Blogolj!

10 ÉVES A VB-BRONZ! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.10.16.

Tíz évvel ezelőtt, 2009. október 16-án szerzett bronzérmet a magyar U20-as labdarúgó-válogatott az egyiptomi világbajnokságon. Az Egervári Sándor szövetségi edző vezette fiúk Costa Ricát verték a kisdöntőben.

A bronzmeccs igen izgalmasan alakult, hiszen a magyar fölénnyel telt első félidő után a közép-amerikaiak egyből megszerezték a vezetést, amit a rendes játékidő végéig meg is tartottak. Akkor azonban Németh Krisztiánt lerántották a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Koman Vladimir belőtte.

Jöhetett a büntetőpárbaj, amelyben az ihletett formában védő Gulácsi Péter három costa ricai lövést is kiütött, és ezzel gyakorlatilag megszerezte a csapatnak a bronzérmet. 

Annyit még a történeti hűség kedvéért meg kell jegyezni, hogy Costa Rica nagyjából ezekkel a játékosokkal 5 évvel később vb-negyeddöntőt játszott, míg nálunk középtávon Koman és Németh, míg hosszútávon egyedül Gulácsi lett meghatározó játékos. A mostani felnőtt csapat bő keretébe utóbbi kettőn kívül már csak Varga Roland és Kovácsik Ádám szokott bekerülni.

HÁBORGÓ AZERIEK? AKKOR MIT SZÓLJON EZ A CSAPAT?! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.10.15.

Totális felháborodással fogadták - teljesen jogosan - az azeriek, hogy az ellenünk játszott vasárnapi meccsen nem adták meg a góljukat. Most mutatunk egy olyan esetet, ami még annál is sokkal gázosabb bírói szempontból.

Egy horvátországi meccsen büntetőhöz jutott az egyik fél. A rúgójátékos be is varrta a kapufa mellé a tizit, ám végül a jó helyezés lett a veszte. A háló ugyanis lyukas volt, a labda átrepült rajta. A bíró ezután, teljesen meglepő módon nem középre mutatott és utasította a hazai csapatot a háló megjavítására, hanem elkezdte meghallgatni az őt győzködő játékosokat.

A vége pedig az az elképesztő döntés lett, hogy a labda nem volt bent! 

HA VERJÜK WALEST, KINT VAGYUNK!

Trollfoci
2019.10.14.

A tegnapi rettenetesen végződő meccs értekelését az esti utolsó posztjainkban elvégeztük, így most ezt átigranánk. A lényeg, hogy saját kezünkben a sorsunk!

A kedvezően alakuló eredményeknek hála, az utolsó (más csapatoknak utolsó két) forduló előtt második, továbbjutó helyen áll a magyar válogatott az Eb-selejtező csoportjában. Ezt a helyet pedig meg is tarthatja, ha nyer Walesben.

Persze akkor is van esélyünk, ha az azeriek verik a szlovákokat, meg Walest, de ezt ugye nem is ennél tovább veséznünk.

Szóval nyerni kell Bale-ék ellen, és akkor vagy a horvátok, vagy a szlovákok mögött megyünk az Eb-re.

Ilyen jól régen álltunk az utolsó meccs előtt. Nem kéne kihagyni ezt a gólhelyzetet!

BENNY HILL ÉS A TEGNAPI GÓLOK - videó

Trollfoci
2019.10.11.

Már tegnap is sokan hiányoltuk a klasszikus Benny Hill-féle aláfestőzenét a góljaink ismétlése alól. Nos, íme Vilmos barátunk hiánypótló videója:

VB-ELŐDÖNTŐS A MINIFOCI VÁLOGATOTT!!!

Trollfoci
2019.10.09.

A tegnapi 22-0-ás edzőmeccs után ma már keményebb dió várt a kispályás vb-n válogatottunkra. A fiúk lába azonban az Ukránok ellen se remegett meg.

Az indulás jól sikerült a magyar csapatnak, hiszen már a 6. percben nálunk volt az előny: Seregy vette be a szomszédok kapuját. Ezután kijjebb kellett jönnie az Ukránoknak, de egyenlíteni nem tudtak, maradt a szünetre az 1-0.

A második játékrészt is mi kezdtük jobban, de gólt ezúttal csak a félidő közepén sikerült szerezni. Gregus helyezett egy elé pattanó labdát a jobb sarokba. A hajrában aztán főként védekeznünk kellett, az ukránoknál a kapus is támadott. Ez utóbbit pedig az utolsó percben sikerült is kihasználnunk, hiszen egy hiba után Kovács az üres kapuba ívelhetett: 3-0, és vége.

Az elődöntőben nagy csatára számíthatunk, a szlovákokat legyűrő Brazil válogatott lesz az ellenfelünk.

ELKÉPESZTŐ MAGYAR HENGER A VB-N!

Trollfoci
2019.10.08.

