A MAGYAR FUTBALL FELTÁMADT HAMVAIBÓL!!

Trollfoci
2017.11.15.

Jelentjük, a magyar futball sokadvirágzását éli! Ugyan volt ebben a szezonban pár érdekes eredményünk válogatott szinten, de azokat betudjuk a csillagok rossz állásának, a hihetetlen balszerencsének. Ez az igazi arcunk, amit tegnap mutattunk az egyébként világbajnoki résztvevő Costa Rica ellen. Nem is lehetett kérdés, hogy egy borzasztóan sima meccsen vesszük el a kedvüket nem csak Budapesttől, de egész Európától! Oh, mily mámor!

Reszkess világ! A magyar futball feltámadt hamvaiból! Leráztuk magunkról Irapuato szégyenét, a jugoszlávok elleni rémálom már a múlté, visszaszereztük a Máltán és Liechtensteinben felejtett becsületünket. Andorrai postások, pékek, gyári munkások! Készüljetek, mert a magyar sereg szomjazik a bosszúra, immáron felkészülten, harcra készen állunk a csatasorba, hogy visszavágjunk, hogy leigázzunk titeket! Mint főnix madár a lobogó tűzből, úgy száll a magyar futball az égig a mélyről!

Reszkess futballvilág! A magyar futballisták neveit suttogja minden élő és holt, sötétség borul az országra, akinek meg kell mérkőznie az aranylábú magyar daliákkal. Szétnyílik a föld a magyar stoplisok alatt, stadion emelkedik a magasba, mint égig érő paszuly, hová a rettegett hun fodballista keze ér. Királynék, asszonyok milliói epedve tekintenek a selymes gyepre kifutó harcosaink láttán, keszkenőiket lebegtetik egy elkapott pillantásukért. Megannyi gyarló ember most bocsánatukért koldul, s némán mormol egy imát: "Istenem, a magyarok góljaitól ments meg minket"!

Reszkessetek világ népei! Kiszabadultunk a rabigából, leráztuk a mágnestáblára tapadott szürke gombokat, nincs többé tészta, csak a színtiszta vadhús. A láncra vert magyar futball elnyerte méltó szabadságát, hogy azzal a lendülettel hajtsa igájába gőgös ellenfeleinek immár irigységtől vöröslő fejét. Föld népei, halandó gyermekei! Boruljatok térdre, midőn földjeitekre teszi lábát a magyar futballista, hajtsatok fejet és esedezzetek a kegyelemért!

Az Úr 2017. esztendejében, Enyészet havának 14. napján elérkezett hát az idő, a jóslat beteljesedett, kettényílt az ég, s a magyar futball elnyerte az örök halhatatlanságot. Jegyezzétek meg jól, véssétek az eszetekbe, az állandó félelem kísérjen utatokon! A magyar futball bárhol, bármikor lesújthat reátok, földig döngölve a reményt, mely most még tartja bennetek a lelket.

MÉGSE MONDJA LE A VÁLOGATOTTSÁGOT MIATTATOK BUFFON!!!

Trollfoci
2017.11.14.

Úgy döntött az olasz válogatott legendás kapusa, hogy az eredeti szándékát megváltoztatja, és a sikertelenül megvívott svédek elleni VB-pótselejtező után mégis marad még az olasz válogatott tagja. Hogy mégis mi indokolta, hogy ennyire gyorsan meggondolja magát? Íme a roppant egyszerű ok: egész délelőtt a TrollFoci róla szóló posztjánál olvasgatta a hozzászólásokat, segítségül véve a Google Translate fordítóját, és annyira meghatódott a feléje irányuló szeretettől (igen, megint elbőgte magát), hogy visszakozott az eredeti szándékától, és nem akasztja szögre az azzuri mezt.

Na, eddig a humor, az irónia. A szavak, vagy kifejezések, melyekkel nagy gondban van rengeteg követőnk. Elhisszük mi, hogy a fociszeretők között van egy nagyobb bázis, akik Buffonra élő legendaként tekintenek, sőt, bevalljuk, nekünk is szimpatikus figura, és inkább az ilyen focisták legyenek példaképek, mint a most feltörekvő generáció tagjai, akikben szemernyit sincs meg az alázat, a klubhűség, többségüket az érdekli, hogy már 22 évesen 15 féle különböző csúcsjármű parkoljon a garázsban. Na de amit most leművelnek ezek az emberek a Buffont kifigurázó posztnál, amilyen mértékű rinyálás folyik ott, azt még a legelvetemültebb CR7, vagy Messi rajongók is pironkodva figyelik. Szemezgessünk egy kicsit, hogy miről is beszélünk:

- Nem kéne "kihumorizálni" egy ilyen embert

- Ez egyike a nagyon gagyi ès a trollság határain átmenő posztjaitoknak

- Az irónia veszélyes dolog, amivel ha már használjátok, illene tudnotok is bánni.

