KIJÁTSZOTTÁK A SZLOVÁK SZABÁLYOKAT A DUNASZERDAHELY-SZURKOLÓK

Trollfoci
2018.04.03.

Még 2017. november elején rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró DAC - Slovan Pozsony szlovák bajnoki mérkőzést. A  dunaszerdahelyiek 2-1-es győzelmével végződő őszi meccs után azonban vizsgálatot indított a helyi szövetség és komoly pénzbüntetéssel sújtotta a sárga-kékeket.

A szlovák szövetség Fegyelmi Bizottsága azért járt el a csallóköziek ellen, mert a szurkolóik piros-fehér-zöld koreóval borították be a B-közép lelátóját. Amint azt Miroslav Vlk, a fegyelmi bizottság elnöke elmondta, a szövetség szerint a hazaiak megsértették a szövetségi előírást, amikor tiltott nemzetiségi szimbólumot használtak (értsd
magyar zászló).


Ezért aztán 1,4 millió forintnyi pénzbüntetést mértek ki a DAC-ra és további biztonsági intézkedéseket követeltek meg. 

A DAC-drukkereket azonban nem ejtették a fejükre.  Büszkén vállalják magyarságukat az elszakított területeken, a gúnyhatáron túl és a büntetés után is számos alkalommal tűntek fel nemzeti színek a szerdahelyi stadionban, például pirotechnika formájában.

Most hétvégén is frappáns megoldáshoz folyamodtak. Ahogy a mesében volt: hoztak is ajándékot meg nem is, azaz volt is magyar zászlós koreó, meg nem is! Amint ez az fcdac.sk fotóján is látszik, a listavezető Nagyszombat ellen (1-0!) nem kitették, hanem kiírták a magyar trikolórt a lelátóra! Ha ezért is büntet a szövetség, akkor ott már tényleg baj van a fejekkel...

ZLATAN IBRAHIMOVIC EGY BETEG ÁLLAT!!!

Trollfoci
2018.04.01.

Nem szokásunk ilyen tartalmakat megosztani, sőt még csak külföldi játékosokkal sem szoktunk foglalkozni, de valahol elképesztő, amit Zlatan Ibrahimovic művel.

Igen, igen. Anno még ott ültünk a Puskás lelátóin, magunk elé nézve, könnybe lábadt szemekkel azon gondolkozva, hogyan verte be szinte nullszögből, utána meg jószerével a pömpölőjéről pattant a labda a kapunkba. Egyszerre utáltuk és csodáltuk.

Aztán amióta Rudolf Geri beverte nekik, mint ló a lónak, azóta elkezdtünk ezzel a manussal megbarátkozni. Sosem kedveltük egyik futballcsapatát a topligákban, hanem magát az embert csíptük/csípjük. Szerintünk még Csertői Aurél is bevenné csatárnak a színmagyar Paksba, Bartha Lacikával szépen elpogóznának ketten az ellen tizenhatosa körül.

Bár Zlatannak nem kell ennyire közel mennie, emlékezhettek az angoloknak lőtt irtózatos góljára. Ez a rosengårdi srác most éppen az Egyesült Államokba igazolt, aztán szólt a mesternek, hogy állítsa be hét percre. Két gólt is sikerült szereznie, de az első gólja valami fantasztikus.

Zlatan egy beteg állat! De ezt most a legnagyobb jóindulattal mondjuk! :)

STOP LEEKENS!

Trollfoci
2018.03.31.

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyar edzők munkáját! Főleg, ha legalább ugyanolyan szarul kilátástalanul csinálod a dolgod, mint ahogy ők csinálták.

Georges Leekens kinevezésekor nem sok mindent tudtunk róla, csak azt, hogy jó pár helyen megfordult már edzőként, és igazán egetverő eredményt nem ért el sehol. Az őt ismerők azt mondták, jó lesz, majd meglátjuk, akik nem ismerték, azok fanyalogtak, hogy már megint ki ez a "gazdasági bevándorló", majd megint lerántja valaki az MLSZ-t egy szép végkielégítéssel.

Kissé lehiggadva a meccsek után, nem mondjuk mi, hogy nem volt igaza az előbbieknek, vagy hogy az volt az utóbbiaknak, de tény, hogy épp egy, a belga fociban otthon levő volt magyar labdarúgó (Kenderesi István) mondta el, hogy rá sem ismer Leekensre. Megváltozott itt nálunk, teljesen belesüppedt a közegbe, azt teszi, amit bármelyik itt szocializálódott magyar edző tenne - állapította meg a Vasas volt kapusa.

