a stadionok, a körülmények meg olyanok, hogy a focistákat minden bizonnyal lepippantják a fizioterapeuták, a dietetikusok megrágják helyettük az ételt.

Tudjuk mi nagyon is jól, hogy a mi labdarúgásunk körülményei meg sem közelítik a top bajnokságokét, pedig aztán folyik bele a pénz rendesen. Doll edző a győzelem ellenére kiakadt az újpesti stadionbeli állapotokra, körülményekre, most már másodszorra. Először teheneket sem hajtott volna rá, most meg ez:

"Megeshet, hogy legközelebb a Groupama Arénában is keresünk olyan öltözőt, ahol egyébként a fűnyírók szoktak állni. Ha ez a tisztelet a magyar labdarúgásban, akkor jó éjszakát! Olyan helyen öltözködtünk, amelyről az ember már azt gondolhatta, nem is a stadion része. Százméteres alagút a folyosón…”

De Thóóóómász, álljon már meg a menet! Magyarország legmodernebb arénájában és edzőkomplexumaiban készítheti fel a csapatát. Minden körülmény tökéletesen adott, hogy évről-évre bajnokcsapatot csináljon a zöld-fehérekből, vagy éppen legalább 2 kört partizankodjon az európai kupákban. Majd ha ez menni fog, akkor talán számon kérhet bármit is.

Százméteres folyosó? Reméljük, hogy a Ferencváros csapata nem fog bármely nemzetközi kupában összekeveredni a belgrádi Zvezda-val, mert minden bizonnyal Thomas Doll Nyon-ig rohan a panaszaival:

 

PÉNISZÉRE HÚZTA A KUPÁT A JÁTÉKOS - VIDEÓ

Trollfoci
2017.12.08.

Kupagyőztes lett Norvégiában a Lilleström és, ahogy ilyenkor lenni szokott, az öröm határtalan volt. De azért talán mégis volt valami nem megszokott az északiak ünneplésében. Történt ugyanis, hogy a szép nevű Aleksander Melgalvis Andreassean, a csapat játékosa egyszer csak elkezdett sztriptízelni a színpadon.

Oké oké, ilyet talán már láttunk, de olyat, amit ezután tett, talán még a Mennyei Megyeiben sem sűrűn: Aleks barátunk ugyanis, ha már egy szál f*szban volt, felpróbálta a kupát. Mármint oda, középtájra.

“A kupagyőzelem nagy dolog, és érthető, ha valaki meg akarja ünnepelni, de azt hiszem, úgy is meg lehetett volna oldani, hogy a játékos kicsit több tiszteletet mutat a kupa iránt. Elhiszem, hogy nem szándékosan csinálta Megalvis, de azzal alighanem ő és a klubja is egyet ért, hogy ez nem rosszul jött ki” – ezt a a norvég szövetség kommunikációs igazgatója, Yngve Haavik mondta az esetről.

Megalvis aztán elnézést kért a dologért, majd hozzátette: az a szerencse, hogy a nagyija nem netezik, mert biztosan nem örült volna, ha látja, hogy mit művelt azzal a szerencsétlen serleggel...

Íme a teljes produkció:

FELISMERED A MAGYAR FUTBALL SZEREPLŐIT KITAKART ARCCAL?

Trollfoci
2017.12.05.

Összegyűjtöttünk jó pár klasszikus, ikonikus fotót a magyar futball történetőből, kíváncsiak vagyunk, hogy felismeritek-e őket. Vigyázat, vegyesen vannak régebbiek és újabbak, könnyebbek és nehezebbek! Kvízre fel!

Provokáció, magyargyűlölet - semmi szokatlan a Sepsi-Dinamo meccsen - KÉP, VIDEÓ

Trollfoci
2017.12.05.

Hétfő este játszották a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK - Dinamo Bukarest meccset, melyen a TrollFoci is képviseltette magát.

A Dinamo 3-0-ás győzelmével zárult mérkőzés nem múlt el magyarellenes közjáték nélkül. Amint a gsp.ro oldal írja, a Dinamo védője, Ionuţ Nedelcearu, miután betalált a Sepsi kapujába a magyar szurkolókat provokálta.

A vendégjátékos egy pólót mutatott a hazai szektorok felé, amin Avram Iancu képe volt látható. Iancu a román felkelők egyik vezetője volt az 1848/49-es szabadságharc idején, így a románok körében és a hivatalos román történetírás szerint hősnek számít, bár ennek felülvizsgálata szerencsére megindult az utóbbi években.

S hogy miért van szükség felülvizsgálatra? Nos azért, mert a jó Avram és társai vezetésével, 1848 őszén és telén, több magyar településen rendeztek mészárlást a román csapatok a lefegyverzett, vagy alapból fegyvertelen lakosság körében.

A mérkőzés a lelátón sem volt épp a román-magyar barátság mintapéldája. A Sepsi elnöke, akivel a meccs előtt sikerült beszélnünk, elmondta, hogy amennyiben lesznek, és a felszólítás ellenére is folytatódnak a magyarellenes megnyilvánulások a román szektorokban, akkor azokat kiürítik.

Nos, ez nem történt meg, pedig a bukaresti szurkolók már a mérkőzést megelőzően szórakoztatták magukat a gyalázkodó nótáikkal. Ugyanez ment a gólok után, majd néhány alkalommal a lefújást követően is. Az első gólnál pl. kihúztak egy kiírást, amelyre az "Autonómiát akartok?" felirat mellé egy felfelé mutató középső ujjat festettek.

Emellett más ok is lett volna a megrendszabályozásukra, hiszen hanggránátokat és egy-két görögtüzet is átdobtak a mellettük lévő családi szektorokba. A történtekhez hozzátartozik, hogy a Dinamo Bukarest szurkolóiért nem vállalta a felelősséget a saját klubjuk.

