Blogolj!

SZAVAZÁS: A VALLETTÁT IS LENYOMJA AZ FTC?

Trollfoci
2019.07.18.

Tegnap meglepően simán, kettős győzelemmel ejtette ki a papíron erősebb Ludogorecet a Ferencváros. A Bl-selejtező következő akadálya már könnyebb lesz. Elvileg.

A Dudalángost kiejtő máltai bajnokkal játszanak ugyanis szerdán 20:00 órától. Azonban jobb lesz nem lebecsülni a Vallettát, mert egyrészt jártunk már pórul Máltán, másrészt a Fradi is tudna mesélni a papírforma szerint gyengébb ellenfelekről.

Mit gondoltok, meglesz?

A Vallettát is kiüti az FTC?

Szavazok

MEGLEPETÉS! NEM A DUDELANGE-ZSAL JÁTSZIK A FRADI, HA TOVÁBBJUT

Trollfoci
2019.07.17.

Azt már 4 hete tudni lehet, hogy kikkel játszhat a magyar bajnok továbbjutás illetve kiesés esetén. Az előbbi ágon máris meglepetéseredmény született.

Dudelange várt volna a Fradira, ám már az első körbe kipottyant. 

A máltai Valletta FC már első meccs 2-2-jével is felülmúlta magát, ám ezt még megfejelte, és egy hazai 1-1-gyel kiejtette a Dudalángost.

Elvileg tehát a jóval könnyebb ellenfél vár az FTC-re, de ehhez ma este túl kell jutni a Ludogorecen.

Bl-visszavágó: Ludogorec - FTC, 19:30

ÚGY MEGVERTE A KISPEST A LITVÁNOKAT, HOGY LEMONDOTT AZ EDZŐ!

Trollfoci
2019.07.16.

Miután a Kispest 3-1-re legyőzte őket, más gondja is akadt a litván Zalgiris Vilniusnak: leköszönt az edzőjük. Marek Zub szerződése lehetővé tette, hogy a nyár folyamán felbonthassák azt, ez meg is történt.

Sokáig nem maradtak edző nélkül a litván zöld-fehérek, ugyanis már meg is van az új mester: Joao Martins.

Reméljük, nem táltosodnak meg vele a vilniusiak, hiszen azért az idegenbeli góljuk miatt nem esélytelenek, főleg odahaza.

El-selejető: Zalgiris-Kispest, csüt. 19:30

EPPEL MESTERHÁRMAST VERT! - videó

Trollfoci
2019.07.15.

Eppel Mártonról, mióta a Kispestből Kazahsztánba igazolt, viszonylag keveset hallunk, bár Rossi néhányszor meghívta a válogatott keretbe. Most azonban erős jelzést küldött magáról.

A kazah élvonal küzdelmei jelenleg is folynak, és a magyar támadó is pályára lépett a Kairat színeiben. És, ha már ott volt, kivette a részét az 5-1-es Kaysar elleni győzelemből: meglőtte a szezonbeli 6., 7. és 8. gólját is - mesterhármas!

Nem is voltak csúnya találatok, főként, hogy mindet a jó kapuba lőtte...
(Eppel góljai: 0:45-nél, 2:48-nál és 4:37-nél)

MÁIG IGÉNYELHETSZ JEGYET AZ EB-RE - ÍGY!

Trollfoci
2019.07.12.

Jövőre Eb-t rendezünk (reméljük, hogy magyar részvétellel), amire ma 14:00 órakor jár le a jegyigénylési határidő!

Hol igényelhetsz? Itt:
https://euro2020.tickets.uefa.com/lottery/welcome_hu.html

Nagyjából 2 logika szerint lehet jegyeket venni:
- követed a magyar válogatottat Pestről Münchenbe (Németország a rendező párunk, így ott játszunk még, ha kijutunk - ha a németek is kijutnak, akkor velük ezért egy csoportba kerülünk és sorsolás dönti el, hogy egymás ellen idehaza, vagy Münchenben meccselünk)
- a 4 budapesti meccsre próbálsz fókuszálni (ami akár négy magyar meccs is lehet, hiszen nyolcaddöntőt is rendezünk)

Milyen kategóriájú jegyet vegyek?
Legtöbben a legolcsóbbakra pályáznak, oda már most több mint 100-szoros a
túljelentkezés. A 30 eurós jegy, mondhatni az UEFA marketing fogása: „mindent a szurkolókért, már 10.000 Ft alatt megnézhető egy EB meccs”. De ebből csak kb. 4000 db van, aminek a fele kerülhet a magyarokhoz.
Efelett jön a 75 eurós, de erre is rengeteg már a pályázó.
Ha tényleg ott akarsz lenni és nem utólag megvenni a 500 euróért, akkor talán érdemes beruházni a 125 eurósra, mint középút.

