Kijut a magyar válogatott az EB-re?

Trollfoci
2015.11.15.
Kijut ma a magyar válogatott az EB-re?

Szavazok

Álmomban az Európa bajnokságon jártam…

Trollfoci
2015.11.14.

Álmomban az Európa Bajnokságon jártam…

Nyár volt. Az az igazi "felgyulladok, kiégek, megfulladok" nyár. Tűzforró. Mégsem éltem meg olyan nehéz lelkülettel mint az elmúlt években. Nem éreztem akut aggodalmat a globális felmelegedés veszélyes következményei végett. Na ja. A nyarakat mostanság hellyel-közzel végigdolgoztam. De ezúttal nem. Most hosszabbra nyúlt a pauza. Most ugyanis…Párizsban jártam.

Csúszott a torkomon a jéghideg Münsterbräu miközben árnyékot keresve egy park padján vertem tanyát. Nézegettem a járókelőket. Meggypiros mezekben sok-sok hazánkfia. Magyar napok a McDonalds-ban…? Na nem. Ne csináljunk viccet ezekből a történelmi napokból. Mindannyian okkal voltunk ott. Jelenésünk volt a világ labdarúgó elitjének terített asztalánál. Nem bántuk hogy egészen kicsi vagy egészen mély tányér kerül-e elénk. Nekünk az egész egy nagy desszert volt. Szelet a tortából melyért három évtizede siránkoztunk. Nem sütötték meg nekünk. De most…most megsütöttük végre magunknak.

Ültem és bambultam magam elé. Néztem ezeket a francia lányokat. Sophie Marceau kései utódjait. De minek? Jó oké egyik-másik azért kilógott a „tizenkettőegytucat” kasztból. Na de tudvalevő: a magyar lányok a legszebbek. Meg a magyar gólok. Bontottam hát egy Münsterbräut és vettem egy France Football magazint. Mit írnak na mit írnak rólunk keressük keressük…itt is van. Szalai kezd a németek ellen. Hmmm…na jó hát mégiscsak ott kispadozik a colos. Ismeri a nyelvet. Legalább kiválóan tudja majd őket presszionálni verbálisan. Az sem kevés. És amúgy is: sok-sok év után első Eb csoportmeccsünkre készülünk. Kezdhetne akár Pintér Attila ékben, Torghelle söprögetőben, Plókai Attila a kapuban. Kit érdekel?

Közben francia fiatalokkal szólalkoztunk össze az élcelődés szintjén. Keserű a szőlő. Tegnap elbuktak a románok elleni testvérháborúban… Mindenesetre miután barátommal összenéztünk egy „Kik ezek te?” felkiáltással gyorsan elmagyaráztuk nekik hogy mit csináljanak Benzemával meg Trianonnal aztán továbbálltunk. Nem értünk mi erre rá.

Párizsban jártam és sietős lett. Nem volt rutinom az Eb-k tekintetében. Honnan is lett volna ezen a 93.000 négyzetkilométeren már elnézést. Szóval ki tudja milyen hosszú lesz a beléptetés. Gyerünk. Buszra fel, ezer matrica kiragaszt, buszról le. Eiffel-torony, Champs-Elysees, Disneyland. Mindent megnézek. Majd. Egyszer. De ez most focimennyország, futballünnep, stadiontúra.

Műanyag széken toporogtam. Ismerős dallam csalt könnycseppet szemem sarkába. Libabőrös lettem. A Himnusz első taktusai... Rengeteg a magyar. Csepel, Debrecen, Eger, Vác, Zalaegerszeg…mindenhonnan, több ezren, a lelátón. A pályán pedig tizenegyen. Köztük a rangidős Király Gabi. A pizsamás kapus. Túl a negyvenen. Én száznegyvennek is éreztem magam a pótselejtezőn a norvég Helland fejesénél. De hol van az már. Sípszó harsan. Ne szólj hozzám. Ne zavarj. Kezdünk. Kezdődik a tánc. Tizenegy meggypiros mezes népitánca a zöld gyepen.