Legyen akárhogy is, a lényeg az, hogy ha a mi Georges-unk nem vesz sürgősen egy éles kanyart, akkor úgy fog járni mint annak idején Pinyő: még ide se ért, de már mehet is haza.

A FRADI CSODÁSAN REFORMÁLNÁ MEG AZ EURÓPA LIGÁT!

Trollfoci
2018.03.30.

Orosz Pál, a Ferencváros focicsapatának vezérigazgatója az Európai Klubok Szövetsége 20. közgyűlésén képviselte az MB1 listavezetőjét. A magyar vezető azonban nem csendes szemlélődőnek ment a Rómában tartott ülésre, hanem csapata nevében javaslatokat tett az Eurépa Liga megváltoztatására.

2021-től azt szeretnék, hogy:

-ne lehessen kiesni a BL-ből az EL-be, mert ez az utóbbi alárendeltségét mutatja

-legyen alapból 64 csapatos csoportkör a 48 helyett, mert az növeli a magyar esélyeket (!)

Nos, először is, a magyar esélyeket talán az növelné inkább, ha nem verne ki az utólag beugró albán második, úgy, hogy panyenkázva szopat a kapusa 11-esből.

Másodszor, szerintünk ne álljunk meg itt! Íme néhány javaslat, ami még jól jönne a magyar kluboknak:

-aki lesre fut az ellenfélből, az átáll hozzánk!

-a döntetlenért 2, de még a vereségért is 1 pont járjon!

-az ellenfél góljánál a magyar játékosok is örülhessenek (hangulatjavító intézkedés)

-ahogy a Magyar Kupa megyei meccsein az alacsonyabb osztályú csapat, a magyar klubok is jussanak tovább, már döntetlen esetén is!

Van még hasonló, korszakalkotó ötleted? Írd meg kommentben!

Ja, és még csak annyi, hogy ahhoz képest, hogy a Fradi vezeti a bajnokságot, tehát BL-induló lehet, a vezetése már az Eurépa Ligán gondolkodik...

NIKOLICS VS. VÁLOGATOTT / MENNI VAGY MARADNI? - cikk és szavazás

Trollfoci
2018.03.29.
Nikolics tegnapi "Nem tudom"-ja elég nagy visszhangot váltott ki a magyar focit követők, így a TrollFoci kommentelői között is. Sokan, sokféleképpen mondták el véleményüket a Chicagóban játszó csatár és a válogatott ügyében, mi pedig kiszemezgettünk a legjellemzőbb véleményeket. A szavak után azonban, gondoltuk, beszéljenek majd a számok!

Alul szavazhattok a témában!

Balázs:
Stieber ugyanannyit utazott haza, mindkét meccset végigpadozta és mégsem duzzog. A kazahok ellen is sokat tett hozzá Niko... de ha szupersztár Nemanjanak derogál hazajönni a válogatotthoz, akkor maradjon nyugodtan amcsiban, nem kötelező viselni a címeres mezt...

Gábor: Én még nem láttam Nikolicsot megszakadni a címeres mezben.. Csak hangzatos és sértődött nyilatkozatokat hallani tőle... Mikor Böde kap 15 percet, megszakad, agresszív, jön a labda felé, "keresi" a játékot, ha borzasztóan játszik a csapat, akkor is küzd.

Péter: Sokkal jobb, mint a Szalai. Teljesen igaza van. Kitűnő befejező csatár a Nikolics, de amíg nincs egy olyan középpálya mögötte, akik tudnák labdával tömni, addig tényleg ne jöjjön haza, mert felesleges...

Áron: Aki a teljesítményét értékelni akarja, az előbb nézzen szét a középpályán és gondolkodjon. Ha nem kap értékelhető labdát, nehéz gólt lőnie. Főleg, hogy ő befejező csatár.

Gábor: Kazahsztán ellen nem volt ilyen nagymenő ő sem! Ott 76 percet kapott! Ennek is ennyit ér a címeres mez...

Ádám: Igaza van. Alapból fel sem kellene merülnie, hogy padon kezd. Minden országban gólkirály lett, erre hazajön és ebben a színvonaltalan nulla csapatban padoztatják

Zsolt: 7 óra időeltolódás? Hmmm... Anno Albániából, Szófiából, bukarestből, Kisinyovból, Koppenhágából, stb stb stb vagy éppen nemrég Rigából napokat zötykölődtünk kifele és haza. Aztán amikor megkérdezték, hogy megyünk-e a következő meccsre nem éppen “nem tudom” volt a válasz. 7 óra időeltolódás... Kemény... A válogatott nem kapitány meg játszott percek kérdése.

