Blogolj!

BÜNTETHETŐ LESZ A DAC-MECCSEN A MAGYAR HIMNUSZ!

Trollfoci
2019.04.04.
Elfogadták a szlovák nemzeti jelképek védelméről szóló törvényt Pozsonyban. Ebbe pedig becsempésztek egy apró bekezdést is, ami kacifántosan ugyan, de jól megszívatja pl. a Dunaszerdahelyi AC-t és szurkolóit is.
 
7000 euró. Ennyi lehet a büntetése ugyanis annak a szervezetnek (tehát a DAC-nak is) akinek a szervezésében zajló rendezvényen úgy éneklik egy másik nemzet himnuszát, hogy annak hivatalos képviselői nincsenek jelen.
 
Persze a törvény még változhat a felháborodás hatására, de amíg így van érvényben, addig egy szimpla szombati DAC-os himnusz éneklésért, ami minden meccs előtt megtörténik, akár 2 millió forintnyi büntetés is kiszabható. Agymenés, de ettől még igaz.

JOGOS VOLT DIBUSZ PIROS LAPJA? - VIDEÓ

Trollfoci
2019.04.04.

Tegnap este rendezték a Vidi-FTC kupanegyeddöntő visszavágóját, és már a meccs elején meghatározó esemény történt. A 7. percben Dibusz ütközött az egy az egyben a kapujára törő Scsepoviccsal, Kassai pedig egyből pirossal leküldte.

Nem mondhatni, hogy egyoldalúvá vált volna a kiállítástól a meccs, de nyilván erősen meghatározó volt az eredmény szempontjából. Így, ha nehezen is, de végül begyötörte az első gólt a Vidi, és a továbbjutás is meglett nekik.

Visszatérve a kiállításra: kemény ütközés volt, amit több jó kameraállásból is megnézhettünk. Ez alapján adhatónak érzitek a pirosat, vagy túl szigorúnak? Az kétségtelen, hogy Scsepovics már a kapura ment és csak Dibusz volt hátra a célig, aki a labdát nem érte el. 

 

ILYEN ROSSZ SZÖGLETET MÉG NEM LÁTTUNK! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.04.03.

Tegnap este a biszem-b*szom világa újabb csodával ajándékozott meg minket. Még hogy "topliga", hát egy normális szögletet nem tudnak rúgni!

A Wolverhampton játékosa, Moutinho (aki ráadásul portugál válogatott is) állt a labda mögé a zászlónál. Eddig tök jól is ment neki, de aztán rúgni kellett volna a labdát, elsősorban az övéihez, de legalább a pályára. Na neki ez utóbbi sem jött össze.

A megyeiben hetekig ő szedné be a zászlókat meccs után. Topliga...

ILYEN EDZÉSRE TE IS ELJÁRNÁL! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.04.02.

Mi is sokszor poénkodunk azzal a közismert ténnyel, hogy a mennyei megyeiben nem igazán szokás edzésre járni. Folyamatosan adunk hírt elképesztőbbnél elképesztőbb kifogásokról. Most viszont találtunk egy olyan videót, ami egy olyan edzést mutat be, ahova egész biztosan szívesen menne ki minden megyei (és nem megyei) játékos is.

Már persze akkor, ha ott is a két szemrevaló hölgy mutatná be az elvégzendő gyakorlatokat...

MEKKORA SZABAD-GÓLT VERT GYURCSÓ! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.04.01.

Talán a forduló gólját szerezte szabadrúgásból Gyurcsó Ádám a hétvégén. A Hajduk Split magyarja, a 91. percben hozta a drámát az Istra ellen.

Bár a szabadrúgás közelről járt a kékeknek, de talán ez is adta a nehézségét: innen nagyon jól kell célozni, hogy a szinte kapuban álló sorfal és kapus között utat találjon a labda. Az egykori (és reméljük még leendő) magyar válogatottnak nem okozott problémát a dolog: keményen felvarrta a pipába a bőrt.

Íme Gyurcsó harmadik szezonbeli találata:

MANDINERBŐL MENNE A JUVÉBA SZOBOSZLAI?

Trollfoci
2019.03.29.

Elég erősnek tűnik az olasz érdeklődés a már kétszeres felnőtt válogatott Szoboszlai Dominik iránt. Tegnap újabb olasz sajtóhírek szóltak arról, hogy a csizmaország csapatai szeretnék őt megszerezni, de a mostani jelentések szerint nem külön-külön, hanem összefogva!

Az érdekes elképzelés szerint, a jelenleg EL-indulásért harcoló Atalanta lenne az első számú vevő, majd ők adnák, valamilyen formában később tovább középpályásunkat a Juventusnak. Persze az is megeshet, hogy a közös befektetés keretében a Juve venné még Szoboszlait és eleinte kölcsönadná Atalantába. 