- Ő már nyert VB-t, a magyar bohócok meg nem.

- Buffon egyedül többet ér és tud mint az egész válogatott selejteink.

- Kikérem a tiszteletet az irányába!

Legyen is ennyi elég példának, aki áthatóbban szeretné tanulmányozni, hogyan robbant fel az internet Buffon védőszentjeitől, az megkeresheti reggeli posztunkat.

Elképesztő és döbbenetes, hogy 5 év után is vannak olyanok, akik képtelenek felfogni, hogy a TrollFoci egy humoroldal, hogy még a mai napig tömegek képesek rinyálni egy-egy általuk szeretett csapat, vagy játékos védelmében. Ti, akik kardot rántotok a hőn imádott futballistáitok kiparodizálása ellen, ti vagytok az ÖNZŐ ember megtestesítői! Mert ahogyan egy számotokra kedvesebb csapat/személy kerül a terítékre, már habzó szájjal ugrotok neki a klaviatúrának, miközben a többi, ugyanilyen posztnál meg rakjátok ész nélkül a röhögő szmájlikat.

"TrollFoci magam részéről tökéletesen értem az iróniát, de egy legendával szemben lehetne bennetek annyi hogy ezt nem ilyen formában rakjátok ki !"

"Szeretem az oldalt, jó a humorotok, de ez nagyon nem ül."

Na most akkor mi is van? Kurva jó a humorunk, meg értitek az iróniát, de ha véletlenül behatolunk a lelketekbe, akkor már szar az egész? Ugyanaz a poén egyszer rohadt vicces, de másnap már a mi kurva anyánkat? Hahóó, mi van veletek emberek? Statáriális eljárás keretében akasztanátok fel minket, pusztán személyes sértődöttség okán? Térjetek már észhez, mert ha ennyire megkeseredetten élitek az életeteket, akkor még a szomszédjaitok sem szeretnénk lenni. Nem teszik egy poszt? Lapozz tovább!

Hosszú volt a folyamat a TrollFoci kezdeti időszakában, mire eltűntek a vérbeli megmondóemberek, akik egyik-másik csapat szurkolóinak képzeltek minket, vagy mire megtanulta mindenki, hogy az MB1 nem tudatlanság, vagy helyesírási hiba. Őket idővel felváltották a Barca/Real/CR7/Messi fanatikusok. Belőlük is akad még mindig nagyon sok, akik egy-egy képnél az idegtől remegő kézzel ásnak el a föld alá minket verbálisan, de szerencsére a többségük már tud nevetni a poénokon, át tudta lépni azt a bizonyos szintet, hogy különbséget tudjon tenni a valóság és az irónia között. Most pedig előcsaltuk a barlangból a legújabb fenevadat, a Gianlugi Buffont Védő Komment Hadsereget.

Tudjuk, tudjuk, többet tett le az asztalra, mint nagymamáink egy komolyabb családi összeröffenés előtt, meg a könnycseppjeit törölgető taknyos zsebkendő rojtos széle se lehetnénk.

8+1 INDOK, HOGYAN VERHETJÜK MEG COSTA RICÁT!

Trollfoci
2017.11.14.

A gyötrelmes, megaláztatásokkal teli 2017-es esztendőt egy Costa Rica elleni mérkőzéssel zárják aranylábú válogatott fiaink. Hiába kaptak egy laza ötöst pár napja a VB résztvevő vendégek a spanyoloktól, még hazai pályán is az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, sőt, esélyünk a győzelemre jelenleg olyan csekély, mint hogy a Barátok Közt-nek egyszer lesz egy utolsó epizódja. Nézzük, mégis hogyan lehetne esélyünk legyőzni Costa Ricát ma este!

- Gyorsan honosítjuk a komplett spanyol válogatottat (az olaszokra is gondoltunk, de ők is pancserek, ki se jutottak a VB-re)

- A Groupama stadion helyett elküldenénk őket Békéscsabára, hogy ott lesz a meccs. Esélyük nem lesz visszaérni, miénk a győzelem!

- Vízilabdában játszuk le a meccset

- Odaadjuk Costa Ricának a mai napra dietetikusnak a Hujber-Stohl párost.

- Totális zártkapu, a teljes média kizárása mellett játszuk le a meccset. Utána meg azt mondunk, amit akarunk.

- Miután az ellenfél válogatottja levonult a pályáról, a csapatkapitányunk egy "Utolsó gól dönt" elkiáltás után bebassza a kapujukba a labdát.

- Kassai Viktorra bízzuk a mérkőzés játékvezetését (mondjuk ez nem tuti, de benne van a pakeszban, hogy az ellenféltől több játékost állít ki)

- Egy Böde-Priskin-Torghelle támadósorral. Tuti megverjük őket. vagy így, vagy úgy. De inkább így.

