Blogolj!

MI A ***** **** VOLT EZ???!!!

Trollfoci
2019.03.22.

De rohadtul unalmas már ez! Megint vártuk, megint eljött, aztán megint csak fekszel, bámulod a plafont, és azon filózol, hogy minek neked ez az egész. Avagy, szlovák-magyar 2-0.

Aki látta, az nyilván szintén a leírtakat érezte tegnap este. Egy újabb csalódás, ráadásul egy olyan összecsapáson, amire tűkön ülve készültünk. A meccset elnézve azonban lehet, hogy csak mi, mert a csapat olybá tűnt, mintha mindenki végigaludta volna a taktikai megbeszéléseket.

Voltak támadásaink, lehetőségeink, de az egészről (néhány esetet leszámítva) üvöltött az esetlegesség. Jó, persze, ha az ellenfél sokkal erősebb, akkor borulhat a taktika, DE HÁT NEM VOLT AZ! 

Nagyon nem. Egy teljesen közepes, vagy inkább az alatti focit mutató szlovák csapat ellen sikerült tükörsimán felvenni a szopóálarcot. Az első gólnál mutatott védekezés a legsötétebb 90-es éveket idézte, a "támadásaink" pedig teljesen, a már említett "majd lesz valami" szellemében folytak.

Ezek után nagyon félünk a vasárnaptól. De a görögök ellen is sikerült feltámadni ősszel. Szóval marad a reménykedés, mi más...

HÁNY PONTOT SZERZÜNK A KÉT SELEJTEZŐN? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2019.03.21.

Nem lesz idő belemelegedni a válogatottnak a 2019-es évbe: egyből a szlovákokkal és a vb-második horvátokkal kezdjük az évet. Bármennyire is erős azonban a nyitány, muszáj lenne jól lehozni, hiszen két vereséggel gyakorlatilag már most elúszhat az Eb-részvétel.

Szerintetek hány pont jön össze a héten? Szavazzatok:

Hány pont jön össze a két meccsen?

Szavazok

TELKIBEN BUZDÍTOTTÁK A VÁLOGATOTTAT! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.03.20.

Holnap kiemelkedően fontos meccsel nyitja a válogatott a 2020-as Eb-selejtezőket: a szlovák csapat lesz az ellenfél. Nyilván egy ilyen összecsapás előtt egy játékost sem kell hangulatba hozni (ugye?!!!), de azért a Carpathian Brigade 09 tagjai mégis kitetettek magukért.

A válogatott szurkolói csoportja ugyanis a telki edzőtábor bejáratánál feszített ki egy molinót, amin a "15 MILLIÓ MAGYARÉRT KÜZDJETEK!" mondat volt olvasható. A látvány megspékelték még némi füsttel és fénnyel is.

Ezt láthatták a válogatott játékosai, ha kijöttek a bejárathoz:
(Köszönjük a videót Bálintnak!)

MIÉRT HÍVTA BE ROSSI DZSUDZSÁKOT? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2019.03.19.

Tegnap délután sajtótájékoztatót tartott Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya. Szóba került több dolog mellett az is, hogy miért van a keretben Dzsudzsák Balázs.

Az olasz mester azonban nem igazán adott erre egyértelmű választ. Beszélt arról, hogy 7-esünk hetek óta nem játszott ugyan, de más szempontok is vannak, és még így is jobb állapotban van, mint az ősz végén. Hozzátette még, hogy Dzsudzsák viszont játszott tétmeccseket télen, míg a keret legtöbb tagja nem.

Nos, a más szempontok alatt nyilván a csapatkapitány jelenlétének lélektani fontosságát érthette, ám ez azért nem pótolja pl. a gyorsaságot a szélen. Mit gondoltok, mi lehet az oka Dzsudzsák kerettagságának, ha nem volt játékban mostanában? Szavazzatok:

MIÉRT HÍVTA BE ROSSI DZSUDZSÁKOT?

Szavazok

SZOBOSZLAI BEINDULT: GÓLPASSZ UTÁN GÓL! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.03.18.

A magyar foci jelenlegi legígéretesebb fiatalja igazán jókor lendült formába, hiszen kerettag a szlovák és horvát meccsekre a nemzeti csapatban. Szoboszlai Dominik csütörtöki EL-gólpassza után tegnap már a gólszerző szerepet is kipróbálta, mint kezdő.

Csapata a Salzburg az Innsbruck vendégeként játszott, és egészen a meccs végéig csupán egy gólos előnyben volt, a hazaiaknak pedig jó esélyük volt az egalizálásra. Ekkor azonban jött a 18 éves magyar támadó és eldöntötte a meccset.

Saját kulcspasszát játszották neki vissza, hogy aztán pontosan bevágja a labdát a léc alá, 0-2! Kíváncsian várjuk, vajon debütálhat-e egy ilyen hét után a válogatottban is.