Az üzlethez azonban állítólag a már korábban szintén hírbe hozott Internek is lesz egy-két szava.

Hogy mennyi a valóságalapja ezeknek, azt nyilván nem tudhatjuk, de az szerencsére jó hír, hogy a Salzburg elkötelezettnek látszik Dominik mellett, jól mutatja ezt az új, hosszútávú szerződése is. Egy biztos: egy jókor hozott, ésszerű döntéssel sokat segítene magán és a válogatotton is.

MLSZ-BIZOTTSÁG - SEGÍTHETNEK-E DÁRDAIÉK? szavazás

Trollfoci
2019.03.28.

Az Eb-selejtezők hétvégéjén ült össze másodszor, immár nagyobb, de még mindig nem teljes létszámban az a bizottság az MLSZ-ben, melynek a magyar futball megreformálásra kellene javaslatokat tennie. A névsor ígéretes, de vajon ha eredményez is a munkájuk használhatót, átültetik-e majd az illetékesek azt a gyakorlatba? Érthető a szkepticizmus a szurkolók részéről...

Az említett szakmai bizottság vezetője Nyilasi Tibor, egykori válogatott labdarúgónk, tagjai pedig: Dárdai Pál, Lőw Zsolt, Szabics Imre, Gellei Imre, Gera Zoltán, Fehér Csaba, Hajnal Tamás (az FTC koordinátora), Fórián Zsolt (a Vidi utánpótlás szakmai igazgatója), Markó Edina (a női válogatott szövetségi kapitánya) és Takács Mihály (a Puskás Akadémia igazgatója). Betegsége miatt jelenleg szünetelteti tagságát Egervári Sándor. 

Feladatuk javaslatokat tenni a 2020–2025 közötti időszakra az utánpótlás és az edzőképzés átalakítására, majd a végrehajtás felügyelete. Az MLSZ közleménye szerint a második ülés mintegy 3 órás volt és élénk vitákat hozott. Ez utóbbi máris örömteli, hiszen, ahol nincs vita, ott sok szempont el tud sikkadni. Márpedig pl. Dárdainak, vagy Lőwnek, de akár Szabicsnak is biztos akad megfontolandó tapasztalata.

Szerintetek van ok az örömre, vagy legalább a bizakodásra a dologgal kapcsolatban?

Segíthet-e az új bizottság?

Szavazok

EZZEL A GÓLLAL SZÍVATTUK MEGINT A NORVÉGOKAT! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.03.27.

Szegény norvégok, nincs szerencséjük az utóbbi években a magyarországi kirándulásokkal. Minden második évben házhoz jönnek a pofonért: 2015-ben a felnőtt válogatott, 2017-ben az U17-es csapat, tegnap este pedig újra az U17-esek verték őket.

Méghozzá micsoda góllal! Zuigéber Ákos (az MTK neveltje) 90. perces szabadrúgása hozta a drámát, és a magyar fiatalok győzelmét. Folytatás pénteken, Bosznia-Hercegovina ellen.

Zuigéber találata:

OLASZ MEGFIGYELŐK JÖTTEK SZOBOSZLAI MIATT!

Trollfoci
2019.03.26.

Nem csak 22ezer szurkoló figyelte a válogatottat és benne az immár kezdőként lehetőséget kapó Szoboszlai Dominiket vasárnap este a horvátok ellen. A tömegben egy olasz élklub játékosmegfigyelői is "meghúzódtak".

A már korábban többször felmerült Juventus mellett, úgy néz ki, hogy az Internazionale is figyelemmel kíséri a fiatal futballista játékát. A kék-feketék emberei voltak ugyanis az említett megfigyelők.

A Salzburggal épp a válogatott szünet előtt szerződést hosszabbító Szoboszlai értékét kb. 15 millióra teszi az hírt megíró Tuttosport. Ezt az összeget pedig nyilván csak emelte, hogy mindkét válogatott összecsapáson helyet kapott Rossitól.

ILYEN VOLT PÁTKAI GÓLJA A KAPU MÖGÜL! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.03.25.

GYŐZELEM! DE MILYEN! Megint sikerült egy pofonból felállni, csak, te jó ég, miért kell nekünk mindig egy nagy pofon ehhez... Megvertük a horvátokat!

Egy ilyen diadalhoz pedig rendkívüli győztes gól dukál. És Pátkai Máté meg is szerezte. Az egyik legalacsonyabb magyar lába nyúlt a legmagasabbra a hórihorgas horvátok között, és már bent is volt a labda a hálóban. Mindezt épp akkor, amikor szólt a kapu mögül a "Lőjetek egy gólt!".

Íme:(Köszönjük a videót szurkolótársunknak!)

Ezeket a cikkeket olvastad már?