+1: Gyors, harcos és kombinatív játékkal, a széleken megbontva a védelmüket, pontos beadásokkal, hatékony befejezéssel. Basszus, ezt leírni is kibaszott fura volt.

JELENTSÜK KI: A BÉKA SEGGE ALATT VAN A MAGYAR FUTBALL!!!

Trollfoci
2017.11.13.

Nem indult túlságosan rózsásan a kapcsolatom a magyar fociválogatottal. Ugyan vannak halvány foszlányok korábbi meccsekről, de az első igazán emlékezetes randevúnk a jugoszlávok elleni, majdnem sikerrel megvívott pótselejtező volt, éppen csak 11 gólon múlott, hogy ne mi jussunk ki Franciaországba a világbajnokságra. Tisztán emlékszek, hogy anyámékkal döcögünk haza Budapestről vidékre egy másodosztályú vonat műbőrülésén, a lehajthatő asztalkán pedig ott hever a sportújság aznapi száma, címlapján a válogatottat csodára buzdító írással. Már akkor, gyerekfejjel találkoznom kellett a szomorú valósággá pillanatok alatt átforduló reménysugár jelenségével, ami azóta is rendszeresen felbukkan bizonyos időközönként. Az első randevút még számtalan sikertelen próbálkozás követte, de bármikor kértem meg a kezét, mindig az elutasítás volt a válasz, hol Málta ellen, máskor Liechtensteinben, vagy akkor még a leginkább a fjordjairól ismert Izlandon. Én nagyon akartam ezt a kapcsolatot, a legszarabb időkben is mentem utána, félrekacsintásról egy pillanatra se lehetett szó soha. Egy teljes generációt átölelő próbálkozások sorozata után, végre kiteljesedhetett a kapcsolatunk, de sajnos pár hónap után a románc ismét elszürkült, ugyanott topogunk, mint az első randevúnk után. Szívem darabokban, miközben ő le se szarja a fejemet.

 Málta, Liechtenstein, Feröer-szigetek, Andorra, Luxemburg. Micsoda veretes névsor. Ezt a szófordulatot leginkább maró gúnnyal szokták alkalmazni, sajnos a mi esetünkben azonban ez a rémes valóság. Győzelmeket, vagy akár csak döntetleneket ezek a csapatok olyan sűrűn élnek át, mint amilyen sűrűn láthatjuk a Halley üstököst. 2017-ben kétszer is láthatóvá vált az üstökös, olyan mélyre lökve a magyar futballt, ahol még a legfélelmetesebb rémálmainkban sem jártunk, sikerült a Föld magjához olyan közel kerülni, hogy az szétégeti az egész testünket. Sajnos csak a mi testünket perzseli, a magyar focit ebbe a szörnyű helyzetbe sodró felelősök arca nem pirul.

 Felejtsük el az Európa Bajnokságon szereplő válogatottat, abban az értelemben legalábbis mindenképpen, hogy arra szakmai alapon építkezzünk! Ezekben a napokban látható igazán, hogy az egy kiugró teljesítmény volt, mint amikor a legjobb csapatok életében is vannak nem megszokott, önmagukhoz képest katasztrofális eredménysorok. Na, nálunk ez sajnos fordítva van, a mi hullámvölgyünk fölfelé mozdult, hogy azzal a lendülettel még mélyebbre zuhanjon vissza. Rengetegszer, sőt, azt a bizonyos nászutas egy évet leszámítva állandóan ezek az érzések uraltak minket. Pillanatnyi reményből reményvesztettség, édesebb falatokból keserű ízek, meleg nappalok után fagyos éjszakák. Most pedig elérkeztünk közös utazásunk zsákutcájába, egy sötét, zord kis sikátorba, ahol a rozsdás konténer tövében rágcsáló, vörös szemeivel égető pillantásokat vető csatornapatkányra is nagyobb bizalommal tekintek, mint a magyar foci jövőjét illetően.

