Blogolj!

TOP10 LEGDRÁGÁBB MAGYAR FOCISTA - SZOBOSZLAI ELŐZÖTT

Trollfoci
2019.12.18.

2019 végéhez közeledve érdemes megnézni, hogy hogyan is zárul idén a magyar játékosok piaci érték szerinti listája. Annál is inkább, mivel változás történt a top 3-ban.

Az élen továbbra is, a jelenleg sajnos sérült Willi Orbánt találjuk, rögtön a második helyen azonban egy előre lépő játékost, íme:

ELLENÜK FOLYTATJÁK A MAGYAROS CSAPATOK A BL-BEN ÉS AZ EL-BEN

Trollfoci
2019.12.16.

Nem sokkal ezelőtt kisorsolták a BL és az EL kieséses szakaszának párosításait. Előbbiben Gulácsi Péter és Willi Orban, mint a csoportelső Lipcse, utóbbiban Szoboszlai Dominik, mint a BL-csoportharmadik (így gyakorlatilag EL-csoportelsőnek számító) Salzburg játékosa volt érdekelt magyar részről. Nézzük, kiket kaptak ellenfélül!

A Lipcse járhatott volna rosszabbul is, és talán jobban is: ellenfelük a Tottenham lesz. Egy biztos, a Murányi Jóskával a padon, ha szárnyalni nem is, de azért javulni kezdő angolok ellen nem lesznek könnyű meccseik Gulácsiéknak. Itt jegyezzük meg, hogy a válogatott érdekében bízunk benne, hogy a február közepi odavágón már ott lehet a műtéten átesett Willi Orbán is.

A BL-ből az EL-be kieső Red Bull Salzburgnak a Frankfurtot juttatta a sors. Szoboszlai Dominik tehát a tavaly az EL-ben nagyot menetelő német csapat ellen próbálhatja ki magát és erősítheti formáját a bolgárok elleni meccsre.

NA, EZT A KLEINHEISLER-GÓLT LEHETETT LÁTNI! - videó

Trollfoci
2019.12.16.

Egy héttel ezelőtt, hosszú idő után végre góllal örvendeztette meg az eszéki szurkolókat a csapat magyar légiósa, Kleinheisler László. Mondjuk, ezt ők nem tudták, mert az orbitális ködtől kb. senki se látta, hogy mi történt.

Nos, most nem kellett annyi időnek eltelni a válogatott középpályás két gólja között, hiszen máris újra megzörgette a hálót! Ezúttal azonban nem kell hunyorognia az embernek, hogy láthasson valamit a találatból, hiszen vagy 17 méterről vágta a kapuba a labdát. Így:

URAM JÁNOS HATALMASAT VÉDETT, DE GÓLNAK LÁTTA A BÍRÓ - videó

Trollfoci
2019.12.16.

MB2-es bajnokit játszottak vasárnap a békéscsabai pályán. A Kazincbarcika volt a vendég és egy jobb oldali beadás után Lukács fejesével meg is szerezték a vezetést, sőt a győztes találatot is. Azonban a helyzet nem volt ilyen egyszerű, hiszen a jobb alsóba tartó labdát a 18 éves, az FTC ellen hőssé váló csabai kapus, Uram János kiütötte a kapufa mellől.

A remek hárítás után aztán jöhetett a meglepődés, ugyanis Bérényi spori gólnak látta az előbb leírtakat. Bár az Előre által megosztott felvételből nem látszik egyértelműen, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon vagy sem, mindenesetre a hazaiak hevesen tiltakoztak a vendégek pedig ugyanígy az ellenkezőjét mutogatták. 

Szerintetek mi történt itt?

EZ HOGY A FRANCBA NEM VOLT TIZENEGYES?! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.12.13.

Tegnap ugyan végül kicsikarta az idegenbeli döntetlent az FTC a Ludogorec elleni EL-meccsen, ám ez kevés volt a tavaszi kieséses szakasz eléréséhez. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a büntetők okozták a zöld-fehérek vesztét.

Ezt úgy értjük, hogy ugyebár Espanyol elleni hazai meccsen egy kimaradt, tegnap este pedig egy elmaradt, hiszen a bíró meg sem ítélte. Bár szinte biztosak vagyunk benne, hogy nincs ilyen ember, de ha valaki szerint ez mégsem volt tizi, és a bíróval ért egyet, az írja már meg, hogy MIÉRT???!!!

Az eset 1:55-től látható.