Álmomban Párizsban jártam… És ha jövő nyáron újra ott járnék, kérlek ne szóljatok hozzám, kérlek ne zavarjatok! Ne ébresszetek fel!

(Vito1899)

Részvétünket fejezzük ki a tegnapi események kapcsán a hozzátartozóknak.

Miért szar norvégnak lenni? Összeszedtük nektek!

Trollfoci
2015.11.10.

Vagyis miért jobb magyarnak lenni: 

- mert nálunk nem 3500 forintba kerül a kocsmában egy sör

- mert nem kell megvenni a rohadt drága Neutrogena kézkrémet, mert kibaszottul nem halászunk

- mert nálunk nem 700.000 forint a minimálbér, amiből könnyen el lehet lenni hónap végéig unalmasan. Nekünk hó végéig minden nap egy izgalmas, küzdelmes kaland

- mert mi sport terén másra is bírjuk verni a mellünket, nem csak kézilabda válogatottra

- mert, ha mi leírjuk, hogy Illés Béla, akkor úgy ejtjük, hogy Illés Béla, és nem az van, hogy papírra vetjük, hogy Ole Gunnar Solskjær, és úgy mondjuk, hogy Olegúnár Szúlsjár

- mert nálunk más látnivaló is van, a szánalmasan unalmas fjordokon kívül

- mert Szalai Ádám már rég eligazolt a Real Madrid Castillaból és nem rohad ott el, mint Martin Ødegaard (Mártin ŐŐŐŐdegááárd)

- mert mi környezetbarát ország vagyunk és nem fúrunk olajkutakat a Balaton közepébe

- mert mi nem érthetetlen, dallamtalan, norvég black metalra éljük ki magunkat, hanem a zenegépből üvöltő Matyi és a Hegedűsre verjük szét a kocsmát (300 forintos sört iszogatva)

- mert mi állatbarát nemzet vagyunk: nem vadásszuk  és belezzük ki a bálnákat, hanem építettünk egyet Pesten

- mert a mi őseink nem tehénszarvas sisakban, egy kibaszott ladikban rabolták végig Európát, hanem lóháton, elegánsan, hátra fele nyilazva

-mert nekünk volt Puskásunk, Albertünk, Törőcsikünk, Détárink, nem pedig egy Dzson Kerú nevű szaracénra verjük magunkat

- mert a magyar p*na nem halszagú

Bajban a románok! Kint vagyunk az EB-n???

Trollfoci
2015.11.08.

Üdvözlendő hír????????????????

Trollfoci
2015.11.08.

Tudjuk, hogy utálni fogtok minket, de lesz@rjuk!!!

Trollfoci
2015.11.07.

Tudjuk, hogy most sokan fogtok minket utálni, de el kell dicsekednünk, végre nekünk is sikerült! Az a rengeteg munkával töltött nap és éjszaka meghozta gyümölcsét! Mindenki csak sír és azt ismételgeti mit, miért nem lehet. Hát itt van az élő példa, hogy igenis lehet Magyarországon is, magyar fizetésből is! Éveken át nem szórakoztunk, nem költöttük felesleges dolgokra, még időnként éheztünk is, éjszakákat töltöttünk szorgalmas munkával, de most végre teljesült az álmunk és a Media Markt akciójának hála, sikerült megvennünk ezt az új photoshop programot, 19.990 forintért, amivel ezt a képet csináltuk...

TrollFoci adminok vs Adam Sandler!

Trollfoci
2015.11.06.

A szurkolói leleményesség határtalan

Trollfoci
2015.11.06.

...és a real madrid támadósora...

Trollfoci
2015.11.05.

Oslo lesz az új bukarest?

Trollfoci
2015.11.03.

