Blogolj!

MIT MŰVELT MEGINT KARIUS?!!! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.09.20.

Szegény Loris Karius talán sosem mossa már le magáról a potyás kapus jelzőt, főleg úgy, hogy egy újabb óriási bakival jelentkezett tegnap este. 

A Besiktas kapuját védve tartott felé a Slovan Pozsony védője által előre vágott labda, aminek irgalmatlanul alászaladt. De, gondolta Karius, ha már ő nem tud segíteni, akkor a védője se tudjon, és felrakta a teljesítményére a koronát. Azzal a mozdulattal ugyanis, amivel épp csak belefejelni tudott a labdába, a menteni igyekvő csapattársát is felrúgta...

Íme:
(videó: DigiSport )

HÁNY PONTOT SZEREZ A FRADI AZ EL-BEN? - szavazás

Trollfoci
2019.09.19.

15 év után, ma újra egy európai kupa csoportkörében léphet pályára az FTC. A barcelonai debütálás nem ígérkezik könnyűnek, de azért lehetetlen küldetésnek se nevezhetnénk az Espanyol elleni pontszerzést.

Annál is inkább igyekeznie kell a zöldeknek, mivel a csoport viszonylagos kiegyenlítettsége miatt nem igazán lehet a "könnyebb" meccsekre várni. A Ludogorec nyilván visszavágási szándékkal szívja majd fel magát a Fradi elleni fellépéseire, míg a CSZKA Moszkvával szemben bravúr lenne a kettős vereség elkerülése.

De lássuk, mit vártok Ti a Ferencvárostól? Hány pontot szereznek a 6 meccsen?

Hány pontot gyűjt az FTC az EL-ben?

Szavazok

BETEG EDZŐJÜK HÍVÁSA UTÁN MEGFORDÍTOTTÁK A MECCSET

Trollfoci
2019.09.17.

Felemelő események zajlottak a hétvégi olasz bajnoki fordulóban. Nagy Ádi volt csapata a Bologna 3-1-es hátrányból fordította és nyerte meg a Brescia elleni meccsét. Ami magában még nem volna annyira nagy dolog, de az, ami ezt megelőzte, annál inkább.

A játékosokat a szünetben ugyanis nem a szokásos edzői fejmosás várta, hiszen trénerük, Szinisa Mihajlovics beteg és kórházban fekszik. Ez azonban nem gátolta meg a vérrákban (leukémia) szenvedő szerb edzőt abban, hogy telefonon buzdítsa nehéz helyzetben levő fiait. A szavai pedig célba találtak: 3 lőtt gól, 0 kapott, győzelem.

A játékosok a mérkőzést követően a kórházhoz mentek, és mesterük nevét skandálva hálálták meg a távolról kapott támogatást. A kemoterápiás kezelés alatt álló Mihajlovics az ablakból kihajolva, integetve üdvözölte csapatát. 

EZT VÁRJA A BL-TŐL SZOBOSZLAI - MA ESTE KEZDENEK

Trollfoci
2019.09.17.

A legfiatalabb magyarként léphet pályára ma este a Sampion Ligában Szoboszlai Dominik. A Salzburg, már válogatottban is eredményes középpályása szerint, ha meghallja a BL-himnuszt, az plusz energiát ad majd neki.

“A realitást is nézni kell, de szerintem bármi megtörténhet, csak 95 percig tartanunk kell magunkat ahhoz, amit megbeszélünk a meccs előtt”- vélekedett Szoboszlai, aki ezt akár az Eb-csoportunkra is érthette volna.

Ezek után hozzátette: “Magamtól azt várom, hogy játsszak jól, hívjam fel magamra még jobban a figyelmet, és jöjjenek a gólok, gólpasszok.”

Kezdés ma, 21:00-tól a Genk ellen.

(forrás: MTI, csakfoci.hu)

A SLOVAN-ULTRÁK FELGYÚJTOTTÁK A SAJÁT DRAPIJUKAT - videó

Trollfoci
2019.09.16.

Igazán kreatív élőképpel készültek a Spartak Trnava elleni bajnokira a Slovan Pozsony szurkolói. Jól jelzi, hogy mennyire elkötelezettek a csapatuk iránt, hogy a nagy gonddal készített drapijukat is feláldozták a látvány kedvéért. Hogy hogyan? Hát felgyújtották!

ÍGY ÉRTÉKELTE GÓLJÁT SZOBOSZLAI - VIDEÓ

Trollfoci
2019.09.13.

A sok negatívum mellett azért akadt néhány pozitív pontja is a hétfő esti, szlovákok elleni vereségnek. Az egyik ilyen volt Szoboszlai Dominik játéka és főként a gyönyörű szabadrúgás gólja.

A meccs végi letargiánkban még ezt nem igazán tudtuk értékelni, de azért talán az, ahogy ő értékelte, még akkor is csalt egy félmosolyt az arcunkra. Érdemes újra megnézni:

LETOLTA A GATYÁJÁT A SZLOVÁK STÁBTAG - fotó

Trollfoci
2019.09.12.