TOVÁBBJUT AZ FTC? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2019.12.12.

Este 21:00-tól eldől, hogy 1,5 évtized után újra láthatunk-e tavasszal is magyar csapatot az európai kupák egyikében. Az FTC-nek győznie kell, hogy ez összejöjjön.

Ez pedig nem lesz egyszerű a budapesti odavágón 3-0-al gálázó Ludogorec ellen. Mondjuk az is igaz, hogy nyáron egyszer már győzni tudott a magyar bajnok Razgradban. Szóval simán össze is jöhet, na de szerintetek összejön?

Meglesz a kupatavasz a Fradinak?

Szavazok

 

HAJDÚ B. 50 - ARANYKÖPÉSEK VIDEÓ

Trollfoci
2019.12.11.

Hajdú B. István ma töltötte be 50. életévét. Ennek apropóján egy válogatásvideóval idézzük fel az utóbbi évek válogatott meccsein elhangzott emlékezetes bemondásait.

Előbb azonban néhány szó az ünnepeltről! 

Hajdú B. István, 1969-ben, még egy B betűvel kevesebbel látta meg a napvilágot Budapesten. Nevének ma ismert formája csak sportszerkesztői munkássága hajnalán alakult ki, amikor meg kellett különböztetnie magát egy azonos nevű munkatárstól. Az érdemjegyeit ugyan nem ismerjük, de sejtjük, hogy nem esett nehezére megfogadni a régi intelmet: „Tanulj fiam, mert focista lesz belőled!”, ugyanis az ország egyik legjobb iskolájában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban végzett. Később továbbtanult és a Testnevelési Egyetem hallgatója lett.

Közben 1991-től már a tévénél és a rádióban is dolgozott. Több csatornánál is alkalmazásban állt, a Magyar Televízióval például hol elváltak, hol pedig találkoztak útjaik. Közvetített szinte mindent, ahol labdát dobnak, vagy rúgnak. Fociból gyakorlatilag teljes a repertoárja: járt Európa- és világbajnokságon valamint olimpián is, kommentált Sampion Ligát, Eurépa Ligát. Természetesen nekünk a magyar vonatkozású közvetítései maradtak és maradnak is a legkedvesebbek.

Munkássága nem maradhatott kézzelfogható elismerés nélkül. 2015-ben elnyerte a Prima Primissima díjat Magyar sajtó kategóriában. 

Most pedig jöjjön az, amiért mindannyian szívesen hallgatjuk őt:

"FÁK JU MÁDÖR!" - TRÁGÁR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ SUMUDICÁTÓL

Trollfoci
2019.12.10.

Óriási performanszot nyomot az egykori DVSC játékos, Marius Sumudica egy sajtótájékoztatón. A 48 éves, azóta már edzőként dolgozó ex-lokista, Törökországban hívta fel magára nem mindennapi formában a figyelmet.

Nyilván valami kínos kérdést kaphatott, és az erre adott "válaszát" láthatjuk a videóban. A Feczesint idéző, felsőfokú angoltudással elmondott gondolatok után már más nyelven (törökül?) folytatja, és szemlélteti is véleményét a sajtó képviselőinek. Hatalmas!

EZT A KLEINHEISLER-GÓLT NÉZZÉTEK! - videó

Trollfoci
2019.12.09.

Kleinheisler László hónapok után újra betalált a horvát bajnokságban. Az Eszék magyar középpályásának gólját azonban nem láthatta mindenki!

Egészen pontosan kb. senki, ugyanis akkora köd volt a Lokomotiva Zagreb ellenin 4-0-ra megnyert meccsen, hogy nagyjából a pöcsük az orruk hegyéig sem láthattak a nézők. Igazából azt se értjük, hogy a spori miként volt képes vezetni a meccsen.

Most a helyébe képzelhetitek magatokat, íme a gól:

LEVÉL FÜLÖP MÁRTONNAK

Trollfoci
2019.12.05.

Szinte hihetetlen, hogy már több, mint 4 éve nincs velünk Fülöp Márton. Egyszerre volt szép, és borzalmas nap 2015. november 12., hiszen legyőztük a norvégokat a pótselejtezőn, Oslóban, de addigra már tudtuk a rettentő hírt: Marci nincs többé.

Az Újságmúzeum írása minden magyar futballkedvelő érzéseit összefoglalja, így most őket idézzük:

Ezeket a cikkeket olvastad már?