 A 24. óra utolsó másodperceihez közeledik a mutató, elérkezett az idő, amikor nincsen helye finomkodásnak. Hosszú évek óta vannak emberek, akik meglebegtetik, hogy újra kell reformálni a magyar futball rendszerét, különben tovább gázolunk a posványban. A vak is láthatja, a futballhoz nanoezrednyit sem konyító átlagember is tisztában vele, hogy ez így egy nagy rakás SZAR! Ne szépítsük, nem kellenek a felesleges bókok, az egész rendszer úgy el van rohadva, hogy azt festegethetjük, lakkozhatjuk, javítgathatjuk, de az már soha nem lesz olyan állapotban, hogy akár áron alul is, de eladható legyen. Nagyon egyszerű a képlet: ami SZAR, ami menthetetlen állapotú, azt ki kell dobni a picsába, meg kell semmisíteni és beszerezni helyette egy teljesen új terméket. Tény, hogy az éppen regnáló szövetségi kapitánynak is hatalmas a felelőssége, mert ha nem lenne, akkor teljesen fölösleges is lenne ez a pozíció. Dárdai Pali óta tudjuk, hogy mennyire fontos, mert, bár futballozni, cselezni, védekezni nem abban a pár napos Telkiben tartott edzőtáborban fognak megtanulni, de harci szellemet, az adott játékosállományhoz megfelelő stratégiát az edző tud adni. Azonban ez csak a jéghegy csúcsa, sokkal összetettebb a rendszer annál, hogy kizárólag egy pontra összpontosítsuk a haragunkat. Csányi Sándor azt mondta a luxemburgi égés után, hogy tessék, itt a bizonyíték, hogy új szövetségi kapitányra van szüksége a válogatottnak. Én pedig azt látom, hogy ez egy bizonyíték arra, hogy eltakarodjon mindenki az MLSZ vezetőségéből! Totális rendszerváltozásra van szüksége a magyar futballnak!!

 Japánban, amikor történt egy vonatbaleset, a közlekedési miniszter pillanatokkal később benyújtotta a lemondását, mert tudta, hogy közvetve, vagy közvetlenül, de van felelőssége benne. Ami ebből a rövidke történetből tanulságként levonható: vannak olyan magas posztok, melyekre hivatásként kell tekinteni, nem pedig pozícióként. Sajnos erre csak nálunk fejlettebb politikai berendezkedéssel bíró országokban képesek, a szocializmus köpönyegét, még ha kisebb mértékben is, de még viselő közép-kelet európai barakkokban, ahol a korrupció természetesebb jelenség, mint a napsütés, sajnos kisebb az esély. Nem elég, hogy ezek az emberek, akik a felelős pozíciókban kiskirályként üldögélnek, nem takarodnak el, hogy a saját felelősségük egy kósza pillanatra sem merül föl, de még azt is képtelenek a közvélemény szemébe mondani, hogy ez bizony egy nagy rakás SZAR, változtatni kell. Nem, a probléma a szövetségi kapitánnyal van szerintük. Amióta Csányi Sándor a labdarúgó szövetség elnöke, a magyar futball egy hangyafasznyit sem lépett előre, sőt, egy tehéntőgynyit még hátrébb is kullogtunk.

 Nem vagyunk szakmabeliek, nem végeztük el a különböző futballal kapcsolatos képzéseket, de retardált idióták se vagyunk, hogy ne lássuk, ez a termék már a kukába való, azokkal együtt, akik folyamatosan kenegetik le édes cukormázzal, hogy megpróbálják eladni a szart. Nem, nem és nem! Itt az idő, hogy a magyar futballban is beköszönjön a reformáció! Válogatás nélkül el kell takarodnia azoknak a személyeknek, akik a felelős tiszteket betöltik. Nem érdekel, hogy ki fia borja, ha megfeleően, tisztességgel, becsülettel, plusz tudást hozzáadva dolgozik, akkor úgyis lehet helye egy új termék felépítésében. Egyszer és mindenkorra dobjuk le magunkról a tonnányi súlyoktól terhes ruhát, és vegyünk fel egy újat, ami még tiszta. Hosszú folyamat lenne? A leghosszabb, a leginkább embert próbáló időszak lenne mindenki számára, lehet, hogy egy újabb generáció is fel fog nőni ez idő alatt, de nincs mese, az egy helyben toporgást, a szartartály foltozgatását kurvára meguntuk! A futballképzést ne megcsömörlött alakok irányítsák! TOTÁLIS RENDSZERVÁLTÁSÉRT ÜVÖLT A MAGYAR FUTBALL!!

 Ahogy mondtam, ezekben a vészterhes időkben nincsen helye finomkodásnak.

 Takarodjon el a focink világától a lehető legmesszebb mindenki, aki jelenleg benne tevékenykedik! Ti, játékosok pedig, akik magatokra húzzátok a címeres mezt! Magyarországot 90 percen át képviselni a nagyvilágban ne legyen nyűg, ne legyen egy feladat a sok közül! A legnemesebb dolog, hogy a hazátokat szolgálhatjátok! Aki nem képes ezt átérezni, az is takarodjon el jó messzire, bánom is én, hogy mennyi pénzt keres össze a focival valamelyik gazdag országban.

 

 

ELTÖRLIK A LUXEMBURG-MAGYAR MECCS VÉGEREDMÉNYÉT??

Trollfoci
2017.11.10.

Amint azt már az egész ország tudja, Magyarország labdarúgó-válogatottja egy rém gyenge mérkőzésen alulmaradt Luxemburg nemzeti tizenegyével szemben. Azonban délelőtt bombaként robbant a hír, hogy az UEFA eltörli a 2-1-gyel zárult összecsapás eredményét.

