Blogolj!

HAJDÚ B. 50 - ARANYKÖPÉSEK VIDEÓ

Trollfoci
2019.12.11.

Hajdú B. István ma töltötte be 50. életévét. Ennek apropóján egy válogatásvideóval idézzük fel az utóbbi évek válogatott meccsein elhangzott emlékezetes bemondásait.

Előbb azonban néhány szó az ünnepeltről! 

Hajdú B. István, 1969-ben, még egy B betűvel kevesebbel látta meg a napvilágot Budapesten. Nevének ma ismert formája csak sportszerkesztői munkássága hajnalán alakult ki, amikor meg kellett különböztetnie magát egy azonos nevű munkatárstól. Az érdemjegyeit ugyan nem ismerjük, de sejtjük, hogy nem esett nehezére megfogadni a régi intelmet: „Tanulj fiam, mert focista lesz belőled!”, ugyanis az ország egyik legjobb iskolájában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban végzett. Később továbbtanult és a Testnevelési Egyetem hallgatója lett.

Közben 1991-től már a tévénél és a rádióban is dolgozott. Több csatornánál is alkalmazásban állt, a Magyar Televízióval például hol elváltak, hol pedig találkoztak útjaik. Közvetített szinte mindent, ahol labdát dobnak, vagy rúgnak. Fociból gyakorlatilag teljes a repertoárja: járt Európa- és világbajnokságon valamint olimpián is, kommentált Sampion Ligát, Eurépa Ligát. Természetesen nekünk a magyar vonatkozású közvetítései maradtak és maradnak is a legkedvesebbek.

Munkássága nem maradhatott kézzelfogható elismerés nélkül. 2015-ben elnyerte a Prima Primissima díjat Magyar sajtó kategóriában. 

Most pedig jöjjön az, amiért mindannyian szívesen hallgatjuk őt:

"FÁK JU MÁDÖR!" - TRÁGÁR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ SUMUDICÁTÓL

Trollfoci
2019.12.10.

Óriási performanszot nyomot az egykori DVSC játékos, Marius Sumudica egy sajtótájékoztatón. A 48 éves, azóta már edzőként dolgozó ex-lokista, Törökországban hívta fel magára nem mindennapi formában a figyelmet.

Nyilván valami kínos kérdést kaphatott, és az erre adott "válaszát" láthatjuk a videóban. A Feczesint idéző, felsőfokú angoltudással elmondott gondolatok után már más nyelven (törökül?) folytatja, és szemlélteti is véleményét a sajtó képviselőinek. Hatalmas!

EZT A KLEINHEISLER-GÓLT NÉZZÉTEK! - videó

Trollfoci
2019.12.09.

Kleinheisler László hónapok után újra betalált a horvát bajnokságban. Az Eszék magyar középpályásának gólját azonban nem láthatta mindenki!

Egészen pontosan kb. senki, ugyanis akkora köd volt a Lokomotiva Zagreb ellenin 4-0-ra megnyert meccsen, hogy nagyjából a pöcsük az orruk hegyéig sem láthattak a nézők. Igazából azt se értjük, hogy a spori miként volt képes vezetni a meccsen.

Most a helyébe képzelhetitek magatokat, íme a gól:

LEVÉL FÜLÖP MÁRTONNAK

Trollfoci
2019.12.05.

Szinte hihetetlen, hogy már több, mint 4 éve nincs velünk Fülöp Márton. Egyszerre volt szép, és borzalmas nap 2015. november 12., hiszen legyőztük a norvégokat a pótselejtezőn, Oslóban, de addigra már tudtuk a rettentő hírt: Marci nincs többé.

Az Újságmúzeum írása minden magyar futballkedvelő érzéseit összefoglalja, így most őket idézzük:

ELKÉPESZTŐ VÉDÉSEK A BÉKÉSCSABAI KAPUSTÓL - videó

Trollfoci
2019.12.05.