Ákos: Ahogy Husztinál díjaztam, hogy őszinte, itt is ezt teszem. Sajnálom, de megértem, hogy 5 percnyi játékokért a f@sza kivan a fél világ átutazásával.

Tamás: Nagyon jó befejező csatár. Eddig 3 csapatban is ki tudták úgy szolgálni a társak labdával, hogy gólkirály lehessen. Nem véletlenül lett az 3 bajnokságban is. Sajnos a válogatottnál nem erre játszanak.

Mi lesz veled, Nikolics?!

Szavazok

SZÁNDÉKOS SÉRÜLÉSOKOZÁSÉRT ENNYIT KAPOTT A HENTES HENTY

Trollfoci
2018.03.28.

Az afrikai légióst, Ezekiel Hentyt nagy fogásként, sztárigazolásként mutatták be a Videotonnál tavaly. Aztán, ahogy ez lenni szokott, hol játszott, hol nem, mintha némi túlsúllyal is küzdött volna.

Jött az első átigazolási időszak, és vele a hírek is, hogy máris eladná a Vidi, de csak azért, hogy kereshessen rajta, merthogy francia élklub is van a kérők közt! Ez a francia élklub pedig nem volt más, mint a Gyakadémia, ahová állítólag magatartásproblémák miatt száműzték... Annyira, de annyira magyar a történet.

Na, de! Henty nyomta tovább Felcsúton, és nyomta a Ferencváros elleni meccsen is. Nyomta, méghozzá egész testsúlyával Lovrencsics Gergő bokáját. Teljesen szándékosan, még meg is nézve, hogy jó helyre tapos-e! Még egyszer: teljesen szándékosan, mit sem törődve, hogy milyen sérülést okozhat a válogatott labdarúgónak. Mit sem törődve azzal, hogy akár egy egész karriert taposhatott volna ott el. Szerencsére nem ez történt.

Az MLSZ pedig"nagyon keményen", szigorúan büntetett: 2 teljes meccsre tiltották el... Ezt a hatalmas, példás büntetést sikerült kiszabni egy ilyen alja sportszerűtlenségért, aminek körülbelül annyi az üzenete, hogy nyugodtan taposs, törj-zúzz, lesz egy kis bünti, pihenhetsz, de a horror magas fizetésedet úgyis megkapod és mintha mi sem történt volna, két hét után játszhatsz tovább.

Poénkodtunk már eleget a Gyakadémiával a légiósok miatt, de azért néha valóban dühítő, amit csinálnak. Nem az, hogy Pinyőék nem nevelnek ki gyakorlatilag egy értékelhető magyar focistát se, hanem, hogy ráadásul olyan, sztárnak mondott légiósokat vesznek, -mai divatos szóval élve- kerítésen kívüli helyekről, akik miután semmi extrát nem csinálnak, még barbárkodnak is! Erre még az Fegyelmi Bizottság is csak úgy félvállról bünteti őket.

Henty pedig, ha ekkora favágó, hentes, akkor egy kontinenssel lejjebb a nigériai megyeháromban kedvére mészárolhat. Köszönjük, nekünk a Mennyeiben ennyi elég volt!

BEHUGYOZOTT A KAPUBA! KIÁLLÍTOTTÁK!!!

Trollfoci
2018.03.26.

A megyei foci nagy szerelmeseiként teljesen elképedve állunk a most következő történet előtt. 

Olaszországban járunk, Messinában, melynek csapata, bár pár éve még felsőbb (sőt az első) osztályban vitézkedett, mára egészen az ottani megye 1-ig süllyedt.

Azt tudjuk, hogy nálunk miket szoktak tenni ezen a szinten a játékosok a kiállításért, és úgy gondoljuk, hogy talján barátainknál sem lehet sokkal kevésbé indulatos egy negyedosztályú derbi. Ezért ütköztünk meg kissé azt olvasva, miért is kapott piros lapot a Messina hálóőre, Armando Prisco. 

Mert, ha verekedett, bírót szidott/kergetett volna, akkor nem lenne semmi extra a leküldésében, ám ő nem csinált egyebet, csak brunzolt egyet. Egy piros lapért.
Bezony. Szegény annyit trinkelt meccs közben a kulacsából, hogy egyszerűen nem bírta ki a végéig, muszáj volt valahogy könnyítenie a nyomáson. Fogta tehát magát és, mint nyújtana éppen a kapujában, stikában kiengedte, amit ki kellett.