HÁT ILYEN ÓTVAR 11-EST SE LÁTTUNK MÉG! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.03.14.

Koszovó focistáiról nem sokszor hallani, és valószínűleg ők se így tervezték a rivaldafénybe kerülést. Ám az angol másodosztályban focizó Bersant Celina ezt lesz*arta és elrúgta, vagyis nem nagyon rúgta el 2019 legrosszabb büntetőjét.

Az edzőjét még jobban idegesítheti, hogy, ha bemegy, egyenlíthetett volna a West Bromwich ellen a csapat, de nemhogy nem ment be, végül még az alapvonalig se ért el a labda!

Ha ezt valamelyik megye hármas bajnokin játssza el a srác, egy évig nem kap sört a helyi kocsmában, az biztos! Íme:

 

VIDEÓ: RONALDO VISSZAADTA SIMEONÉNAK!

Trollfoci
2019.03.13.

Diego Simeonénak visszanyalt a fagyi, jobban mondva a tökös gólöröm. Tegnap este ugyanis Cörö7 szépen elintézte csapatát, az Atletico Madridot, majd az argentin edző pár héttel ezelőtti gólörömét is "viszonozta".

A továbbjutás kivívása után a portugál ugyanis azzal a mozdulattal ünnepelt, amivel Simeone akarta tudatni az odavágón, hogy van töke a csapatának. Hát most eléggé felszálltak azok a herék...

És, hogy a Mennyei Bajnokságban miért nem használja senki ezt a gólörömöt? Minek mutogatnák azt, amiről nyilvánvaló, hogy a világ legerősebb bajnokságában mindenkinek van... 

NEM LESZ TELT HÁZ A SZLOVÁK-MAGYAR MECCSEN

Trollfoci
2019.03.12.

Amíg nálunk ezrek ütötték a laptopjukon az F5 gombot és ezernyi variációval készültek, hogy jegyhez jussanak a Szlovákia-Magyarország mérkőzésre, addig északi szomszédainknál korántsem  tapasztalható ekkora felhajtás a két nemzeti válogatott meccsére. 

Egy mai szlovák sajtóhír szerint több, mint 7000 jegy vár gazdára. Ha azt vesszük, hogy a 19200 belépőből 2000 darab már a magyar szurkolóknál van, illetve, hogy nagy számban vásároltak jegyeket is hazai szektorokba felvidéki magyarok, így kijelenthetjük, hogyha ebben az üzemben halad a szlovákok jegyértékesítése, akkor mondhatni a szó szoros értelmében hazai közeg előtt játszhat a magyar nemzeti tizenegy.

A magyar szurkolók már nagyon készülnek a fontos összecsapásra, reméljük, hogy a csapat is ugyanígy áll hozzá. Hajrá Magyarország!

LEÜTÖTTE A JÁTÉKOST - BÖRTÖNBE MEGY! - videó

Trollfoci
2019.03.12.

Mint mindannyian jól tudjuk: nyugaton már megoldották. De valahogy újra és újra kiderül, hogy k*rvára nem. Na, hát hétvégén Birminghamben megint kiderült.

A város két nagymúltú csapata a City és az Aston Villa játszott egymással, amikor egy hazai szurkoló a pályára rohant. Ilyet láttunk már sokszor, elbambul egy rendező és megtörténik, de ami ezután jött az nem nagyon szokott előfordulni.

Berohanó emberünk ugyanis nem barátságos kézfogásra vagy szelfire vágyott. Bár Angliában a tea dívik délutánonként, ő mégis egy jó erős nyaklevessel kínálta meg az egyik Villa játékost!

A vendég spíler szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül, sőt, végül ő szerezte a győztes találatot csapatának, így állva nemes bosszút a hazai szurkolón. A hazai szurkolón, aki nem léphetett le egy kis dorgálás után: 3,5 fél hónap börtönt és 10 éves pályákról való kitiltást kapott.

Még annyi megjegyeznénk, hogy gondoljatok bele, mi lett volna, ha ez mondjuk egy magyar megye 3-as meccsen történik. Azt tippeljük, hogy arról a tömegverekedésről 20 év múlva is beszéltek volna...

MEKKORA GÓLPASSZT ADOTT SZALAI! - videó

Trollfoci
2019.03.11.

Szalai Ádám szép megmozdulással hangolt a szlovákok elleni meccsre. Ezúttal nem góllal, hanem gólpasszal jelentkezett, miután csereként beállt a Nürnberg ellen.

A hajrához közeledve a magyar csatár egy jobbról érkező lapos beadást továbbított sarokkal csapattársához, Kramarichoz, aki szintén ezzel a testrészével lőtte a labdát a vendégek kapujába. 

Szalaiék meg is nyerték a meccset, ő pedig ezzel már (a 4 gólja mellett) 3 gólpassznál jár a szezonban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?