Emlékezhetünk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség két héttel ezelőtt bejelentette, miszerint az eredetileg november 10-re kiírt Luxemburg-Magyarország felkészülési mérkőzést egy nappal előrébb hozatta biztonsági okokból. A két szövetség meg is egyezett az új időpontot illetően, azonban, mint ez ma kiderült, semmit nem ért, ugyanis egyik fél sem juttatta el határidőn belül a hivatalos kérelmet az Európai Labdarúgó Szövetségnek. Az UEFA ügydöntő bizottsága (melynek pár napja Bernd Storck is a tagja) ezért vizsgálta a mérkőzés körül kialakult állapotokat és úgy döntött, hogy a mérkőzés nem tekinthető hivatalosnak, és még ezen a héten újra kell játszani azt. Ezen felül mind a két labdarúgó szövetséget büntetésben részesíti. A büntetés részletei:

- A Nemzetek Ligája sorozatban mindkét válogatott-tól 3 pontot levonnak.

- A következő 365 napon belül kizárólag magasabban jegyzett csapatok ellen léphetnek pályára felkészülési mérkőzésen.

- A következő 3 mérkőzésen kizárólag a hazai bajnokságban szereplő játékos léphet pályára a nemzeti együttesekben.

- Az adminisztrációs hibákat megakadályozandó a szövetségeknek saját költségből +1 fő titkárt alkalmazniuk kell minimum 2,5 Euro órabérben + havi 30 Euro értékű cafeteria juttatásban kell részesülnie.

- A jövőre újonnan induló Intertotó kupa első szezonjában a két szövetség nem indíthat klubcsapatot.

Az UEFA sajtófelelőse nyilatkozott a Trolligo.hu oldalnak: "Elképesztő, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet a futball világában. Nekünk az a feladatunk, hogy a futball világában rendet tartsunk, nem tűrhetjük, hogy a tagok önkényesen szervezkedhessenek a mérkőzéseket illetően. A mérkőzésre kijelölt játékvezetői csapat csak ma reggel utazott el a mérkőzés helyszínére, úgy tudjuk, hogy a Luxemburgi Fülöp Herceg Gimnázium tanári karából verbuválták a sípmestereket. Ez felháborító, ilyen csúfság nem eshet meg többé, ezért büntettük meg a két szövetséget.

"ILYENKOR SZÉGYENLEM, HOGY MAGYAR VAGYOK!!!"

Trollfoci
2017.11.09.

"A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 10 ezer svájci frankos (vagyis több mint 2.6 millió forintos) pénzbírsággal sújtotta az MLSZ-t, mert a magyar szurkolók az októberi, Svájc elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn (5–2 a hazaiaknak) meg nem engedett pirotechnikai eszközöket használtak. "- írja az nso.

Körülnézve az interneten természetesen megtalálhatjuk a megmondóembereket:

" Minek kell ezt csinálni?"

" A botrányokozás mindig kiemelt feladata a magyarnak külföldön!"

" Köszönjük, hogy ismét elvittétek a hírünket Európába!"

" Ilyenkor szégyenlem, hogy magyar vagyok!!!"

Az ominózus, családriogató, szégyenteljes akció:

Svájcban, a jólét hazájában természetesen ilyen események SOHASEM fordulhatnak elő. Itt szilveszterkor is egyből a porszívóba öntik a konfettit. A 30. másodpercig tekerjetek bele a videóba, az érdemi rész megtekintéséhez, amelyek természetesen photoshop-pal készültek.

A további képsorok is manipuláltak, mert nyilvánvalóan, hogy magyar stadionok felvételeiből válogattuk össze, mert Svájcban ilyen NEM FORDULHAT ELŐ!!!

IJESZTŐ ÁLLAT BUKKANT FEL A HALI STADIONAVATÓJÁN!!!

Trollfoci
2017.11.09.

Vége a hosszúra nyúlt soproni albérletezésnek, ahogyan véget ért a lakótelepi muskátlis erkélyről való ingyen meccsnézés is Szombathelyen. Rózsika néni már nem tud csörögesütés közben kikandikálni az ablakon, hogy pillantást vethessen kedvenc szürke mackóalsós kapusára, már csak egy a szemnek a 8. emeletről is áthatolhatatlan erődítményt lát.

Felavatták ugyanis tegnap Szombathelyen a helyi Haladás új fodballstadionját, az országban az n+ egyediket, de ki számolja már ezt? A stadionavatón az ellenfél a horvát bajnokságban vitézkedő Eszék gárdája volt, akit tök simán, 3-1-re vert meg a hazai pontvadászatban a kiesés elkerülése ellen küzdő zöld-fehér gárda. Ez is jól példázza, hogy mennyire, de mennyire kibaszottul erős a Mennyei Bajnokságunk!