"Sportszerű" gesztust gyakorolt a szlovák válogatott hivatalos stábtagja a hétfői meccs végén. Több felvidéki beszámoló szerint, a fizioterapeutaként tevékenykedő úriember a szlovák tábor egyik felében helyet foglaló határon túli magyarok felé tartotta hátsóját és nadrágját letolva mutogatta nekik a meztelen alfelét.

A Parameter.sk nevű oldal megkereste az ügyben a szlovák szövetséget, hogy miként engedheti meg magának ezt a viselkedést egy hivatalosan a nemzeti csapat mellé delegált személy. 

Monika Jurigova szövetségi szóvivő szerint nem tudtak a dologról, de nagyon sajnálják, ha megtörtént. 

(forrás, fotó: parameter.sk)

MATEKÓRA! ÍGY JUTHATUNK KI AZ EB-RE

Trollfoci
2019.09.11.

Mémjeinken sokat emlegettük már a matekozást, de akkor ne csak beszéljünk róla (poénkodjunk vele), hanem csináljuk is! Íme, a szlovákok elleni vereség után maradt lehetőségeink.

Az Eb-csoportunkban igen egyszerű helyzet állt elő azzal, hogy idehaza is kikaptunk a szlovákoktól: a hátralevő 3 meccsen (horvát, azeri, walesi) több pontot kell szereznünk, mint nekik. Nem ugyanannyit, többet - egyforma egységszámnál ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, és az 4-1 oda, ugyebár. Azt itt most nem feszegetnénk, hogy ez nem 100%-osan igaz, mert ha pl. a horvátok mindenkitől kikapnak... na de már ebből is látszik, hogy miért nem érdemes ezt ragozni.

A másik út a tavaly már megtapasztalt Nemzetek Ligája, hiszen az most csak szünetel, de még nem ért minden csapatnak véget. Jön majd a play-off része jövő tavasszal. 

Az NL play-offba azok a válogatottak kerülnek alapesetben, akik megnyerték csoportjukat (divíziónként 4-4 nemzet), ők játszanak papíron a divíziónként 1 kijutó helyért. Papíron - hiszen, aki az Eb-selejtezőkből kijut, az kiszáll ebből a dologból, és helyét a soronkövetkező válogatottal töltik fel.

És itt jövünk mi a képbe! Mi a 31.-ek lettünk az NL rangsorában, ami jelenleg pont elég arra, hogy a play-offban szerepeljünk, mivel előlünk (mostani állás szerint) épp elengedő ország jut ki egyenes ágon ahhoz, hogy mi is a "feltöltő" csapatok közé essünk.

Hogy ez így is maradjon ahhoz az kell, hogy előlünk minél többen, mögülünk viszont, ha lehet, senki se jusson ki az Eb-selejtezőkön a kontinensviadalra.

Hogy melyik divízió csapatai ellen élhetünk az esetleges play-off esélyünkkel, azt (mint a napokban kiderült) sorsolás határozza majd meg, tehát játszhatunk akár Hollandia és Svájc, de Szerbia és Norvégia ellen is.

Ennek persze mind elejét vehetjük, ha hozunk egy X-et Horvátországban, és 3-3 pontot Walesben és itthon az azeriek ellen - ahogy Szoboszlai Dominik mondta: "aztán kész!". Csak nem olyan védekezéssel, mint a hétfő esti volt...

ÓRIÁSI VIDEÓ DZSUDZSI EX-CSAPATÁNAK MECCSÉRŐL

Trollfoci
2019.09.10.

Érdekes dolgok történnek a lelátókon a török bajnokságban, ezt már megszokhattuk. Csakhogy most nem egy látványos szurkolói képről, vagy pirtechnikai bemutatóról készült felvétel következik. 

Az alábbi videón az látszik, amint egy 12-nél aligha idősebbnek kinéző srác úgy pöfékeli a cigijét az egykor Dzsudzsák Balázst is a soraiban tudó Bursaspor meccsén, mint valami nagyhatalmú maffiavezér. A kimért mozdulatokkal dohányzó fiún pedig látszólag senki sem csodálkozik.

Nos, ennek is meglett pár órával a felvétel után a magyarázata. Az illető ugyanis nem gyerek, sőt, a beszámolók szerint már 35 is elmúlt, csak első ránézésre tűnt negyedikes kisiskolásnak. Íme:

MIT VÁRSZ MA A SZLOVÁKOK ELLEN? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2019.09.09.

Sok-sok jelzővel illették már a ma 20:45-kor, a szlovákokkal játszandó válogatott meccsünket az elmúlt napokban: sorsdöntő, létfontosságú, az év meccse. Talán nem is túlzás egyik sem, mindenesetre maradjunk annyiban, hogy nagyon fontos összecsapás lesz. 

Ha nyerünk, meglesz az a 4 győzelem, ami alapvető egy 5 fős csoportban az Eb-re jutáshoz. Ha csak X lesz, a horvátok legyőzése miatt, még akkor is lesz egy nagyon kicsi előnyünk a szlovákokkal szemben, de úgy már nagyon nehéz dolgunk lenne. Arról, hogy kikapunk, ne is beszéljünk, hiszen azzal nagyjából elszállunk, és megint marad a szerencsevárás meg a számolgatás.

De mit gondoltok ti? Milyen eredmény születik ma este?

Mit érünk el a ma esti meccsen?

Szavazok
Ezeket a cikkeket olvastad már?