Van olyan, hogy egy kapusnak jó napja van, és van az, amit Uram János, a Békéscsaba Előre gyakorlatilag ifikorú hálóőre művelt az FTC ellen. Ahogy mondani szokás "transzba esve" őrizte kapuját az Európában menetelő zöldekkel szemben, és sikerült is lehoznia a tegnapi kupameccset kapott gól nélkül.

Volt kb. 7-8 tiszta ziccer, amit hárított, íme kettő ezek közül:

HA CSAK EGY FOCIS VIDEÓT NÉZEL MEG MA, EZ LEGYEN AZ!

Trollfoci
2019.12.04.

Elkezdhetnénk részletezni, hogy mennyire lebilincselő a lenti felvétel a futball és a tetszetős női idomok kedvelőinek, de minden betű felesleges, mert ezt látni kell.
Legyen szép napotok:

SZALAI GYŐZTES GÓLT LŐTT! - videó

Trollfoci
2019.12.03.

Szalai Ádámnak a tavaszi jó formája után az ősz folyamán nem igazán ment a játék, csupán a Puskás Aréna avatóján talált be. Ám mivel a naptár szerint már pont tél van, így ő is váltott és megszerezte első mainzi gólját.

A találat egyrészt szépre sikerült, hiszen fordulatból vette be a kaput, másrészt győzelmet is ért a csapatának. Azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy ilyen gyorsan nem is tudjuk, hogy mikor láttuk megperdülni Ádámot. 

A gól:

A SZEZON GÓLÖRÖME! - videó

Trollfoci
2019.12.02.

Akár a forduló góljának is nevezhetnénk azt a bombát, amit Pauljevic vert a Paks kapujába. Ám az újpesti játékos góljánál sokkal egyedülállóbb volt az, amit utána csinált gólöröm közben: kegyetlenül felrúgta az alapvonali bírót!

Íme:

A HALÁLCSOPORT LEHET A CSOPORTUNK AZ EB-N ÉS EKKOR JÁTSZANÁNK

Trollfoci
2019.11.30.

Megtartották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Ugyan a magyar válogatott szereplése még kérdéses, azt már tudjuk, kivel és mikor játszhatunk, ha kijutunk.

Annyit már jó előre biztosan tudtunk, hogy ha sikerül a kijutás, akkor rendezőpárunkkal, a németekkel leszünk egy csoportban, és mivel ők egyenes ágon jutottak ki, így - sikeres pótselejtezés után - velük idegenben játsszunk majd. A két ismeretlen csapat pedig a most kihúzott Franciaország és Portugália!

A kijutási folyamat sem lesz (és eddig sem volt) gyerekjáték, ám a csoportban még durvább meccsek várnak Dzsudzsákékra, hiszen a 2014-es és a 2018-as világbajnok és a 2016-os Eb-győztes is csoporttársunk.

A három mérkőzésünket egyébként június 16-án, 20-án és 24-én játszanánk, az egyiket tehát Münchenben, a másik kettőt az új Puskásban.

GULÁCSIT FEJBE RÚGTÁK, MEGSÉRÜLT - videó

Trollfoci
2019.11.28.

Nem járnak jó idők a Lipcsében futballozó magyarokra. Egy hónapja Willi Orbán sérült meg, és hiányzott nagyon a Wales elleni meccsen, most pedig a válogatott másik alapembere, Gulácsi Péter került a maródiak listájára.

Kapusunknak egy döntetlent is elég volt kiharcolnia csapatával a tegnap esti BL-meccsen a továbbjutáshoz, ám a hajráig úgy tűnt, ez nem fog összejönni a Benfica ellen. Mire viszont Forsberg előbb büntetőből szépített, majd a 96. percben a dráma is megérkezett az addigra 2-0-ra vezető portugálok számára, Gulácsi már nem volt a pályán.

A 64. percben ugyanis a Benfica gólszerzőjével ütközött és le kellett cserélni. Gulácsi feje az ellenfél térdével találkozott, és a kapus mozdulatlanul maradt a földön. Szerencsére visszanyerte az eszméletét és magánál volt (bár kissé zavartnak tűnt), mire elhagyta a pályát.

Mielőbbi felépülést kívánunk neki!

Ezeket a cikkeket olvastad már?