Arra egyébként komoly összegben mernénk fogadni, hogy egyetlen, Sepsi szurkoló által begyújtott füstbomba miatt, rekordösszegű büntetést szabna ki a román szövetség. Ami egyébként egy bukaresti játékvezetőt küldött az összecsapásra. Nem meglepő, hogy a sepsiek két jogosnak tűnt büntetőt is számon kérhettek rajta a végén...


Egyik kedvenc "hazátlanozó" magyar ellenes dalukat éneklik a vendégek:

Ő DÖNTÖTTE LE MESSI SZOBRÁT?! - KÉP

Trollfoci
2017.12.05.

Lionel Messi tavaly kapott egész alakos szobrot Argentínában, ám ilyen rövid idő alatt is már másodszor számolhatott be róla a média, hogy ledöntötték a műalkotást.

A leginkább egy labdát vezető kertitörpéhez hasonló mű megrongálóját azóta is keresik, ám nekünk birtokunkba jutott egy kép, mely talán épp az elkövetőt ábrázolja, amint elégedett vigyorral nézi tette eredményét.

Mint tudjuk, a tettes vissza szokott térni a tetthelyre. Lehet, hogy itt is erről van szó...

Íme:

5+1 DOLOG, AMI MIATT JÓ VOLT A VÁLOGATOTT SZEZONJA

Trollfoci
2017.12.04.
1.
Nem kell drága repülőjegyekre, szállodákra, meccsbelépőkre költenünk jövőre Oroszországban.
A fiúk megint spóroltak nekünk a VB évében egy csomó pénzt, köszönjük!

2.
Reményt adtunk a mini államoknak. Megmutattuk nekik, hogy áldozatos munkával, akarattal, alázattal bárkit megverhetnek.
Mindig öröm, ha segíthetünk a sportban szerencsétlenebb fejlődésű országokon. Ez igazán szép volt fiúk!

3.
Annyira visszaestünk a világranglistán, hogy innen könnyű lesz előrelépni.
Leekens kapitány örülhet, hiszen ekkora mélységből egy kis javulás is óriási ugrásnak fog majd tűnni.

4.
A klubjukban soha, vagy ritkán játszó játékosoktól sem tagadjuk meg lehetőséget, hogy a kezdőcsapatban játszhassanak.
Ezt a szép szívességet még akkor megtesszük, ha rövid oldalpasszokkal végigalibizik a meccseket.

5.
Újra idegeskedés nélkül ülhetünk le meccset nézni, az esélytelenek nyugalmával.
Köszönjük a fiúknak, hogy nem kell azon idegeskednünk, hogy meg tudjuk-e tartani a gólelőnyt, vagy, hogy tudunk-e még egy gólt rúgni a végén, hiszen TUTI, HOGY NEM!

+1
A végén azért rájöttünk, hogy Nikolics mégiscsak beleillik a taktikába...

KILÓGATTA A KAPUS A CSAPATKÉPEN! - KÉP 18+

Trollfoci
2017.12.01.

Gondolj csak bele! Egy hétköznapi fotós vagy. Abból élsz, hogy esküvőkön, és más rendezvényeken fényképezel szép és kevésbé szép embereket és helyeket.

Egyszer csak csörög a telefonod, a haverod az. Az a haverod, aki egy megyei csapatban túrja a sarat minden vasárnap az aktuális ellenfelek ellen. Most azért hív, hogy szívességet kérjen: le kellene fotózni a csapatot!

Nem nagyon vág a profilodba, de hát haveri alapon persze vállalod. Le is beszélitek, hogy kimész a vasárnapi meccsük előtt a pályára és lősz róluk egy képet.

Eljön a hét utolsó napja, szereled össze az állványt a pályán, gyülekeznek a srácok frissen mosott mezeikben. Félfüllel még hallasz valami röhögcsélést a kapus körül, valami szívatásról, de nem is törődsz vele, biztos csak a szokásos öltözői zrika.

Kattintasz, ők megköszönik, te összepakolsz és hazamész. Aztán, amikor szeded le a képet a fényképezőről, hogy elküldd nekik, meglátod ezt:

Na, kb. ez történhetett azzal a fotóssal, aki a VV Clinge nevű holland megyei csapatot kapta lencsevégre. A kép az ő kapusukat ábrázolja.

PORNÓSZÍNÉSZNŐ SZPONZORÁL EGY MEGYEI CSAPATOT! - KÉP

Trollfoci
2017.11.29.

A német amatőr ligában szereplő SV Oberwürzbach sok magyar megyei csapat álmát váltotta valóra: mezszponzort szerzett magának. De ez még semmi! Az igazán nagy szám az, hogy milyet! Képzeld el, hogy Michelle Wild vagy Aletta Ocean neve virít a mezeden, nos velük ilyesmi történt!

A reklámozó ugyanis nem más, mint Lena Nitro, német pornósztár. A 30 éves művésznő olyan híres alkotásokban szerepelt, mint a Kényszeres víziók és a Hegesztés a cselédlánnyal.

Torsten Nelz a csapat elnöke elmondta, hogy, mivel egy teljesen őrült csapatnak tartják magukat, így ehhez képest akartak mezszponzort is találni. Hát, ha úgy vesszük sikerült, hiszen végül Lena mellett döntöttek, akinek nevét és weblapcímét vitték fel a mezekre. Így amellett, hogy egy esetleges vereség után hallgathatják majd a szopós poénokat, aki jól megjegyzi a feliratot, és otthon beírja a böngészőbe, annak máris értelmet nyernek Torghelle Sanyi legendás szavai:

„Menj haza és verd ki magadnak!” ...

Ezeket a cikkeket olvastad már?