Na de! Ha már stadionavató, illik valami szép mutatvánnyal, showműsorral kiszolgálni a népes közönséget. Gyanítottuk, hogy nem az olimpiai megnyitókat és záróünnepségeket rendező csapat lesz a felelős a szórakoztatásért, de arra valószínűleg senki nem számított, hogy egy túlméretezett origami show lesz a látványosság. Pedig ez történt. Képzeljétek el, hogy ültök a lelátón, vagy éppen a televízió előtt, és egyszer csak megjelenik a pályán egy hatalmas nagy valami, ami a gyerekekben is inkább félelmet kelt, mintsem vastaps hurrikán söpörjön végig Vas megyén.

Egy egyszerű kérdést tettünk csak fel: EZ MEG MI AZ ÉDES FASZOM??? Állítólag egy oroszlán. Szegény oroszlán nagyon rossz bőrben van, a hátsó lábait mindjárt el fogja hagyni... Áhh, inkább nézzétek meg ti is ezt a különleges állatfajt, a szombathelyi gizda oroszlánt.

IDE ÉPÜLHETNEK TOVÁBBI STADIONOK!!!

Trollfoci
2017.11.08.

2017-ben az egyik hírportál szerint összesen 14 db új stadiont adnak át, vagy kezdenek el építeni. Lehet, hogy van még 1-2 hely, amiről megfeledkeztek, igazából rohadtul nincs se kedvünk, se türelmünk utámajárni a pontos számnak, az a lényeg, hogy sok. De! Lehetne akár sokkal több is ez a szám, ezért mi próbálunk segítséget nyújtani az illetékeseknek, hogy hova lehetne még felhúzni új komplexumot, hol van még bőven hely, mert ahogy az ősi szkíta mondás is tartja: stadionból sosem elég!

- 3-as metró nyomvonal: A metrónak természetesen meg kellene maradnia, nem teljesen a helyére gondoltuk, de mi lenne, ha a régi, elrohadt kocsik helyén egy stadion száguldozna végig Kispesttől Újpestig? Ülőhely legalább biztosan lenne. Az aluljárókban meg mehetne a duma: "Hé tesó, aggy má egy cigit, belépőre ke'!

- Iborfia: Magyarország jelenlegi legkisebb teleülése, összesen 9 fő lakja. Ez a 9 fő nem érdemel meg egy stadiont?? Hát micsoda kirekesztés ez már kéremszépen?? Stadiont Iborfiára!!!

- Ferihegyi repülőtér: csodálkozunk, hogy még nem ötlött fel senkiben ez a lehetőség, hiszen a Ferihegyen átmenő éves utasforgalom 10 millió körül mozog. Az elképzelésünk szerint az egyik kifutópályán helyezkedne el a létesítmény, amin keresztül kellene a fel- és leszálló utasoknak átmenniük, miközben folyamatosan mennének a mérkőzések. A megvalósítást nehezítheti a várható százezres chemtrail hívők tüntetése, akik szerint a stadionokba a leszálló repülőgépek mérget permetezhetnek.

- Balaton: Na nem valamelyik Balaton parti településre kell gondolni, hanem konkrétan a magyar tenger közepére, bele a vízbe. A büfében lehet nyomni a balatoni hekket, virslit, lángost, vonzaná a német turistatömeget. A stadiont kizárólag vízibiciklivel lehetne megközelíteni, természetesen nem ingyen. Ennek folyományaként létesülhetne egy vízibicikli-üzem is. Tuti siker, nagy lóvé!

- Aggteleki cseppkőbarlang: Igazából ide csak azért szeretnénk egy stadiont, mert mindig jönnek ide osztálykirándulás keretein belül a gyerekek. Emlékszek, gyermekéveimben, amikor itt jártam, pont mondtam Petikének, az osztálytársamnak, hogy mennyire jó lenne, ha lenne itt egy stadion. A gyerekek stadiont akarnak! ne legyünk már ennyire szívtelenek velük szemben!

- Hortobágy: Most komolyan nincs még itt egy kibaszott fodballstadion sem?? 1700 négyzetkilóméter, és ekkora területen nincs is semmi. Ide nem egy stadion kellene, hanem minimum 50! Külön a teheneknek, szarvasmarháknak, juhászoknak, de még a gémeskutaknak is! Ébresztőőő! Stadionokért kiált a Hortobágy!!

Mindenhova, ahol már van stadion: Elég egyértelmű, az "A" stadionok mellé kell egy "B" stadion, ha véletlenül az eredetiben meghibásodik mondjuk a villany, ami ugyebár nem utópisztikus gondolat. Lehetőleg ugyanúgy is nézzenek ki, csak rá kell baszni egy táblát, fehér alapon vastag "B" betűvel.

DÁRDAI PÁL ÚJRA A VÁLOGATOTT KISPADJÁN???