Meg vannak makkanva a norvég rendőri erők Osloban, úgy látszik, hogy agyukra ment a 700.000 forintos minimálbér és a 3500 forintos sör. Kurvára unatkozhatnak, mert valljuk be, hogy egy ilyen országban, ahol mindenki boldog tudatmódosító szerek nélkül, ahol kb nem történik soha semmi, ahol a lelátókon is csak kötögető, hangosan tapsolni sem merő szurkoló vannak, ott mit lehet csinálni egy biztos úrnak? Néha Olaf meghágja a bálnákat, arra kell kiosztani egy 1000 koronás büntit, oszt jó napot...

Na de most! Most jönnek a magyarok egy pót selejtezőre! Most aztán kibaszottul meg lehet mutatni, hogy ki a legény a fjordon! Egy héttel a mérkőzés előtt meg is küldték hivatalos közleményüket, amelyben megírják, hogy jaj annak, aki a szánalomig unalmas országukban valamit csinálni merészel. Körülbelül úgy kezelnek minket, mint amikor Attilával végigfosztogattuk egész Európát és jönnek a félelmetes barbárok keletről, miközben elfeledkeznek arról, hogy korábban Odin meg a lófaszjóska isteneik nevében lerohantak mindenkit és koponyákból összerakott Zara nyakláncokban pózolgattak a tetemek felett.

Megmutatjuk a közleményt és közben reagálunk is rá:

Fontos információk az norvég meccsel kapcsolatban! A norvég rendőrség a görög meccsen történtek miatt, és a görögöktől kapott információk alapján várhatóan nem lesz kedves a magyar szurkolókkal!

Jól van! Ne legyenek! Mi sem azért megyünk ki, hogy puszipajtások legyünk, meg egymás keblén mindenféle bizbaszt melengessünk, hanem azért, hogy verjünk kettőt, aztán hazajöjjünk.

-Az előzetes kommunikációk alapján várható, hogy kiemelten figyelni fogják a magyarok szinte minden lépését. A reptéren már várható, hogy a nagyobb létszámú társaságokat kísérni fogják.

Köszönjük szépen, hogy kijönnek elénk! Ez nagyon udvarias! Aki viszont nem kér ebből a gesztusból, az legalább a repülőtéren pakoljon el mindent, ami arra utal, hogy a mérkőzés vendégszektorába érkezett, ne mozogjon egyben, tömegesen, ne fesse ki magát bohócnak és máris adható egy osloi kis városnézés, bálnazsír shoppingolás, 3500 forintos sörvedelés.

-  Közterületen való italozás tilos és akit rajta kapnak azt el is viszik, meccs végéig bent tartják, büntetése minium 1700EUR - Közterületen való pirotechnika használata szintén tilos ugyanúgy elviszik az illetőt és büntetése minium 3000EUR.

- Szóval, ha nincs a zsebedben Líbia egy éves GDP-je és meccset nézni utaztad át a fél kontinenst és nem azért, hogy egy kellemes 23 Celsius fokos norvég luxusfogdán pihenj, akkor nyilvánvalóan nem fogod bebaszva lengetni a tüzeket a norvég policáj szeme láttára.

- Kemény ellenőrzés és alapos motozás várható a stadionnál - kést, pirotechnikát, füstbombát, műanyag és üvegpalackot, alkoholt, DROGOT, kamerát, nem lehet bevinni a stadionba - csak magyar zászlót engednek be a stadionba (magyar városnevekkel megengedett)

- Tehát, akkor a felsoroltakat ne vidd be a stadionba, a drogokat addigra meg fogyaszd el!

- Mindenkinek oda kell ülnie ahova a jegye szól, a mérkőzés időtartama alatt tilos elhagyni a helyet, ellenkező esetben kiküldhetik a szurkolót a stadionból.

- Na mondjuk erre kurva kíváncsiak vagyunk, hogy miként fogják betartatni, mert ez például Belfastban sem sikerült, ahol a jó öreg Láfertiék eleinte még ragaszkodtak ahhoz, hogy mindenki üljön le a helyére.

Lesz viszont egy közös találkozó, amely még szervezés alatt áll, melynek szervezője Gábor Sándor lesz, részletek később!

Ezeket a cikkeket olvastad már?