Aki azt hitte, hogy az afgánok elleni tizes volt a magyar minifoci válogatott csúcsteljesítménye az Ausztráliában zajló vb-n, az tévedett: Kolumbia ellen már a FÉLIDŐBEN ennyi állt az eredményjelzőn!

A legjobb 16 között megrendezett összecsapáson talán maga a magyar válogatott is nagyobb ellenállásra számított a dél-amerikaik részéről. Ennek híján azonban edzőmeccs hangulat kezdett kialakulni: Barabás és Seregi vívott gólversenyt a pályán.

A vége elképesztő: 22-0(!) Nagy Lajos kapitány csapatának javára, ami a torna legnagyobb arányú győzelme eddig.

Holnap azért már egy jóval nehezebb falat vár a mieinkre a negyeddöntőben: a 8-0-val továbblépő Ukrajna lesz az ellenfél.

SZOBOSZLAI NEM JÖTT HAZA A VÁLOGATOTTHOZ

Trollfoci
2019.10.07.

Kikből fog állni a középpálya?! Tehetjük fel joggal a kérdést, hiszen a sérült Kalmár és Pátkai, valamint az eltiltott Nagy Ádám után, most úgy néz ki, Szoboszlai Dominikról is le kell mondania Rossinak.

Azt már pénteken tudni lehetett, hogy nincs rendben a fiatal magyar középpályás: a csípőjével akadtak problémái. Viszont reméltük, hogy ez megoldódik a horvátok elleni meccsig. Nos, ez most elúszni látszik, hiszen haza sem érkezett Telkibe, Ausztriában kezelik.

Eközben a védők közül Bese és Tamás is kidőlt.

Mindannyiuknak jobbulást kívánunk! Magunknak csütörtökre meg valami isteni csodát...

“EZ ITT A KIB*SZOTT BAJNOKOK LIGÁJA!!!” - videón Szoboszlai edzője

Trollfoci
2019.10.04.

Nagy mélységből jött vissza Szoboszlai Dominik csapata szerda este a címvédő Liverpool ellen a BL-ben. Az angolok már a szünetben 3-1-re vezettek, a Salzburg játéka pedig néhány percnyi kivételtől eltekintve gyakorlatilag nulla volt. Aztán jött a második félidő első 15 perce és már 3-3 állt az eredményjelzőn.

Mindannyiunkban felmerül ilyenkor, hogy nyilván az öltözőben kemény fejmosást kapnak a játékosok egy ilyen 45 perc után, de most meg is nézhetjük, hogy hogyan zajlott ez Szoboszlaiéknál. Óriási videó!

TÖNKREVERTÜK AZ ANGOLOKAT A VB-N!

Trollfoci
2019.10.03.

Diadalmasan menetel eddig az ausztráliai Perth-ben zajló kispályás futball vb-n a magyar válogatott. Szaúd-Arábia 4-2-es keddi legyűrése után, ma Angliával találkoztunk és brutális hengerelést mutattak be a srácok.

A kétszer 25 perc alatt kilencet(!) rámoltak be ugyanis a piros-fehér-zöld mezesek a szigetországiaknak, akik egyszer sem tudtak válaszolni. Ami tovább növeli a győzelem értékét, hogy a kilenc gólt nyolc játékosunk szerezte.

A csoportunkat természetesen toronymagasan vezetjük a szaúdiak, az afgánok és az angolok előtt. Egyébként a futballnak ebben a formájában, a minifociban, a csehek mondhatók a világ legjobbjának, de a kazahok és a románok is az élmezőnybe tartoznak - na meg (fociról lévén szó, furcsa ezt kimondani de) mi, magyarok is.

ÓRIÁSI BAKI A DAC-CAL A SZLOVÁK SORSOLÁSON!

Trollfoci
2019.10.01.

A sportolunk.sk tudósítása szerint hatalmas hibát vétettek a szlovák kupa tegnapi sorsolásán, amit nevetséges megoldással próbáltak helyrehozni. Végül inkább ma megismételték az egészet...

Az történt, hogy tegnap éppen a legjobb 16 csapatot osztották párba a szlovák szövetségnél, amikor a Szenice cetlijét kétszer is kihúzták (az egyik cetlin simán a csapat neve, a másikon a Maniga-Szenice párosítás szerepelt). Ennek viszont az volt az eredménye, hogy a dunaszerdahelyi csapat neve nem is volt ott a 16 cetli között...

Semmi gond, jöhetett a sufni tuning! Fogtak egy papírcsíkot és kézzel ráírták, hogy FK DAC majd azzal sorsoltak. Nyilván totálisan kínos és nem utolsó sorban szabálytalan volt az egész.

Erre ők is rájöhettek, mert inkább semmisnek nyilvánították a hétfői borzalmat és ma újrahúzták a nyolcaddöntőt. Végül a DAC a Nagyszombatot kapta ellenfélnek. Bráfó! Guddzsáb!

Ezeket a cikkeket olvastad már?