Trollfoci
2017.11.06.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az MLSZ Pintér Attila kinevezése után ismét egy olyan döntést hozott a magyar válogatott kapcsán, amit a közvélemény komoly kétkedéssel fogadott. Bárhova is vitt az utunk az internet zavaros tengerén, nem nagyon olvashattunk olyan véleményt, amely bizakodóan tekintene Georges Leekens szövetségi kapitánynak történő kinevezése után. Ami a leginkább jellemző most, az a kétely, a bizonytalanság. Kicsit eljátszottunk mi is a gondolattal, hogy mégis mi miért történt, történik, hogy mi lehetett a célja az MLSZ vezetésének ezzel a húzással. Előre leszögezzük, hogy ez csak egy konteó egyelőre, nincsenek elénk kiszórt belső információmorzsák. Próbáltuk megfejteni a rejtélyt.

Mielőtt lehántanánk a leveleit a teóriánknak, mintegy lelőve a slusszpoént, nézzük, hogy mit rejtene nálunk a mag: Dárdai Palit szeretné visszahozni a válogatott élére a magyar foci döntései fölött bábáskodó hivatalos testület.

Villámként csapott le a hír azon a hétfői kora délután, kinevezték Georges Leekens-t a magyar válogatott megüresedett kispadjára. Nem csak az új edző kiléte sokkolt minket, de meglepetéssel fogadtuk, hogy ennyire korán megkaptuk az új "vezért". A külső szemlélő számára ez egy nagyon elkapkodott döntésnek tűnt, de az elképzelésünk szerint azonban ez egy tudatos lépés volt. Szélesi Zoltánt ideiglenesen leültették a padra az idei hátralévő két mérkőzésre, a Luxemburg és a Costa Rica elleni összecsapások után pedig majd valamikor csak tavasszal fog feszülni a meggypiros mez a beválogatott focistáinkon, tétmeccsre pedig szúk egy esztendő múlva kerül majd sor. Semmi nem indokolta volna, hogy ennyire gyorsan kinevezzünk egy kapitányt, simán lehetett volna még várni 1-2 hónapig, addig tárgyalgatni, megkeresni a számunkra legalkalmasabb edzőt.

Merüljünk csak el jobban a konspirációs teória bugyrában! Az MLSZ hozott nekünk egy olyan edzőt, akinek 33 év alatt volt 24(!!) csapata, két évnél tovább soha nem dolgozott egy helyen. Az utóbbi 10-15 évben az volt a fő csapásvonal, hogy hosszú távra kerestünk kapitányt, aki összerak egy olyan válogatottat, amely 3-4 éven belül komolyan vehető ellenfele lehet akár az élvonalban vitézkedő nagy csapatoknak, plusz mellette az utánpótlást is felügyelnie kellene olyan szinten, hogy belátható időn belül a felnőtt válogatott számára adjon játékosokat. Erre kötünk egy 2 évre szóló szerződést egy olyan emberrel, aki ennél többet nem is töltött egy helyen. Azért ez egyértelműen mutatja, hogy a belgával nem tervezünk hosszú távra. Akkor meg mégis mi a fenének hoztuk ide? Meg egyáltalán a belga miért fogadott el egy ilyen szerződést, amiben például teljesítmény arányos fizetés is szerepel?

Véleményünk szerint kellett egy olyan személy, akit ki lehet rakni a kiraktba, akire lehet majd kígyót, békát kiáltani, akiről minden szitok, ráhányt mocsok lepereg. Ő nagyjából hozzá is lehet ehhez szokva, meg hát ki ő nekünk? Kik vagyunk mi neki? Nagyon egyszerű: senkik. Szélesi Zoli előtt szép pályafutás lehet az edzői pályán, kár lenne olyan akadályokkal nehezíteni az útját, ahol szinte egyedül kell szembeállnia a teljes magyar médiaarmadával és plusz 1 millió "szövetségi kapitánnyal" akik a fejét követelik majd. Nem, de azért legyen csak ott a válogatott körül, érezze át a miliőt, szélesítje a tudását. Majd Leekensre lehet lapátolni a ganét ha majd nyomunk tavasszal egy 0-0-t Észtországgal. Akkor ezzel meg is vagyunk, van egy kirakatemberünk a kispadon. Hogyan tovább, mi a következő lépés?