Na, ekkor jött a gebasz, az álca nem volt elég jó. Pont az vette észre, akinek nem kellett volna: a spori. Fel is mutatta szegény jó Armandonak a kártyát. Akit egyébként még szimpatikusabbá tesz, hogy még elnézést is kért a dologért.

Jó srác ez a kapus, nem ezt érdemelte. FREE ARMANDO! 

“EZ ITT ROMÁNIA!”- PÓLÓVAL HERGELTE A ROMÁN JÁTÉKOS AZ ERDÉLYI MAGYAROKAT

Trollfoci
2018.03.24.

Soha nem volt könnyű magyarként élni Székelyföldön. Bár az évtizedek során valamennyit enyhült a helyzet, nem lehetne állítani, hogy manapság se kellene megküzdeniük a különböző eléjük gördített akadályokkal, vagy éppen szembenézniük a legkülönbözőbb gyűlölködő támadásokkal. És akkor még csak meg sem említettük azokat a késeket, amelyeket az anyaországból szúrnak jó mélyen a hátukba. Ebbe azonban nem fogunk komolyabban belemélyedni, tekintve, hogy egy focival foglalkozó oldal vagyunk.

Sepsi OSK. Kis magyar sziget a háborgó román tengerben. A dunaszerdahelyi csapat mellett ők is a mi büszkeségeink. Csodájukra járt az ország, amikor tavaly kiharcolták történetük során először a román foci élvonalában az indulási jogot. "Ugyan, mit akarnak ezek ott, pofozógépek lesznek, gyorsan visszazuhannak a másodosztályba." Ilyen, és ehhez hasonló kommentekkel lehetett szembesülni. A vérbeli román magyargyűlölők véleményét pedig mindenki el tudja képzelni, ha pedig nem, ebből a cikkből is kiderül, hogy a Sepsi csapatának nem csak a pályán kell küzdenie, de azon kívül is, a magyarságukért, a becsületükért. Ők pedig hétvégéről hétvégére bizonyítják, hogy nem lehet őket megtörni, bármekkora is legyen a rájuk zúduló román gyűlölet. Plusz nehezítés volt eddig számukra, hogy hazai pályán nem játszhattak megfelelő stadion hiányában, a vendégcsapatokat Brassóban, vagy Ploiestiben kellett fogadniuk. Eddig.

Az elmúlt fordulóban ugyanis hivatalosan felavatták a sepsiszentgyörgyi stadiont a Voluntari csapata ellen, a Székely Légió pedig elfoglalta újdonsült, de immár saját helyét. Muszáj szólnunk a "légiós" srácokról is, akik talán mindenkinél jobban szembesülnek a magyarokkal szembeni utálattal, tekintve, hogy bátran elutaznak az "oroszlán" barlangjába is buzdítani szeretett csapatukat. Egy-egy ilyen túra során elképesztő gyűlöletlavina omlik rájuk, persze tudjuk, róluk ez lassan már hópiheként lepereg. Most azonban nem egy idegenbeli mérkőzésen törölték bele a lábukat a magyarságba keleti szomszédaink.

Gabriel Deac. A Voluntari gyengécske képességekkel megáldott játékosa. Ő születésekor a tehetség sora helyett az ördögnél várakozott, majd jutalma egy nagy mennyiségű gyűlölet lett, amit el is vitt magával a Sepsi új stadionjába. Ennek az eredménye a következő megszólalás tőle:

"A hangosbeszélő magyarul és románul is beszélt. Románul csak halkan, aztán amikor megszólalt magyarul, a közönség azonnal reagált erre. Ez nincs jól így. Néhány nappal a mérkőzés előtt gondoltam ki a póló ötletét, és sajnálom, hogy nem lőttem gólt, és nem tudtam megmutatni nekik. Furcsa volt, hogy nem románul beszéltek a saját országunkban. Tudom, hogy az utcákban kifeszítették a magyar zászlót, és hogy a hokijátékosok a magyar himnuszt énekelték… Sok minden történt.Nem akarom, hogy úgy érzékeljék, hogy ez egy provokáció vagy támadó üzenet volt."