Mi van, ha én mégis csak az olcsóbbra pályázom?
Kicsi esélyed lesz nyerni, éppen ezért pályázz több accounttal. Hallani innen-onnan hogy érdemes női adatokkal is próbálkozni, mert állítólag van "női kvóta", ami alapján női igénylők nagyobb eséllyel kapnak jegyeket - bár ezt nyilván az UEFA nem ismeri el.

Sok szerencsét!

MEGVAN A VB-CSOPORTUNK!

Trollfoci
2019.07.11.

Ma 15:00 órakor kisorsolták az U17-es világbajnokság csoportjait. A korosztályos Eb-ről bravúrosan - 1985 óta először - kijutó magyar nemzeti csapat a 4. kalapból várta a húzást.

Az októberben, Brazíliában rendezendő tornán 24 együttes vesz részt, akiket 6 db kvartettbe osztottak. Európai csapat nem kaphatott európait csoporttársul.

Nos, ami a mi ellenfeleinket illeti, Németh Andrásék jól "belehúztak", az ötszörös világbajnok Nigéria mellé kerültek. Íme:

U17-es világbajnokság 2019
B csoport

-Nigéria
-MAGYARORSZÁG
-Ecuador
-Ausztrália

EGY MAGYAR GÓL MÁR VAN AZ EURÓPA LIGÁBAN! - videó

Trollfoci
2019.07.10.

Gyurcsó Ádám góljával (is) 2-0 arányban verte máltai ellenfelét a Hajduk Split. A sikert ráadásul a Gzira United otthonában érték el, így igen nagyot léptek a következő kör felé.

A horvát csapat magyar szélsője közvetlenül a kihagyott tizenegyese kipattanójából ért el gólt, így tehát nem ez lett élete legszebbje, de bárcsak ennyi gondunk lenne majd a magyar csapatok ma és holnap következő meccsein...

TESZT! - FELISMERED A RÉGI MAGYAR STADIONOKAT?

Trollfoci
2019.07.09.

Összegyűjtöttünk 7+1 fotót a régi (vagy nem is olyan régi) idők magyar futballstadionjairól. Kíváncsiak vagyunk, hogy felismeritek-e őket. Vigyázat, vegyesen könnyebbek és nehezebbek! Kvízre fel!

MAGYAR GÓL LEHET A SZLOVÁK BAJNOKSÁG LEGSZEBBJE - SZAVAZZ!

Trollfoci
2019.07.08.

Július 16-án eldől, kié lesz a szlovák liga legszebb találatáért járó díj. Vida Krisztofer személyében magyar pályázó is van.

A döntésbe pedig ti is beleszólhattok, itt tudtok szavazni: http://www.fortunaliga.sk/gol-sezony?id=2&id_vote=8

Vidáé mellett több DAC-gól is szerepel, ám olyan csodás összjáték utáni, mint a magyar játékosé, egy sincs. Íme:

(a borítókép eredetije: fcdac.sk)

NŐ A BAJ? - EZÉRT NEM JÖN VISSZA TRAORÉ ÚJPESTRE?

Trollfoci
2019.07.05.

Mint ismeretes, már két hete várja hiába az Újpest csapata csatáruk, Lacina Traoré visszatérését a nyári felkészülésre. Az elefántcsontparti csatár gyakorlatilag semmilyen életjelet nem ad magáról, de most talán kiderült, hogy mi miatt van még mindig Afrikában.

Bár az elefántcsontparti sajtóban nem vagyunk otthon, így nem tudjuk, melyik portál számít hitelesnek, de ezt az alábbi hírt vagy 5-6 francia nyelvű ottani híroldal is megírta. 

Szóval állítólag családi gebasz van Traoré-éknál. Az történt ugyanis, hogy a csaja, Awa Doukouré, gyermeknek adott életet, ami alapból örömteli hír lenne, csak kiderült, hogy nem az újpesti légiósé a csemete...

A lyuksógorságot állítólag kollégája, Yves Bissouma mali labdarúgó "vállalta" és most, hogy ez kiderült, áll a bál. Még egyszer mondjuk: nem tudjuk, hogy ebből mennyi igaz, és mennyi a bulvár, de azért ez is egy igazi "magyarfocis" történet.

(forrás: abidjanpeople.net)

Ezeket a cikkeket olvastad már?