Emlékszünk még, mi a végső cél? Dárdai Pali. Aki az elmúlt 2-3 évben nagyszerű sikereket ért el a magyar válogatott után a Hertha Berlin kispadján is, a fővárosi csapatből varázsütésre állandó kiesőjelölt csapatból csinált Európa egyik legerősebb bajnokságában top 10-es csapatot, állandó résztvevővé téve őket a nemzetközi porondon is. A közelmúltban azonban mintha valami megváltozott volna, nem úgy jönnek már az eredmények, ahogyan a karmesteri pálca átvételekor (jól mutatja Dárdai teljesítményét, hogy bár a mostani eredménysorok miatt rossz hangok is felütötték a fejüket, ezeket 2 évvel ezelőtt minden berlini aláírta volna). Kimondva, kimondatlanul, de Dárdai alatt megingott egy kicsit a kispad. Nehezen lehetne találni nála nagyobb bálványt, szeretett személyt Berlinben, de az edzői pálya már csak ilyen. Ha szarok az eredmények, az első ember, aki a céltáblájává válik a közvéleménynek, az edző lesz. Az MLSZ berkein belül is látják ezeket, úgy gondolják, hogy a közeljövőben lehet esély Palit visszahozni a válogatott élére. Ezért most kialakítottak egy várakozó álláspontot, hoztak egy edzőt, akit, ha kirúgnak, a kutyának nem fog hiányozni. Következő tétmeccs 2018 szeptemberében lesz, tehát van 1 teljes évük visszahozni Dárdait, akire még mindig megváltóként tekint a magyar fociszurkolók túlnyomó többsége.

Zanzásítva, leegyszerűsítve a teória: Leekens egy kamu senki, keres egy kis pénzt pár hónap alatt nálunk, Szélesi tanul tovább a válogatott mellett, majd a következő selejtezősorozatnak a Dárdai-Szélesi kettőssel vágunk neki.

Aztán meg lehet, hogy kurvára túlgondoltuk az egészet, és az MLSZ-nél tényleg a belgát akarták végső megoldásnak, és itt marad a nyakunkon, mi meg belefulladunk a posványba.

ENNYIRE SZÖRNYŰ FOCIMEZEKET MÉG BIZTOSAN NEM LÁTTÁL!

Trollfoci
2017.11.05.

Biztosan látott már mindenki olyan mezt az élete során, amire mindig emlékezni fog, annyira különlegesen nézett ki, vagy egészen egyszerűen annyira ocsmány volt. A '90-es évek előtt született fodball őrülteknek ilyen Jorge Campos, Mexikó válogatottjának kapusa, aki szerelésén felvonultatta a szivárvány összes színét, sőt, szerintünk még annál többet is. Persze rajta kívül még nagyon sokan voltak azokban az időkben, akik nem túlságosan kifejlett művészeti érzékük miatt olyan mezeket álmodtak, majd alkottak meg, amit maximum hajnal 4-kor takony részegen húznánk magunkra, miután haverunk azt mondta, hogy "úgy sem mered felvenni". Személy szerint én nagyon utáltam a 2000-es évek elején a testre szabályosan rátapadó mezeket is, egészen szürreális élmény volt nézni meccseken a keményedő mellbimbókat. Csóró Francesco Totti a klubcsapatában és a válogatottban is tapadós mezben nyomta, mivel akkoriban egy cég gyártotta az azzuró és a bordó-sárga mezeket is. Na de, akkor nézzünk is meg egy kisebb válogatást a szörnyűséges mezekről!

A Luton Town focistáinak a 94/95-ös szezonban idegenben ebben a pizsamafelsőben kellett pályára lépniük:

A Hull City játékosai sokszor érezhették úgy, hogy meccs helyett valamelyik dél-kelet indiai városka divatbemutatóján szerepelnek:

A Cork City-nél 1990-ben úgy gondolták, hogy az akkori diszkóstílus megfelelő lesz a focistáknak is

Huddersfield, 1991
- Baszki, van egy kurva jó dal, valahogy rá kellene vinni a mezünkre!
- Ne is folytasd! Megoldom.

1978-ban Colorado-ban kicsit túlgondolták a cowboy stílust. De legalább a country estre is felvehették:

A Scunthopre 1994-es hülyegyerekes mezétől még az ellenfél játékosai is megijedtek:

Ausztráliában '91-ben egy szobafestő-mázolóra bízták a tervezést:

La Hoya Lorca; - Vajon, ha úgy nézünk ki, mintha leprásak lennénk, több esélyünk lesz?

Kamerunban szokás az aktuális garnitúra tervezésekor, hogy előtte jól beszívnak. Volt, hogy trikóban nyomták, aztán összevarrták a nadrágot a felsővel, megkönnyítve az öltözködést, majd rátették a mezre a világ legszomorúbb oroszlánját is.

A Recreativo Huelva vezetősége is rájött 2012-ben, hogy a pöttyös az igazi:

A CD Palencia mezét tervezte: Hannibal Lecter:

Ugyan nem foci, de ezt muszáj a válogatás közé emelni. Talán egész életem legszürreálisabb élménye a megpattintott, fogvédős francia rögbiseket rózsaszín mezben látni, amire bónuszként egy manga rajzfilmhős lány arcképét is rányomták

A végére hagytuk a legcsúnyább mezt:

Ezeket a cikkeket olvastad már?