Deac úgy gondolta, hogy "Ez itt Románia" feliratú pólóval köszönti a vendéglátókat. Meg is szerette volna mutatni, amikor gólt lő, de mint mondtuk, a tehetség osztogatásakor ő sötétebb helyen tengette idejét, így csak a kispadon foglalt helyet. Nem tudjuk mi járhatott a fejében, amikor kipattant a fejéből a NAGY ÖTLET, hogy majd gólörömként kicsit "rohadtmagyarozik", tekintve, hogy a statisztikák szerint utoljára még tavaly májusban jött össze neki egyetlen találat. Azelőtt meg talán a serdülő 2-ben...

Hát ilyen környezetben kell teljesíteni a Sepsinek a román élvonalban. Mi csak a legjobbakat kívánjuk, mutassák meg, hogy nem olyan fából faragták ám a magyart, mint a románt. Tökéletes fricska lehetne nekik, ha kiharcolnák a bentmaradást, amihez minden esélyük meg is van. Kitartást székely testvéreink!

 

LEEKENS TAKARODJ? - cikk és szavazás

Trollfoci
2018.03.24.

"Ezektől is kikaptunk bazmeg!" - nyugtáztuk tegnap a TrollFocin az újabb korszakos vereséget, bár az az igazság, hogy lassan már nem is lesz kihívó kikapni egy százfaszomtudja hányadik, ezer éve nyeretlen válogatottól.

Rosszul játszottunk Boraték ellen, nem, nem is, inkább ku***** kib******** szarul játszottunk, ezt kár volna tovább ragozni. De megint itt áll előttünk a nagy kérdés: a focistáink felejtettek el futballozni (már amennyire tudtak valaha is), vagy az az edző a hülye, aki 3 jobb hátvéddel, meg 5 támadóval áll fel, gyakorlatilag középpálya nélkül?

Na, de nem akarunk itt szakmázni, csak azt látjuk, hogy ezzel a belga bácsival valami nem stimmelt tegnap este. Legalábbis reméljük, hogy csak tegnap este nem stimmelt vele valami, és nem ez az alap, amire amúgy a kismillió rövidtávú munkahelye miatt már előre sokan gondoltak. Az esti nyilatkozata is borzalom volt, bár lehet, hogy csak a szinkrontolmács feszítette keresztre a szavait, de ha jól sejtjük, az eredeti se lehetett sokkal összeszedettebb...

Egy biztos, megint úgy éreztük, hogy ezt a taktikát a Csuhajkecskédi sportpresszó bármelyik törzsvendége (akit 74-ben vitt volna a nagy-Fradi) is összerakta volna 6 sör után. 

Pár éve még Dárdai Palira szavaztak a választásokon az emberek. Hát, ha most Leekensre kéne, akkor mi inkább maradunk otthon...
Itt viszont ti szavazhattok: Mi legyen most Leekensszel?

Mi legyen Leekensszel?

Szavazok

TOPLIGÁS CSAPATOK FIGYELIK A MAGYAR KAPUST! - cikk és szavazás

Trollfoci
2018.03.22.

Talán nem sokan vitatkoznak azzal, ha kijelentjük, hogy jelenleg Gulácsi Péter, a válogatott és az RB Lipcse kapusa hazánk legértékesebb "futball-exportja". Úgy fest, nem csak szerintünk, elfogultak szerint teljesít jól, hanem Spanyolországban és Angliában is így gondolják.

A napokban sorra hozták le a lapok, hogy az Atletico Madrid valamint a Chelsea és az Arsenal is figyeli portásunkat. Előbbi kettőnél állítólag első számú 1-esként is gondolkodhatnak Gulácsiban, mivel mindkét gárdából távozóban van a mostani vezető kapus.

Petinek nagyon jól ment tavaly és nagyon jól megy idén is a védés. Évek óta nem volt nem német a Bundásliga legjobbjának választott kapus, neki ez is összejött, legutóbb Bayern-verő csapat tagja volt, közben pedig a válogatottnál is alapember lett.

Kérdés, hogy vállalja-e a kockázatot? Bárhova menjen is, jóval nagyobb kihívás lesz, mint a Lipcsében: ha sikerül is első számú kapusnak szerződnie, könnyen kieshet a csapatából. Negatív példa van bőven, gondoljunk csak szerencsétlen Bogdán Ádámra, akinek hol súlyos sérülés, hol súlyos hibák hátráltatták (tették tönkre?) karrierjét.

Jól meg kell tehát gondolnia kapusunknak, hogy mit tesz, nehogy elcsússzon valamin a dolog...

TI MIT GONDOLTOK? Szavazzatok!

HOL FOLYTASSA GULÁCSI?

Szavazok

Ezeket a cikkeket olvastad már?